Erkekler kimlere karşı kibar davranıyor?

Kıbrıs'ta herkesin arabası olduğu için toplu ulaşım araçları yok.
Evet! Neredeyse herkesin arabası var.

Toplu ulaşım olmadığı için de, her üniversitenin belli saatlerde düzenli olarak kalkan otobüsleri var.
Otobüsteki tüm yolcular öğrenci olunca tabii ki bana sosyolojik çıkarımlar yapmak düşüyor ve bayılıyorum.
Bol malzemeli otobüs yolculuklarım hakkında ilk diyeceğim şey şudur ki;
şoförden sonra otobüsteki en yaşlı kişiyim.
Net!
Tartışmasız!
Hadi aralarından bazıları okula geç başlayıp bir de uzatmalara kalmış olsa, vakıf üniversitesi olduğunu ve yıllık ücreti düşündüğümüzde bunu göze alan kimse yüksek ihtimal zengin çocuğu değimiz sosyo-ekonomik kısma dahil olur ki, onlar da zaten okula araba ile gidip geliyor.



Kaldı ki, kampüse girdiğiniz andan itibaren üniversiteye değil de lüks araba galerisine girmiş gibi bir hisse kapılıyorsunuz.
Hummer'lardan falan bahsediyorum. 

Otobüsteki en yaşlı kişi olunca pek ayakta kalmıyorum, sağ olsunlar, gençler yer veriyorlar, bu da gözlem yapmam için rahat bir çalışma ortamı sağlıyor.
Tamam abartıyorum o kadar yaşlı değilim.

Geçen gün otobüste şahit olduğum olay da bana şu sosyolojik çıkarımı yapma şansı verdi;
''Erkeklerin size kibar davranmasının, sizin ne kadar güzel olduğunuzla orantılı olduğu bi' dünyada yaşıyoruz.''

Olay şöyle gelişti:
Durakta otobüs durdu. Birkaç kişi indi, birkaç kişi bindi.
En son binen ve hani benim bile Allah ne güzel yaratmış diye hayranlıkla baktığım bir genç kız ayakta kaldı ve o sırada 4 erkek birden kalkmasın mı? Yiğit ve centilmen erkek topluluğu el pençe divan kızımıza yer vermek istedi.
Kızımız en yakın olan koltuğa oturdu, teşekkür etti.

Bir kaç durak sonra yine aynen inen oldu, binen oldu.
Bir kızcağız ama bir kucak kadar. Cılız, kara kuru, kıvırcık saçlı. O kadar küçük gösteriyor ki, liseye bile gitmiyor dersiniz.
Kızımız ayakta. Otobüs sağa sola döndükçe, fren yaptıkça, oradan oraya savruluyor.
Biraz önce 4'ü birden kalktı dediğim centilmen erkeklerden hiç biri oralı olmadı, kız bir ara ayakta durmaya çalışırken onlardan birinin bacağına çarptı da, çarptığı kişi düzgün dur, ne bacağıma dokunuyorsun bakışı attı, inanın.

Bunun gibi bir çok olaya şahit oldum, oluyoruz.
Kendim adıma da konuşup, öz eleştiri yapmam gerekirse benimde güzel bir adama yada güzel bir kadına karşı tahammül sınırım çok yüksek.
Bende bu düzenin bir parçasıyım işte, aksini iddia edemiyorum maalesef.

Ya sevgili okuyucu!
Çirkinseniz ölün tamam mı? Bu dünya size uygun bir yer değil. 

