Pure Line Duş Jeli Yorum

Bazen bir marka Pr çalışmalarına başlıyor Youtube ve Instagram o markanın X ürünleriyle doluyor.

Bu X ürünü ne hikmetse (!) herkes tarafından kusursuz bulunuyor. Bir süre sonra bazısı merakından o ürünü alıyor, bazısı da artık gına geldiği için o ürüne karşı antipati beslemeye başlıyor.

Eskiden Youtube'da güvenilir olarak gördüğüm, videolarında bahsettiklerine itimat ettiğim vlogger hatunlar vardı. Ama takipçileri artıp tanıtım yapmaya başlayınca, o güzel insanlar, o güzel atlara binip gittiler. 😜 Maalesef ki ekşi ve süslü sözlükte çoğu yorum da reklam amacıyla yapılıyor. Cüzi bir miktara bu işi yapan metin yazarları var.

İçerik okumada fena olmadığım için de artık kendim araştırıp deneyimleyip benim gibi doğru tavsiyeyi bulma ihtiyacı içinde olanlar için kozmetik yazılarını daha sık yazıyorum. Geçenlerde Instagram'da sorduğum soruya gelen mesajlardan anladığım kadarıyla da yorumları az da olsa bu yazıları merakla bekleyen çok kişi var, teşekkür ederim.

Yakın zamanda tüm influencer'lar Pure Line Duş Jeli hakkında methiyeler düzdü. 

  • Peki, gerçekten Pure Line Duş Jeli abartıldığı kadar güzel mi? 
  • Infulencer'ların dediği gibi 12 saat boyunca miss gibi kokuyor musunuz, ev çiçek bahçesine dönüyor mu? :P

Pure Line bir Unilever markası. 10 farklı koku çeşidi ile öne çıkıyor. Alkol, paraben ve renklendirici içermiyor. İçinde doğal özler olduğu söyleniyor. 

Ben Pure Line Duş Jeli Yasemin & Sarı Kantaron kokusunu satın aldım. Gerçekten bahsettikleri kadar yoğun ve güzel bir kokusu var. Duştan sonra bir müddet daha o müthiş koku banyonuzu kaplıyor. Ciltte 12 saat kalmıyor elbette. Bugün bir kucak dolusu para verdiğimiz orijinal parfümler bile o kadar uzun süre cildimizde kalmıyor.


Alkol yok, paraben yok, renklendirici yok. Pure line duş jeli içerik itibarıyla şahane gibi gözüküyor. Ama bütün bu pozitif özelliklerini unutturacak bir kusuru var. SLES içeriyor. 

SLES nedir?
SLES daha fazla köpük sağlaması için temizlik ürünlerinde bulunan aşındırıcı bir maddedir. Deriye zarar verdiği, karaciğer tarafından ayrıştırılamadığı için ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı bilinmektedir. Amerikan Toksikoloji Kurumu’na ait dergide yayınlanan rapora göre % 0,5 oranında SLES bile vücuda zarar verebilmekte; bu oran %10’un üzerine çıktığında ise cilt aşınması ve ciddi hasarlara yol açmaktadır. Ayrıca; deriden içeri girdiğinde en büyük etkisi östrojen hormonunu taklit etmesidir. Östrojen hormonundaki dengesizlikler; adet bozuklukları, erken menopoz belirtileri, erkeklerde kısırlık ve bayanlarda meme kanseri gibi çok büyük sağlık problemlerini beraberinde getirdiği söylenmektedir.

Vel hasıl kelam; kokuları çok güzel olmakla beraber sağlık için ciddi sakıncaları olan bir madde içeriyor. İşte bu kadar reklamı yapılan duş jelinin hikayesi böyle.

Not: Böyle çok reklamı yapılan ürünlerden merak ettiklerinizi yazarsanız, onları da yorumlayabilirim.

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Yasemin BAĞÇELİ4 Ağu 2020 17:19:00

    Çok teşekkür ediyorum 💕

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok iyi bir yorum olmuş nabrut abla. Ben kendi adıma bu tarz şeyleri pek bilmediğim için senin yorumlarını okuyup öğreniyorum. Ellerine sağlık teşekkürler ❤️😘😘

    YanıtlaSil
  3. Nabrut açıkçası ben hiç böyle bakimsal şeyleri araştıran bir kiz değildim. 22 yaşıma kadar ne bir makyaj setim oldu ne de makyaj yaptım biliyor musun. Ama makyaj yapmamakla bakım farklı seylermis . E şimdi haliyle insan isitiyor bakıyor. Eskiden suslumanlik olarak görüyordum şimdi helal helâl dairede bakıyorum böyle şeylere. Senden de çok sey öğrendim . Bakış avını degisitrdin yani:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu eden bir yorum oldu. Teşekkür ediyorum. Dediğin gibi bakım süslenmenin ötesinde bir durum. Zaten cildine iyi baktığında parlak ve sağlıklı bir cilde sahip oluyorsun ve makyaja gerek kalmıyor :)

      Sil
  4. Iyi bir şampuan markasi önerisi istiyorum o zaman. Içerik yönünden şöyle rahatça alabileceğim: ) bir de içerik okumayı nasıl ogrendin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hc Care'in şampuanları SLES VE SLS içermiyor. Şu an onu kullanıyorum. Şuradan bir yazıma da göz atabilirsin.
      https://www.nabrut.com/2020/03/hc-care-sampuan-yorumu.html

      Sil
  5. Merhabalar Sevgili Nabrut. Ben çamaşırda, şampuanda, duş jelinde , oda kokularında kısacası koku konusunda takıntılı biriyim. Yatağa girdin mi çarşaflar, yorganlar mis gibi kokacak, duştan çıktın mı yalnız kendimiz değil banyo bile mis gibi kokacak takıntılarım var. O yüzden bu tip ürünleri çok takip ederim. Bir marketin indirimli satışlarından bu üründen 2 tane almıştım. Farklı kokulardı. Koku konularında tercihler mutlaka ki değişir ben kalıcı çiçek özlü kokuları tercih ediyorum genelde ve içeriğine bakmadan sırf koklayarak bir ürünü beğendiğimde bakıyorum içinde mutlaka bir orkide çeşidi var. Çok uzatmayayım ben bu ürünü hiç beğenmedim, arkadaşların söz ettiği gibi kalıcılık da bulamadım. Eve denemek amaçlı sonradan yetersiz bulduğum bu tip ürünler aldığımda ziyan olmasınlar diye ya sıvı el sabunu olarak ya da kışın kazak vs gibi yünlü giyeceklerin yıkanmasında kullanıyorum sırf sabun olarak, tabii mutlaka kokusunu sevdiğim bir yumuşatıcı ile birlikte yıkıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen bu kadar hassassan eminim daha iyi, kalıcı kokular denemişsindir. Ben genelde içerik odaklı ürünler aldığım için senin kadar iyi kıyas yapamam. Ama banyoyu mis gibi kokutmak konusunda başarılıydı benim için :) Ama o kadar:

      Sil