Tatsız Bir Olay Konusu ve Yorumu

Tatsız Bir Olay Kitabı Fyodor Mihayloviç Dostoyevski'nin uzun öykü türündeki bir eseri.


Tatsız Bir Olay Konusu

Çarlık Rusya'sında yenilikçilik taraftarı kendini beğenmiş üst düzey bir general, davet edilmediği halde maiyetinde çalışan çok yoksul bir askerin düğününe katılma kararı alır. Amacı o askere yüce gönüllü olduğunu göstermek belki biraz övgüler almaktır. 

Yazar, yenilikçi generalin kastlar arası ayrıcalıkları yıkmaya çalışırken nasıl başarısız olduğunu "Tatsız Bir Olay" olarak anlatıyor. Kaş yaparken göz çıkarma deyiminin karşılığı gibi bir öykü...

75 sayfalık bu uzun öyküde Dostoyevski, dönemin Rus rejiminde üst düzey yöneticilerin yönetmekle yükümlü olduğu tebaasının verimliliğini artırmaya yönelik stratejik olarak uygulanmaya çalışılmış biz de sizdeniz sisteminin işlemeyişini ironik bir şekilde anlatıyor. 



Tatsız Bir Olay Yorum

Dostoyeski Suç ve Ceza romanı ile devleşmiş, benim inanılmaz saygı ve hayranlık duyduğum bir yazar. İlk 10 kitap listem içerisinde yer alan Suç ve Ceza romanı hemen herkesin okuması gereken bir baş yapıt. Eğer henüz okumadıysanız, okuduğunuz zaman ben neden yıllarca bu kitabı hayatıma katmadan yaşamışım diyebileceğiniz bir eser.

Öncelikle yazarla tanışmanız gereken eserin Suç ve Ceza olduğunu düşünüyorum. Sonrasında başka başka kitaplarını da rastgele sırası geldikçe elinize geçtikçe okumak isteyeceksiniz.

İşte Tatsız Bir Olay kitabı da yazarın kendine has üslubuyla kaleme aldığı, karakterleri ustalıkla işleyip sahiciliğini buram buram hissettirdiği bir eser. Okurken olaylar kendi başınıza gelmiş gibi karakter adına utanıp geriliyorsunuz.

Lakin şunu da eklemek istiyorum; Dostoyevski ile tanışmak için doğru bir kitap olmayabilir.

Diğer kitap yorumları için şuraya bakabilirsiniz.

Tatsız bir olay kaç sayfa 75

Yorum Gönder

0 Yorumlar