Görücü Usulü Görüşmek ya da Görüşememek İşte Tüm Mesele Bu

Bazen nasip olmayacak ya, mani üstüne mani çıkıyor. Kader engelliyor ve işte o zaman kader olgusuna olan teslimiyetiniz ve inancınız bir kat daha artıyor.

Allah yazmayınca, yazmıyor işte... Bu hikaye de Z Hanım'ın hikayesine benziyor, bir görüşememe vakası. Ben Allah yazmamış belki de nikah vakti gelmemiş diye yorumladım. Çünkü daha önce de böyle hikayeler gelmiş, uzun zaman engeller çıkıp görüşemeyen kişilerin sonradan, aradan epey vakit geçtikten sonra evlendiğine dair hikayeler okumuştuk.

Bakalım siz bu hikayeyi nasıl yorumlayacaksınız. Sözü E. Hanım'a bırakıyorum.




Selamun aleyküm Nabrutcuğum;

Seni severek takip ederim, önceleri Kore dizisi yorumlarını takip ederdim esasen ama sonra evlilik hikayelerinin de sıkı takipçisi oldum.

Ee yaş kemale erince insanın gündemi de değişiyor. :) Bu arada evlilik haberine de çok sevindim bir arkadaşım evleniyormuş gibi hissettim gerçekten. Allah mesut etsin. 

Sen bu yazımı ne zaman görürsün bilmem ama ben görücü usulü görüşememesini anlatan Z. Hanım'ın yazısı üzerine yazmak istedim. 

Konuya geleyim..

Babamın bir tanıdığı, kardeşini evlendirmek istediklerini söyleyerek babamı aradı ve münasip görürseniz bi' görüşsünler abi, gibisinden konuşma yaptı. Babam da bana;


"iyi bir çocuk daha önce gördüm senin içinde uygunsa bir görüş istersen" 

dedi. 

Benim için babamın uygun görmesi önemli bir kriter olduğu için ben de tamam, dedim. O an bir tarih belirlemedik görüşmek için, kısa bir zaman sonra bu kişinin annesi yoğun bakımda baya zor günler geçirdi, ha bugün ha yarın derken bir süre erteledik görüşmeyi. 



Bu sırada da yine bir aracı vasıtayla başka bir bey haber göndererek görüşmek istedi. (Nasıl oluyorsa; ya bir süre kimseden haber gelmiyor ya da gelirse üç beş kişi birden haber geliyor, baya zor bir durum oluyor o süreç).

Ortada ilk kişiye verilmiş bir görüşme sözü gibi bir şey vardi ve aynı anda iki kişiyle görüşmek tabii ki uygun olmaz diye aracı olan kişiye durumu biraz anlatarak eğer ilk görüşme olumsuz olursa bir süre sonra ikinci kişiyle görüşebileceğimi söyledim. 

Bir ay gibi bir süre geçti bu arada annesi hasta olan kişinin annesi vefat etti. (Allah rahmet eylesin) Sonrasında da bir süre evlenmeyi ertelediğini söyleyerek özür diledi helalleştik ve bir daha görüşmedik. Bunu kesinlikle anlayışla karşılıyorum diyecek hiçbir şeyim yok. 

Ve ikinci beye gelirsek aracı olan kişi bu sürede ara ara bana ne zaman müsait olacağımı hala o kişinin görüşmek istediğini söylüyordu. Yine aradığı bir zaman ilk kişiyle görüşmekten vazgeçtiğimizi uygun görülen bir zamanda onunla görüşebileceğimi söyledim. O da karşı tarafa bunu iletti ve karşı taraf son dakika görüşmekten vazgeçtiğini onları çok oyaladığımı söylemiş. Şaşırdım kaldım durumu anlatmıştım oysa ki. 

Evet, ortada normal bir süreç yoktu ama bu benim kasıtlı olarak yaptığım bir şey değildi, saçma bir durum içinde kaldım resmen. 

Peki, deyip konuyu kapattık. 

Görücü usulü görüşememe kariyerimde bir taşla iki tuş vurdum bir anda.:) Nasip işte olmayınca olmuyor. Ama beni şaşırtan insanların tavrı Allah beterinden korudu belki bilemiyorum.

Her şerde bir hayır vardır diyerek önümüzdeki kıymetlere bakıyoruz.

left-sidebar

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Ahahhaha ne değişik insanlar var yahu.
    Birgaripseyma

    YanıtlaSil
  2. Hanımefendi gerçekten de şu devirde pek çok kişinin yapamayacağı bi erdemli göstermiş, karşı taraf anlayamadıysa onların ayıbı ve kaybı olur içini ferah tutsun en doğrusunu yapmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum yazar adına ^^

      Sil
    2. Teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için

      Sil
  3. Görücü usulü görüşme fikri beni hep korkuttu, neden bilmiyorum.bu demek değil ki herkes severek tanışıp evlensin tam tersi yine görücü usulü daha iyi diye savunuyorum, çünkü severek evlenince değerin azalıyor,net.saygi biraz azalıyor uzun süre görüşunce sonucu bu oluyor.buyuk ablama o kadar çok görücü gelmişti ki sayısını unuttum,bizim için tek iyi tarafı habire çikolata, baklava yememiz olurdu.6 kız var evde.ablamin görücü ailesine kapı deliklerinden kapı aralığından bakmaya çalışırdık,hatta trajikomik şeyler yaşanmadı sayılmaz.ablami vermeyince küçüğü olsun o zaman bile diyen oldu.belki beni bu olaylar mi korkuttu acaba,bilemiycem.yaziyi yazan kişi bu yorumumu okusa bana faydası ne diyebilir çünkü ona tavsiye verecek tecrübem yoktu,yazabilecegim şeyleri yazdım.ama unutma elbet kader güler sana da🖐️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah !
      Yazarın çok keyiflendiğine eminim

      Sil
    2. Merhaba ben E. Hikayeme zaman ayirip okudugun için teşekkür ederim. Senin anlattığın da bir tecrübe sonuçta. Görücü usulü benimde korkulu rüyam diyebilirim hala alışabilmiş değilim kimle bu konuyu konuşsam 'korkma konus tanı degerlendir' dedi. Senin yaşını bilemiyorum ama boyle bir seyle karsilasirsan benimde sana tavsiyem bu olacaktir. Allah hepimiz için hayırlı evliliği kolaylaştırır inşallah...

      Sil
  4. Yaaa Nabrut'un evlenme meselesini sayfasındaki ilk post olması sebebiyle başkasının evlenme meselesi üzerinden mi öğrenecektim?!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben nişanlandım diye yazalı bir yıl oldu ama olsun geç olsun güç olmasın :)

      Sil
  5. nasipse gelir yemenden , nasip değilse ne gelir elden . (Fatma )

    YanıtlaSil