Not:Fotoğraftaki kız da çirkin olduğu için kasten öldürülmek istenmiş olabilir bilmiyorum. :)


Yorum Gönder

67 Yorumlar

  1. Ben senden daha yasli oldugum icin bunu ogreneli çok oldu. Sadece otobuste degil her yerde boyle. Mesela devlet dairelerinde isin varsa ve guzelsen isin cabuk olur ozellikle belediyelerde . eger guzelsen kibar bir bey dosyani alir sen bir kenarda beklersin o halleder. Cirkinsen yada bir hemcinsine denk geldiysen aksama kadar dolap beygiri gibi o masa bu masa gezersin cok sahit oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu sadece yazmak için bir bahane oldu dediğin gibi keşfettik epey önceleri :((

      Sil
  2. Malesef sekilci bir dunyada yasiyoruz :-(iyi insanlarda var ortumden dolayi saygi gosterende oldu tam tersini yapanda dunya iste zaten ne bekliyorumki:-):-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. son yıllara kadar ne saygısı ben arkadaşımın otobüste öcü gibi diye başörtüsünün çekildiğine şahit oldum :/ son yıllarda 2. sınıf insan olmaktan çıktık hamdosun

      Sil
  3. Ne tatlı yazıyorsun sen ya! Dolmuşlar sosyolojik malzemelerin çok olduğu yerlerdir. Ben şöyle derim hep nasıl laboratuvarlar biyoloji, fizik, kimyanın alanıysa. Sosyolojininde deney alanı, gözlem alanı dolmuşlar. Antep'te okurken benim de çok gözlem yapma imkanım oldu. Erkeğin yanına oturmayan bayanlar. Saçı açık kıza yer verip türbanlı diye yer vermeyen insanlar. Toplumdaki insanların birbirine nefretini bile görebiliyorsun. Erkeğin yer vermesine rağmen oturmayan kadınlar. Bunun Şafilikle alakalı olduğunu biraz geç anladım. Saçına röfle yaptırmış bayanlar. Dolmuşa her bindiğimde kaç tane sarı röfleli kadın var diye sayardım. Ki bununda nedenini sonradan öğrendim. Nişanlanan veya evli olan bayanlar saçını boyatırmış, başım bağlı anlamın da. Biz insanoğlunun güzel olan her şeye zafı var. Her ne kadar doğru bir davranış olmadığını bilsekte, yine de böyle davranmaya devam ediyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim efendim :)
      özellikle antep çok kültürlü bir şehir olduğu için otobüs gözlemleri üzerine şahane anıların vardır eminim.
      Burada artı olarak otobüsteki herkesin öğrenci olması sosyolojik bağlamda kesin yargılara varabilmemi sağlıyor tabi :)

      Sil
  4. hahah :D türkiyede de böyle ama Nabrut :D yaşlıyı geçtim hamileye de yer verilmiyoo

    YanıtlaSil
  5. Bende de aynı şekilde bir temayül var. Susuzluk hiçbir şey, imaj her şey gibi. Şekilperestlik bize hiç yakışmıyor ama herhalde estetik olanın tercih edilmesinde de başka bir hikmet vardır. Bir çeşit doğal seleksiyon işliyor olabilir. Bir söz vardı, kızlar o öküzlerle evlenmeyin soyları kesilsin. ;)

    YanıtlaSil
  6. Şimdi burada kendi adıma bir çıkarım yapıp, güzel olduğumu iddia edebilir miyim acaba... :D :D
    genelde yer verirler de..
    Geçenlerde yaşadığım olayı anlatayım. Nişanlımla bindik otobüse. Küçük bir kız, yani bana göre küçük, lise bire yada ortaokula gidiyordur. Yani küçük değil. Ben biner binmez, kalktı, bana yer verdi. Gerek yok, otur dedim ama ısrarla oturmadı, bende oturdum. İndik, hatta kızla beraber aynı durakta indik. Nişanlım, kızı tanıyor musun dedi. Hayır dedim. Onunda tuhafına gitti, birden yer vermesi. Benimde tabi.
    Hele bazı zamanlar amcalar bile yer verir ya, hem utanır, hem mutlu olursun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çıkarabilirsin canın sağolsun haha :D
      demekki pozitif enerji saçıyorsun etrafa :)
      son cümlene imzamı attım ayrıca :)

