(Son) Görücü Usulü Görüşme Hadisem

Ramazan yoğunluğundan dolayı ya yeni bir yazı girecek ya da yorumları tek tek cevaplayacaktım. 

Affınıza sığınarak merak ettiğinizi de düşünerek buradan yorumlara toplu cevap versem bu seferlik beni mazur görürsünüz değil mi?

Öncelikle güzel yorumlarınız için çok ama çok teşekkür ediyorum.

Size bir şey söyleyim mi? Çoğu yakın akrabam bile benim adıma sizin kadar mutlu olup böyle güzel dualarda bulunmadı. Çok yakınım nişanlanmış gibi sevindim diyenler var bir de! Gözlerim doldu. 

Bana ettiğiniz güzel duaları misliyle siz bulun. Benim ayaklarım yerden kesilmedi ama siz bulutların üzerine çıkın emi?

Beni takip eden tüm müzmin bekar Hacıfşfışlar için umut ışığı olduğumun farkındayım. Haha! Umarım bu sorumluluğun bilinciyle hareket eder düğün günü gelinliğiyle koşarak kaçan romantik komedi kadını olmam.

Uzun süre sessizliğimi kötü bir şey mi oldu acaba diye düşünenler pek de haksız sayılmaz hani. Sultanlığım elimden gidiyor daha ne olsun! 

Sorularınızı kaydettim, hepsini yavaş yavaş anlatacağım.

En son şurada bir arkadaşımızın yolladığı maili sizlerle paylaşmış ve  evlensem buraları boşlarım herhalde deyip yine evlenemediğimden azıcık bahsetmiştim. 

Şubat ayının başında başında sesimin kesildiği ilk zaman görücü usulü bir görüşme yaptım.


İlk seferde ben yine elektrik alamadığımı söyleyerek tekrar görüşmek istemediğimi belirtsem de abim bu sefer çok ısrar etti bana.

*Akademisyen olduğu için birbirimizi tamamlayacağımızı düşündü.
*Bizi tanıştıran kişi abimin çok yakın arkadaşı olduğu için doğru insan olma olasılığının yüksek olduğunu savundu.
*Tüm itirazlarıma da mantıklı açıklamalar getirerek beni ikinci buluşmaya ikna etti.

Toplamda 3 kez görüştük. 
Aracı olanlara namaz kıldığını söyleyen arkadaşımız bana sadece evdeyken namaz kılabildiğini söyledi. Evlenince manevi bir aydınlanma yaşayacağını bekleyenlerdendi, hayalini yıkmak istemedim.

Ailesi çalışmayan bir eş istiyormuş, kendisi ise maaşının yetmeyeceğini düşünerek çalışan bir eş istiyormuş. Bu yaşına kadar evlenememe sebebi de ailesi ile bu konuda orta noktada buluşamamış olmasıymış. Ben home office çalıştığım için her iki tarafında isteklerine uyan uygun gelin adayıymışım.

Sordum koçum dedim, :) anneni boşver tamam ben anneler için ideal gelin olduğumu biliyorum, yok tamam bunu demedim, ama aynen şunu dedim;

Aileni boşver şimdi sen ne istiyorsun, nasıl biriyle evlenmek istiyorsun, hayalin ne dedim?

Ben ailemin istediği gibi bir eş istiyorum, dedi.

Gittim, kendimi intihar ettim tabii.

3. seferde bana; artık bir karar ver, daha nereye kadar böyle adımız konulmadan kafelerde buluşacağız, dedi.

Tam olarak böyle sert söylemedi tamam ama bu manayı ihtiva eden bir şeyler söyledi. 
Peki, dedim. Namusunuza helal gelmesin, 4. buluşma olmasın o zaman dedim, ama içimden.

Şimdi Allah için çok yakışıklı çocuktu. Hiçbir şey diyemem, gören bir niye evlenmedin kız bununla moduna giriyordu ama odundu. Yakışıklı olsa ne yazar!

Mesela;
Agresif misin?
dedim.

