Gelinlik Nereden Alınır?

Gelinlik macerama gelirsem;

en baştan başlamalıyım.

Ömrümce hiç gelinlik hayalim olmadı. Gelinlik bana cazip gelen, gözümü okşayan, romantik gelen bir şey değildi. Şöyle kabarık, 30-40 kiloluk bir gelinliğim olsun, gecenin prensesi olayım derdim de olmadı. 

Ve tam da bu yüzden gelinlik seçmek bana büyük bir yük gibi geldi ve son 2 aya kadar da erteledim. Önce gelinlik diktirme fikri üzerine düşündüm. Ankara'da gelinlik diken yerler üzerine bazı araştırmalar yaptım. Yengemin gelinliğini diktirdiği terziye giderim diye düşündüm, provaya falan gidip gelemem beni hafakanlar basar diye düşündüm ve tüm bunları düşünürken de bir de bakmışım ki düğüne 2 ay kalmış.

Sonra kararımı verdim, giderim bir mağazaya denerim bir iki gelinlik ve bir tanesini alırım. 

Öyle de oldu. Her ne kadar kuzenimin de gazıyla içimde kalmasın diye üç, beş mağaza gezsem de ilk çıktığımda 2. denediğim gelinliği alarak, mağazada çalışan kızların büyük alkışını aldım. Hatta bir çalışan vardı, senin gibi birini tanıdığım için çok mutlu oldum, dedi. Teşekkür ederim ama niye böyle dedin, dedim, ben ilk kez böyle bir gelinle karşılaşıyorum, dedi. Sisteme pembiklik yüklenmemiş, dedim. :)

Hatta en son tadilatları bitip teslim almaya gittiğimde ki gelinlik teslim alma partisi yapmayı unutmuşuz maalesef, terzi boy ölçüsünü alırken, beğenmedin mi, niye hiç gülmüyorsun, dedi. Gelinlik işte, güzel dedim. Senin gibisini de ilk defa görüyorum, dedi.

Kendimi gelinlik içinde görünce kendimden geçip vecde gelmem gerekiyordu sanırım, bilemedim. :)

Aslında Helen tarzı bir gelinlik istiyordum. Dümdüz... Ama bu annemleri pek mutlu etmedi. Hatta çok beğendiğim helen gelinliği instagram'da paylaşmıştım. Bakınız:


trasnparan değil, içinde cappuccino astar var.

Sonra olabildiğince az kabarık, A kesim bir gelinlikle işi kurtardım. Ankara hazır gelinlik satan Aysira'dan aldım gelinliğimi. 
Uzun kollu ama göğüs dekoltesi olan bir gelinlikti. Açık bir gelinliği tesettüre çevirmek epey riskli bir durum aslında. Ama hazır kalıp çalıştıkları için bana güven verdiler, gerçekten içime sinen bir şey çıkardılar ortaya. Bir prova oldu, ikinci seferde gelinliğimi aldım.

Gelinliğin altına sonradan da giyebileceğim bir şey almayı planlıyordum. Ama her ayakkabı mutlaka ayağıma vurduğu için deri bir ayakkabı almam lazımdı ki bütün gün beni ayakta tutsun. Ankara'da oturanlar bilirler, Oz Ayakkabı vardır, çok eski bir ayakkabıcıdır, kendi ayakkabılarını üretirler. Gianvito Rossi'nin meşhur ettiği sindirella ayakkabılarının aynısını deriden üretmişler. İyi bir seçim yapmışım beni tüm gün hiç rahatsız etmedi, ayağıma vurmadı, ağrıtmadı. 

Arzu ettiğiniz ve sıkça dile getirdiğiniz için yüzüme kalp koyup :) hesabımı dışarıya kitledikten sonra bu hafta sonu Instagram hikayede gelinliğimi yayınlayacağım. Melek gibi olmuşsun, nur ay pardon kalp yüzlüm tarzı yorumlarınızı bekliyor olacağım. Hahah!

Instagram hesabım: https://www.instagram.com/nabrutvebiz/

Yorum Gönder

13 Yorumlar

  1. Ayakkabına bittim. 💜 Fotoğrafı heyecanla bekliyorum :D Şu gelinlik mevzusu bende de yok, işte şöyle olsun böyle olsun hayali yok. Sadece sade olsun yeter, artık evlenince göreceğiz bakalım bizim içimizde pembiş gelin varmıymış, yokmuymuş:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı konularda o pembiş çıkabiliyor bekleyip göreceğiz :D

      Sil
  2. nabrutcum ne güzel aklı başında bir gelin gibi davranmışsın olması gereken bu olduğu halde insanlar niye böyle şaşırıyor anlamıyorum. Herhalde gelin oluyoruuum diye cildirmamizi bekliyorlar. Bir de nabrut düğün süreci nasıldı. Bazı mubafazakar dugunlerdeki gibi kadin erkek ayrı mi oturuldu öyle olduysa damatla sen de ayrı miydin. Detayları bekliyoruz bize de fikir olması için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekliyorlar gerçekten :/
      Aynen tüm detayları vereceğim inşallah ^^

      Sil
  3. Ah şuan çok merak ettim ve inan heyecanlandım ya , yorumumu okumuş mu diye bakmaya gelmişken yeni yazın denk geldi vee süpriz:)

    YanıtlaSil
  4. ahh nabrutcum bu yollara girmekten korkanlara yaşadıklarını anlatman pembik olmayan gelin adayları için büyük önem taşıyor...yalnız takip ediyor olmama rağmen neden fotoğraafı nette göremedim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala yayında sanırım yetişebilirsin :)
      sormak istediğiniz aklınıza takılan bir şey olursa sorun çünkü ben bazen unutuyorum

      Sil
  5. Maalesef bizim burada deprem olduğu için takip edemedim ama gelinliğinizi görmeyi arzu edenlerdendim aslında blogada koysaydınız da güzel olurdu :) Ayakkabı seçiminiz çok güzel olmuş yalnız çok zarif ve şık. Gelinliğinde aynı olacağından şüphem yok^^ Yaşasın pembik olmayan gelinler. Bu arada en zor mesleklerden biride gelinlikçide çalışan arkadaşlara ait olduğundan eminim kaç tane pembik piremseslerle uğraşıp onları zıplatacak gelinlikleri arıyorlar :D Kuaför makyöz fotoğrafçı hepsinin işi zor Allah kolaylıklar versin bu meslek gruplarına ve pembik olmayan gelinlerimizin çoğalması umuduyla^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun tekrar.
      Amin. Gerçekten zor iş pembik gelinleri memnun etmek.

      Sil
  6. Paylaştınız mı İnstagram dan kaçırdım mııı?

    YanıtlaSil
  7. Ya bende göremedim yüzü kalpli resmini ne ara paylaştın nabrut, takip de ediyordum:(
    Bu arada ayakkabıların çook güzel, tam prenses ayakkabısı :)

    YanıtlaSil