Devlete Neden Kapak Atmadım?

Atamadım. 

Haha!

Aslında denedim, kapak atmayı değil de gerçekten ecdadımın mirasına sahip çıkmak adına orada bulunmam gerektiği için. Nitekim Kıbrıs'ta bir proje için çalışırken bir meslektaşımın gizli bir belgeyi İngilizlere sattığını biliyordum. Her şey bir yana en azından hain olmadığıma emindim.

Bunları paylaştım diye tutuklanırsam çamaşır getirmeyi ve Nabrut dışarı eylemlerine katılmayı unutmayın lütfen. Bu bir vefa borcudur. Haha!

Neyse efendim; sonra KPSS'ye girdim ve yüksek bir puan aldım. İlk çıkan fırsatta da iş başvurumu tamamladım. Öyle bir ilan ki hani bazen üniversitelerde kadro açılıyor da sadece kadronun sahibinin ismini yazmadıkları kalıyor, hah işte o kadar bana cuk oturan bir iş tanımı vardı.

Bakanlığın ilanına başvuruyorum, mülakata katılmaya hak kazanıyorum. Sınava girecek kişilerle aynı yerde bekliyor arada da sohbet ediyoruz. İçlerinden biri de ismi itibarıyla özellikle dikkatimi çekiyor ve aklımda kalıyor. Bu ayrıntı önemli burayı unutmayın.

Sonra sıra bana geliyor, çağırılıyorum. Kapıdaki görevli diyor ki hiç heyecanlı görünmüyorsun, işi istemiyor musun? Yok ben çok soğukkanlıyımdır, pek heyecanlanmam, diyorum.




Evet, pek heyecanlı bir tip değilimdir ama aynı zamanda konuya çok hakimim, kendimden eminim. Korku duymuyorum.

Mülakat aynı zamanda uygulamalı. Sorulan sorulara sesim bile titremeden doğru cevaplar verdiğim gibi uygulamada kusursuz bir performans sergiliyorum. Tamam kalkabilirsin, komutuyla da mülakattan sevinçle çıkıyorum.

Ve 3 ay sonra sonuçlar açıklandığında adımı yedeklerde bile değil en son 3 kişinin arasında görüyorum. Çok afedersiniz tam da orada Oha, diyorum.

Şu ismi değişik geldiği için aklımda kalan kızımız ilk 3 içerisinde ve de çıkışta uygulama sınavının çok kötü geçtiğini söylediği halde! Uzun süre aynı ortamda oturduğumuz için ünsiyet kurduğumuz kız arkadaşların isimlerine bakıyorum, sorulara cevap veremedim, diyenler, sınavdan yüzü gözü ter içinde çıkıp uygulamayı yapamadım diyenler benden üst sıralarda. Tekrar çok affedersiniz Oha, diyorum.

Babam diplomattı ve yakın zamanda emekli oldu. Yani ömrünün neredeyse 40 yılını devlete adayan, gecesi gündüzüne karışarak çalışan bir adam. İlerleyişini kendi emeği, alın teriyle yaptığı için ilkeli bir adamdır. Benim için kimseyi araya sokmadı, sokmaz da... Yediğimiz paranın helal olmasını ister. Ama içeride arkadaşlarından öğrendiği kadarıyla (Allah'tan o kadarını yaptı, sağ olsun) aslında bakanlığın personel dairesine giden not listesinde jüriden 100 tam puan almışım.

Sonra neler değişti bilemiyoruz tabii. Tek bildiğim bakanlığın sitesinde yayınlanan notumun 58 olduğu. 

Hainler, insafsızlar. Bari yedek listeye koyup şakadan bir onore etseydiniz. Haha!

Tek üzüntüm, uygulamayı bile yapamayan birinin benim gibi okumaktan, tez hazırlamaktan boyun fıtığı olmuş, alanında şahane bir tez hazırlamış, tezi kendinden sonra gelenlere örnek olarak gösterilmiş birinin yerine geçmesi.

Biliyor ve inanıyorum ki ben orada da çalışsam, şu anki işimi de yapsam, hiçbir iş yapmasam da bir eve girecek olan rızkın miktarı aynıdır. Buna yürekten inanıyorum. Bu yüzden çok bir şey kaybettiğimi sanmıyorum ama samimiyetle söylüyorum; bu uğraşlarım sonucu elde ettiğim bilgimi devlete hasretmek arzusundaydım. Olmadı.

Sonra da birkaç denemem daha oldu, sadece keşke demeyim diye sonucu bilerek girdim. En azından onların çalışması bana ahiret rızkı oluyor. Ahirette hesaplaşırız nasılsa.