Hem kendi huyum itibarıyla hem de Karadenizli olduğum için birden parlarım, sert çıkışlarım vardır, dedi. Ama sonra gönül alıyorsundur falan deyip yumuşatmaya çalıştım, gönül almada da iyi değilimdir açıkçası, dedi.

E yavrum sen nelerde iyisin acaba, diyemedim tabii.

Ama 4. buluşmaya gitmekten vazgeçiren abimi de ikna eden şu olay oldu:

3. buluşmadan kalkarken hesabı ben ödeyim, bu sefer benden olsun dedim.

Peki, dedi.
Sadece peki... Hahah :D

Gittim, onun 3 benimse 1 bardak içtiğim çayın parasını ödedim. Abim cebine harçlık da vereyim mi koçum deseydin diye akıl verdi sonradan ama o an aklıma gelmediği için bunu diyemedim.

Size şuradaki yazımda da hesap ödemek istemeyen erkekler olduğunu söylemiştim. Ama inanın hiç karşılaşmamıştım. Onu da yaşadım nişanlanmadan önce. O yüzden hep diyorum, eğer olmayacağını anladıysanız hesabı ödemeyi mutlaka teklif edin.

Sonuçta bana bu kadar soğuk duran, seni ben değil ailem sevdi tavrı takınan soğuk nevale arkadaşa olumsuz kararım ulaştığında bana şu mesajları yolladı. Mesajları ekliyorum ki size de biraz atraksiyon olsun, beni özlediniz biliyorum ^^



Cevap olarak sorun sende değil bende dedim elbette.

Kıbrıs'ta yaşamak istemediğim, Ankara'da da yalnız yaşamak istemediğim için bu sene evlenmeye niyet etmiştim. İlk defa ciddi düşünüyordum ve gerçekten bu mesajlarda yazanın yarısını bana hissettirse bana bir kaç adım atsaydı abimin de iteklemesiyle bir yola çıkardım gibi geliyor.

Şimdi bu evlenememe hikayesini neden anlattım merak ediyorsunuz. Bu arkadaşla görüşürken eniştem annemlere şöyle şöyle bir çocuk var bir görüştürelim diyormuş. İşte bu başarısız hikayeden 1-2 hafta sonra Fadıl Bey ile görüştüm. Ve aslında en son bu görüşme beni Fadıl Bey'e doğru itti. 

Neden? 
Nedenlerini de sonra yazacağım. 


Yorum Gönder

77 Yorumlar

  1. Yazılarınızı çok özledik Nabrut Hanım :) Böyle bomba gibi bir yazıyla blog camiasına geri dönmeniz ne de güzel oldu ^^ Merakla bekliyorum yazının devamını , hakkınızda hayırlısı olsun , çok sevindim :)

    YanıtlaSil
  2. Bu arada dünkü paylaştığınız yazıyı şimdi gördüm, ondan yorumu yazarken biraz fazla heyecan yaptım 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim heyecanıma ortak olman o kadar değerli ki benim için ^^

      Sil
  3. En güzel yerde kesilir mi ya 😂 çatlattın bizi nabrut yalnız o nedenleri üstün körü değil de tüm çıplaklığıyla anlat asddjkl
    D.s.k.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllardır evlenmemi bekliyordunuz ben bu konuyu bir kerede yazar mıyım hiç :D

      Sil
    2. Yok zaten bu konuyu seri bekliyorum senden 😂 o yüzden dedim tüm çıplaklığıyla diye ahsjsj yok yahu ben nişanlanmana bile ihtimal vermiyordum ki 😂
      Neyse şaka bir yana hayırlı olsun İnşAllah canım Rabbim nasıl bir evlilik hayal ediyorsan ondan daha da güzelini versin seviliyorsun he bu arada çok bekletmeden yaz artık 😂
      D.s.k.

