Extraordinary You Konusu ve Yorumu

Okul dizilerinden pek hoşlanmasam da birden kendimi Extraordinary You izlerken buldum.




Extraordinary You Konusu

Hayatları normal bir şekilde devam ederken birden bir çizgi romanın içinde yaşadıklarının farkına varan lise öğrencilerinin etrafında dönen dizinin esas karakteri çizgi romanın figüranı olan Dan O'dur. Yakında çizgi romandan çıkarılacağını öğrenince kendi kaderini yazmak için çırpınmaya başlar. Bu esnada senaryoya etki edebilen tek kişi Ha Ru ile yolları kesişir.


Extraordinary You Dizi Yorumu


  • İlk bölüm o kadar iyi başlıyor ki işte dedim, muhteşem bir şey izleyeceğiz.
  • Maalesef ki yanıldım.
  • Heirs gibi bir ortam yaratmışlar ama esas konu zengin kız, fakir oğlan aşkı değil de figüranların kendi kaderlerini yazmak için çırpınması...
  • 10 ve 20 yaş arasına hitap eden bir dizi. Bu yaş aralığında olsam muhtemelen diziye bayılır ve MBC drama ödüllerinde izleyici oylarıyla en sevilen dizi olması için çalışırdım. ( Evet dizi Best Drama Selected by Viewers ödülü almış.) 
  • Ama daha üst yaş aralığı için oldukça çocuksu kalıyor.
  • Senaryo muhteşem başlıyor ama bir matematiği yok, bir sırrı yok, bir şaşırtma, ters köşe yok. Eeee, yani ne zaman bir mantığa oturacak ve bir yere bağlanacak diye bekleyip duruyorsunuz.
  • Sadece sonunu nasıl bağlayacaklar, Extraordinary you sonu nasıl bitiyor diye merakımdan diziyi bitirdim.
  • Dizinin benim için tek olumlu yanı da bu: Sonunu güzel bağladılar. Tebrikler...
  • Dizi için kısaca mükemmel bir dizi fikrini nasıl berbat edebiliriz göstermişler diyebilirim.
  • Bence çok genç kitle çerezlik olarak izleyebilir ama onun haricinde mutlaka izlenmeli diyebileceğim bir dizi değil.
  • Extraordinary You Netflix dizileri arasında yer alıyor.

Yasal Uyarı: Buradan sonrası yüksek dozda Extraordinary You Spoiler içerir.

Extraordinary You Yorum (Spoiler içeren kısım)