Aslında çok önce olan bir olaydı ve hapse girerim :P diye yazmayacaktım. Hahah! Ama benim gibi birçok mağdur olanların çok öfkeli olduğunu görüyorum. Onlara şu iki şeyi söylemek isteiyorum;n;

  • Ahirette karlı olan siz olacaksınız.
  • Eve girecek olan rızk bellidir. Helalinden ya da haramdan seçmek ise bizim elimizdedir.

Şimdi soruyorum sizlere; benim yerime liyakatsiz ve usulsüz bir şekilde gelen bu insanların yediği rızk helal mi?

Yorum Gönder

37 Yorumlar

  1. Aahh Ahh. Benzer durumu yaşadım mülakatta ben de. Ankara’da girdiğim sınavda övgüler alıp birinci olmuşum yüzlerce kişi içinden gelip de memlekette herkes mülakata tek alındığı halde torpilli şahısların ikişer alındığı bir mülakata girmiş bulunduk. Benim hayalim olanı üstlerimle görüştüm olmaz yer uygun değil dediler ve sonuç o torpilli şahıslarla için benim hayalimi onlara sundular ne hikmetse ani bi kararla yer uygun oluverdi. Hep derim torpille gelip milletin hakkına girip ömür boyu haram kazancım olacağına kimsenin hakkına girmeden helaliyle geçinirim. O değilde torpille bir yerlere yerleşip bir de üstün başarı sergilemiş gibi göğüslerini kabartarak gezince inanılmaz komik oluyorlar çünkü ordaki herkes de biliyor o kişilerin durumunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durumunu tam anlayamadım. Ama geçmiş olsun.
      Allah cümlemize helalinden kazanç versin

      Sil
  2. Her zaman böyleleri oluyor. Başkalarının hakkını gasp etmeyi günah görmüyorlar. Herkes yapıyor, diye gönüllerini rahatlatıyorlar. Bir de kendilerine haksızlık olunca kul hakkı diye ağlayanlar başkalarına haksızlık etmeye gelince susuyorlar, hiç olmamış gibi davranıyorlar. Allah şaşırtmasın, hata yapmaktan korusun, bahane vermek istemiyorum fakat herkes yapınca da günah oluyor, bunu unutuyorlar.
    Yalnız ben böylelerinin işinin bir yerde tökezlediğini düşünüyorum nabrut. Hakkıyla elde etmedikleri şey bir şekilde ellerinden kaçıyor. Aksine günümüzde saflık olarak görülse de hakkı gözetenlerin işleri daha rast gidiyor bence. Bir seferde olmasa başkasında toparlanıyor. Allah yeni ve daha güzel bir kapı açıyor. Her zaman bu düşünceyle hareket etmek lazım.
    Bu arada bu tarz gündelik mevzularla ilgili yazılarını çok severek okuyorum. Dün instada sormuştun sanırım. Çooook sıkı takipçinim. Yazılarını bekliyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Osmanlının yıkılışı da liyakatsızlığa bağlıydı, canım ülkemde kuruluşundan beri bu usulü değiştirmedi. Hangi düşünce olursa olsun fark etmiyor.
      Ben evliliğimde helal yolu seçtim mutlu sona ulaştım.
      İş mevzsunda da aynısı oldu.
      Allah helali tercih edenin yolunu açıyor dediğin gibi...
      Çok teşekkür ediyorum ^^ Kocaman öpücükler

      Sil
  3. İşte bu yüzden devlet olarak bir türlü tabiri caizse belimizi doğrultamayacağız. Allahım ya koca İmparatorluğumuzun yıkılış sebepleri arasında adam kayırma liyakatsız olana iş verme de sayılır hala akıllanmamışız. Maalesef durum o kadar ortada yapılıyor ki artık üniversite kadrolarına bile millet ilandan bakıp kendi tanıdıklarını alacaklar torpil için açılmış diyorlar. O değil yarın öbür gün bir mülakata girersem gerçekten yetersiz olduğum için elensem bile aklımda acaba kalacak ahahahah :D 100 puanı 58'e indirmek nedir Allah aşkına. Ciddi manada üzülüyorum. Sanırım tarihçisiniz. Arşivle ilgili bir durumlar olduğunu tahmin ediyorum. Keşke pes etmeyip meydan bunlara kalmasın diye baş vurmaya devam etseniz. Ya da jürideki puanınızla bakanlığın açıklanan puanı arasında olan uçurumu belgelendirme imkanınız olsa ve bunları yapanlar yargı önünde hesap verseler. O kadar sinirleniyorum ki evet diğer dünyada var ama bu dünyada da bir bedel ödemeyi hak ediyorlar kesinlikle. Birde o kadar olağan kanıksanmış ki bu durum ki. Youtube'dan bir akademisyene denk gelmiştim tam 33 kez kadro başvurusunda bulunduğunu anlatmıştı. Maalesef o kadar çok torpil olayıyla karşılaşmış ki. Şuan akademisyen olarak çalışıyor. Ay birde unutmadan o belgeleri satan kişilere bir işlem yapıldı mı merak ediyorum inşallah şikayet etmişsinizdir. Böyle vatan hainleri de umarım hak ettikleri sona tez vakitte ulaşırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarihçi değilim :)
      Her dönemde herkesin başına geliyor maalesef. Çok içselleştirmiyorum ilk başıma geldiğinde çok üzülmüştüm ama sonra güler geçer oldum. Kendi yolumu da tuttum artık, pes etmek değil de yol değiştirmek oldu benim ki.
      Çok teşekkür ederim güzel yorumun için.