      Sil
  7. Ah şu erkek milleti... demek isterdim ama maalesef aynı şey güzel yüzlü bir teyze veya amca görünce de aynı hissi uyandırıyor :)

    YanıtlaSil
  8. mən daha çox dikdaban/topuklu ayaqqabı geyən və gözəldən çox baxımlı qızlara yer verildiyinin daha çox şahidi oluram. Bir də belə bir şey var, sevgililər oturduğu zaman (metroda daha çox) oğlan başqa qıza yer verə bilməz. (burda qıza haqq vermək lazımdırmı bilmirəm düzü.) mən sevgilim olsa qız ayaq üstə dursa onun qarşısında onun yanımda oturmasını istəməzdim (çox mu böyük danışdım :D)) mənimlə eyni fikirdə olan qızları da gprürəm arada sevgililər belə olanda hər ikisi durub bir kənarda dayanır. :D mən də olsam belə edərdim yəgin. :P amma o sevgililər ki oturur , oğlan da yer vermir. Sevgilisi deyəkki birlikdə görünmək istəmirlər hər halda tanıyan bilən olmasın deyə :D qız stansiyada düşdüyü an oğlan durub qarşısında bayaqdan ayaq üstdə duran qıza yer verir. :D Bir də mən həmişə qıza yer verilsin demirəm ki, oğlanlar da yorulmuş ola bilər. bir də ağlıma bu gəldi. Görəsən bu yer vermə adəti necə yaranıb ilk. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. demek azerbaycandada yer verme adeti var :))
      haklısın erkeklerde yorgun olabilir katılıyorum sana. bu durumda uyuyor numarası yapıyorlar ama :D

      Sil
    2. Hə, əlbəttə. Bizdə hətta metrolarda belə avtomatik (necə anlatsam ki :D)) səslə düşənlərə yol verin filan kimi sözlərdən başqa. Qocalara, əlillərə, uşaqlı qadınlara yer verin də deyilir. Sizdən fərqli deyil :D

      Sil
  9. ay alakasız olacak ama bu konuyla ilgili güzel bir anım var ama dur onu whatsapp'tan yazayım, burdan ise gerçekten çirkin ve bakımsızsanız + beyin faaliyetiniz de gerektiği gibi çalışmıyorsa otobüste ayakta yolculuk etmek başınıza gelecek en iyi şeylerden bir tanesi.

    YanıtlaSil
  10. haha :)) yine güldürdün canım yaa, ALLAH da seni güldürsün inşeALLAH, çirkinseniz ölün he demek öyle :D :D bana soracak olursan çirkin kız yoktur bakımsız kız vardır düşüncesinde olanlardanım, ğzüllikle de son zamanlarda youtubede makyajla değişen kızları gördükten sonra sokakta güzel bir kız görünce acaba makyajla mı güzelleşti, yoksa doğal güzellik mi diye düşünmeden edemiyorum malesef. (tabi küçük bir şehirde yaşadığım için burda öyle şeyler pek olmaz da, hani büyük bir ülkede büyük bir mertapolitan bir şehirde yaşasaydım diye farz ediyorum) ki öyle büyük bir şehirde yaşamış olsaydım, sokağa çıkınca acaba millet benim de gözlerime lensli der mi diye düşünmeden edemiyorum :D malum göz rengini bile değiştiriyorlar estetikle bile. korkunç bir dünyaya dönüşmeyiz umarım. doğal güzellerin olduğu ve doğal güzel olduklarının anlaşıldığı bir dünya olmamız duasıyla... (cidden böyle estetikçi ülkelere gidersem benim gözlerimin lensli olduğunu düşünen insanlardan korkuyorum :D not: maşALLAH demeyi unutmayalım lütfen benim için)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin :)
      maşallah efendim :)
      bu konuda haklısın bakım kadını başkalaştırıyor.

