Move to Heaven Konusu ve Oyuncuları


Move to Heaven Konusu

Geu-Roo asperger sendromlu genç bir adamdır.

Asperger sendromu nedir?

Sosyal etkileşimde zorluklar ve sınırlılık gösteren otizmin türevi bir hastalıktır.

Babasının işinde "Move to Heaven" şirketinde çalışmaktadır. Görevi ölen kişiler tarafından bırakılan eşyaları sahiplerine ulaştırmaktır. Bir gün Geu-Roo'un babası ölür ve yalnız kalır. Ve sonra amcası Lee Je Hoon geliveririr. Amcası illegal sokak dövüşlerinde ünlü bir dövüşçüdür ve bu onu çok mesafeli ve soğuk bir adama dönüştürmüştür. Kavgası esnasında olanlar yüzünden hapse girip çıkmıştır. Ama yeni bir başlangıç yapmaya karar vermiş ve yeğeni Geu Roo'nun koruyucusu olmaya karar vermiştir. Artık yeğeni ile beraber Move to Heaven şirketini yöneteceklerdir.

Dizi için bir nevi Kırmızı Oda diyebiliriz. Yani şöyle ki Profesyonel travma uzmanı Kim Sae Byul'un Things Left Behind adlı makalesinden uyarlanan dizi gerçek bir otistik insandan yola çıkarak yazılmış.

It's Okay to not Be Okay dizisiyle beraber başlayan bir Otizm farkındalık trendi var gibi gözüküyor.

Edit: Diziyi izledim, yorumumu okumak isterseniz

https://www.nabrut.com/2021/08/move-to-heaven-yorumu.html

Move to Heaven Oyuncuları

Lee Je Hoon'u Signal ile tanımış en son Tomorrow With You dizisinde izlemiştim.

Diğer oyuncu kadrosunu ekliyorum.


Dizinin senaristi ise Yoon Ji-Ryeon yani Boys Over Flowers'ın da senaristi...

Move to Heaven Netflix dizileri arasında yer alıyor ve çıkış tarihi henüz net değil. Bilgiler geldikçe yazıyı güncelleyeceğim.

Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. My name is khan diye bir hint filmi var oradaki khan da asperger sendromundan muzdaripti. Sarı renge karşı bir hassiyeti vardı bir de sarılma, öpme, göz teması gibi şeylerden hoşlanmıyordu. Gördüğüm en güzel evlenme teklifi sahnesine sahipti.
    Diziye gelirsek çok ilgimi çekmedi ama yine de bir bakarım diye düşünüyorum belki çok sevdiğim bir dizi olur lee jae wook da işin kaymağı galiba ☺️
    D.s.k

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o da Otizm konusunda kült filmlerden birisi...
      Bu da gerçek hayat hikayesine dayandığı için iyi olacak diye düşünüyorum bakalım :)

      Sil
  2. Bu diziyi kesinlikle izlemelisiniz. O kadar guzel ve degerli mesajları var ki ! Romantizm adina bir sey yok ama insanlik adina çok sey var...

    YanıtlaSil