      Sil
  4. Doğrusu yukarıda bahsedilen şahsiyetle nişanlandığını düşünüp üzüldüm, yazının sonunu okuyunca rahatladım. İnşallah doğru anlamışımdır. Fadıl bey değil bu arkadaş Fadıl'dan bir önceki değil mi? 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet fadıl'dan hemen önce görüştüğüm kişi :D

      Sil
  5. Fadıl enişte bu değilmis ohhh be rahatladım inan kiii😂 ayy merakla bekliyorum, bekliyoruz nabrutcummm😍 bir de sey merak ediyorum sen diyodun ya eş adayimla tanismak istedigim bir cafe var ilk bulusmayi orada ayarlamak isterim.. senin icin anlami varmis sanirsam. O cafede mi bulustunuz? 😊 son olarak gercekten 6 senedir takip ettigim biri degil de ablam evleniyor gibi hissettim ♥️ çok mutlu ol insallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim yol arkadaşlarımdan biri daha^^ kafeyi bile hatırlıyorsun :* o kafe kapandı bilyor musun? :D yani orada buluşamadık kafe benim evlenmemi bekleyemedi ahah :D
      Çok çok teşekkür ediyorum. benim için ne istiyorsan kat katını sen yaşa emi :*

      Sil
  6. Sonuna kadar acaba bir anda değişiklik oldu bu kişiyi mi seçti diye diye okudum ve bir oh dedim, bildiğin ailesine başka sana başka iki yüzlü insanlar:( asıl önemli olan çok kısa zamanda ikinci görüşmeyi kabul etmen ve ona da evet demen:) merakla yazılarını bekliyorum. (Bu arada yazılarını okumayı özlemişim çok 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senin güzel yorumlarını özlemişim ablacım ^^
      bu gece fadıl beye giriş ilk ders var inşallah :D

      Sil
  7. Benim merak ettiğim bir doru var ilerde eşine bloğun olduğunu söylicekmisin 😄😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sitem olduğundan haberdar :D ama evlenince okuyabilecek :D

      Sil
  8. Nabrutcum,blogu ne zamandır takip ettiğimi unutacak kadar zaman geçince artık seni de yakın arkadaşım gibi hissediyorum o yüzden bu güzel habere inan çok sevindim tebrik ederim,herşey gönlünce olsun🌹 Bakmayı bilenler için yaşanılan her şey ne çok anlam barındıyor değil mi? Yaşayacağın tüm serüvenlerinde mutluluğun daim olsun🕊 En içten dua ve sevgilerimle Asel ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asel ^^ yol arkadaşlarımdan biri daha ^^
      Çoook teşekkür ederim güzel dileklerin için çok mutlu ettin beni

      Sil
  9. Ya ama Nabrut hanım en merak edilen kısımda kesmişsiniz, Kore dizilerindeki bölüm sonları gibi olmuş :D Neyse biz bekleriz tabii ki de :D Twitterdan demiştim ama buradan da hayırlı olsun demek istiyorum, Allah tamamına erdirsin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ediyorum tekrar. en kısa zamanda sizlerin hikayelerini de okuyalım burada inşallah.

      Sil
  10. Yaa Nabrut filmin en heyecanlı yerinde reklam gibi, kesilen elektrik gibi yapmışsın :(((
    Umarım uzun beklemeyiz, tez zamanda devamı gelir yazılarının.

    YanıtlaSil
  11. en heyecanlı yerinde neden kestin ya. :)

    hayırlı olsun, Rabbim utandırmasın. İki cihan saadeti dilerken, darısı başıma dersem bişi olmaz dimi :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz benden daha mutlu olun emi? ^^ çok geçmeden sizin hikayelerinizi yayınlayım burada.

