Stockholm Sendromu mu Yaşıyorum?

En çok evlilik nasıl gidiyor, evlilik güncellemesi yapar mısın, gibi mesajlar geliyor. Bu mesajlardan sonra evliliğimin 15. ayında bir evlilik güzellemesi yazmak şart oldu.

Sevgili okuyucularım; ben stockholm sendromu yaşıyorum. Haha! :D 

Nasıl yani?

Anlatayım;

Evlilik sürecim o kadar telaşlı geçti ki, herkes gibi, hep diyordum ki, evleneyim 3 ay evden çıkmayacağım, keyif yapacağım, dinleneceğim.

Gerçekten de ilk 2 ay evin keyfini sürdüm. Sonra birden Korona çıkmasın mı? Ben hepten evde hapis kaldım mı? Yani alın bir hatalı dua daha! 3 ay oldu mu 15 ay! 

Aman ağzınızdan çıkana dikkat edin sevgili güzel okuyucularım. Önceleri kimselere gidemedik, kimseler bize gelmedi. Anne ve babama kapıdan uğrayıp döndük. Sonra biraz normalleşme süreci başladı, anne babamı görüyorum bari derken, hooop annemler Kıbrıs'a gitti mi? Ortalık karıştı dönemez oldular mı? İnsan yüzü göremez oldum mu?

Biz bu süreçte hamdolsun ki koronaya yakalanmadık ama bunun en önemli nedeni gerçekten insanlarla olan ilişkimizi en az indirdik. Ne kendimizi tehlikeye atmak istedik, ne de insanların vebaline girmek...


Hal böyle olunca yoğun olarak kocama maruz kaldım. Annemi babamı bile göremez durumdayım. Durumlar böyleyken de size evlilikle alakalı objektif bir yorum yapamıyorum. Bildiğiniz stockholm sendromu yaşıyorum.

Tabii bu birbirimizi tanıma sürecini hızlandırıp birbirimize daha çok yapışmamızı sağlasa da sağlıklı mı bilemiyorum.

Hayatımın tüm dönemlerine şahit oldunuz, en son bir beklediği varmış ve kesin üzerinde büyü var dönemlerini atlatmış ve sağ salim evlilik mertebesine ulaşmıştım. 

Şu an hayatımın "akşama ne yemek yapsam" kısmındayım. Her genç kızın ulaşmak istediği ulvi mertebe. Mahalleli teyzelere hayırlı olsun. Oh be, o da bu soru belasına düçar oldu diye arkamdan çekirdek çitlediklerine eminim. Hhaha!

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Yok canım en son mertebe çocukları okula eşi işe postaladım.
    Oh be dünya varmış...
    Modu oluyor bence.
    🤣🤣🤣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah şu benim için son mertebe yoksa ohhooo daha var o kısımlara ^^

      Sil
  2. Ay o teyzeleri pandemiden dolayı göremiyorsun ya sıradaki soruya maruz kalamıyorsun bence. "Evladım çocuk ne zaman?" klişesini hep duyarız malum. Ölene kadar o sorgu sualin bitmeyeceğine henüz evli olmasam dahi adım gibi emin olabiliyorum. Allah muhabbetinizi artırsın da kendinden çok sevdirmesin birbirinizi, sınanmak zorunda kalmayın innnşallah. Akşama ne yemek yapsam mertebesi de... Darısı hayırlısından isteyenlerin başına diyeyim.. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hamdolsun pandeminin yararları oldu :D yoksa çocuk olunca da başka sorular başlar durmazlar
      AMİN çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  3. Nabrutçum benim evlilikle alakalı şok garip korkularım var. Mesela evimize gelip kahve içecekleri sırada evimizi beğenmeyecekleri düşüncesi. Mesela babamın bir patavatsızlık yapacağı düşüncesi. Bir de evlendikten sonra eşimin yanında 7/24 bir peri kızı gibi gezemeyeceğim düşüncesi. Herkesten sakladığım selülitlerimi göbeğimi fln görecek 😀 ya da ben çok acıkmış yemeğe saldırırken o halini görecek olması. Oysa ben hep ipekli pijamalarımla bir prenses gibi gezmek isterken. Oysa oysa oysa.....kocamı yeterince teselli edemeyip ona kadınlık edemeyeceğim korkusu vs.galiba bu yüzdennevde kaldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evinizi beğenmezlerse yürüyüp gitsinler, seni beğenmeyeni sen neden beğeneceksin ki :)
      Gelen de babanı öyle kabul edecek onalrın patavatsız olmadığını nereden biliyorsun ki hem ^^
      7-24 peri kızı gibi gezmene gerek yok, o geleceği sıra şöyle bir aynanın önüne geçersin olur biter ahaha :D
      Adamların de vücut kusurları var, sadece o seni görmeyecek ki :)
      Kocana yeterli olmak kocanın da sana yeterli olması bu karşılıklı ve zamanla öğrenilecek bir şey. Korkmana gerek yok, böyle bir endişen olması bile bu işi kıvırabileceğini gösteriyor

      Sil
  4. Gücün bol olsun e mi?💪

    YanıtlaSil