      Sil
  4. Resmen okurken öfkelendim, ne kadar ahlaksız insanlar var ya. Allah bunları onların karşısına çıkarmayacak mı sanki?! Notunu düşürenin de kazanmaması gerektiğini bilerek işe girenin de ahirette çook işi var.

    Pes etmeyişine de çok mutlu oldum. Dediğin gibi sen öbür dünya için erzak hazırlamışsın kendine inşAllah. Niye hapse giresin canım, hatta ben bunu şikayet de etmen gerektiği kanaatindeyim.

    Özellikle devlet kurumlarında, birçok iyi insanın olduğu gibi kötü insanlar da var. Aynı şekilde, sana puanını düzgün veren adamlar olduğu gibi, eminim biraz üst pozisyonlarda da hak yemeyecek insanlar vardır. Fakat devlet öyle bir zincir kurum ki arada yalnızca bir-iki ahlaksız bile olsa, tüm sistem bozuluyor.

    Bu sebeple ben bu olayı Cimer'e yazman gerektiğini düşünüyorum. Biz birçok olayda şikayetimiz üzerine müfettiş gönderildiğine ve sorunun çözüldüğüne şahit olduk. Tabi yine araya bu torpilciler girer mi Allah bilir fakat bence denemekten zarar gelmez. Geçmiş bir olay olsa da azımsanamayacak bir suç bu. Ayrıca Fetö durumunu da göz ardı etmemek lazım. Sonuçta insanlar sınav sorularını dahi çaldılar, nasıl mülakatlarda ahlaksızlık yapılmasın.

    Gönül ister ki Allah adaleti bu dünyada da bahşetsin. Gerçi zaten haram bir görevde, haram para kazanan bir insanın hayatı ne kadar güzel gidebilir ki? Sen içini ferah tut Nabrut (böyle bir haksızlık karşısında ne kadar mümkünse artık, yine sinirlendim, ahlaksızlar ya!). Özellikle tekrar denemiş olman sebebiyle seni tebrik ediyorum. Eğer yorulmadıysan bir kere de Cimer'e şikayet et lütfen. Sana olmasa da arkadan gelenler için yol açılır belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şikayet ettim elbette ama hiçbir şekilde kanıtlayamıyorsunuz. Cimer'e yazdım. Olmadı. Hiçbir sonuç alamadım.
      Zaten Cimer'in haberi olmadan mı yapılıyor bu usulsüz atamalar :D
      Benim için baya geride kalan bir olay olduğu için iyiyim şimdi, çok teşekkür ediyorum yürekten söylediğine inandığım cesaretlendirici sözlerin için. Kendi yolumu tuttum artık. Yola devam yani :)

      Sil
  5. Resmen okurken öfkelendim, ne kadar ahlaksız insanlar var ya. Allah bunları onların karşısına çıkarmayacak mı sanki?! Notunu düşürenin de kazanmaması gerektiğini bilerek işe girenin de ahirette çook işi var.

    Pes etmeyişine de çok mutlu oldum. Dediğin gibi sen öbür dünya için erzak hazırlamışsın kendine inşAllah. Niye hapse giresin canım, hatta ben bunu şikayet de etmen gerektiği kanaatindeyim.

    Özellikle devlet kurumlarında, birçok iyi insanın olduğu gibi kötü insanlar da var. Aynı şekilde, sana puanını düzgün veren adamlar olduğu gibi, eminim biraz üst pozisyonlarda da hak yemeyecek insanlar vardır. Fakat devlet öyle bir zincir kurum ki arada yalnızca bir-iki ahlaksız bile olsa, tüm sistem bozuluyor.

    Bu sebeple ben bu olayı Cimer'e yazman gerektiğini düşünüyorum. Biz birçok olayda şikayetimiz üzerine, müfettiş gönderildiğine ve sorunun çözüldüğüne şahit olduk. Tabi yine araya bu torpilciler girer mi Allah bilir fakat bence denemekten zarar gelmez. Geçmiş bir olay olsa da azımsanamayacak bir suç bu. Ayrıca Fetö durumunu da göz ardı etmemek lazım. Sonuçta insanlar sınav sorularını dahi çaldılar, nasıl mülakatlarda ahlaksızlık yapılmasın.