      Sil
  12. Yeni öğrendim nişanlandığınızı ve inanın o kadar sevindim ki. Yıllardır takip ediyorum bu blogu hep merak ederdim nasibi ne zaman diye. Yakınlarımdan sevdiğim birinin mutlu haberini almış gibi hissediyorum. Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin. Çıktığınız bu yolda hayalinizdekinden kat kat daha büyük mutluluklarla yaşayın sağlıkla ve huzurla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ediyorum bu güzel dileklerin için. Aminnn. çok mutlu ettin beni

      Sil
  13. Ay cok heyecanli,diger yazini merakla bekliyorum. Uzun zamandır burda olmadigin icin ozlemisiz 🤧 hakkinda hayirlisi olsuuun ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. ^^ En kısa zamanda inşallah

      Sil
  14. Ama olmaz kiii en güzel yerinde kesilmez kiiii... çok heyecanlanırım ben böyleee...
    Bu arada geçen gün kendim de yazmıştım ama bugün seni takip eden bir arkadaşım da görür görmez bana yazmış "nabrut evleniyormuş." diye. O da sevinmiş 😁. Bence bunun sebebi sende kendini gören çok fazla kız olması. Bu zamana kadar kendi yolunda yürüdün ve bundan taviz vermedin. Helaliyle evleneceğin kişiyle karşılaşmayı bekledin. Ki bu da zamane kızlarının en büyük sorunu. Evlenirken ya kendilerinden taviz veriyorlar ya da islami sınırlardan çıkıyorlar. Hal böyle olunca sen de nişanlanınca gerçekten hacıfışfışlara umut ışığı oldun. 😄 ınsallah her şey gönlünce ilerlemeye devam eder.
    Hikayenin devamını bekliyorum. Uzun zamandır hiçbir kore dizisi bile böyle heyecanlandırmamıştı 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice ^^ Ne güzel bir yorum bu böyle. Dediğin gibi Bir şeye vesile olduysam ne mutlu bana.
      Tüm hacıfışların en kısa zamanda helal dairesindeki hikayelerini okuruz inşallah.

      Sil
  15. Yaa o kadar heyecanla okudum ki sevincininizle seviniyoruz inşallah çok hayırlı olur fadıl bey sizin için <333

    YanıtlaSil
  16. En heyecanlı yerinde kesip biz bihterlerini şok ettin😲 tam da sahur vakti😕 şimdi sabaha kadar uyuyamam meraktan😁

    YanıtlaSil
  17. nabrutt en heyecanlı yerde bitirmişsin. Merak ettiğimiz yer fadıllı bölüm :D
    her şey bir yana çok mutlu ol inşallah, Allah tamamına erdirsin. ♥

    YanıtlaSil
  18. Ama ama en heycanlı yerinde bitmiş yazı olmaz ki canım. tam çay demleyip cekirdegi elime alacağım yer işte tamda noktayı koydugun yerdi ee yeni yazı gelene kadar için içimi yer benim neden diye diye ajdhahs nisanlandigiji soyledigin gunden beri gu icinde aklima geliyorsun yazacak mi acaba neler olmustur kim bilir diyorum içimden .. neyse sabırsızlıkla bekliyoruz o zaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim heyecanıma ortak olmanız o kadar değerli ki. Çok teşekkür ediyorum ^^

      Sil
  19. Nabrut abla seni çok seviyorum.Yazılarını okumak beni çok mutlu ediyor.İnşaallah hakkında hayırlısı olur,karşına gönlü güzel,hayırlı insanlar çıkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum canım benim. Bu güzel yorumun da beni çoook mutlu etti

      Sil
  20. Ya ben de ta en sonuna kadar Nabrut abla nasıl bir aydınlanma yaşadı da her yönüyle olumsuz bulduğu bu çocukla nişanlandı diyordum. İşlettin beni Nabrut abla. Bu arada yeter artık soracağım, bu isimler gerçek mi? Nabrut, Fadıl?

    YanıtlaSil
  21. Heyecanım doruktaaa. Eğer bununla nişanlanmış olsaydın inan çokça üzülecek, tebrik etmeyi bırak, yol yakınken dön diyecektim. Ohhh çokça şükretttimm. Allah fadıl beyle yolunuzu hayır üzerine krsunnn (kalpli gözlü smiley)

    YanıtlaSil
  22. Öncelikle Allah tamamına erdirsin inşaşllah. İnşallah çok mutlu olursun. Ama en heyecanlı yerinde kesilmezki hikaye yaa 🤔 Çatlatcan bizi.
    Hep şöyle düşünürüm. Nasibindeki insanla karşılaşınca kadar yaşadığın her şey seni o ana hazırlar. O anki senle karşılaşması gerekir çünkü. Belki daha önce karşılaşan o kişiyi bu gün ki gibi görmiyceksin. İşte o yüzden nasip... Neyse seni verdiğimizde göre evde kalmışlar listesinin en başına beni yazabiliriz artık derneği açmakta bana düşer:))
    Rukiye...





