Hospital Playlist Konusu ve Yorumu

Hospital Playlist Konusu


Aynı tıp fakültesine girip arkadaş olan 5 doktorun hikayesi anlatılıyor. Aynı hastanede çalışan bu grubun mükemmel bir arkadaşlıkları vardır. 


Hospital Playist Yorum

  • Yazar Lee Woo Jung ve Shin Won Ho daha önce Reply dizi serilerinde beraber çalışmıştı. Reply 94'ü saymazsam Reply 97 özellikle Reply 88'de şahane bir iş çıkarmışlardı. 
  • Yazar çok güzel arkadaşlık hikayeleri anlatıyor. Her hikayesinde keşke böyle bir arkadaş grubum olsa dedirtmeyi başarıyor. 
  • Yönetmen ise kurguda o kadar iyi iş çıkarıyor ki ters köşeleri sizi diziye bağlıyor.
  • Senaristin 90'lar aşkını bu dizide de bolca gördük ki ben çok seviyorum.
  • Arkadaşlık ilişkileri açısından yine keşke böyle bir grubum olsa diye iç geçirtti.
  • Şu iki hususu eklemek istiyorum; birincisi senaristin en iyi dizisi değildi. Dizilerini en iyiden en kötüye sıralarsam; Reply 1988, Reply 1997 ve Hospital Playist ve Reply 1994 şeklinde olur.
  • İkincisi ise dizi 6. bölümden sonra açılıyor. 6. bölüme kadar mükemmel oyuncular ve aralarındaki arkadaşlık ilişkisinin hatırına izliyorsunuz. Senaryo --------- böyle ilerliyor.
  • 6. bölümden sonra aşırı yükselmiyor ama flashbacklerle gösterilen kısımlar diziyi hareketlendiriyor.
  • Reply göndermesi hoştu.
  • Güzel dizi ama henüz izlemediyseniz yukarıda verdiğim sırayla senaristin diğer dizilerini izlemenizi tavsiye ederim.
  • Hospital Playlist ne demek: Hastanenin çalma listesi.
  • Hospital Playlist Netflix Kore dizileri arasında bulunuyor.
  • Hospital Playlist 2.sezon ne zaman: 2021'de olduğu açıklandı.
İzlemeden önce Reply serilerinden çokça misafir oyuncu var denmişti ama sadece şu ajusshi ve sonradan evlendiği eşi vardı.

Hospital Playlist
Reply 88


Hospital Playlist Dizi Yorumu (Spoiler içeren kısım)

  • Korona başlamadan çekilen dizide sürekli el dezenfektanı kullanılması, bunun reklamının yapılması ilginç bir ayrıntıydı.
  • Jeong-Won'un rahip olma isteği çok anlamsızdı.
  • Mafya oyunu diye bir şey oynadılar ya, hiç anlamadım. O neydi öyle? :)
  • Cho Jung-Seok nam-ı diğer Ik Jun dizinin lokomotifiydi. Kendisiyle ilgili söyleyebileceğim tek olumsuz şey sesiydi. Onu niye solist yapmışlar bilemedim. 
  • Jun-Wan yeni arabasıyla Song-Hwa'yı alınca, Jeong-Won'un arabadan inip ön koltuğu kızımıza vermesi,
  • İkiz stajyer doktorların annesi ile Song Hwa'nın hikayesi, 
  • Ameliyatlar ile ilgili ameliyathanelerin ısıları gibi bazı detaylar güzeldi.
  • Harp akademisi mezunu Chi-Yong'u çok beğendiğimi söyleyebilirim. Dizinin gizli kahramanlarındandı. Akademiden ayrılma hikayesi iyiydi. Ama dizinin kült sahnelerinden biri şuydu; doğum gününde Song Hwa ile yemek yemesi ve bana bir hediye verir misin dedikten sonra senli benli konuşabilir miyiz deyip omuzuna dokunması... Çok naifti.
  • Jeong-Won'a hastanenin gizli bağışçısı olduğu için örümcek dede deniyordu. Aslında ingilizcesi Daddy Long Legs. Korecesi Kidari Ajusshi. Kore dizilerinde sıkça geçen bu deyimin ayrıntılarını şurada yazmıştım.

Öncelikle Jeong-Won'dan bahsedecek olursam;

  • Genel cerrahi asistanı Gyeo-Wool'ün Jeong-Won'a aşık olması,
  • Beni yemeğe çıkarın demesi ama reddedilmesi,
  • Ik Jun'un oyunuyla Gyeo-Wool'e çiçek gelmesi, kardeşinin arabayla gelmesi ve herkesin sevgilisi var sanması,
  • Jeong-Won'un masada kekleri ona vermesi,
  • Gyeo Wool'ün tanrının değil benim yanımda olun demesi ve son bölümün mutlu sonla bitmesi,
Hoştu.