    Gönül ister ki Allah adaleti bu dünyada da bahşetsin. Gerçi zaten haram bir görevde, haram para kazanan bir insanın hayatı ne kadar güzel gidebilir ki? Sen içini ferah tut Nabrut (böyle bir haksızlık karşısında ne kadar mümkünse artık, yine sinirlendim, ahlaksızlar ya!). Özellikle tekrar denemiş olman sebebiyle seni tebrik ediyorum. Eğer yorulmadıysan bir kere de Cimer'e şikayet et lütfen. Sana olmasa da arkadan gelenler için yol açılır belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şikayet ettim elbette ama hiçbir şekilde kanıtlayamıyorsunuz. Cimer'e yazdım. Olmadı. Hiçbir sonuç alamadım.
      Zaten Cimer'in haberi olmadan mı yapılıyor bu usulsüz atamalar :D
      Benim için baya geride kalan bir olay olduğu için iyiyim şimdi, çok teşekkür ediyorum yürekten söylediğine inandığım cesaretlendirici sözlerin için. Kendi yolumu tuttum artık. Yola devam yani :)

      Sil
  6. Öncelikle helal olsun şu bakış açısına.. Rabbim sana bu düsturla devam edip sonlandirmayi nasip etsin. Çok güzel bakiş açilari katiyorsun okuyanlara da Bundan dolayi da Allah razi olsun. Sondaki soruna cevap vererek baslayayim; kesinlikle yedigi rizk helal olmaz görünen bu şekildeyse arka plan daha parlak olmamıştır hiç bir zaman. Bir insan dini hassasiyete sahipse bir ömür kazandigi paranin muhasebesini haram helalligini cok iyi dusunmesi gerekir. Şu an attigimiz bir adim kazandigimiz bir kurus verdigimiz bir toplu igneden sadaka bizlerin torunlarina kadar sirayet edecekse; sevdigim bir zat der ya "dedesi koklar torunu hapşurur" hassasiyetinden mütevellit biz gibi düşünen insanların, haram-helal noktasinda büyük hataların yapildigi bir donemde kendi karinemize düşen rizk kapimizi da cok cok iyi dusunmeli adeta sag sol arka on ceperleriyle sarmaliyiz ki en azindan ahir zamanda tum cürümlerin kol gezdigi ve normallestigi bir donemdr uzerimize dusen kismi basariyla gecebilelim. Kazanacagimiz ekmek paramizla coluk cocugumuzu suphesiz sevksiz buyutebilelim. Ben de brans itibariyle pek cok alanda is bulabilme imkanina sahiptim ama torpilin isim vermenin kol gezdigi bir donemde bunun cok riskli olacagini dusunerek kpss gibi bir derdin icine kendimi attim ve ogretmen olarak Allaha cok sukur kimsenin minneti ve torpiline degmeden atandim, stresli skntili bir donemdi maddiyat kisitliydi bir de olmazsa endisesiyle zor bir donemdi ama iyiki de oyle oldu.Rabbim herkese helal rizk nasip etsin.. Boyle guzel yazilarindan dolayi da Allah seni her alanda muvaffak eylesin cunku yolun duzgun kardesim.. Uzun oldu helal edin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah senden de razı olsun ^^ Yazdıkların beni duygulandırdı. Umarım dediğin gibi yolum düzgündür de necata ulaşırım.
      Çok doğru bir noktaya değinmişsin, "dedesi koklar torunu hapşurur"... Rabbim harama meylettirmesin...
      Çok sevindim, en azından birileri dürüstçe atanıp helal para kazanabiliyor demek ki diye... Allah rızkına bereket versin.