  • İlk bölüm sonunda Dan O kendisinin esas kız olmadığını öğrendiğinde ve tabii biz de öğrendiğimizde çok yükseldim, dizi çok keyifli olacak, dedim. Muhtemelen herkes böyle düşünmüştür ama maalesef öyle devam etmedi.
  • 9 ve 10. bölümlerde özellikle içim geçti, sıkıntıdan ölebilirdim.
  • Arka plandaki hikaye, esas oğlanın azıcık saf olması, esas kızın fakir olması, Lee Do-Hwa'nın keman çalıyor oluşu Bof ve Heirs karışımıydı.
  • Dan O ile Ha Ru'nun aşkları oldukça çocuksu ve hitap ettiği yaş kitlesine yönelikti.
  • Dan O'nun başrollere sinir olması ay ne baya bir hikaye, diye dudak bükmesi, o halleri, çok şekerdi.
  • Baek Kyung'un da benlik sahibi olmasını heyecanla izledim ama ondan da bir sürpriz çıkmadı. Hatta kardeşi de benlik sahibiymiş ama onun da senaryoya bir katkısı olmadı.
  • Ha Ru ya da Kalamar Prens yazarın kendisi çıkar, oradan bir sürpriz heyecan olur, dedim ama yok annem o da olmadı.
  • Okul gezisinde kulübenin altında buldukları anahtarlık ellerinden düşünce dizi bir yükselir dedim ama yine olmadı.
  • Ha Ru'nun sahnede tenis oynayamayıp sahne bitince oynayınca o arada yükselir dedim ama ıhh olmadı.
  • Doğum gününde devamlılık bozulunca tamam dedim, bu sefer yükselecek mantığa oturacak bir bir dizi çözülüp sonuna doğru soluksuz izleyeceğiz. Ama olmadı.
  • Sinemada Baek Kyung yerine Ha Ru gelince yine yükseldim ama yok yine bir yere bağlanmadı.
  • Ha Ru'nun kaybolmasıyla bir heyecan sardı itiraf ediyorum. Ama yine bağlayamadılar.
Yani fikir beni o kadar etkiledi ki her seferinde hadi şimdi olacak diye itekledim ama yapamışlar, olmamış.
  • Ha Ru'nun tekrar dönmesi ama Baek Kyung'un avanesi olması, o halleri çok gıcıktı.
  • Evlenme teklifini değiştirememeleri en sonunda ise değiştirmeleri ama bu sefer Dan O'nun hastalanması ve tüm bunların yazar tarafında nasıl geliştiğinin anlatılmaması senaryonun büyük boşluklarındandı. 
  • """Yazar kim, başçavuşun beygiri mi, bu olanlara ne diyor, bu figüranlara gıcık mı da her hikayede bunları acıların çocuğu yapıyor, öğrenemedik."""
  • Dizideki esas kahramanlar Yeo Joo-Da ve Oh Nam-Jo'nun hikayelerinin klişelere selam çakar gibi absürt olması hoş bir detaydı. Sonunda Yeo Joo Da'nın marksist çıkıp devrim yaparak esas oğlanın bana ihtiyacı var duruşu da saçmalığın danikasıydı. Tek güzel detay en azından benlik sahibi olmasıydı.
  • Baek Kyung'un hadi hikayeyi beraber değiştirelim çıkışı ve reddedilmesi içimi biraz burdu. Bilemiyorum nedense ben Baek Kyung'u tutuyordum. Bücür cadı Dan O Ha Ru'yu değil Baek Kyung'u seçmeliydi. Hıh!
  • Dan O'nun hastaneye yatması bu esnada Ha Ru ile görüşememeleri biraz üzdü. Sonra kavuştular sevindik. :D
  • Bibidi Babidi Boo olayı muhteşemdi. Bilirsiniz bu Sindirella'ya yardım eden perinin sihirli sözcükleriydi.
  • Dan O'nun ölüp hafızasını kaybetmesi,
  • Kalamar Prens'in de sevgilisinin geri dönmesi ve benliğinin olması,
  • Lise mezuniyetleri,
 aklımda kalan diğer sahnelerdi.

Extraordinary you çiçeği Türkçe'de Acem borusu olarak biliniyor. Türkiye'ye İran'dan geldiği için bu isimle anılıyormuş. Biz buna borazan çiçeği deriz. Bilemiyorum belki de aynı şey değillerdir. Ama bana hatırlattığı Şirinlerin haberleşme sistemleri yani telefonları.


Extraordinary You final bölümüne gelirsem;

Mantıklı bir bağlama oldu, dizinin tek güzel yanı sonunun adam akıllı bağlanmasıydı.

Aklımda ise tek soru:

Madem zaten hikayenin sonunda herkes ölecekti, bu arkadaşlar neden sürekli hikayeyi değiştirmeye uğraştılar, Dan O ölmesin diye kendilerini parçaladılar? 

Yorum Gönder

22 Yorumlar

  1. Yarım bırakmak arada işe yarıyor demek ki :)

    Asla akmayan konusu mantıksızlık denizinde boğulması resmen bırak beni diyordu da işte küçücük bir ses izle gitme bak yeni bölüm nasıl olacak çok heyecanlı bir yerde bitmedi mi diyordu. :D
    Tabi beak kyung faktörünü es geçemeyeceğim ama o bile arkama bakmadan topuklamama engel olamadı maalesef :D
    D. S. K.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçücük sesin arkasından giden zavallı ben :D
      Baek Kyung için mutlu son yazmadıkları için sorun yok bence :D İyi yapmışsın yani ^^

      Sil
  2. Ben o dediğin bölümlerde bıraktım. Daha izlenmeye değer bir şey olmadığını anladım. Ki o bölümlere zar zor dayandım. Bir kere Ha Ru asla esas erkek karakterinde değildi üstelik oyuncuda çok zayıf kalmıştı. Baek Kyung hem karakter hemde oyuncu gereği daha donanımlıydı. Kızla ikisini olduramadım. 0 heyecan. Baek tarafındaydım bende. Gerçekten ötekinde hikaye yoktu. Yan çift hatrına devam edeyim dedim bir tık daha meraklıydım sonra duydum ki onu da batırmışlar. Ne için vardı amaç neydi ne anlatıldı yok. Başarısız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen durum bundan ibaret. Bu dizi neden bu kadar abartıldı hala meraktayım.

