Çay Makinesi Tavsiye Blog Yorumu

Çeyiz düzerken dikkat ettiğim en önemli parçalardan birisi de Çay makinesi idi.

Biz evde de çok uzun yıllardır çay makinesi kullanıyoruz. Çay makinesinde çayın tadının daha güzel olduğunu düşünüyorum. Ocaktaki çay bana aynı tadı vermiyor.

Tat kısmını geçersem; misafir geldiğinde çay makinesi çok pratik oluyor. Masayı hazırlıyorum, makineyi de salona getirip fişe takıyorum, çay için mutfağa gidip gelmek zorunda kalmıyorum. Bekarken de evin çay müdürü olarak çok iyi oluyordu, evlendikten sonra da aynı düzeni devam ettiriyorum. 

Çay makinesi alırken dikkat edilmesi gerekenler şöyle;

  • Su tankı plastik olmamalı. Sinbo gibi bazı markalarda su tankı kettle gibi plastik olabiliyor. Kettle'da su kaynayıp hemen aldığınız için sorun olmuyor ama çay makinesinde su sürekli düşük seviyede de olsa kaynadığı için plastik kokusu suya siniyormuş, ben tümü plastik olan bir model kullanmadım ama yapılan yorumlar bu yönde.
  • Su tankının ya tümü çelik olmalı ya da dış kaplama plastik olsa da iç kaplama çelik olmalı.
  • Demliğin cam olmasını özellikle tavsiye ediyorum. Çayın lezzetini çok etkiliyor. Tabii bir dezavantajı var ki o da kırılma ihtimali.
  • Unutkan biriyseniz özellikle susuz çalışmayı önleyen, kaynaya kaynaya suyu bittiğinde kapanma sistemi olan çay makinesi tavsiye ederim. 


Bu benim aldığım model, aşağıda bahsedeceğim.

Kendi deneyimlerime gelirsem;


Günde 3 öğün çay demleyen bir aile olarak 3 çay makinesi eskittik. Biri Tefal çay makinesi idi, altı çelik, üstü cam olan bir modeldi. Epey kullandık, cam demlik kırıldı ve o zamanın parasıyla cam demlik almak yerine yeni bir makine alabiliyorduk, Arzum çay makinesi aldık.

Arzum çay makinesinin su tankının dışı plastik, iç kaplaması çelik, üstü de cam idi. Onu çok uzun süre kullandık. Emniyet sistemi olmadığı için kapatmayı unuttuğumuz bir gün rezistansı yandı ve sonsuzluğa uğurladık.

Sonrasında da Arzum'dan memnun kaldığımız için yine aynı markayı tercih ettik: Arzum Otomatik Çay Robotu. Arkasındaki hazneye su koyuyorsun ve kendi kendine çayı demliyor. Çok memnunduk. Çayı koyup gitmek, tekrar demlemeye gelmemek büyük rahatlıktı. Geçmiş zamanlı konuşuyorum, 6 yıl kadar kullandık ama son zamanlarda sistem bazen hata verip çalışmaya geçmiyor. Ama bunun sebebi de yine bizim çok aşırı kullanmamız, sıklıkla da açık unutmamız...


Hatta ben de çeyizime aynısını alacaktım ama Arzum bu modelin üretimini durdurdu. Karaca aynısından üretiyor ama ben güvenemedim. 

Kendime yine Arzum Çaycı aldım. Tam adı Arzum Çaycı Heptaze Çay Makinesi

Diğer çay makinelerinden farkı dem haznesini kısmını yukarı çekebiliyorsunuz. Böylece çayınızın acımasını önlemiş oluyorsunuz. Gerçekten önlüyor mu? Önlüyor ama sadece acımasını önlüyor. Taze kalmasına yardımcı olmuyor, çünkü çay bu, ne kadar süre taze kalabilir ki.

Onun haricinde dışı plastik içi çelik, üst demliği cam. Susuz çalışmama özelliği var. Ben memnunum, bana bir sıkıntı çıkarmadı. Çayını da seviyorum. Sadece cam demliği kırdım, geçenlerde tekrar sipariş verdim. O da benim yeteneğimle alakalı. Haha :)

Genel olarak çay makinesi tavsiyesi olarak Arzum markasından memnun kaldığımızı söyleyebilirim. Aklınızda bulunsun. Sizin tavsiyeleriniz varsa yine evlenecek olanlar için yazarsanız çok memnun oluruz.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Arzunun resimdekinin aynısı,arkadaki haznesine su koyup çayı kendi derlediği çay robotundan ben de ceyizime almıştım.5 ay çok güzel kullandım,çok seviyordum.birgun neden bilinmez çalışmadı.baya durdu öyle taşınınca tamire bulunduğum yerde bı yere götürdü eşim.adam içini açmış bakmış geri kapatmış.ben bundan anlamam demiş.eve getirdi eşim bir baktık tekrar çalışıyor.sonra 2 hafta sonra yine çalışmadı,sonra ben içini açtım usta olmuştum artık.nasilsa tamircide hiçbir şey yapmamış açıp kapatmış diye deneyeyim dedim ilginç olacak ama makina tekrardan çalıştı.sonra yine 2 gün sonra bozuldu pes ettim.onu yalnızlığa tek edip ki bu çok zor oldu,yazı bile yazdım onun için blogunda çok seviyordum.ve bu terkedise çok üzüldüm bizi niye terk ettin: (hayat devam ettiği için Vestel sefa çay makinesini aldım.ondan da memnunum.3 yıldır kullanıyoruz ✨

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki ömrü fazla değil otomatik bir sistemi olduğu için muhtemelen... :)
      Tavsiye için de çok teşekkürler ^^

      Sil