      Sil
  7. Bu arada onemli bir detayi unuttum. Devlete kapak atmak oyle cok da ovunulesi bir durum degil manevi acidan. Bunu pekcok yerde duydum "devlet maasindan once ve sonrasi " seklinde. Bildigim bizzat tanidigim hocalardan birisinin de bir gorusu ve bir buyugumun de bu konudaki fikrini anlik olaylara verilen tepkilerden dolayi da anladigim şöyle bir durum oldu.Devlet maasini manevi acidan oyle cok da tasvip etmeyen bir bakis acisi var cok karisik aslinda ama suan ki maliye sistemiyle alakali da bir durum bunu ancak bu konuda hassasiyeti olan maasini dahi bankadan cekmek istemeyen ama buna maruz kalanlarin anlayabilecegi; 'hayir canm ne alaka ben alin terimi kazaniyorum' seklinde de tepkiler alan dini bir bakis acisi diyebilirim. Bir buyugum diger buyugumun yaninda bana tavsiye de bulunurken dediki iste sen soylesin boylesin dikkat etmelisin iyi nieyttesin her zaman bu durumdan dolayi kendini koruman lazim seklinde giderken diger buyugum de dediki korkmayin devlette calisip devletin maasini alan insanda bazi emareler matlaşmaya başlar korkma okadar seklinde bir konusmayla beynimin yandigi kisim.. Bunu neden anlatiyotrum Nabrut cunku devlete kapak atmamanin sana vermis oldugu bir olumsuz duygu veya huzun varsa uzulme hic diye.. Bu durum senin icin cok cok dha iyidir bilemeyiz hatta senin layikin ve takvan buna musait olmadigi icin bu boyledir belkidee ;) umarim anlatabildim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun.
      Anladım ben senin ne demek istediğini...
      Son satır da beni ayrıca duygulandırdı. Çok teşekkür ediyorum ...

      Sil
  8. Şuana kadar en samimi bulduğum yazın bu desem
    Tabiki onların yediği rızk helal değil!! Hayatını hile hurdaya yaşamaya alışmış insanlar için haya perdeleri çoktan kalkmış onlara normal geldiğine eminim
    Seninkiyle kıyas edilemez ama üniversitede başıma gelen bir olayı kısaca anlatmak isterim
    Okul hayatım boyunca itiraz ettiğim tüm sınav sonuçlarımda ben haklı çıktım.en son psikoloji ile ilgili aldığım zor bir ders vardı.o dersin vizesini arkadasimla bana okutmustu hoca,sınav testti ve bizi odada bırakıp kendi gitti.
    Arkadaşıma dedim ki şuan bu hocanın yaptığı hiç doğru değil.senle ben gıcık gittiğimiz birinin kağıdını değiştirip istediğimiz notu verebiliriz.neyseki biz adil ve dürüsttuk kötü şeyler yapmadık ama bu hoca başkasına okuttuğunda onlar öyle masum kalacak mı diye soru işareti ile ayrıldım
    Final sınavından sonra sonuçlar açıklandı, yüksek bir not beklerken tevafuk ya senin gibi 58 almıştım.tek kelime ile mahvoldum.nasil üzüldüğümü 7 sene sonra bile unutamıyorum.kimseye söyleyemedim.hatta ev arkadaslarim üzüntüm ne kadar çoksa pasta alıp moral vermeye çalışmışlardı.
    Hocanın odasinin önünde sürekli nöbetteyim.beni iki oyaladı ama ben vazgeçer miyim o kadar çalıştım asla 58 olamaz.ve aklıma yine sınav kağıtlarını öğrencilere okutmuş olabileceği geldi vizede aklıma gelen başıma gelmiş.hoca il e kağıdıma baktık ve hiç okunmadigini gördük.birileri havadan 58 i yapıştırmış.sonuc 87 almışım ve şükür AA ile geçtim o dersten.
    Neden ayrıntısi ile anlattığıma gelirsek haksızlığa uğramanın nasıl insanı uzdugunu,için için canıni yaktığını bilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer çok uzun yıllardır beni okuyorsan ve en samimisi buysa üzülürüm :))))
      Evet sanırım haksızlık insanın canını çok sıkıyor. Şu an devlette olmadığım için mutsuz değilim. Ama bazen yapılanları düşününce canım sıkılıyor galiba :)

      Sil
  9. Helal olsun sana.Bu ülkede yediği rızkı helal olmayan o kadar çok insan var ki :/

    YanıtlaSil
  10. Ah ah o kadar o kadar o kadar tanıdık bir hikaye ki. Hak yiyenlerin bir şekilde ilahi adalete denk geleceğine inanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Osmanlının yıkılış döneminden beri bu böyle gidiyor. Hangi hükümet gelirse gelsin düzen değişmiyor. O yüzden helal rızk versin Allah ne deyim :)

      Sil
  11. Bu hikayene hak verme ve samimi bulma sebebim elinde böyle bur imkan olduğu halde kullanmaman. Eminimkibaban istese bir şeyler yaptırırdi ama sen bu yolu kullanmadin. Ellerinde olsa neler yaptırabilecek insanların bazen böyle şeyleri eleştirmesi bana sadece komik geliyor . Canım sen de bunun için can atıyorsun birgün devran döner diye bekliyorsun diyecek oluyorum. Neyse sana gelince böyle güzel niyetini bozmaman senin icin en büyük armağan zaten. Bu hayatta belirli bir yere gelmek için her türlü cirkinlesen insanlardan olmaktan Allah hepimizi korusun babamın bir sözü vardı kızım zulmeden olmaktansa zulmedilen olmayı her zaman ahiretim için tercih ederim derdi. Selam ve dua ile:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu doğru. Tespitin de çok yerinde. Şimdi bana kaç kişi olduğu yere liyakatla geldiğine inandırabilir ki. Komik olur...
      Allah razı olsun babandan da...
      sevgi ve muhabbetle .^^

