Çeyiz Seti Mutfak Hangi Marka Almalıyım? Kullanıcı Yorumu

Evlenecek herkesin hangi marka çeyiz seti almalı sorusuyla boğuştuğunu az çok tahmin ediyorum. Ben evlenirken de bu sorunun cevabını çok aradım, şimdi yeni evlendiğimi bilenler de sıkça bana bu soruyu soruyor;

  • Hangi marka çeyiz seti almalıyım?

Çeyiz seti içeriği markadan markaya değişiyor. Markalar da kendi içinde setin parça yoğunluğuna göre birkaç seçenek sunuyor. 

Çeyiz setinin içindekiler genelde;

  • Tencere seti
  • Çatal kaşık takımı
  • Yemek seti
  • Su takımı ve
  • Çaydanlıktan oluşuyor.


Bazı çeyiz setleri küçük mutfak aletleri gibi ekstralar içeriyor.

Kendime çeyiz seti alma niyetim yoktu ama günlük çatal kaşık takımı ve tencerede Hisar'ı tercih edecektim, düdüklüyü ise annem de yıllardır iki tane eskitip çok memnun olduğu için Fissler istiyordum.  Hisar çeyiz seti içeriğinde Fissler de olunca madem çeyiz seti alayım, dedim.

Aldığım Hisar çeyiz seti içeriği şöyle idi;

  • 8 parça tencere seti
  • Çatal bıçak takımı
  • 6 ve 4 litrelik Fissler Düdüklü tencere
  • Cezve takımı
  • Çaydanlık
  • Granit 4 parça tencere seti


İstenirse sete porselen yemek takımı eklenebiliyordu ama ben Kütahya Porselen'den günlük ve misafir takımımı almıştım.


Çeyiz seti aldığıma iki şekilde pişmanım.

Birincisi zaten bakır cezve setim ve bakır çaydanlık artı çay makinem vardı. İkinci cezve setine ve üçüncü çaydanlığa ihtiyacım yoktu. Gereksiz bir yük oldu bana.

İkincisi ise ki burası çok önemli; çeyiz setlerine konulan ürünler ikinci belki de üçüncü kalite oluyor(muş). Duyduklarımı deneyimlerimle sabitledim.

Normalde bir takım daha Hisar tencere setim vardı, çeyiz setinden farklı olarak. Çelik tencere olarak Hisar'ı evladiyelik buluyorum. Çeyiz setinden ayrı olarak aldığım tencere setinde hiç bir sıkıntı yok, çok memnunum.

Ama çeyiz seti içinde yer alan çelik tencerelerin saplarındaki kaplamalarda atmalar oldu. Daha bir yıl olmadı evleneli. Ayrıca yemek pişirdikten sonra temizliği çok zor oluyor. Halbuki çeyiz seti haricinde aldığım Hisar çelik tencereler yemek sonrası kolayca temizleniyor ve ilk günkü gibi pırıl pırıl duruyor.

Yine çeyiz seti içinde yer alan günlük kullandığım çatal bıçak takımında çizikler oluştu. Ama çeyiz setinden bağımsız misafir takımı olarak aldığımız takımda hiçbir sorun yok.

Kendim deneyimlemesem abartıldığını düşünürdüm ama maalesef ki durum bu.

Maddi imkan meselesi bu demeyin, 6 tencere alacağınıza 3 tencere alın, ama iyisini alın. İçinize sinerek kullanın. 

Ben çeyiz alışverişinde olabildiğince minimal olmaya çalıştım. Az ama öz, kalitelisini almaya çalıştım. Ama çeyiz setinde böyle bir hataya düştüm.

Dağıttım biraz ama toparlıyorum;
Kısacası çeyiz seti adı altında markaların oluşturdukları ürünler evet genel olarak daha uygun fiyata geliyor ama bu setlere ikinci kalite ürünler koyuyorlar.

Ayrıca aslında ihtiyacınız olmayan bir şeyi sette diye almak yerine daha az ama kaliteli parçalara bir miktar daha fazlasını vermek daha mantıklı geliyor bana. 

Bir pembik gelin yazısı gibi görünse de sonunda az ama öz alın diyerek mesajımı verdim sanırım. Çeyiz alışverişi blog yazılarıma devam etmemi isterseniz, sormak istediğiniz şeyler varsa yazın lütfen.

Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. Yeni evlenecek biri olarak kaliteli bir yazıyla karşılaştım 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşine yaradıysa ne mutlu bana ^^ Çünkü bu süreçte tarafsız objektif bir kullanıcı yorumu bulmak zor oluyor.

