Görücü Usulü Görüşme Hikayeleri "Aracızede"

Görücü usulü görüşmelerde en önemli unsur aracılar sanırım. Yol iz bilmez birine rastlarsanız epey canınız sıkılabiliyor. 

Halbuki tüm bu süreç o kadar hassas ki. O yüzden iyi yönetilmesi gerekiyor. Yönetme görevini üstlenen aracılar ise halden anlamaz insanlar olursa al başına belayı!

Bayan V de bir aracızede. Hikayenin bir kırılma noktası var ki yok artık ya, diye isyan ediyorsunuz.

Sözü uzatmadan Bayan V'ye bırakıyorum.


Merhaba Nabrut. 

Seni yaklaşık 6 senedir takip ediyorum. Yazdıklarından  hep kendime bir pay çıkarıyorum. Senin yazılarını okurken sanki karşımda bir dostum varmış da sohbet ediyormuşum gibi geliyor. Öncelikle bu güzel sayfa ve yazdıklarınla hayatıma renk kattığın için teşekkür ederim.

Şimdi gelelim niye bu yazıyı yazdığıma. Ben  30'una merdiven dayamış kendi halinde bir öğretmenim. Hayatım boyunca hep çok şükür her şeyin sabırla beklendikten istendikten sonra duayla helalinden nasip olacağını düşündüm ve hep Allah'tan istedim. Çok şükür iş konusunda ve birçok konuda Allah hep de güzel şeyler çıkardı karşıma. Ama iş gönül meselesine gelince çok sıkıntılı süreçler yaşadım.

Bazen diyorum ki ben yanlış devirde dünyaya gelmişim. Bu devrin insanı değilim. Benim istediğim gibi dini konuda ve başka konularda hassasiyeti olan insanlar artık yok gibi. Bu durumu sadece gönül meselesi için yaşamıyorum. Bir arkadaş ortamında bile bir şeyler konusunda yaptıklarım veya yapmadıklarım hemen göze batıyor. Anlam veremiyorlar kendilerince. Bu durum benim artık insanlarla arama bir set çekmeme sebep oluyor. Sonra bu duruma da üzülüyorum. Beni anlayan beni seven bir eşin eksikliği yetmiyormuş gibi bir de arkadaşsız kalıyorum. Onlarla olmaya çalıştığımda ise kendimden ödün vermem gerekiyor. Yani bu konuda da çıkmazdayım. Her neyse benim sana anlatabileceğim aslında birkaç durum var. Ben şimdi onlara geçeyim.

İlki şu, bundan 3 sene önce benim kız kardeşimin düğününde kardeşimin eşinin bir tanıdığı beni görüyor ve tabi ki bir Türkiye gerçeği yaşanıyor. Atanmış bir öğretmen kaçırılmayacak bir fırsat. Kadın kardeşimi gördüğü her yerde bir tanıdığı varmış, çok iyiymiş kesinlikle tanışmalıymışım falan diye ısrar ediyor. 

Neyse ben bu duruma önce sıcak bakmadım. Çünkü kadın beni tanımıyor ve kardeşime de benimle ilgili nasıl bir insan olduğumu, nasıl biriyle evlenmek istediğimi de sormuyor. Bu yüzden uzun süre yok dedim. Sonra kadın çok ısrar edince kardeşim bana söylemeden tamam, demiş. Ben konuşurum, ikna ederim, demiş. Geldi ve beni ikna da etti. 

Sonra biz haber bekliyoruz. Kadın bu arada benim fotoğrafımı istedi. Biz de verdik. 2 hafta falan geçti haber yok. Kardeşim ona mesaj çekti ne oldu falan diye kadın daha adama söylememiş. Bu arada adamın abisi bir sebepten hapisteymiş. Onun çıkması için uğraşıyormuş. O hapisten çıksa hemen evlenmek istiyormuş. Neyse tamam, dedik. İnsanlık hali anlatamamıştır bu durumda, dedik. 

Aradan birkaç ay geçiyor, kadın kardeşimi gördüğü yerde durumdan bahsediyor. Mahkeme var, mahkeme bitince görüşecekler falan diye. O süreçte bana okuldan yakın bir arkadaşım birilerini önerdi, ben de söz verdim sonuçta diye olmaz, dedim. Onunla göreşeyim olumsuz olursa senin dediğin kişiyle de görüşürüm. 

Neyse bu durumun üzerinden 3 ay civarı geçti. Mahkeme yine ertelenmiş bekliyorlarmış. Sonra bunun üzerinden de bir 4 ay geçti sanırım. Mahkeme olmuş ve adam çıkmış hapisten. Ben aslında bu işin olmayacağını biliyorum ama yine de bi' ümit ondan bir haber bekliyorum. Yok kadın hiçbir şey yazmıyor ya da aramıyor. Sonra ben düşünüyorum ki acaba benim fotoğrafımı gördü de beğenmedi mi falan. 

