Elektrikli Süpürge Tavsiye Blog Yorumu

Evlenirken bir genç kızın en titizlendiği şeylerden birisi de elektrikli süpürge oluyor sanırım. İyi çekmeyen bir elektrik süpürgesi insanı mekanik katili yapabilir nitekim.

Benim de evlenirken en çok araştırdığım küçük ev aletleri arasında elektrikli süpürge yer alıyor. Tüm forumları ve Instagram'daki bu tür sayfaların altına yazılan tüm yorumları okudum desem yalan olmaz.

Aslında Kıbrıs kullandığımız elektrikli süpürge Dyson marka idi. Uzun yıllardır kullanılmasına rağmen çekiş gücü hala çok yüksek ve memnuniyetle kullanıyoruz. Dyson elekrikli süpürge yıllarca çekiş gücünü koruyan müşteri memnuniyetinin en yüksek olduğu marka diyebilirim. Bizzat tecrübe de ettim.

O halde neden araştırdın derseniz; sağlığım itibarıyla evin temizliği ile baş edebilecek biri değilim, maalesef. Öyle olunca bir abladan yardım almam illaki gerekiyor. Kendim çok kullanmayacağım bir alete de uçuk bir fiyat vermek istemedim.

Burada bir es vereyim; böyle yola çıktım ama Korona'dan dolayı da süpürgeyi en çok ben kullandım. Yine de iyi bir şey aldığıma şükrettim. Süpürge bir evin can damarıymış bunu tekrar anladım. :)

Okuduğum yorumlarda en çok tavsiye edilen ikinci elektrikli süpürge Phlips Maraton ve Rowenta idi.

Benim aldığım model

İkinci olarak tavsiye edilen ise toz torbasız süpürgeler. Toz torbasız süpürgelerin emiş gücünün azalmadığı söyleniyor. Tabii model ve markaya göre değişiklik gösterebilir.


Rowenta RO7681 Silence Force Cyclonic Yorum

Kedi annesi olmayı düşündüğüm için koltuklar için tüy toplama başlığı olan bir model düşünüyordum. Bu araştırmalarım sonucunda da Rowenta RO7681 Silence Force Cyclonic Toz Torbasız Süpürge 'de karar kıldım.

Yaklaşık 9 aydır kullanıyorum, emiş gücünde bir azalma olmadı. Dyson ile kıyasladığımda çekiş gücü olarak onu aratmıyor. Tabii Dyson yıllar geçtiği halde aynı performansı gösteriyor, Rowenta yıllar geçtikçe ne duruma gelecek, bilemiyorum.

Henüz kedi annesi olamadığım için, çünkü kendime ancak bakabildiğimden buna cesaret edemiyorum, diğer başlıkları kullanmıyorum, başlık performansı hakkında da net bir şey söyleyemeyeceğim.

Toz torbasız olması temizliğini çok kolaylaştırıyor, kullanımı pratik. Sap kısmında entegre fırça olması avantaj sağlıyor. Süpürdükten sonra silerken viledaya gelen hiçbir şey olmuyor dersem çekiş gücü hakkında da aklınızda bir şey canlanır.

Silence Force özelliği var ki gerçekten az sesli. Ama ben elektrik süpürge sesi seven delilerden biriyim. Çocukken de bu seste uyurdum. O yüzden beni rahatsız etmiyor.

Sonuç olarak süpürgeden şimdilik gayet memnunum. Yıllar ne gösterir bilemiyorum tabii.

Siz de tecrübelerinizi paylaşırsanız bu konuda araştırma yapan arkadaşlara yardımcı olur, çok seviniriz.

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Hemennn yoruma geldim çünkü süpürge konusunda takıntılıyım...

    2010 yılında Samsung VCC88E1H3B 1500W Hepa Filtreli Toz Torbasız Elektrikli Süpürge (kore imalat) almıştım. Bu sene mart ayına kadar aşırı iyi bir şekilde kullandım. Onuda dyson bigball allergy ile değiştirim. Şimdi onuda bi 10 sene kullanırım ✌️
    Şimdi gelelim asıl konuya, samsung süpürgemi her kullanan aşık oluyordu ve sonunda nazarlara 😅 gelip emici ana başlığı birleşim yeri kırıldı. Buna rağmen 6 7 ay kullandım. Aslan emekçi süpürgemin o süreçte başlığını hiç bir yerde bulamadım. Sonra başlığını buldum ama o arada dysona kafama yazdığım için vazgeçmedim... Neyse dyson kargodan geldi, tabi aşırı iyi ✌️ ama iki gün sonra şeytan dürttü süpürgeyi koduyla arattım ve aynısını hepsi burada da 800 tl ye buldum 😲😲 yıkıldımmmmm... Ama benim veletler dyson kutusunu imha ettikleri için iade de edemedim, içimde ukte kaldı.

    Anlatıcı notu: martta 800 tl olan süpüge (son 6 yıldır vietnam üretim) şu anda aynısı 4300 tl (ey pandemi sen bize neler yaşatıyorsun)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir süpürgeyi 10 yıl kullanmak büyük başarı gerçekten ya cidden taş gibiymiş ya da sen çok iyi bir kullanıcısın ^^
      800 liraya Dyson mı varmış :D O çakma falandır bence. içinde kalmasın yani :DD

      Sil
  2. Benim süpürge Philips maraton fena değil ama çok da mükemmel diyemeyeceğim bir kaç kullanımda filtresini temizlemezsem çekim gücü düşüyor umarım senin ki daha kalitelidir güzel günler de kullan diyecektim ama inşallah sen kullanma coronadan kurtulalım yardımcın kullansın 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maraton o kadar çok övülüyor ki sen böyle deyince şaşırdım işte bu mekanik aletler şansı işi hep.
      Canımsın Allah razı olsun amin ^^

      Sil
  3. Ah şu süpürge konusu emiş gücü kuvvetli olanı alsam belimde sıkıntı var çok zorluyor emiş gücü kuvvetli olmasa bu defa defalarca aynı yerden geçip belimi zorlamış olacağım. Birkaç ay önce Samsung aldım çeyize artık kullanınca göreceğim inşallah zorlayacak mı beni. Ha belki robot süpürge diyecek olursanız güvenmiyorum hayatıma sokmak da istemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Robot süpürge deneyimim yok bir şey diyemeyeceğim ama emiş gücü hakkında kesinlikle haklısınız. Kendi adıma zaten sağlıklı değilim ve en düşüğe alıp çalıştırıyorum yoksa pert :/

      Sil
  4. kesinlikle mekanik aletler şans işi ve benim bu konuda hiç şansım yok :D ne çektim bee demek istiyorum buraya ve benim toz torbalı takıntım var diğerini tiksiniyorum boşaltırken şuan vestel yıldız a 8100 kulanıyorum sessiz bir model o yönü süper aslında çekim gücü de çok iyi lakin artık nazardanmıdır nedir bayağı tamirlik oldu yok borusu yok ucu ama dediğim gibi ben şanssızım bu konuda yine kederlendim :D

    YanıtlaSil