      Sil
  11. amma Nabrut (ikici yorumumdur :D) bir az düşündüm. Və məsələn bir dəfə metroda bir cavan oğlan durub qıza yer verdi və yeriyəndə ayağının birini çəkdiyini gördüm. Belə olan halda ayaq üstdə durmaq onu yəgin ki daha yez yorardı.O an çox pis oldum. Ağlıma minlərlə fikir gəldi. Bəlkə də o oğlan heç bir neçə günlük ayağını əzmişdi, bilmirəm. Ancaq o gün düşündüm ki, bəlkə də biz bu yer vermək məsələsini çox böyüdürük. Bir də qadın və kişi bərabərliyi də var. Ümümilikdə hər iki tərəfə də haqq vermək mümkündür. (Obyektiv olmağa çalışdım ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende illa yer verilsin demiyorum da eşit olunsun hahah :D

      Sil
  12. "Pek ayakta kalmışlığım yok" diyerek dolaylı yoldan "ben de fena değilim hani" demiş olabilir misiniz :)
    Şaka bir yana ben de otobüs maceralarını kitaplaştırmayı düşünenlerdenim.
    Üniversiteye ayaklarının üzerinde durmak için giden kızlar, bu hayallerini otobüslerde doya doya gerçekleştiriyor olsa gerekler.
    Onlardan biri olmuş olmama sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim.
    Çünkü, bu çıkarımlara bakınca :
    Ya çok çirkinim ya da çok genç :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa ben zaten çok güzelim :D blogta kime benzediğimi hep anlatıyorum siz atlamışsınız :D
      Üniversiteye ayaklarının üzerinde durmak için giden kızlar, bu hayallerini otobüslerde doya doya gerçekleştiriyor olsa gerekler. cümlesi efsane olmuş çok sevdim :D
      bence sen çok gençsin :)

      Sil
  13. Kotu bır sey ama ne kadar sevmesek de ınkar etsek de hepımızde olan bır onyargı bence. Ne dıyelım Allah hepımızı kurtarsın bundan :D

    YanıtlaSil
  14. Benim ruhum güzelde kimse görmüyor, ne yapsam ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaha bu yorum şahane oldu :) körlerle uğraşmaya değmez boşver :D

      Sil
  15. Şimdiii nabrut hanıma da yer veriliyorsa bunu nasıl yorumlamalıyız :) :)
    Olabildiğince küçük puntoyla: Nabrut yaşın kaç ki O:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaşlı olduğum gerçeği ile yorumlayın :D
      yaş 27'ye 2 ay kala diyelim :D

      Sil
  16. Bu güzellik konusu her yerde avantaja dönüşebiliyor malesef, ya da iyi ki, bilemiyorum. Ama öyle. Her kapıyı açabilir cinsten bi şey görüntü. Ama bu durumda güzel olmamak da kaderin fena bi cilvesi oluyo işte ne yazık ki. Çözümsüz bi durum vesselam... :)

    YanıtlaSil
  17. ayy sen çok yaşa nabrutcum emi çok güldüm............ orta güzellikte olduğuma göre bu durumda güzel gördüğüm otobüse binmemem gerek mazallah ayakta kalabilirim ama kesinlikle doğru bir gözlem bende metroda ne gözlemler yapıyorum bi bilsen arkadaşlar bu tuhaflıklar hep senimi buluyor diyor okadar yani:))) birde benim şöyle bi durumum var yaş malum 34 ama insanlar nedense beni daha küçük zannediyorlar böyle durumlarda bazen ayakta kalan kişi benden çokta büyük kişiler olmasada kalkayım diye imalı imalı bakıyorlar o an otobüsün içinde ben 34 yaşındayım bi kere diye bağırasım geliyor haayyyyyt bir gün çok yapasım var :))))))))))))))))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte burda zaten herkes öğrenci olup aynı yaşlarda olduğu için ben kalk oğlum kalk kızım bakışı atıyorum ahah :DDD

      Sil
    2. hahahahayy iyiymiş :))

