Hangi Ütüyü Almalıyım 2020 Hangi Ütü Daha İyi? Blog Yorumu

Çeyizle alakalı hangisini alalım serilerine devam ediyorum. Bugün hangi ütü daha iyi, hangi ütüyü almalıyım konularına değineceğim.

Tek sevdiğim ev işi ütü. Saatlerce ütü yapabilirim. Ama bu işten zevk alabilmek için iyi bir ütü gerekiyor. 

İyi bir ütü nasıl olmalı;

Su akıtmamalı,

Kırışıkları kolayca açmalı, 

Defalarca üstünden geçmek gerekmemeli, 

Sürekli buhar verebilmeli,

Sık sık su eklemek zorunda kalınmamalı.

Bu özellikler ise buhar kazanlı modelleri işaret ediyor. Babamın mesleği gereği ütü hayatımızın büyük bir parçası oldu hep. Bu yüzden de sayısız ütü eskittik. Şurada yazdığım düdüklü tencere yazısında Tefal'den hiç memnun kalmadığımızı yazmış olsam da ütü de tam aksine Tefal'den vazgeçemiyoruz.

Hem Ankara'daki hem de Kıbrıs'ta kullandığımız kazanlı ütüden çok memnunuz. Arıza anlamında bir sıkıntı da yaşamadık, çok da keyifli kullanıyoruz.

Bu sebeple ben de çeyizimi düzerken yeni macera aramadım. TEFAL GV7810 Pro Express Buhar Kazanlı Ütü modelini aldım.

Ütü konusunda deneyimli biri olarak şimdilik çok memnunum. Bana bir sıkıntı çıkarmadı. Yukarıda bahsettiğim iyi bir ütüden beklediğim şeyleri bana sağlıyor.

Ama şunu eklemek istiyorum, toplamda 3 tane Tefal buhar kazanlı ütü deneyimlemiş oldum, hepsi birbirinden farklı fiyat aralıklarında ve farklı modeller... Birinde su haznesi çıkıyor, birinde çıkmıyor. Birinde fiş kısmı otomatik olarak içine sarılıyor, birinde manuel...

Aralarında bir fark var mı derseniz; bence hepsi arasındaki en önemli fark bar gücü. Elbette barı fazlalaştıkça kırışıkları açma gücü de yükseliyor. 

Yani buhar kazanlı ütü alırken dikkat edilmesi gereken kısım bar gücü. Diğer detaylara çok da takılmaya gerek yok. Ütü tabanına değinmedin derseniz, kazanlı ütülerin tabanı son teknoloji oluyor. Bu sebeple de bir sıkıntı çıkarmıyor. Kolay kolay yanma, tutma, parlatma yapmıyor. 

Benim tecrübelerim böyle. Siz hangi markayı kullanıyorsunuz ve hangi markalar alınmalı ya da asla alınmamalı?

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Bende ütüde tefalden vacgeçemiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Nabrutcuğum selamlar yorumum anonim gelecektir. Zatışahaneleri ben fatma 😂 . Ütü konusunda bende çok hassasımdır. Tercihim philips den yana oldu. Buharlı olanını yakın zamanda aldım . Ütü sevmeyen ben her pazar evin duvarları hariç herşeyi ütüler oldum. 😂küçük ev aletlerinde philips değişmez tercihimdir. Hiçbir şikayet ve memnuniyetsizlik yaşamadım şükür. Sırada dikey süpürgesi var gözüme kestirdim onu alacam inşallah .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar :)
      Philips de iyi ütü konusunda. Bunu da duydum çokça.
      Güle güle kullan ^^

      Sil
  3. 10 yıldor phips bujar kazanlı ütü kulanıyorum. Masallah duana kadar tık yok. 3 yakın akrabam tefal aldı. 2 senelerinde randıman düştü .pişmanlar. ütüde ve süpürkede plips .kesinle arıtılmiş su koyun. Benim tek özen gosterdigim nokta. 10 yılı gecti. Kireclenme olmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tefal konusunda hiç sıkıntı yaşamadım ama bu elektrikli eşyalar biraz şans işi.
      Evet içme suyu kullanmak önemli gerçekten.
      Güle güle kullanın ^^

      Sil
  4. ben de tefal kullanıyorum ama philips daha hafif diyorlar

    YanıtlaSil