Hislerinden Emin Olmayan Erkek ile Bir Ömür Geçer mi?

Flört çok ahkam kesebileceğim bir konu değil ama seni sürekli eleştiren biriyle bir ömür geçer mi? Sevgiliyken, cicim aylarındayken yaptıkların ona rahatsız ediyorsa ileride neler olur, kim bilir....

Sizin daha güzel yol göstereceğinizden emin olduğum için çok uzatmadan sözü Bayan S'ye bırakıyorum.

Merhaba Nabrut, 

Bloğunu, özellikle bu türde yayınladığın yazıları uzun zamandır takip ediyorum ve hepsinden az çok ders çıkartmaya çalışıyorum. Ama maalesef çıkarttığım dersleri asla uygulayamadığım bir yıl yaşadım. Açıkçası yaşadığım şeyleri anlatıp içimi dökebileceğim biri olmadığından ve içimi dökmeyi çok fazla ihtiyaç duyduğumdan buraya yazmaya karar verdim. :).  

Benim hikayem yaklaşık bir yıl önce başladı. Üniversitede aynı sınıftaydık, geçen yılın sonlarına doğru yakınlaşmaya başladık. Yakınlaşmak dediğim sınıfta yan yana yerlerde oturup arada sırada sohbet etmek. Yaz tatili girdikten sonrada mesajlaşmaya başladık ve 3 ay bu devam etti. Açıkçası bu dönem benim için çok zordu, çünkü her şey belirsizdi ve ben ilk kez böyle bir şey yaşıyordum. Konuşmalarımızın ve ilgisinin arkadaşlık mı yoksa duygusal mı olduğunu ayıramıyordum.


Bu şekilde geçirdiğim 3 aydan sonra okul tekrar başladı ve biz yüz yüze görüşmeye devam ettik. Sonunda bana açıldı. Şöyle dedi;
Senin yanında iyi vakit geçiriyorum, sana değer veriyorum. Ama seni sevdiğimden emin değilim. Seni sevmeyi çok istiyorum. Ama sanırım sana aşık değilim, eğer aşık olsaydım emin olurdum. 
İnsan mesajla da olsa bazı şeyleri gerçekten hissediyor. Yazın ben bunu hissetmiştim ve sanırım bu yüzden rahatsız hissediyordum. Fakat insan bir şeyi düşünmeye başlayınca ona bağlanıyor. Ben dedim ki;
Ben de emin değilim. 
Halbuki emin değilsen bu işi bitirelim demem gerekliydi. Ama ben bu durumu kabul ettim ve zamana bırakalım dedim. İlişkimiz bu şekilde başladı.

Başlarda bu beni çok rahatsız etmedi fakat sonradan bu belirsizlik deyim yerindeyse beni yedi bitirdi. Bana karşı davranışları bir yakın bir uzak olmaya başladı zamanla yani başladıktan 3 hafta sonra falan. Okulda ders çalıştığımız için sürekli birlikteydik. Ama sanki okul olmasa birlikte vakit geçirmezdik. Bana kendimi bazen çok değerliymiş gibi hissettiriyordu, bazen de yanında yokmuşum ya da fazlalıkmışım gibi...

Düzgün bir insandı, yanlış bir hareket yapmayacağına güveniyordum. Yalan söylemez, dedikodu yapmazdı. Hak yememeye özen gösterirdi. Hayata bakış açımız, aile yapımız, hoşlandığımız ve nefret ettiğimiz şeyler aynıydı. Kağıt üstünde çok uygunduk. Ama dünyası tek kişilikti. Çoğu zaman hayatında olmasam bir şey değişmezdi onun için diye düşünürdüm. Bir de beni çok fazla eleştirirdi, büyük ya da küçük her şeyimi neredeyse. Sonra da şaka yapıyorum derdi. Belki de gerçekten şaka yapıyordu.

Her neyse sonuç olarak ben mutsuzdum. Kendimi değersiz hissediyordum. Evet yanlış bir şey yapmayacağına güveniyordum, ama onla hayatı paylaşabileceğim güvenini vermiyordu bana. Yani hasta olsam mesela hasta olduğum için özür dilemem gerekir gibi hissediyordum. Ayrıca sürekli eleştirmesi, şaka ya da değil, sürekli gergin olmama neden oluyordu. Kendimi yetersiz hissediyordum.

Bu haldeyken pandemi oldu, memleketine döndü. Benim  doğum günümü de bu arada unuttu. Çok ufak bir şeydi. Normalde asla önemsemem. Fakat bu son damla olmuştu. Ayrıca eski kız arkadaşının doğum günününü ayrıldıktan aylar sonra hatırlayıp kutladığını anlatmıştı. Bu vesile oldu ve içimdeki her şeyi döktüm. Ayrılmaya karar vermiştim. Ama o ayrılmamamızı ve bir hafta boyunca duygularımıza karar vermemizi söyledi. Tamam, dedim.