      Sil
  12. Değil... Bende iyi bir KPSS puanına rağmen atamadım. Çünkü torpilliler artık sınav bile olmadan alınır oldu kadrolara. Şu an yine devlet kurumundayım ama 657 kadrom yok 3 üni mezunuyum ama işin komiği aldığı paradan en çok hayrı görende yine benim...

    Demem o ki ilahi adalet mutlaka tecelli ediyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona inanıyorum, o yüzden de kafam rahat.
      Rabbim sana da en kısa zamanda kadroya girebilmeyi nasip eder inşallah.

      Sil
  13. Öncelikle geçmiş bayramın mübarek olsun nabrutcum, ilk defa kendinle ilgili bu kadar detaylı yazmışsın :) Benim şaşırdığım senin Babanın mesleğini bilseler zaten sende babanda istemeseniz bile sana iltimas geçerlerdi. Malesef memleketimizde belki günün birinde lazım olur buna torpil geçelim diyen insanlar çoğunlukta, bunun gibi haksızlık yaşamayan çok azdır bence, düzgün ve liyakat sahibi insanlar herzaman hakketiği değeri bulur fakat geçen sürede uğraştığın zaman , yaşadığın üzüntü falan insanı yoruyor. İnsanlar helalinden kazanmak alınteri ile çalışmak diyor fakat bu gibi şeyleri hiiiç hak olarak düşünmüyor malesef,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim senin de ablacım...
      Farkında değilim öyle mi?
      Aslında düğün yazılarım falan fazlaca özel gibi gelmişti bana :)
      Doğru söylüyorsun, hayat bir şekilde sana başka yollar açıyor günün sonunda ama tabii sen yıprandığın ile kalıyorsun. Haksızlık kolay hazmedilen bir duygu değil çünkü.

      Sil
  14. Öncelikle geçmiş bayramın mübarek olsun nabrutcum, ilk defa kendinle ilgili bu kadar detaylı yazmışsın :) Benim şaşırdığım senin Babanın mesleğini bilseler zaten sende babanda istemeseniz bile sana iltimas geçerlerdi. Malesef memleketimizde belki günün birinde lazım olur buna torpil geçelim diyen insanlar çoğunlukta, bunun gibi haksızlık yaşamayan çok azdır bence, düzgün ve liyakat sahibi insanlar herzaman hakketiği değeri bulur fakat geçen sürede uğraştığın zaman , yaşadığın üzüntü falan insanı yoruyor. İnsanlar helalinden kazanmak alınteri ile çalışmak diyor fakat bu gibi şeyleri hiiiç hak olarak düşünmüyor malesef,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim senin de ablacım...
      Farkında değilim öyle mi?
      Aslında düğün yazılarım falan fazlaca özel gibi gelmişti bana :)
      Doğru söylüyorsun, hayat bir şekilde sana başka yollar açıyor günün sonunda ama tabii sen yıprandığın ile kalıyorsun. Haksızlık kolay hazmedilen bir duygu değil çünkü.

      Sil
  15. Bende bu gibi mülakatlar ve sınavlarla boğustum bir dönem. Başörtü yasağı kalkmasına rağmen özel sektörde herkesce adı bilinen bir firmaya basvuru yapmıştım aslında o iş için uygun olmama rağmen ikinci mülakata cagirmadilar babamın arkadaşı orda çalışıyordu içerden öğrendiği kadarıyla başörtüm yüzünden eklediklerini söylemişti o kadar üzüldüm ki anlatamam sonrasında da basortume ragmen beni alsalardi bile bu düşüncedeki insanlarla çalışmak zor olacaktı diye düşündüm, bikac yere daha başvurdum olmadı olmadı derken mesleğimden dahi soğudum şuan çalışmıyorum ve etraftaki insanlardan neden çalışmıyorsun boş oturuyorsun gibi laflar duymak hiç hoşuma gitmiyor ailemden yana yaptiklarimi bildikleri icin calismam konusunda hic imali laflar olmadi ama insanlara bunu anlatmaktan da bıktım herkes iş bulmak çok kolaymış gibi davranıyor dönen türlü dolaplardan kimsenin haberi yok. Biz de evde boş oturulan okumuş kızlar olarak görünüyoruz bu beni üzüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da bir tercih tabii. Ama pes etmeden helal rızkın peşine düşmeni naçizane tavsiye ederim yine de... İleride pişmanlığın olmasın.
      Onun haricinde de senin tercihine kimse karışamaz elbette. Sanki senin rızkını omuzlamak zorunda kalıyorlar gibi hariçten gazel okuyan çok olur. Takma kafana, sıkma canını.

