Son Sözüm

Denk gelirse eğer, ünlülerin son sözlerini okumayı severim. Hem hayat dersi taşır nitelikte olduğu için,hemde ve en çok magazin sevdiğim için.
Her pazar akşamı Televole izleyerek büyümüş bir çocuktan ne bekliyorsunuz? ☺☺


Bu sözleri okurken zaman zaman düşünürüm;
-Benim son sözüm ne olacak?

Bilgece sözler edemem. Ama sanırım son anda ilk aklıma gelen annem olur, ve derim ki;
-Annem size emanet, oralara gidip harem kuracağım kendime, söyleyin bunları, üzülmesine gerek yok.☺☺☺

Neden gülüyorsunuz ki? İşte benden çıkacak son söz ancak bu kadar olur. Hahhaha...



Böyle cıvık sözler sarf ettiğime bakmayın, ölüm anından çok korktuğum için son sözümü söyleyecek kadar zamanım olacak mı?, ve ya yanımda son sözümü duyacak güzel insanlar olacak mı?, diye düşünmekten kendimi alamam.
O yüzden de Allah'ım ölüm anında son sözlerim kelime-i şehadet olsun diye içimden geçiririm.

Peki milletiniz sizi idam ederken böyle asilce bir son söz sarf edebilir miydiniz?
Hiç küskün değilim. Hiçbir kırgınlığım yok. - Adnan Menderes
Ya da sizin son sözünüz ne olurdu?

Not: Sizden şahane ve zeka dolu son sözler bekliyorum.
Çünkü her zaman yazılarımı sizin tam 12'den isabet eden yorumlarınız tamamlıyor.

Yorum Gönder

26 Yorumlar

  1. hımmm...
    "gidiyorum, geri gelmem.. " :D
    çok dahiyane oldu.

    YanıtlaSil
  2. Ölümden korkmadım hiç tam tersine hep en mutlu zamnalarımda aklıma gelmiştir. Genç ve mutluyken ölmeyi isteyenlerdenim. Neyse mevzumuz ölüm değil :) Benim son sözlerim hep kelime-i şahadet olsun isterim ama fazladan birkaç afilli laf etme fırsatım olacaksa eğer "eve gidiyorum."olurdu şüphesiz. Ahiret hayatını hep ev diye sahiplendiğimden olsa gerek kendi evimi bile benimmiş gibi benimseyemedim benimseyemiyorum. Mrl

    YanıtlaSil
  3. Ölüm döşeğinde iken nasılsın bastonsuz dede diye halik vaktim sorulsa bana; son sözüm; "Ne olsun yegenim iyilimqk sağlık" olurdu. Aslında ölümü yatakta, döşekte beklemek istemem. Ölümü elimde çiçeklerle, sevgilimi parkta ya da muhallebicide bekler gibi karşılamak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah öyle güzel ölüm nasip etsin hepmizie inşallah...

      Sil
  4. Nabrut biz öləndə son sözümüz bu olacaq deməklə olmadığı üçün bir şey deyə bilmirəm. Çünki heç yaşamadığımız bir hissdir ölümün gəlişini hiss etmək, yaşayanlar da bildiyimiz kimi dünyasını dəyişir. İndi mən belə deyərəm desəm də o anda bəlkə də dünya belə gözümə başqa görünəcək fikrimi dəyişəcəm?
    Ancaq ən çox qorxduğum ölüm anı sözü üçün bir başlayıb sözümü bitirə bilməmək ölüm mənasında yox yəni o qədər uzun danışa bilərəm deyə :D həm sənin də dediyin kimi bunu can qulağı ilə dinləyib anlayan insanların o an ətrafında olması daha əsasdır. Bir də bu son söz nə qədər dəyərli olsada heç dinlənməsə, unudulsa bəs? tam 12 dən isabetli yorum yazanlardan deyiləm deyəsən :/ maraqlı yazı idi. Hər birimizin ən azı 1 dəfə ölüm haqqında düşündüyümüzü nəzərə alsaq aktuallığını itirməyən mövzudur. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu çok çetindi. 12 den isabet ettirmek zordu hani. çünkü seninde dediğin gibi o an ne hissedeceğiz hiç bilmiyoruz :/

      Sil
  5. gozumun nuru evladim yanimdaysa eger ona sakin namazi terketme derdim.kalbimin nesesi,hurmet etmekten seref duydugum esim yanimdaysa o nada harama nazar etme derdim.
    hanimefendi asel

    YanıtlaSil
  6. Halil agaya da bi fatiha okumus olduk :) son sozden ziyade vasiyet ederdim ki sunnet gonderemedigim mektuplar gonderilsin derdim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sayemde :P
      sunnet göndermediğin mektuplar nedir anlamadım hiç :D

      Sil
    2. hahhahahahah vasiyet sünnet ya :D

      Sil
    3. ahaha ki ekini doğru vurgulamadan okumuşum :D

      Sil
  7. İnsan ölümünü düşünemiyorki son sozu soylesın:(zormuş bu odev yazan arkadasları simdiden tebrık edıyorum. Şimdi aklıma adnan şensesin bir şarkısı geldi hani mezar tasında okuyupta sarkı yapmış ya ne garıp gelmişti ozaman duydugumda :/

    YanıtlaSil
  8. nerede ne şeklilde ve nasıl ölcegimiz cok önemli bunu bilmeden son sözü söylemek çok zor..

    YanıtlaSil
  9. Ah çok zor bir soru aslında. Nedense insan hiç düşünemiyor, düşünmek istemiyor o günü. Ya da hep düşünüyor. Bilemedim.
    Son söz söyleyecek konumda, durumda olur muyum bilmem ama eğer söyleyecek bir sözüm olsaydı '' Ağlamayın, En Sevgili'ye gidiyorum.' olurdu.Olmasını isterdim.

    Bu arada yapmak ister misin bilmiyorum ama eğer yapmak istersen mimledim seni^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzelmiş... inşallah en sevgiliye kavuşuruz...
      yapmak istiyorum ama vakit bulamıyorum unutuyorum ya da :/ çok özür dilerim yapamzsam da :/

      Sil
  10. Son söz değilde o sekerat halini hep endişeyle düşünürüm.Bilindiği gibi sekerat halinde şeytanla bi mücadele oluyor.Şeytan imanı çalmak adına elinden geleni yapıyor.Senin beklediğin gibi dahiyane bilgece sözler söyleyemem tek hedefim Kelime-i Şehadet getirebilmek.Zaten kabir hayatından haberdar olan bilmekten falan vazgeçer herhalde :) Hadis-i Şerifte hangi manzara ile karşılaştıysam kabri ondan korkunç buldum buyruluyor.Rabbim son sözümüzü gerçekten dahice akıllıca zekice hareket ederek Kelime-i Şehadet söyleyerek tamamlatsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin en önemlisi o... işte o yüzden son nefes dahil imanda olmayı arzu edip dua ediyoruz

      Sil
  11. Son sözüm sanırım şu olurdu söyleyin o fizikçiye yazılımı yüz yapsın :D kalp krizinden gidiyodum o neydi yav öyle :D

    YanıtlaSil
  12. Son sözümü ölmekle söylemiş olurdum zaten

    YanıtlaSil