Aradan 4 gün geçmişti. Bu 4 gün boyunca bana çok iyi davrandı. 4.gün bana dün gece konuşurken kendini kötü hissettiğini söyledi. Duygularından emin olamayacağını  ve en iyi zamanlarımız da bile içinde bir burukluk, yanlış yapıyorum hissi olduğunu söyledi. Pişman olmaktan korktuğunu ve ne karar alması gerektiğini bilmediğini; istersem bir süre ara verip ne olacağını görmemizi  teklif etti. Ben de ayrılalım, dedim. Bu son konuşmamız oldu ve aradan 4 ay geçti. 

Hala o gece neden kötü hissettiğini düşünüyorum. Ne dedim acaba? Gayet normal bir konuşmaydı. Onu hala aklımdan çıkaramadım ve galiba özledim. Ayrıldığıma hiç pişman değilim fakat çok mutsuzum. Ben bu duygudan nasıl kurtulmam gerektiğini bilmiyorum. Açıkçası artık onu unutmak istiyorum ama bu şu ana kadar bu mümkün olamadı.

Son olarak bu tür durumlarda belirsizlik varsa o durumdan hiç hayır gelmiyor sanırım.

Uzun bir yazı oldu, üzgünüm. Biraz tavsiyeye ve yoruma ihtiyacım var. Yayınlarsan çok sevinirim. Ayrıca bloğunda yayınladığın yazılar için de çok teşekkür ediyorum. En azından içimi dökme fırsatım oldu.
Çokça sevgiler.

Yorum Gönder

18 Yorumlar

  1. Daha iyi nasıl ifade edebilirim ama bu toxic iliskiden kurtulduğun icin Allah’a şükretmelisin. Çünkü “when you know , you know” yani o kişi doğru kişi olsaydi sen bunu kesinlikle bilirdin ve asla şüphe duymazdın. Alışkanlık olmuş o insan sende ve daha önce böyle şeyler de yaşamadığın icin kalbinde özel bir yere sahip olmuş amaaa yinede bu o insanın doğru insan olduğunu göstermez yanı bırak gitsin kızım sen hala çok gençsin ve önünde hala uzun seneler var daha çok insanlar tanıyacaksın çok fırsatlar önüne çıkacak o yüzden takılma ve yürümeye devam et. Rabbim seni iyi insanlarla karşılaştırsın, Sevgilerimle ❤️

    YanıtlaSil
  2. Kendin de söylemişsin güzel kardeşim.belirsizlik varsa hayır gelmiyor diye.icindeki o hislere güven.elbet birgün doğru olduğunu hissediyorsun.biz kadınlar çoğunlukla duygusal hareket ettiğimiz için görmeyiveriyoruz.ince eleyip sık dokuyamiyoruz.
    Basiretimiz mi bağlanıyor ne oluyor bilmem.bosver yeni bir sayfa ac.zorsa zor.seneler sonra bugüne baktığında iyiki dersin

    YanıtlaSil
  3. Keşke böyle şeyler için bir formül olsa da bizlerde yardımcı olabilsek. Diyebileceğim şey arkadaşımız için hislerini olağan akışında yasamaya çalışabilir naçizane. Pişmanlık ise pişmanlık acı ise acı. Duyguların üstünü örtmek sonradan ansızın peydah olmalarına sebebiyet verebiliyor. Hayat böyle bir şey zaten. Aşağı yukarı aynı şeyleri yaşamış , çokça tanık olmuş biri olarak yazıyorum. Insan ahlakından, kişiliğinden ödün vermeden duygularını yaşamalı. Umarım arkadaşımız kendinden emin, hislerinden emin birisi ile karşılaşır eğer isterse. Bunlarda mazide yaşandı bitti saygısızca fonu ile kalan bir hatıra olur :)
    Acilari , sıkıntıları, yokluğu bir torbaya yükleyip hayat trenini kaçırmamak için olağanca güç ile koşmak lazım. Onlar senden ayrı değil fakat o torba delik , kostukca dökülecek azalacak. Yenisini yükleyeceksin üstüne onlarda dökülecek. Seni durdurmasına yavaşlamasına geri bırakmasına musade etmemek , kendi varlığına hakkını teslim etmektir kıymetlidir.