      Sil
  2. Bende henüz söz nişan yok ama her ay maaşımı alınca gereksiz harcama yapacağıma(aileyle birlikte olunca haliyle ihtiyaç da olmuyor bi giderde olmuyor can sıkıntısından gereksiz harcama oluyor;) ) hem de sonradan hepsi birikip üst üste gelmesin telaşa düşmeyeyim diye çeyiz alışverişi yapıyorum. Ben alanda herkes çeyiz seti almam için ısrar ettiler ama ben bir ürünü beğenip birini beğenmeyince kendi bildiğimi okudum ayrı ayrı hangi markadan neyi beğendiysem o şekilde birleştirdim. Şimdi bu yazınızı okuyunca( ki bilmiyordum ikinci üçüncü kalite koyduklarını ) iyi ki set almamışım dedim. Bu yazıyı okuyunca şimdi anladım neden kullananlar çok geçmeden memnun olmadıklarını yazıyorlar. Son olarak evlilik hikayelerini çok sevmekle birlikte bu tür bilgilendirici yazılar da güzel olur bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel... Mantıklı bir şey yapıyorsun ama ipin ucunu kaçırıp çok bir şey alma, naçizane önerim.Evlendikten sonra ev görmeye gelen giden olacak elleri boş gelmeyecek derken tabak çanak yığılmasın eve. Sonra nereye koyacağım bunları derdine düşüyorsun ^^
      Ayrı ayrı almakla çok iyi etmişsin Allah tadını alarak kullanmayı nasip etsin.

      Sil
  3. Selamunaleyküm Güzel Nabrut, çeyiz için instagramdan yazanlardan biri benim. Bu yazınla çok mutlu oldum. Ne kadar incesin. Allah razı olsun. Pembik gelin yazısı gibi görünmüyor hiç merak etme bence senin okurların mesajı aldı. Çünkü inan ben de müsrif bir pembik gelin olmamak için sorup soruşturuyorum ve tavsiyelerin ilaç gibi geldi. Mesela bundan yola çıkarak tek tek tencere aldım çok daha hesaplıya geldi ve iyi bir marka tercih etmiş oldum. Evlenirken bütçeler kısıtlı, malum her şey pahalı, az ama öz almak gerçekten en güzeli. Zamanla tadına vararak eksikler tamamlanır diye dua ediyorum.
    Naçizane çeyiz yazılarına devam etmeni çok ama çok isterim. Kocaman sevgiler, selamlar. Ellerine emeğine sağlık 😇💐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm selam ^^
      Evet biliyorum :)
      Çok sevindim tencerelerine. Ağzının tadıyla kullanmak nasip olur inşallah.
      Benim evlenmeden aldığım her şey yüzde yüz zam yemiş, şimdi evlenenlere Allah yardım etsin :(
      Yazacağım zevkle ^^
      Kocaman sevgiler öpücükler...

      Sil
  4. Ay valla tam benlik bi konu olmuş henüz damat aday adayı dahi yok ama ufaktan biseyler almaya başladım bu yollardan geçmiş biri olarak tavsiyelerin çok iyi olur ben yazıların devamının gelmesini isterim tabi. Dizi film kitap derken çeyiz tavsiyelerini de merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeye o kadar zam geldi ki yavaştan dizmek lazım sizde haklısınız. Ben hiçbir şeyimi önceden almamıştım, ama iyiki şu pahalılıktan önce evlenmişim. :/
      Peki çok sevindim, o zaman yazmaya devam edeceğim.
      Sevgiler.

      Sil
  5. Merhaba Nabrut, memnun kaldığın Hisar Çelik tencere ve çatal bıçak takımının adı nedir acaba ?ürün çeşiti ve fiyatları değişiyor senin memnun kaldığın ürünleri öğrenmeyi çok isterim🌸😌

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç isimlerini bilmiyorum. Kutularını da attık. Eğer internetten bulabilirsem link atayım. ^^

      Sil
  6. Benimde benzer bir konu aklımdaydı da yazmak kısmı gelmedi daha.
    Uyarı ve önerme tarzı bir yazı.
    Şuna katılıyorum, gereksiz alınan öyle çok şey oluyor ki.
    Alırken ilk önce ben bunu kullanır mıyım denmeli. Kullanışlı olması önemli.

    YanıtlaSil
  7. Açıkçası henüz evlilik gibi bir durum olmamasına rağmen sevdiğim beğendiğim modeli hoşuma giden mutfak ürünlerini ileride bulamam, içimde kalmasın keşke alsaydım diyerek şimdiden alıyorum..bir ara annem setlerden al diye tutturmuş ben de yemek takımı beğendiğim almayı düşünmüştüm. amma velakin babam onlar kötü yani senin dediğin kalitesi düşük diyerek aldırtmadı...şu an yazını görünce iyi ki almamışım diyorum..sofrada farklı farklı güzel sofralar kurmak ve her gün aynı tabaklarda yemeyi sevmediğim için (farklılık olsun gözüm gönlüm açılsın değil ama :D) şu aralr beğendim hoşuma giden farklı markalardan tabak, bardak, çatal vs alıyorum.. iyi ki de alıyorum hatta bazıları kullanıyorum..sanki saklayınca birşey mi olacak belki ileride kullanamayacağım ..değil mi ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben önceden pek bir şey almadım, annem arada özeniyordu alalım diye ama ben de modası geçer aman anne modundaydım.
      Diğer kısma gelince isabet etmişsin, set almak akıl karı değil.
      Kullanma konusuna gelince, madem almışsın neden beklesin ki :) Sonuçta bekar evinde kullandıklarını da evlenince evine getiriyorsun, kimse de sana neden kullandın diye hesabını soracak değil ya :D

      Sil