      Sil
  18. bana niye yer vermediklerini anlamıştım hehe :-D

    YanıtlaSil
  19. Maalesef ki gerçek bu :)
    güzele bakmak sevap olur mu zaten pis yalancılar :DD

    YanıtlaSil
  20. Maalesef inkar edilemeyecek kadar gerçek..Sürekli toplu taşıma kullanan biri olarak çoğu zaman bende görüyorum böyle görüntüleri..Şekilcilikten vazgeçeceğimiz günleri de görürüz inşallah;)

    YanıtlaSil
  21. Dunyanin her yerinde bu böyle bence ortak diil ya paradir yada guzellik :-(

    YanıtlaSil
  22. bende inönüde okuyorum bizim hanzolar guzel çirkin farketmez kımseye yer vermıyorlar.ustune ustuk yerlerine iyice kıvrılıp guzel kızları kesiyorlar.Bu da buranın beyefendileri (hanzolar ne olcak)..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah çok güldüm rahat kız kesebilmek içindir. hemde acaba üzerimize düşerler mi diye hayal içinde de olabilirler :D

      Sil
  23. ben inönüde okuyorum .bizim hanzolar guzel çirkin farketmıyor kımseye yer vermıyorlar.üstüne birde yerlerine ıyıce kıvrılıp guzel kızları kesıyorlar..bunlarda bizim centilmen hanzolarımızz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah çok güldüm rahat kız kesebilmek içindir. hemde acaba üzerimize düşerler mi diye hayal içinde de olabilirler :D

      Sil
  24. Arkadaş ben güzel birini gördümmü daha çok kalkmayarak kızı niye güzelsin diye proteste ediyorum ona yer verilirse de bakışlarımla saldırıyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunu yazan bir erkek mi diye düşünüyorum şimdi :D

      Sil
  25. aaa Nabrut Azerbaycan'da da yer verme olayı varmış da ne, :D :D olayın boyutları aynı Türkiye'deki gibi emin ol. son 2-3 yılda tesettürlüler çoğaldı. ya da sözde tesettürlü mü desem ne. ama bazen hiç namaz kılmayan erkekler, tesettürden bihaber olan erkekler bile makyajlı, tesettürün sınırlarıyla oynayan kızları görünce bu da tesettürlü mü diyorlar. Bir defasında annemle bir yerden geliyoruz, sokakta pek de adam yok, yaşlı bir amca tam önümüzden geliyordu, "salam bacılar" dedi, insan o an gerçekten ayrı bir mutluluk duyuyor :))) yine geçenlerde otobüste arkada orta yaşlı bir teyzenin kucağında 2 çocuk oturuyordu, benim tam arkamda, kız çocuğu yaklaşık 5 yaşındaydı. Hayret ettim, bi şey konuşmadan beni bi sevmiş, kız sürekli ona bakmam için bir şeyler yapıyordu :D otobüsten iniyorduk annemle, bize bakarak O gitsin (annemi işaret ederek) ama o gitmesin (beni göstererek) üzüldü :D kıyamam ya, gitmem gerek canım baay dedim tabi Türkçe değil :D (getməliyəm, sağol) diyerek resmen kaçtım :D
    (hızlı yazdığım için harf kaydırması yapmış olabilirim, mazur gör lütfen)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok hoşmuş.
      azerbeycan ile ne kadar çok benziyoruz. bir gün orayı da keşfedeceğim gelip :)

      Sil
    2. muhakkak bekliyorum, müsait olduğun zaman muhakkak gel, başımızın üstünde yerin var cnaım, misafirim ol gel :)

      Sil
  26. Anlayışına sığınarak bu yazını özellikle son cümleni tasvip etmediğimi belirtmek isterim.

