Evlilikte Baba Rızası

Geçenlerde bir Tweet'e rast geldim. Cevap hakkı doğmasın diye Tweet sahibinin ismini sansürlüyorum.



Tweet güzel bir etkileşim almış. Ama hanım kızımızın babası adına içim o kadar buruldu ki. Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum, belki bu hanım kız onlardan biri değil ama böyle çok fazla kız tanıdığım için bu tweet ilk anda bu düşünceleri aklıma düşürdü: 

Artık ne kadar evliliğe hevesli, ne kadar arkasını görmüyorsa babası eşyalarını falan bırak, bekletme gel, bizi unutma mesajı vermek zorunda kalmış.

Retweet ile şu cevabı yazdım;



Hemen her baba kızının gelin gidecek olmasına içerler. İstisnalar kaideyi bozmaz. Kimi üzüldüğünü belli edip dile getirebilir, kimi içine atıp olan biteni bir kenardan sessizce, yutkunarak izler. Bir baba olarak en can yakıcı şey de kurtuluyorum edasıyla, ayakları yere basmayan, çevresindekileri görmeyen bir evlattır herhalde....

Elbette bir baba kızının mutlu olmasını ister ama bunu onun gözüne sokup yihhuu diyerek göstermek ne benim ahlakıma uygun ne de kafa yapıma. Bana katılmayabilirsiniz ama daha çok yeni evlenmiş, babası duygularını dışa vuramayıp içinde yaşayan biri olarak son zamanlarda bana sarılırken nasıl yutkunduğunu nasıl hüzünlendiğini, kocaman adamın gözümün önünde omuzlarının nasıl çöktüğünü bir ben biliyorum.

Ki ben ona hep şu mesajı verdim, sadece yeni bir ev daha açıyorum. Elim de üzerinizde... Tüm imkanlarımı zorlayıp size en yakın evi tutacağım. Eşyalarımın hepsini götüremem, sık sık geleceğim. Odamı çamaşır odası yapmayın, bu ev hala benim.

Babamı bekletme gel demek, zorunda bırakmak, bu noktaya getirmek, bizim kız kocayı buldu arkasına bakmadan gidiyor hissi yaratmak, ne bileyim çok yaralayıcı... Evliler beni daha iyi anlamıştır... Bekarlar da bunları okuduktan sonra ileride bu konuya daha hassas davranacaklardır diye tahmin ediyorum.

Mesela şunu unutamıyorum. Bekarım, düğüne 1-2 ay kalmış, bir sabah babam beni uyandırmaya geliyor odama. Gelmişken sandalyeye oturuyor ve soruyor;

Nasıl gidiyor?

Ağlayacak oluyorum. İyi baba, bir sıkıntı yok hamdolsun diyorum.

Hiçbir şeye mecbur değilsin, aklında bir şey varsa hala vazgeçebilirsin, biz senin arkandayız. Dünyanın sonu da değil, diyor.

Nişanlımla alakalı hiçbir sorunumuz yoktu ama bunu söylemiş olması, o an beni öylesine rahatlattı ki, omuzlarımdan tüm dünyanın yükü bir anda kalktı. Bugün dönebildiğim gibi, diğer tüm zamanlarda da bu eve dönebilirdim. Bir tarafım hep bu eve ait olacaktı. Dönebileceğim bir evim, baba ocağım vardı.

İşte böyle bir babanın yanından nasıl güle oynaya çıkabilirdim ki, nasıl arkanı unutma dedirtecek duruma getirebilirdim ki... 

Bu arada Twitter adresim: https://twitter.com/NABRUT

Yorum Gönder

16 Yorumlar

  1. Ya babası olmayanlar...
    Belki de ondan.
    Bu tweti görünce bu kadar derin düşünmedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben böyle kızlar tanıdığım için sanırım hemen derin düşünmeden nokta atışı oldu ^^
      O kısma girersek çıkamayız :/

      Sil
  2. Böyle kızlar tanıyorum. Kuzenim ağlayan babasına beni de ağlatacaksın makyajım bozulacak diye azarlamıştı sert bir şekilde.