Ik Jun'a gelirsem;

  • Ik Jun'un oğlu ile ilişkiler aşırı tatlıydı. Yılın babası ödülünü yollayabilirim.
  • 4 karakter arasında en çok parlayan da oydu.
  • Karaciğer nakli olan baba kız hikayesi ve Ik Jun'un göz yaşlarını maskesiyle kapatması,
  • Eskiden Go Ara ile sevgili olması,



Kardeşini Harp Okulu mezunu Chi-Yong'a yapmaya çalışırken Jun-Wan'ın onun kafasında yumurta kırması, Chi Yong'a enişte demesi,
Hastasıyla olan ilişkileri,
Song Hwa'nın Ik Jun'un oğlu hastalanınca gece gelmesi ve Ik Jun'un ona seninle yemek yiyerek kendimi ödüllendiriyorum demesi,
Şişe çevirme oyunununda Song Hwa'ya olan aşkını itiraf etmesi ve karaokye gelip seni seveceğimi biliyordum şarkısını söylemesi,


Dizinin yükselen kısımlarıydı.

Sonuna kadar herhalde kim kimi seviyordu öğrenemeyeceğiz derken burada da Reply serisindeki gibi durumlar yaşandı. Song-Hwa Ik Jun'a aşıkmış, tam Ik Jun'un itiraf edeceği gün pat! Seok-Hyeong itiraf etmiş ve aşkları başlayamadan bitmiş. Bu kısım çokça Reply 88'e benzemiş.

Seok-Hyeong'una gelirsem;
Kayıtsız sanırken stajyer doktor Chu Min-Ha'ya dobbokki göndermesini,
Son bölümde aralarındaki ilişki hakkında bizi merakta bırakmalarını,


Sevdim.

Jung Kyoung-Ho'ya gelirsem;

  • Çok severim, bilen bilir, Yılmaz Morgül'e benzetirim bazı haraketlerini. Haha! 
  • Bu dizide romantizm kısmı onun sırtına yüklenmiş gibiydi ve sanki karakter olarak biraz geride kalmıştı.
  • Ik Jun'un kız kardeşiyle çıkması, 
  • Aptal kız :P doktoraya giderken 40 yılım sensiz geçti, üç yıl daha bekleyebilirim demesi,
  • Yüzük gönderme çabaları,
Romantik detaylardı.



Hospital Playlist hakkında aklımda kalanlar bu kadar. Sizin ekleyeceklerinizi ve senaristin diğer dizileri ile yapacağınız kıyasları okumayı merakla bekliyorum.

Yıllara göre en iyiler listesine şuradan;
Netflix en iyi Kore dizileri listesine şuradan ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

15 Yorumlar

  1. Asla akmamıştı bu dizi. Yorumlar methiyeler ile diziliyken bile izleme girişimlerim nihayetsiz kaldı.
    Belki dingin Entrikasız beni yormayan bir dizi izlemek istersem ilk bu diziye şans vereceğim bir kez daha
    D.s.k

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncuların arasındaki arkadaşlık için izleniyor ama tabii dediğim gibi senarstin 4 dizisi arasında 3. :D

      Sil
  2. Benim en bir beğendiğim diziydi bu seneki. Ik jun karakteri gerçekten içimizi ısıttı. İlk bölümlerde yok kesin bunun arkasından (kötü) bir şey çıkacak derken nasıl da hepsi tatlıya bağlanmaya başladı. Sonrasında diziyi böyle terapi olur gibi izlemeye başladım. Sonuna kadar da öyle izledim. Ama öyle art arda izlenecek bir dizi değil .Geniş zamanda sindirerek izlemek gerek. Tüm karakterleriyle bağrıma bastığım sıcacık bir diziydi benim için. Özellikle müziklerine bayıldım. Nabrut seninle ık jun'un vokal yapılmaması gerektiği konusunda katılmıyorum. Jong suk un oldukça yumuşak ve güzel bir sesi var. Eskiden beri söylediği müzikleri çok beğenirim. Senaristin en beğendiğim dizisi buydu benim. Koca kim diye çıldırmadım son bölüme kadar en azından :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koca kim diye çıldırttığına göre senarist çok iyi iş çıkarmış demektir :D
      Ihh Ik Jun'un sesini sevemedim ben :D Kendisine Oh My Ghost'tan beri hayranım o ayrı tabi. :D