Neyse adam hapisten çıkalı 8 ay falan olmuştu. Yaz tatilindeyiz. Bir gece ben memlekette sıkılıyorum. Öyle sosyal medyada geziniyorum. Aklıma geldi o adam. Acaba ne yapıyor, dedim. Kadın kardeşime sosyal medyadan onu göstermişti. Ben de onun fotoğrafını göreyim diye. Açtım baktım ne göreyim. Adam abisinin hapisten çıkmasının hemen ardından arada birkaç hafta var-yok hemen nişan yapmış. 

Blog sahibinin notu: Burayı okurken seslice aaağğğ, yuh artık, dedim. Gözlerim yuvalarından fırladı.



1 ay sonra falan da evlenmiş. Allah mutlu mesut etsin. Buradan şu düşünülmesin ben adamdan herhangi bir şekilde etkilenme falan yaşamadım. Bu duruma kesinlikle üzülmedim. Ama kadının beni o zamana kadar oyalaması, şu gün olmuş hala kardeşimi gördüğü yerde bir tek kelime bile söylememiş. Bu çok can yakıcı. O gün bu durumu gördüğümde hissettiğim şeyi anlatamam. Dedim ki, insanlara güvenilmiyor.

Nasıl bir insanın kaderiyle böyle oynanıyor. Çok mu zor olumlu veya olumsuz bir şey söylemek. Sonra benim gibi insanların artık görücü usulüne bile güveni kalmıyor. Bu durumun neredeyse aynını çok yakın arkadaşım da birkaç ay önce yaşadı. Şimdi diyorum ki artık kimsenin bana birilerini önermesini istemiyorum. Çıkacak kısmetim kendiliğinden bir şekilde karşıma çıksın. Aktaramadığım bir sürü yıkık duygularım var.

Aslında ilki diye başladım yazıya ama diğerini anlatırsam çok uzun olacak. (Daha ne kadar uzun olabilir dediğinizi duyar gibiyim😊) 

Hem zaten isterseniz yazarım.

Bir de eklemeden geçemeyeceğim Nabrut. Evlilik hikayeni okuduğumda içim umutla doldu. Dedim ki benim de böyle olacak inşallah. Çok sevindim sizin adınıza mutluluğunuz bir ömür sürsün inşallah. 😊💕

Blog Sahibinin Cevabı


Ne hissettiğini o kadar iyi anlıyorum ki. 
Naçizane tavsiyem Allah beni böyle kalp kırıklıklarıyla hak etmediğim kadar mükemmel birine hazırlıyor diye düşünmen.
Kendi adıma geçmişime baktığımda yaşadığım her şey Fadıl'ın kıymetini anlayabilmek için bir hazırlıkmış.
O yüzden böyle kendini harama kapatmanın karşılığını elbette alacağını düşünüyorum.
Aracılara kızmadan yoluna devam et ve kısmetini engelleme, söylenenleri değerlendirmeye al. Maalesef ki bu işler aracısız yürümüyor. Oturduğun yerde bekleyerek, görüşmeyi reddederek evleneceğin insanı bulman zor. (denedim olmadı. :)

Rabbim en kısa zamanda gönlünün muradını versin de güzel hikayeni de burada yayınlamak nasip olsun.

Yorum Gönder

13 Yorumlar

  1. Demek ki adamın zaten bir sevdiği varmış da bu kadın bilmiyormuş. Harbiden de hapisteki abi bekleniyormuş.
    Ben bunu anladım.
    Anladım anladım da bu kadının bunu söyleyememiş olmasını anlamadım.
    Diğer erteledikleri de kısmet değilmiş demek en doğrusu olur.
    Rabbim gönlünüze göre hayırlısıyla versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum, aracı çok ayıp etmiş, onun da oğlu kızı vardır elbette. Düşmez kalkmaz bir Allah

      Sil
  2. Nabrut şu sondan bir önceki paragrafın gerçekten çok önemli. Bende başlarda böyle düşünüyordum, ben bekleyeceğim ve olması gereken olacak diye. Ama okudum, araştırdım ve bunun yanlış olduğunu gördüm. Nasip gayrete aşıktır diye bir söz var önemini kavrayamamışım, sebepleri değerlendirmek ve cüzi iradeyi kullanmak gerekliymiş. ben bunları bir beyefendi ile çok kısa süren bir görüşmem sonrasında anladım, ben yanlış yapmışım; karşıma çıkanı tanımaya çalışmamışım, fırsat vermemişim ama dersimi aldım. Benim bunları fark etmem için bir vesileydi belki de :)
    Rabbim karşımıza çıkan tüm insanları hayırlı eylesın, bizlere salih eşler nasip etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yolun sonu tecrübeyle bitiyor. Yaşadıklarımız da bize tecrübe olarak dönüyor. Ne güzel ki basiretin açılmış ve geç olmadan farkına varmışsın.
      Rabbim en kısa zamanda gönlünün muradını versin inşallah