      Sil
    2. Bence sen çok yanılıyorsun çok şahane bir dizi yapmışlar bukadar eleştireceğinize sıkıyorsa kendiniz yapın çok orjinal bir dizi ben hala etkisinden çıkamadım çok da başarılıydı kötü yorumların hiçbirine katılmıyorum

      Sil
    3. Sen ciddiği misin? her bölümü ağlayarak ve heyecanla izlemiş biri olarak diyorum: dizi muhteşemdi ve hiçte abartılmadığını düşünmüyorum yani kötü olduğunu düşünsenizde en azından çok uğraşılmış bir dizi buyüzden bukadarda siz abartmayın.

      Sil
    4. olay sıkıyorsa değil hayatım film yapmak sermaye ister, sponsorum olacaksan sana bu diziyi çok daha heyecanlı bir şekilde çekerim. yorumların hepsine katılıyorum. ille profesyonel yorum istersen dayım senarist ve bazen kore dizilerinden türk uyarlaması yaptıklarından o da izlemişti bu diziyi, kendisi de çok boşluklar olduğunu ve heyecan eklemeleri gereken birçok yeri batırdıklarından bahsetti konuştuğumuzda. ama tabii ki neden beğenemeyesin beğen sen, biz daha izleyiciyi düşündürecek heyecanlandıracak şeyler arıyoruz o kadar.

      Sil
  3. Merhaba Nabrut. Öncelikle bu blogundaki ilk yorumum. Biraz heyecan verici hihi. :) diziyle ilgili yorumunun çoğuna katılıyorum özellikle sürekli yükselmesini umut edip her seferinde omuzlarımızın çökmesi durumuna ve bu beklentiyle dizinin sonuna kadar gitmeye. Normalde olsa yarım bırakabilirdim olaylar çok başa sarıp duruyor gibi geldi bana ama meraktan bırakamadım ben de. Sana katılamadığım nokta kızın oğlan tercihi mfmd iyi çocukları seviyom ben :) diziyle ilgili en beğendiğim şey ise gerçekten mangada gibi esas kızı ışığın takip etmesi etrafında çiçekler açması ve atmosfer, ışık ve renklerin mangaya çok uygun olması. Diziyi bana izleten sebeplerden biri de buydu. Ellerine sağlık yorumun için. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa hoş geldin ne iyi ettin ^^
      Hahah genelde ben de esas oğlanı tutarım ama bu sefer bana çok don geldi :D
      Evet, o ışık ve sahne geçişleri genel olarak tüm fikir şahaneydi. İzleten de fikrin şahaneliğiydi aslında ama ah amaları biliyorsun işte...
      Senin de ellerine sağlık bu güzel yorum için ^^

      Sil
  4. Bu dizinin ilk dört bölümü tek kelimeyle harikaydı. Yani Kore dizi sektöründe ki klişelere acayip güzel göndermeler yapıp daha sonra dalga geçtiği klişelere kendi yazdığı dizisini hapseden senariste ne denir bilemedim. Bari burada ikinci erkek Baek Kyung kazanıp azıcık kırılsaydı klişeler. Lee Jae Wook patladı bu diziyle beraber tek sevindiğim nokta bu oldu. Bende sadece onun için devam ettim. Ama ciddi ciddi şüphelendim ilk dört bölümü yazanla daha sonra ki bölümleri yazan aynı mı kişi mi diye. Aynı kalemden çıkmış olamaz. Haru'yu bir türlü sevmedim zaten oynayan çocukta SF9 grubundan idol olan Rowoon du. Ama oyunculuk kumaşı yoktu Dan Oh ve Baek Kyung'un yanında acayip sırıttı. Kore'li senaristler hikaye bulmada çok iyiler fakat senaryo işleyişleri harika derecede berbat :P Ama ilk dört bölümünü herkese mutlaka tavsiye ederim sonrası da size kalmış bir yapım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel ifade etmişsin.
      """Yani Kore dizi sektöründe ki klişelere acayip güzel göndermeler yapıp daha sonra dalga geçtiği klişelere kendi yazdığı dizisini hapseden senariste ne denir bilemedim. """
      Bunun üzerine ne söylenir bilemedim 10 numara tespit.
      Bu şüpheye ben de düştüm hele ki Be Melodramtic izledikten sonra artık dizilerin yapım aşamalarını bildiğim için mutlaka birkaç senarist beraber çalışmış dedim.
      Ha ru gerçekten çok donuk mimiksiz ve gereksiz bir oyuncuydu. Lee Jae Wook'un yanında dediğin gibi çok sırıttı.
      Neyse önümüzdeki dizilere bakalım :D