    YanıtlaSil
  4. Yapılanibilecek en iyi şeyi yapmışsın. Hatta seni tanısam bu cesaretinden dolayı alnından öpmek isterdim. Lütfen düşünme, bırak onu. Seni değerli hissettirmeyen, gel gitleri olan bir insanla olmuyor. Acı bir biçimde deneyimlediğim için bunu gönül rahatlığıyla söylüyorum. Yaşınız da küçük. Hele bir olgunlaş, karşına adam gibi adam çıkar elbet. Seni değerli hissettiren birini bulursan işte o zaman sımsıkı tut elini

    YanıtlaSil
  5. Yaaaa hiç üzülme arkadaşım. Dolu dolu bir aşk hayatın olmamış. Onu gördüğünde kalbin mutmain olmamış. İşte evet evleneceğim insan bana eş çocuklarıma baba olacak ahiretliğime yoldaş diyeceğin biri olmamış ki. Düşündüğün zaman evet iyi biri iyi bir eş baba yoldaş olabilir ama önemli olan sana olabilir mi ki anlattıklarından çıkardığım hiç sanmıyorum olacağını. Özlemen çok ama çok normal çünkü birlikte zaman geçirmişsin mesajlaşmış ona özel vakit ayırmışsın. Unutur musun peki? Evet kesinlikle unutacaksın hem de ne zaman biliyor musun? Hayat arkadaşını tanıdığında. İçini ferah tut, kendine yol çiz ve o yolda yürü. Görücü gelirse mutlaka görüş. Eşinin ne zaman karşına çıkacağını bilemezsin. Diyelim eşin o kişi olacak. Zaten o zaman sen birşey yapmasan da o sana kendi ayaklarıyla gelecektir. Hakkında hayırlısı olsun

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle aldığınız karardan dolayı tebrik ediyorum . Kalp ağrısı belki ömür boyu sürer ama akıl başka kalp başka çalışıyor malum:( Buyazıda kilit cümle bence” varmıyım yokmuyum hiç farketmiyor “ demişsiniz ya. İşte bu değersizlik . Hepimiz biricik ve tekiz bu dünyada, niçin sizi umursamayan size değer vermeyen bir adama ömrünüzü harcayacaksınız ? Bir müddet sonra bir bakacaktınız o hep eleştiriyor siz onu mutlu etmek için hep kendinizideğiştirmeye çalışıyorsunuz ama o hayatına devam ediyor, siz bambaşka bir insan olmuşsunuz. Size değer veren ( illa aşık olmak gerekmez insan sevdiğine değer verir)sizi olduğunuz gibi kabul eden biri inşallah en kısa zamanda karşınıza çıksın

    YanıtlaSil
  7. "Belirsizlik varsa hayır gelmiyor" cümlesi çok doğru. Unutamama sebebin reddedilmiş gibi olman olabilir. Başka ve belirsiz olmayan bir ilişki bunun ilacı olabilir.

    YanıtlaSil
  8. Aynı şeyleri yaşamış biri olarak yazıyorum maalesef .. Hislerinde net olamamak diye bir şey olduğunu sanmıyorum. Hele hele bir süre görüşüp konuştuktan sonra hala bu devam ediyorsa yol vermek gerekiyor. En doğru kararı vermişsin. Önemli olan senin kendini iyi ve mutlu hissetmen, değersiz değil. Asla kendi değerinden şüphe etme ve asla başkalarına kendinden fazla değer verme. Bu bencillikse eğer bencil ol, kendini yıpratmana değmez. Eleştiri yapıp şaka olduğunu söylemesi ise oldukça toy bir davranış, eleştiri her zaman yapılabilir ama birbirini kırmadan, üzmeden. Sana hak ettiğin değeri vermiş olsaydı emin ol kafanda soru işareti kalmazdı. Hiç üzme kendini zaman geçtikçe her şey atlatılıyor. Şu dönemde farkına vardım, sağlıktan öte hiçbir şey önemli değil. Umarım tez vakitte atlatırsın ve Allah karşına hayırlı insanlar çıkarır.

    YanıtlaSil
  9. Bazen o kişi bizim için biçilmiş kaftan bile olsa olmaz işte olmaz olduramayız.Erkeğin bu tür gel gitlerinin olması kesinlikle bağlanmaktan korkan biri olduğunun kanıtı.Onun geri çekildiği zamanlarda idare edebilseydiniz yada o geri çekilmeden önce siz geri çekilseydiniz bu ilişkinin yöneticisi siz olurdunuz.Çünkü bu durumda afallar ve sizi kovalamaya devam ederdi.Maalesefki günümüzde ilişkiler biraz taktik yapmaya dayanıyor.Umarım bu boşluğu kısa zamanda atlatır ve yeni insanlar tanımaktan vazgeçmezsiniz.İnanmayı asla bırakmamanızı tavsiye ediyorum çünkü doğru insan eninde sonunda sizi buluyor :)

    YanıtlaSil