      Sil
  3. Ben bu insanları gerçekten anlamıyorum.Nasıl bir insanın kaderi ile böyle kendi kafasına göre oynayabilir ki hem kendisi teklif ediyor(zorla) hemde aylarca oyala ne bileyim ya ben okurken olayı sindiremedim yaşaması eminim ki daha zor olmuştur.
    Ama yine de ümitvar olamak gerekli Rabbim karşına elbette ki gönlüne göre biri çıkacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanlar düşüncesiz ve kaba çünkü. Empati yetenekleri yok :/

      Sil
  4. Hanımefendinin ilk girişindeki tanımlamasını kendimle örtüştürdüm.Bunun dışında anlattığı olay gerçekten can sıkıcı insanların bu kadar duyarsız olması gerçekten günümüzün en yaygın problemrinden biri maalesef umarım hanımefendiye rabbim gönlüne göre bir insan karşına çıkarır
    Sevgilerimle❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah sen de en yakın zamanda gönlünün muradını bulursun.

      Sil
  5. Arkadasimiz icin hayirli olan kimse Allah onu çıkarsın karsisina insallah diger vakalarini da merak ettim acikcasi anlatsa guzel olur :) Bende bikac vaka yaşadım aracılar yüzünden şimdi gülüp geçiyorum ama yaşarken çok sinir olduğum durumlar oldu. Eskiden görücü usulü denince her iki tarafı da tanır bilir uygun olduklarına kanaat getirip öyle tanıştırılırmış ama şimdi yeni nesil görücü usulü çok saçma bir hal aldı genelde ya sadece erkeği yada sadece kızı tanıyor aracılar hatta her iki tarafı da tanımadan aracı olanlar var onlar bin beter zaten . Sadece o bekar sende bekarsın hadi tanışın gibi bir durum oluyor iyi de tek ortak noktamız bekar olmak mi yani? Eğer aracı bir tarafı tanıyorsa hayat görüşünü,yaşını, işini az çok bilir ve ona uygun insanları değerlendirmesini tavsiye eder bence. Mesela bir vakada ısrarla beni tanıştırmak istedikleri çocuk benden 2 yaş küçük çıkmıştı düşünün yani yaşını bile bilmeden aracı olmuşlardı baya sinirlenmiştim çok zor bir duruma düşürüyorlar insanı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel anlatmışsın. Eşek düşen gelsin yanıma olayı olmuş. Kendimizi değersiz hissetmemiz için ellerinden geleni yapıyorlar...
      Allah gönlünün muradını versin de artık aracılardan kurtul inşallah ^^

      Sil
  6. ah aracılar yazıyı okurken bu kardeşime hak verdim. Ben de hayatımda ilk defa arkadaşım ısrar ettiği arkadaşım vasıtasıyla tavsiye eden kişiye fotoğraf atmıştım( ki bu normalde yapmayacağım bir şeydi güvenmediğim için karşı tarafa ) attıktan sonra aylar geçti haber yok insan olumlu olumsuz bir şey demez mi? Neyse arkadaşımda aracı oldu diye çok sinirlenip kendisi sormuş niye yanıt vermediklerini ailesi yaşadıkları ilden birini istiyormuş? Arkadaşımda çok sinirlenmiş bir daha o kişinin evlilik ile söylediğine güvenmem demişti. Bu en ileri gidendi böyle habersiz kalan durumlarım daha önce de oldu ama bu en canımı sıkandı.
    Bir keresinde de maalesef ki annem yüzünden ben haber veremedim.Hanımefendinin istiharelerini bekledik oysa beyefendi görüşelim demişti ben de olur demişdim :D ve aracı annemin arkadaşı olduğu için irtibatta olan annemdi sonra annem kendi kendine kapattı konuyu niçin olmadığından ben de habersiz kaldım.Bundan sonra annemin aracıyla alakası olmamasına dikkat edeceğiem kanaat getirdim böylece. Yazının son paragrafına katılıyorum. Bu kardeşime bana ve evlenmek isteyenlere Rabbim bizleri salih insanlarla karşılatırsın inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu süreçler hakikaten çok zor ve belki de insanın evlilikle imtihanın ilk aşaması.
      Yaşadıkların da çok üzücü. Çok da iyi anlıyorum seni.
      Rabbim en kısa zamanda gönlünün muradını verir inşallah elemsiz, kedersiz...

      Sil
    2. Amin... teşekkür ederim Allah razı olsun

      Sil