      Sil
  3. Evlendikten sonra yorum yapmayi birakirsin diye düşünmüştüm..pembis yeni gelinler gibi;) yanilttigin icin kumaoo😊..ben sevdim diziyi..soyledigin siralamada izledim..guzeldi..naifti..iyiki varsin nabrutcumm😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben pembik gelinliğe de yetişirim ahaha :D Buraları da boş bırakmam :P Sağ olasın. <3
      Diziye gelince aynı düşündüğümüze çok sevindim

      Sil
  4. Sayende izlediğim bir diziydi ve çok beğendim ^_^

    YanıtlaSil
  5. Reply 94'un basrolundeki kiz da konuk oldu. Reply serisinin adı gecse mutlu oluyorum. Ahh umarim 88 'in finali gibi yapmazlar. Bayildim diziye.

    YanıtlaSil
  6. Song hwa'nin Lee Ik Jun'a aşık olduğunu nerede gösterdiler ben mi kaçırdım 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️.Sonda Le Ik Jun itiraf etti ama bakalım Song Hwa kabul edecek mi?Siz arkadaşlık hikayesi diyince direk izledim ve gerçekten güzel bir diziydi.Dizide kötü karakter yoktu herkes iyi kalpliydi ve diziyi izlerken ben de bu özelliğini sevdim.Arkadaşlıkları cidden çok güzeldi ve hasta hikayeleri çok hüzünlüydü.
    Bunun dışında 2.sezonda acaba yine bu kadro ile mi devam edecekler bir bilginiz var mı?hepsi çok iyi ikici sezonda da oynasınlar isterim ama bir çok karakter mutlu sona ulaştı.o yüzden endişelerim de var☹️

    YanıtlaSil
  7. Dizide o kadar detay ve sevdiğim dizilere gönderme vardı ki kolayca kalbimi çaldı. Mesela Romantic doctor teacher kim’e, reply 1988’e ,hatta prison playbook ‘a( sanırım aynı yönetmen) . Mesela Seok-Hyeong nun annesinin boşanma avukatına sevgilisi olup olmadığını ve ne iş yaptığını sormuştu “gardiyan“ deyince prison playbook ‘un ost u çaldı kısa bir an ^^ Dizide en hoşuma giden detay ;Song Hwa’a arkadaşlarına hastalığını söyleyip sonucu almak için hastaneye gideceğini söylediğinde Ik jun hariç hepsi gelelim mi yanında diye sormuşlardı Song Hwa istememişti. Ik jun ameliyatdan çıkar çıkmaz Song Hwa dan bile önce gidip orda Song Hwa yı bekleyip onu o gün yalnız bırakmamıştı bazı şeyleri sormaya bile gerek yok zor zamanlarda arkadaşlar yalnız bırakılmamalı. Reply 1988, prison playbook ,hospital playlist dostluk -arkadaşlık kavramını çok güzel işliyor. Daha çok şey yazabilirim bu dizi için ama fazla uzatmayayım kısaca ben çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seveni fazla. ^^ Ben çok sevemedim ama ikinci sezonu geliyor gözünüz aydın

      Sil
  8. Bir tıp öğrencisi olarak dizinin iki sezonunu da iki kez izledim. Sakin dizileri sevmemden ötürü bu diziyi çok sevmiş olabilirim ama beni en çok çeken yönü dizinin çok gerçekçi olmasıydı. Normalde doktor dizisi denince dünyadaki en nadir vakaların ne hikmetse aynı hastaneye hatta aynı doktora gelmesi gibi aksiyonlar işlenir ama bu dizi aksine sürekli olan vakaların oluşu ve doktorların yaşadığı yoğunluğa rağmen mesleklerine karşı yaklaşımı çok güzel aktarılmıştı. Oyuncuların uyumu diziden ziyade gerçekte de arkadaş olduklarını belli ediyordu. Yan karakterler, hastalar her şey benim gözümde mükemmel işlenmişti. Müziklere zaten laf yok playlistim hospital playliste döndü resmen. Favori karakterime gelecek olursak kesinlikle Ik jun hem çok eğlenceli, anlayışlı, olgun ve zeki bir karakter hem de tam olmak istediğim gibi genel cerrah hatta ve hatta hepatobiliyer alanında uzmanlaşmış tam olmak istediğim gibi. Uzun lafın kısası yazan, yöneten, oynayan herkesin emeğine sağlık.

    YanıtlaSil