    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle süreç insanı nasibine hazırlıyor o yüzden bu yazıyı yazdım ^^
      Derneği aç ben fahri üye olarak katılacağım söz :D

      Sil
  23. Öncelikle Allah tamamına erdirsin inşaşllah. İnşallah çok mutlu olursun. Ama en heyecanlı yerinde kesilmezki hikaye yaa 🤔 Çatlatcan bizi.
    Hep şöyle düşünürüm. Nasibindeki insanla karşılaşınca kadar yaşadığın her şey seni o ana hazırlar. O anki senle karşılaşması gerekir çünkü. Belki daha önce karşılaşan o kişiyi bu gün ki gibi görmiyceksin. İşte o yüzden nasip... Neyse seni verdiğimizde göre evde kalmışlar listesinin en başına beni yazabiliriz artık derneği açmakta bana düşer:))
    Rukiye...





    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle süreç insanı nasibine hazırlıyor o yüzden bu yazıyı yazdım ^^
      Derneği aç ben fahri üye olarak katılacağım söz :D

      Sil
  24. Her güzel bir aşklı evlilik hikayesinin öncesinde berbat geçen görüşme(ler) vardır

    YanıtlaSil
  25. Yani evleniyor musun anlayamadım kafamı karıştırdı kurduğun cümleler��

    YanıtlaSil
  26. Çok heyecanla nefesimi tutarak okudum devamını bekliyorum sabırsızlıkla

    YanıtlaSil
  27. Sen cok mutlu ol olurmu :)

    YanıtlaSil
  28. Yaaaaaa en heyecanlı yerinde bitirmişsin nabrut🙍 Dinlemek için sabırsızlanıyorum daha fazla bekletme bizi💕

    YanıtlaSil
  29. nabrutcugum okurken bende kimi zaman senin hissettiğin duyguları yaşadım :D rabbim hayırlısnı versin hakkında inşalalh:) bu arada cok uzun yıllardır sessiz bi takipçinim ve uzun zamandır da yokluğun çok hissedildi.fakat yokluğun hayırlı işlerdenmiş, umarım çok mutlu olursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum öncelikle.
      Rabbim benim için dilediğinin kat kat fazlasını sen yaşa emi ^^

      Sil
  30. Nabrut ablaaa lütfen 2. yazıyı gönder artık :'( sahurda ve iftarı beklerken aklım hep burda �� hatta iftarda bile acaba yazdın mı düşünmekten aç kalıyorum :D

    YanıtlaSil
  31. Hay Allah 😀 ben de bu kişiyle oldu sandım bi an . Belki de çekingen biri miydi ki bu kadar soğuk davrandı diye düşündüm. Hayırlısı ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekingenlikle odunluk arasındaki farkı anlarım illaki. ^^ Ama neyse bu konu üzerine çok konuşmaya gerek yok :)))

      Sil
  32. Ya nabrut hadi hayırlısı çok heyecanlı . Zaten genelde böyle bir olumsuzluktan sonra oluyor galiba hayırlı işler .... merakla bekliyoruz

    YanıtlaSil
  33. Rabbim iki cihan saadeti versin... Sizi instagramdan ve sayfanızdan takip ediyordum. Bir süre kopukluk olmuş bende ve okumamışım. Şimdi yeniden büyük bir zevkle yazılarınızı ve özellikle evlilik hikayelerini okuyorum... İnsanda evlilik hikayesini yollama isteği oluyor yazıları okuyunca :) olursa birgün bende yollucam :):):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum ^^ umarım en kısa zamanda senin hikayeni de okuruz burada :*

      Sil
  34. Merhaba keyif alarak okudum. Cümlelerinizin samimiyeti çok güzel. Umut ediyorum ki hayatınızda gönlünüze uygun kişiye denk gelirsiniz İnşallah. ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Rabbim benim için dilediğinizi misliyle size nasip etsin.