    YanıtlaSil
  3. Ben hiç duygulanmamıştım hatta madem matem bağladınız evlenme yani evliliği bu kadar drama bağlamak kız babası olmak gibi sözcüklerle süslemek zorlama ve komik gelmişti. Tipik twitter hikayelerinden geldi bana. Ama yazınızda ki son paragraf çok önemli. Çevremde nişanlı olup evlenme arifesinde olan arkadaşlarım var ve onlar cidden çok ihtiyaç duyuyorlar arkalarında bir ailenin varlığını bilmek ve o evin hala kendininde evi olduğunun hissettirilmesi çok iyi geliyor. Sizin babanız da çok tatlıymış ve ne güzel ki yavrusuna bunu hissettirebilmiş. Aslında böyle durumlarda ebeveyn olmak daha zor evladının nelerle karşılaşacağını bilmiyorsun ve ona zarar gelebilir diye endişeli olursun yani ben empati yaptığımda kesinlikle endişeli olurdum :D Umarım her anne babanın endişesi evham düzeyinde kalır da evlatları rahat bir yaşam sürer. Yazınızda bahsettiğiniz arkasına bakmayan evlatlara da Rabbim aydınlanma nasip etsin ana babanın önemini fark ederler umarım kısa zamanda^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel yazmışsın. Üzerine söyleyecek söz bulamadım.

      Sil
  4. Aslında bu kadar derin bir düşünceye gerek yoktu diye düşündüm ilk okurken . Ama devam edince düşüncem değişti ,bazı kızlarda var dediğin gibi . Erkek derdine ,evlilik derdine , ne aile kalıyor ne bir şey. Babası veya annesi izin vermedi diye evlilik için evden kaçanlar falan . Sonuçta seni büyüten ,kılına zarar gelse esas üzülüp acı çekecek insanlar yerine tek bir kişiyi seçiyorsun. Çok yanlış buluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonra da o tek kişi hayal ettiğin gibi biri çıkmayınca yine döneceğin yer belli.

      Sil
  5. Canım böyle güzel kalpli bir babaya sahip olman o kadar güzel ki. Hayattaki en güzel nasip bence...

    YanıtlaSil
  6. Yorumuna katılmakla birlikte her ebeveyn aynı değil diyorum Malesef ülkemizde evlensede artık başımızdan gitse , yada evlendin artık bu yoldan dönüş yok ne çıktıysa karşına ömür boyu çekeceksin diyen babalarda var. Bu tweti atan kızın çok babasını üzdüğünü düşünmüyorum , sen ve ailen bu konuda çok hassas olduğu için bence herzamanki gibi olayı naif olan kısmından yorumlamışsın. Tabii yeni evli olmanın etkisi de büyük. Allah babaları başımızdan eksik etmesin. Benim canım babama da rahmet etsin ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette. Belki de yukarıdaki yorumlarda geçtiği gibi twit bir kurgu...
      Amin. Rabbim kalanlara uzun ömürler versin.

      Sil
  7. Sevgili nabrut yazını okuyunca ne kadar şanslı olduğunu düşündüm, böyle seni destekleyen bir babanın varlığını bilmek ne müthiş bir duygu olmalı.25 yaşındayım ve ben hiç böyle hissetmedim. Tıpkı benim senin gibi hissetmeyi bilmediğim gibi muhtemelen sende şimdi söyleyeceğim gibi hissedemeyeceksin. Şöyle ki bazı kızlar vardır gerçekten hayat onlara evlenmekten başka çarem yok düşüncesini getirir. Erkek veya evlilik meraklısı olduğu icin degil fakat gerçekten o evden kurtulmanın başka yolu olmadığını düşündükleri için. Çok şükür benim öyle bir durumum yok fakat yinede senin gibi bir babaya da sahip değilim. Bazen bilmediğimiz hayatlar hakkında çabuk fikre kapılıyoruz fakat yinede biraz oturup üzerine düşünmeliyiz bu konu ve bu kızlar hakkında.. seni seviyorum fakat sadece biraz daha anlaşılmak herkesin hakkıdır nabrut ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bahsettiğini hissemeyeceğim belki ama anlıyorum :(
      Burada da bahsettiğim nankör aklı evvel kızlardı aslında. Tweetten yola çıkarak hani bu arkadaşın babası öyle biri olmadığı halde gördüğü muameleye değindim.
      Yoksa diğer türlü elbette çok sıkıntılı süreçler yaşayanlar vardır, ailevi sorunları olanlar vardır, ama yine de şunu eklemek istiyorum. Evlilik dibi görünmeyen bir kuyu. Öyle bir adam olur ki o güle oynaya kurtuldum diye çıktığın kapıya yine muhtaç olursun. Yani yine de böyle sonu belli olmayan bir maceraya bu kadar havalara uçarak girmek akıllı işi değil maalesef.

      Sil
  8. Uzun zamandır sizi takip ediyorum ve her yazınızda iyiki sizle karşılaşmışım diyorum ❤ Ne kadar sağlam fikirleriniz ve ifadeleriniz var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. <3 Aynı çizgide olduğumuza çok sevindim ^^

      Sil