      Sil
  5. Nabrut selammm, şu bölümlerde çok sıkıldım demişsin ya, aklıma kendimin iki üç yıldır, atlatmadan bir bölüm bile dizi izleyemediğim geldi. Aslında kitap falan bile okuyamıyorum da o çok ayrı bir konu. Dikkat sürem o kadar azaldı ki, iki yaşındaki bir bebek gibiyim. Hemen sıkılıyorum. Dizilere başlayacak hevesi kendimde bulamıyorum, başlasamda gözlerimi devirip of pof diyerek izliyorum, bitiremiyorum, keyif alamıyorum. Eskiden böyle değildim ben. Bir oturuşta on bölüm bitirir, keyifle zevkle konuşurdum bi de arkadaşlarımla. Var mıdır bu duruma bir çözümün, nasıl geçer bu sence:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve aleyküm selam ^^
      Bu durum için 3 ay hiç bir şey izlememeni ve okumamanı tavsiye ediyorum. 3 ay sonunda eski zevkine kavuşacaksın güven bana ^^

      Sil
  6. İlk bölümler de çok farklı olucak havası vardı ama sonra bir anda nasıl oldu da böyle klasiğe bağladı anlamadım iteklesemde bitmedi yarım bıraktım. Baek kyungu oynayan oyuncunun yanında diğer oyuncu ne kadar çiğdi öyle, aslında hikaye çok farklı bir şekle girebilirdi. Ben baekkyungla kızı yakıştırmıştım keşke yazar hikayeden biri çıksaydı tam bir hayal kırıklığı oldu. Çok dolmuşum ya bu diziye uzun oldu affola;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı doluluk bende de var sıkıntı yok yani :D
      Ah Baek ah diyorum :D

      Sil
  7. Sıkıldığım için uyuduğum tek dizi. :D Gençlik dizilerinin hastasıyım ama bu kadar güzel konuyu, oyuncuları iç ettiler resmen. :P Aynı senin gibi belki burada bir şeyler olur, burada dönüm noktası olur da dizi güzelleşir dedik ama nerdeeee, resmen tekrarlama dizi yapmışlar. Sevene de şaşırıyorum, 10-20 yaş demişsin ama bence on kesim bile beğenmez. :D Ve final, benim açımdan pekte olmamıştı, Baek Hyung neredeydi? :'( Ve yazarın ortaya çıkmaması, gizemliydi falan ama dediğim gibi hepsi ölüp, başka karakterle olarak yazılacaktı bu kadar direnme neden? -_- Kısacası söz verdim birde yan karakterleri sevdim diye bitirdim. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kesim çok beğendi :) Dizi yayınlanırken forumları çökettiler :D
      Ben de dizinin sonundaki mantık hatası kısmında kesinlikle sana katılıyorum.
      Tekrar mı yazsak diziyi :D

      Sil
  8. merhaba nabrut. nasılsın? dizi sürekli instagramda karşıma çıkıyordu. bende izlemek için uygun zaman bulmaya çalışıyordum ancak lise dizisi olması ve biraz fantastik olaylar olması nedeniyle izlemekten çekiniyordum. yorumlarınızı okuduktan sonra bende tercihimi hospital playlist dizisini izlemekten yana kullandım (yine instagramda karşıma çıkan postta jo jung suk' un oynadığı karakterin oğlu ile arasındaki ilişkiye bayılmıştım.) diziye bayıldım. bölümler ortalama 1.20 saat ve toplam 12 bölüm. dizi reply serilerini yazan ve yöneten kişilerin yapımıymış. dizide reply serilerinde oynayan oyuncuları ve karakterleri görüyoz. Nabrut seninde izlemeni tavsiye ederim (selcen kişisi burada hep sen mi tavsiyede bulunacaksın bu seferde ben yapayım demek istiyor.) blogta yorumlarını repliklerini paylaşacağın postu merakla bekliyor olacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar ^^
      Yuvarlanıp gidiyoruz işte ^^
      Selcen hanımcığım çoook teşekkür ederim güzel yorumun için. Tabii ki ben de yorumlara sonuna kadar kucak açmış durumdayım ^^
      Hospital'i yeni bitirdim. Postu geliyor yakında ^^

      Sil
  9. Şu An 13. bölümdeyim ve diziyi izlerken boğulacak gibi oluyorum. Çok güzel bir dizi olacakken mahvetmişler canım diziyi. Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil