Büyük Konuştuklarım Başıma Geldi mi?

Fadıl ile alakalı anlatmadığım bir şey kaldı mı diye düşünürken en önemli şeyleri atladığımı fark ettim.

Mesela;

Fadıl'ın babası dedemin çok yakından tanıdığı biriymiş. Bazı ortak çalışmalar içinde bulunmuşlar. Dedem babasının cenazesinde varmış. Hatta Fadıl anne karnında iken annesini doktor kontrolüne götürmüş. Bu yüzden Fadıl beşik kertmesi olduğumuzu iddia ediyor. :)

Bizi Ankara'nın öte ucundan biri tanıştırmış olsa da aslında çocukluğumuzdan beri aynı semtte yakın yerlerde yaşamışız.

Arada ben seni daha önce nasıl görmedim ya, diye bana takılıyor. :)

Fadıl'ın evlenmeden önce mesleğine kadar idealize ettiği bir kadın tipi varmış, bunu hep dile getirirmiş. 

İdealini tutturmuş.

Büyük konuştukların başına geldi mi diye soruyorsunuz;

Geldi! Yani bekar hacıfışfışlar aman dilinizi ısırın. :)


Görselin konu ile alakası son paragraftadır

Dualarımın karşılığını buldum mu?


Daha önce yazdığım şu duam başı çekti hep.


Allah'ım benim için bana uygun olanı sen daha iyi bilirsin.Geçinebileceğim, huyu huyuma uygun olanı sen daha iyi bilirsin.Benim istediğim bana uygun olmaz belki, senin ilmine ihtiyacım var.Ben senin benim için seçtiğini istiyorum.

Bunun haricinde de;

Beni çok seven bir adam istiyordum,
Evimizde oğlumuz gibi olsun istiyordum,
Namaz kılsın istiyordum,
Kitap okusun istiyordum.

Öyle de oldu. Şimdiki aklım olsa daha çok ayrıntılı dualar ederdim, karşılığını buluyor çünkü. Siz öyle yapın, her şeyi isteyin, vereceğin hazinesi büyük sonuçta.

Nasıl anladın evleneceğini diye de çok soru geliyor.

Üzerinize bir dinginlik çöküyor. Aklınız birçok şeyi reddetse bile kalbiniz biliyor, bu adamla evleneceksiniz. Bu duygu böyle aşırı aşk, bağlılık içermiyor. Sadece bilme hali: Bu adama hayır diyemeyeceğim, game over. 

Diyemedim de. Üzerinize, omuzlarınızın üzerine bir sis sakinlik biniyor. Beyninizin içinde evliliğe dair gerçekleri görmenizi engelleyecek bir sis dumanı geziniyor. Sakinleştirici almışsınız gibi evliliğe yürüyorsunuz. (Görsel burada duygularıma tercüman:) Buna da kader diyoruz. Eğer kaderin bu noktada eli olmasa mümkün değil, aklı olan hiçbir fani evlilik yoluna giremez diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

18 Yorumlar

  1. Hep hayatindan bir seyler anlatiyo gibisin.Artik dizi ve film izlemeyi biraktin mi.Cunku dizi ve film yorumlarin o kadar geride ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bırakmadım ama üç diziye beraber başladım henüz hiçbirinin sonuna gelemedim, gelince yazacağım :)

      Sil
  2. Çok güzel tarif etmişsiniz. Henüz böyle bir şey başımdan geçmese bile yaşamış kadar iyi hissettim anlattıklarınızı

    YanıtlaSil
  3. Nabrutcum merak ettiğim birsey var , uzun zamandır seni takip eden bir ablan olarak çalışma hayatına başlayacakmısın? Çok iyi bir eğitimin olduğunu tahmin ediyorum , yüksek lisansını falan bitirmiştin, şimdi biraz özel oldu ama yorumu yayınlamak zorunda değilsin . Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah ablacım. Çalışma hayatıma freelancer olarak devam ediyorum aslında. :)

      Sil
  4. Doğrusunu söylemek gerekirse Nabrut, evlendiğinden beri yazılarını ve tweetlerini biraz gergin ve sert buluyordum. O yüzden evliliğin sana çok yaramadığını ya da daha uyum sağlayamadığını düşünmeye başlamıştım. Ama bu yazı gerçekten mutlu bir ruh haliyle yazılmış gibi hissettiriyor, elhamdulillah rahatladım.

    Dua ile alakalı tavsiyene de kulak vereceğim, ama yine de çok spesifik olmaktan kaçınmak zorundayım sanırım. Şu anda yakışıklı bir erkek istemek güzel görünüyor ama ileride kıskançlık yapmayacağımdan emin olamıyorum. Veya bugün gezmeyi sevmem yarın da seveceğim anlamına gelmediği için dua ederken azıcık geriliyorum:) Yine de "Hayırlısı" diye dua edebilmek çok büyük bir lüks elhamdulillah. Ayrıca "verenin hazinesi" inanılmaz güzel ve öz bir isim tamlaması ve bence bu yazının vurucu noktasıydı. Ellerine sağlık. Devam yazıların ve tweetlerin de hep böyle yapıcı ve mutlu gelir inshAllah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gergin miyim bilmiyorum ama kesinlikle inanılmaz zor uyum sağlıyorum. Fadılla bir sorunum yok hamdolsun ama evlilik, bir evin sorumluluğu, ailemden ayrılmak, gelin kız olmak, yeni hayatın getirileri beni zorluyor. Mutlu değilim diyemem ama mutlu muyum bilemeyecek kadar şaşkınım. Çok uyku halindeydim, yeni uyanmış gibi hissediyorum :)
      Rabbim senin için en uygunu versin sana da, Allah en iyisini bilir. Çok mutlu ol emi?

      Sil
  5. Nabrut yazılarını hep neşeyle okuyorum. Çoğu yazın da kaliteli eğlenceli yüreğimizde yer eden cinsten. Bu yazında bişey tuhafıma gitti. Bi yerde "verecek kişinin" sözünü kullanmışsın. Oraya bu halde söylemeyi uygun bulamadım. Kişi diye bahsetmek hoş gelmedi. Sen genelde dikkatli olduğun için yazma ihtiyacı hissettim. İstersen yorumu yayınlama. Yine de döktürmüşsün. Hayırlı huzurlu hayatları hayırlısı selametle afiyetle dua ile Rabbim nasip etsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa çok ama çok teşekkür ederim. Haklısın. Hemen değiştirdim. Farkında değildim ve evet bu konularda çok hassasım söylediğin gibi.
      Allah razı olsun.
      Güzel dualarının da aynısı sana inşallah^^

      Sil
  6. Ay bir Kore dizi klişesi okudum sanki^^ Baş rol kahramanlarımız geçmişlerinde çocukluk yıllarında illa ki karşılaşmışlardır neredeyse Kore dizilerinin hepsinde vardır sizde de aynısı olmuş :D Daha önce ki Hacıfışfış hikayelerinin altında bir arkadaşta aynı tavsiyede bulunmuştu daha çok ayrıntılı dua edin tutuyor diye madem sizde aynı tavsiyeyi veriyorsunuz bizede uygulamak düşer :D Yalnız duanız çok güzelmiş kulağıma küpe edeyim ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bu açıdan düşünmemiştim cidden kore dizisi olmuş hayatım :DD
      Evet bu doğru bir tespit her şey için dua edin, en ince ayrıntısına kadar :)

      Sil
  7. daha önce evlenen bir arkadaşıma nasıl emin oldun, nasıl tamam dedin diye sormuştum. kendisi de senin gibi sanki ağzım dilim bağlandı, hayır diyemedim demişti. senden de duyduğuma göre bu olaylar böyle yaşanıyor demek.
    darısı başıma/başımıza bekar hacıfışfışlar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah siz benden dahaa çoook kocaman mutlu olun :D

      Sil
  8. Yazılarınızı merakla bekliyoruz Nabrut hanım. Yıllardır bu anları bekledik. Daha sık uğrayın lütfen unutmayın bizleri. Her gün blog kontrolu yapıyorum neredeyse :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni hayatıma uyum sağlarken buraları biraz ihmal ediyorum farkındayım ama bir düzen oturtacağım inşallah
      çok teşekkür ediyorum çok!

      Sil
  9. nabrut artık dizi yorumu gelmiyor.. biz seni kore dizileriyle tanıdık ama tanıdığımız nabrut değilsin sanki..evlendiğin de böyle olmasından korkuyordum korktuğum başıma geldi.

    YanıtlaSil