Hello, Me Kore Yorumu

 


Hello, Me Konusu hakkında şurada bilgi vermiştim.

Hello, Me Yorumu - Hello, It's Me Yorumu

  • Aslında birçok kişi benim gibi Nuna Romans olayından pek hazzetmiyor, biliyorum. Bu dizide de buna biraz maruz kalıyoruz ama konu aşk ekseninde dönmediği için bu sizi hiç rahatsız etmiyor.
  • Evet, konu aşk ekseninde dönmüyor. Esas konu geçmişin pişmanlığı, sıfırı görmüş bir kadının yeniden yükselişi diyebilirim.
  • 17 yaşındaki halinin 37 yaşındaki sana gelmesi fikri şahane.
  • Benim diziyi sevmemdeki en büyük etken de buydu. Diziyi izlerken hep empati yaptım, şimdi 17 yaşındaki ben, bugünkü ben'in yanına gelse ona neler söylerdim, beni nasıl bulmasını isterdim üzerine bolca düşündüm.
  • Mesela ben 17 yaşımdaki halimi görsem ona derdim ki; 
  • Sen Bihter Ziyagil'sin, Nihal gibi davranma! :D
  • Dizi bu yönüyle sorgulatan bir hikaye olmasının yanı sıra Yeşilçam filmlerine de benziyor. Neredeyse her karakter çok iyi ve iyiler kötülük yapanları iyilikleriyle dövüyor, pişman edip utanmalarını sağlıyor.  
  • Esas kız Choi Gang-Hee dizinin ilk bölümü o kadar aşırı çirkindi ki hususen yanaklarına falan müdahale edilerek çirkinleştirildiğini düşünüyorum. Neyse ki sonradan toparladılar.
  • Dizide aşk ve romantizm adına pek bir şey izlemeyeceksiniz onu belirtmek istiyorum.
  • Bu diziyi herkes sever mi? Hayır! 25 yaş üstü olup geçmişiyle ilgili pişmanlık yaşayanlar ise kesinlikle sever.

Yasal Uyarı: Buradan sonrası yüksek dozda spoiler içerir.

Hello, Me Yorumu (Spoiler İçeren Kısım)
  • Dizinin en sevdiğim yanı kuşkusuz şirketteki dans saati ve danslarıydı,

  • 17 yaşındaki parlak, popüler bir kızın, ünlü olmak üzere olan bir kızın, en sonunda 37 yaşında kendisini markette dans ederken bulması çok sarsıcıydı,
  • Ban Ha-Ni'nin babasının ölümüne sebep olması, travmatikti,
  • Yu Hyeon ile çocukluktan tanışmaları, onu Anthony'den kurtarmış olması, çocukluktan bir tanışma olmasa Kore dizisi olmaz zaten :P,
  • 17 yaşındaki Ban Ha Ni ile eylem yapıp Kalamar Dede ile konuşması, 
  • Ablasına yakalanmaları ve kızın demesi,
  • 17 yaşındaki Ban Ha Ni'nin annesi ve babannesini görüp yaşlanmışlar diye üzülmesi,
  • Kalamarcı Dede'nin ona iş vermesi,
  • Teyipte babasının sesinin duyması,
  • En iyi arkadaşının onun şefi olması ve aralarında olanlar,
  • Oğlanın babası ile ilişkisi, çok eğlenceliydi,
  • Anthony'i kafede kurtarması, iğrenç,
  • 17 yaşındaki haliyle kızları dövmeye çalışmaları ama başarılı olamamaları,
  • 17 yaşındaki Ban Ha Ni'nin Anthony'e ayar vermesi,
  • Antonhy'nin özür dilemesi ve kariyerini bitirmesi,
  • Annesi ile ablasının gerçekleri öğrenmesi,
  • 17 Yaşındaki Ban Ha Ni'nin babasının öldüğünü öğrenmesi, o mezar sahnesi, of çok acıydı,
  • Ve de en sonunda 20 yıl sonra annesinin senin suçun değil demesi, of, orada çok gözlerim doldu, bir kadının hayatı mahvolduktan sonra neye yarar ki dedim,
  • Babasından telefon gelmesi ve bu geleceğe yolculuğu babasının ayarlamış olması, neden 20 yıl sonra ayarladı derseniz, dizinin başında kadın artık sıfırı tüketmiş, intiharın eşiğine gelmişti ki babası müdahil oldu, ona gençliğini hatırlattı,
  • Tünelde vedalaşmaları ve herkesin kendi yoluna gitmesi...
Ve en sonunda yine, yeniden babasının ölümüne şahit olması....

Bunlar benim diziden aklımda kalanlar...

Hello, Me final bölümüne gelirsem;
Tatmin edici bir şekilde bitti.
Hatunun hayatını yeniden inşa etmesi, aşkı bulması ve en azından yeniden eline yüzüne bakılır bir hale gelmesi umut vericiydi.

Benim söyleyeceklerim bu kadar.

Diziyi izleyenler var mı, onlar ne düşünüyor merak ediyorum.