      Sil
  16. Düşüncelerinize kesinlikle katılıyor ve altına imzamı atıyorum.Ablamda bu süreç içerisinde olan bir insan ve yapılanları gördükçe hayret ediyorum gerçekten ve insanların torpil olmadan sadece liyakatla bir yerlere gelmek istenmesine abes bir şeymiş gibi bakması o kadar garibime gidiyor ki anlatamam.Bence böyle olmasında sebep insanların işini hakiki manada Allaha bırakmayıp kullara bırakmasından ötürü.Benim ve bizim gibi insanların varlığını görmek bana mutluluk verdi
    Sevgiler❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı mutluluk yorumunu okuyunca bende de oluştu. Teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız ^^

      Sil
  17. ahh nabrut ahh... bu benim kanayan yaram. hayır rakibim olan insanlar benden daha bilgili ve yetkinse tamam onu seçsinler ama öyle olmuyor. kim sözünü geçiren birini bulursa işi o alıyor. nasıl büyük bir haksızlık bu, inanın çok üzülüyorum. ve nasıl büyük bir hak yemek ayrıca onu da aklım almıyor.
    Rabbim bizler gibi kendi yolunda, doğru şekilde yürümeye çalışanlara yardımcı olsun. En kısa zamanda hayırlı kapılar açsın inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni çok iyi anlıyorum. Diyecek başka sözüm yok.
      Aminn..

      Sil
  18. Sevgili Nabrutcugum öncelikle biz Allah'tan gelen herşeyde vardır bir hayr deyip yoluna bakan insanlarıniz . Senin içinde ahirette yıllarca hakkını gasp etmiş birileri olacak hakkını toplu alacaksın ne güzel.
    Benim eşimde benzer durumlar yaşadı. Biz eşimle o üniversite 5. Sınıfta iken kader bizi bir araya getirdi ve nisanlandik. Ben o dönemler liseden sonra başörtüsü engeli yüzünden okuluma devam etmedim. Eşim universitede başarılı bir ogrenciymis. Hocalarin gözdesi olan tipler vardır hani özgüveni ile bilgisi ile Eşimde tam öyle biriymiş . Bu nedenle kendine güvenip mesleğimi hemen elime alırım umudu ile nişan yaptık. Kader sinayacak ya mezun olduğu yıl çok minimum 1 yada 0.5 puanla atamayı kaçırdı. Olsun dedik. Birdaha hszirlanirsin. 1 yıl boyunca hem ücretli öğretmenlik yaptı hem KPSS ye çalıştı . Eşim sözel bransli olduğu için mat iyi değil ama Eğitim fakültesi mezunu için dizeli ve eğitim bilimleri çok iyi. Sınavdan çıktığı an beni aradı Allah'ın izni ile çok iyi geçti en az 80 paun alıyorum beylerini hesapladım istediğimiz yere atanabiliyoruz. O dönemde eşimin bölüm atama puanlari 73 74 dü. O yıl olmadı eşimin ouan 68 kusur geldi çünkü asrın yılıydı 2010 kopya skandalı olmuştu. Sadece eğitim bilimlerinde kopya dediler onun öncesinde onu bile devlet lideri inkar etti yok öyle birşey dedi biri bakanlığın ateşini hackledi evet var demeye mecbur kaldılar. Oyda genel kültür ve yetenek de de kopya vardı . Biz bu olaydan büyük yara aldık. 2 yıl nişanlı kaldık. Eşim polisliğe girdi dün sinavlarfan geçer not aldı. Spordan tam not aldı. Mülakatta namaz kılıp kilmadigini sormuşlar ve sonuç ret geldi mülakatta. Yıllar sonra eşim atanfi biz evlendik. 2 çocuğumu askeri ücret kira odeyerek dünyaya getirdim. Altınlarını eşimin üniversitedeki katkı ve öğrenim kredisini yatırması için bozdurdum. Kalan altinlarim ile kendimize 3 çekyat ve beyaz eşya aldık. 5 sene sonra eşim yılmadı bu sefer alanında Türkiye 3su olarak kpss den yüksek puan aldı. Çünkü alan sınavı getirilmişti artık. Hep hayali olan yüksek lisansını kendi okulunda kendi hocalari ile yapmaktı. Senelerce denedi o yıl alesten iyi puan alıp başvuru hakkını kazandı ilk çıkan listede adını yayınladılar kabul bölümünde . Aradan 10 dk sonra üniversite listeyi kaldırdı yeni bir liste açıkladı. Eşimin ismi kaldırılmış kendisinden daha düşük biri eklenmiş. Büyük ihtimal torpili olan biriydi ve Kurban eşim oldu. Eşime jüri uyerinde hocalarının olduğunu arayıp sadece Hocam ben Ali 2009 mezunu öğrencimizin deyip girdiğini bildir dedim yapmadı. Ben asla ayrıcalık yaptırmam dedi. Ben torpil değil sadece yüksek lisansa başvuru yaptığını bildir demek istedim ama yinede sen bilirsin dedim eşime. O hayalide suya düştü. Seneler sonra Eğitim üzerine başka bir şehirdeki alana başvuru yaptı. Kabul edildi. Yine orda profesörlerin gözdesi oldu. Hatta hocasının çıkaracağı kitap çalışmasına Hocanın teklifi ile gönüllü yardımcı oldu. Ve sınıf birincisi puanı ile yüksek lisansını tamamladı . Şuan tezini hazırlayıp sunum yapacak. Demem o ki Rabbim bir yerden alınca sanki başka bir yerden onure ediyor. Bu arada 8 yıldır milli eğitim camiasında sadece 4yil öğretmenlik yaptı. 4 yildir okul müdürü. Kader gayrete Aşıktır sözünü Eşimin üzerinde gördüm daima. İmtihan dünyası önümüz kesilebiliyor engellenebiliyiruz. Ama sabredip sukredince Allah daha güzelini de önüne çıkarıyor. Yokluğu dibine kadar yaşadık. 2 çocukla işten cikarildik ama dua etmekten asla vazgeçmedik. Biz Rabbime güvendimk en dipteyiz dediğimiz anda Rabbim en yukarıya çıkardı elhamdülillah . Şuan 3 yavrumuzla aşırı lüks hayatımız olmasada tek maaşla hickimseye muhtaç olmadan her istediğinizi iktisat ederek alıyoruz yiyoruz ve geziyoruz Elhamdülillah. Çünkü