    Bahsettiğin gibi bu kavrama önem verilen bir zamanda yaşıyoruz. Bu durum senin-benim için ya da bilinçli olan birisi için önem arz etmeyebilir ama bazı gençlerimizi henüz idrakinde olmamışken, hele ki seni takip eden ortaokul lise çağındaki gençlerimizi kötü sonuçlar doğuracak biçimde etkileyebilir, Allah muhafaza eylesin amin.

    Naçizane fikrimi belirtmek istedim, selâm ile..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim yazılarımı ciddiye alan var mıdır :)
      o zaman eski yazılarım ile çoktan bir çok kişiyi intihara sürükledim :D

      Sil
    2. Nabrut, yazındaki ince mizah öyle belli ki, zaten bu siteyi ancak aklı başında çirkin bir kız bulabilir. Velev ki, aptal bir çirkin kız ya da şöyle söyleyeyim ölesiye aptallık edecek kadar çirkin bir kız sanal alemde dolaşarak, buraya kadar geldi diyelim, zaten bu yazıyı okuyup güleceğinden kötü niyetinden vazgeçer diye düşünüyorum.(bana bak çirkin kız, her kör satıcının topal bir alıcısı vardır, sakin ol ve kısmetini bekle:)) Nacizane :))

      Sil
    3. canımsın :*
      umarım o aptal kız aklını başına toplar :D çünkü çirkin insanları sevsem de hayır aptallara tahammül edemem :DD

      Sil
  27. çok başarılısın maaşallah sana,benim de blogum var fakat çok yeniyim,senin yolunda ilerlemek istiyorum,başarılar.Yazılarını sürekli okuyorum,hepsi harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok mutlu oldum yazdıklarına... mahcup da oldum.
      umarım istediğin başarılara ulaşırsın.

      Sil
  28. Çirkinsen 1-0 yenik başlıyorsun hayata

    YanıtlaSil
  29. okurken eglendim ya.son cumlede artik koptum))ya ben otobusde cok eglenirim hep basima biseyler gelir))Mesela asiri makyajli teyzelere hayatta yer vermem :D cok kotuyum)) Bi de mesela oturmussun teyze geldi tam onunde durdu " Hadi yer ver kalk ordan " bakislari ha bakislarla kalmayip " simdiki genclerde de hic saygi kalmamis " fln diye mirildanmalari var kiii teyze daha durakta hesap etmis otobusde nerde nasil hangi pozisyonda yer bula bilirim diye)) Kalkip yer verince de bi tesekkur ederim demesi guzel olur ama nerdee "ha soyle kalkip yer vermen senin en buyuk borcun " bakislariyla oturunca "hay vermez olaydim oyle ayakta kalcaktin sen" diye dusunuyorum :D ay benim sorunum da teyzelermis simdi fark ettim :D insallah konuyla alakalidir )) ve de cok yazdim.okudugun icin tesekkurler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zevkle okudum :)
      ama makyajlı teyzeler gezmeye gidiyor arkadaşları işle yiyip içip eğlenecek ben eşşşek gibi çalışyıroum :D kalkıp nasıl yer veriyim :D

      Sil
  30. Canım ya zevkle okuyorum yazılarını :) her yazın beni benden alıyor çok şekersin :) Hele o son cümle bitirdi beni. "Çirkinseniz ölün tamam mı?" :) :) :)

    YanıtlaSil
  31. beni bastan yarat edasinlar. Bu yazidan once nette bi yaziya denk geldim erkekler evleneceğiniz kizlari yikayinda alin diye arkasina bunu okuyunca baya bi guldum :)

    YanıtlaSil
  32. Ne yalan söyleyim güzel kızlara ben de bakıyorum hem de aval aval :) Ama şuna da inanıyorum çirkindeki şans da güzel de yok be anam bir de güzel olmayıp sempatik olanlar var ki bakınca kanın kaynar sevesin gelir işte favorim de onlar.Ço sevecenim di mi :)herkesi seviyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çirkin şansı konusunda hemfikiriz :D
      Ama gönlün geniş o konuda söz söyleyemem :D

      Sil