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. merhaba nabrut, nasılsın? aklımda olan bir diziydi. 25 yaş üstü ve pişmanlıkları olan birisi olarak diziyi en yakın zamanda izlemeye çalışacağım.
    eskisi kadar dizi yorumlarında diziye ait replikler, fotoğraflar kullanmıyorsun, özel değilse nedenini paylaşabilir misin?
    good chef namı değer nam goong min' ımizin dizisi var "Hot Stove League" diye. bu diziyi izleyecek mısın? en iyi drama ödülünü almış. bende izlerken keyif aldım. spordan hoşlanıyorsan (beyzbol) diziyi seveceksindir. baştan uyarayım dizide hiç aşk yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaal :)
      Çünkü artık evliyim, çalışıyorum. Yani eskisi kadar vaktim yok. Replik yapmak, öyle uzun yazılar yazmak ciddi bir zaman gerektiriyor.
      Hot Stove League dizisini Netflix de gördüm, belki bir şans verebilirim :)

      Sil
  2. Özellikle şirket sahnelerinde çok sıkıldığım için tamamlayamadığım bir dizi oldu.Ablasının evinde hizmetçi olması detayı,işinde yaşadıklarına karşı hakkını savunamaması devamında güçlü bir karaktere dönüşeceğine emin olsam da diziye devam etmeme engel oldu.Küçükken güzel olup sonradan çirkinleşme olayını da sevmiyor olabilirim 😄 Sevdiğim kısımlar ise kızın gençken olan tavırları harikaydı havalı ama insanları ezmeyen kendini de ezdirmeyen duruşunu çok sevdim.Kendinin gelecekte ablasının hizmetçisi olduğunu öğrendiğinde verdiği tepkiler de çok güzeldi.Kalamarcı dedenin kimliğini ondan gizleyerek ona yardım etmesi de aklımda kalan güzel sahnelerden🥰

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında tam da dizi yükselmişken bırakmışsın ama illa da izlenmesi gereken bir dizi değil

      Sil
  3. İlk bölüm olayların dağınıklığıyla izlenir mi ki bu dizi dedim. Ama biraz ilerleyince içine çeken bir yapısı var.
    Bitirdiğimde yumuş yumuş oldum sımsıcak bir diziydi.

    20 yaşımın 17 yaşıma çok fazla söyleyecek bir şeyi yok ama gelecek için ben bu şekilde olmamalıyım dedim izlerken. Bir sabah 40 yaşında geriye baktığımda böyle bir hayat görmemeliyim dedim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de çok güzel bir bakış açısıyla izlemişsin, izlemeyi düşünenler için güzel bir yorum olmuş

      Sil
  4. Nabrut ben güncel izlemiştim, emeğine sağlık çok güzel yazmışsın. Çok güzel bir diziydi yaa gerçekten hayatıma bir şeyler kattı, öyle çerezlik bir dizi değildi; güldürü ve duygusallık o kadar iyi işlenmişti ki bir sahnede salya sümük ağlarken diğer bir sahnede kahkahalara boğuluyordum. Ayrıca dikkatimi çeken şey güncel olaylara da gönderme yapmaları oldu, mesela Anthony'nin zorbalığı ortaya çıktığında aktör J* Soo'nun skandalı da yeni patlak vermişti.
    Tek eleştirim bana göre bu dizinin kötü adama ihtiyacı yoktu, çünkü ama konu insanın kendiyle hesaplaşmasıydı. Zaten bence halanın olayını çok iyi işleyemediler; oldu bittiye getirdiler. Keşke hiç girmeselerdi o toplara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlerken benim de hep Ji soo aklıma geldi :)
      Çok doğru söylüyorsun, konu yumuş yumuştu hala iyiydi, hemen kötü oldu sonra hemen tekrar pişman oldu.

      Sil
  5. Sevgili Nabrut,
    İlk bölümden geliyorum. Kaliteli bir dizi izleyeceğiz gibi geldi :) Ayrıca hapishane sahnesindeki "Bundan Kore'de sadece bir tane var." diyerek etiket gösterme kısmı aklıma Secret Garden'ı getirdi :D Romantizmi şimdiden hissettim ama sen yok diye belirtmişsin, umarım romantik sahneler görürüm! Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım sen de severek izlersin ^^ evet gönderme vardı. :D
      Ben de güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum

      Sil
  6. Merhaba Nabrut.Bu ilk yorumum.Yazılarını severek okuyorum ve takip ediyorum😊Ben de bu diziyi izledim.Çok kaliteli bir yapım olmasa da bir çok yerde senin gibi düşündüm, dizi bittikten sonra kendimle yüzleşmemi sağladı.Ben de lise deyken çok hayal kurardım, şimdi üniversite den mezun olmak üzereyim ama hayallerimin hiçbirini gerçekleştiremedim. Geçmişteki ben gelse herhalde ondan kaçardım,utanırdım😌Neyse.Dizide Anthony karakterini de çok sevdim beni çok güldürdü😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar :)
      Çok iyi anlıyorum seni...
      Umarım bundan sonrasında hayalerine ulaşırsın....

      Sil