    YanıtlaSil
  19. Nabrut yazını ağlayarak okudum. Yazdıkların ve düşüncen birebir benim de hikayem-geçmişim. Mülakata girişte isimlerini bildiğim hatta tanıdıklarımın kısmı, Mülakat ve sınav puanim ve başarım, babamin önemli bir meslekte ve çevreye sahip olmasına rağmen asla ara birini koymaması (dini yaşayanlardandir babam tıpkı babanız gibi), Mülakat sonucunda yedeklerde 3.ama asıl listede birinci sırada olduğumu öğrenmem, mülakatı yapan ust düzey yoneticilerden övgüler almam, yerleşeceğim kurumun yöneticisinden tüm bunların itirafını dinlemem.. Yerime yerleşen insanların (aralarında tanıdığım var ve birine alımı haber verende bendim) dışarı da beni gördüklerinde birbirlerine gösterip bana bakıp kahkahalar atmaları cabaları.. Kısaca isim farkıyla yazdığın her şey aynı benim hikayem. Bunu tekrardan okumak beni 3 yıl öncesine götürdü. Depresyonda, aylarca dışarı çakmayan ve üzüntüden ağlamakla geçen günler. Seni de blog sayfandan tanıyorum. Sanırım neredeyse 10 yıldır takip ediyorum. Yüz yüze tanımasamda neden bu kadar samimi geldiğini daha iyi anlıyorum. İyi ki seni tanımışım. Allah hep güzel ve hayırlı insanlarla karşılaştırsın bizleri

    YanıtlaSil
  20. Ben daha lisans öğrencisiyim fakat İlahiyat ve İslami İlimler camiasını biliyorum, orada dahi kadrolar kişiye özel olabiliyor, her türlü puanı 90 üzeri lisans mezuniyet notu 100 e yakın arkadaşım yerine daha düşük puanlı kişiler kadro aldı, özel şartlar koyuyorlar mesela Arapça lisans programı mezunu olacaksın ama dil puanı daha düşük olduğu halde sıralamaya girdi, arkadaşım bana göre araştırma görevlisi olmayı fazlasıyla hak ediyor fakat onun kadar hak etmeyenleri geçemiyor bir türlü, diyanete bile torpil listesi gitmiş haberleri gördüyseniz daha ne diyebilirim... O kadar tefsir, hadis dersinde adaletli olmak, kul hakkı yememek ve daha birçok şey görüyoruz ben de buna rağmen bizim camia da bunlar nasıl olabiliyor diye şaşırıyordum ki kendimde inşallah ileride öğretmen olmak isteyen biriyim fakat mülakat olayları düşündürüyor şimdiden, Rabbim yardımcımız olsun....

    YanıtlaSil