      Sil
    2. Inş çoooooooook ama çooooook mutlu olursun😚😚😚 bize yalnızlığımızı hissetirmedin evde kalmışların yol gostericisi muhafazakarların ideolu nabrudumm

      Sil
  35. Sizi takip etmeye başladığımdan beri bazen kendi iç sesimin dile gelmesine şahit oldum, çokça sizden feyz aldım, çokça da güldüm :)) şimdi yeni adım attığınız bu yolda her şeyin sizin için çok güzel ilerlemesini istiyorum, Rabbim inşallah hiç pişman etmesin. Başımdan 2 tane görücü usulü görüşme geçti ama ikisi içinde yeterince stres yaşadım, umarım bende Rabbimin benim için yazdığı kişi ile tanışırım. çünkü doğru kararı vermek cidden çok önemli ve ben sanırım birazda işte onu görünce verdiği hissiyattan evleneceğim kişi olduğunu anladım olayını yaşamak istiyorum. Bu yüzden nasıl evliliğe karar verdiniz çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  36. Yaa gözlerim doldu, şöyle bir düşündüm de yıllardır takip ettiğim bir blog sanki bana komşu kapısı olmuş da o kapının en sevdiğim kızı yuvadan uçuyor... Hayırlı mübarek olsun, hayırla tamamına ersin, iki cihanda da hayır ve saadetle devam etsin Nabrut. Çok sevindim, çok mutlu oldum. Allah muhabbetinizi artırsın, her ikinize de merhametiyle muamele etsin, nazardan saklasın. Tebrik ederim. 😇 Evet en heyecanlı yerinde kalmış ama olsun, seni yeniden yazılarınla görmek çok güzel. Biliyordum zaten burayı bırakmayacağını, vardır bir telaşesi diyordum, inşallah yazılar devam eder ama olur da kesintiler olursa, her yazmadığın süreç böyle güzel ve tatlı telaşlardan hayırlı işlerden dolayı olur inşallah. Ne güzel bir muştu oldu bu bana , sevgilerimle, uzaklardan bir kız kardeş 🙋🏻‍♀️🌸🌸🌸😇

    YanıtlaSil
  37. Ya lutfen artık paylas tanışma hikayeni meraktan öldük. Saat başı bakmaktan yoruldum ama hikaye yok.çünkü bizim ideolumusunuz en yakınımın hayatını bile bu kadar önemsemedik.sizde kalbimizdeki en yakınımızsınız.Bekarlar bir umut ışığı bekliyorlar.inş burdaki evlenmek isteyen tüm bekarlar en kısa zamanda hayırlı evlilik yapar:))

    YanıtlaSil
  38. Namusuna hela gelmesin yerinde koptum������ Ne garip insanlar var be... Aman kınamicam, başıma gelmesin:)))

    YanıtlaSil
  39. Son 2 3 aylık yoğun tempomdan girip okuyamadım neler neler olmuşş :D. Yaşasın sen de bize katılıyorsun. Senin için en hayırlısı en güzel şekilde olsun, çok mutlu olun inşallah. Çok sevindim bu habere :*. Pembik gelin mi olacaksın minimalist gelin mi? Montesori annesi mi olacaksın insta mom mu? Merakla beklemedeyim 😂 (Asiye)

    YanıtlaSil
  40. Son 2 3 aylık yoğun tempomdan girip okuyamadım neler neler olmuşş :D. Yaşasın sen de bize katılıyorsun. Senin için en hayırlısı en güzel şekilde olsun, çok mutlu olun inşallah. Çok sevindim bu habere :*. Pembik gelin mi olacaksın minimalist gelin mi? Montesori annesi mi olacaksın insta mom mu? Merakla beklemedeyim 😂 (Asiye)

    YanıtlaSil
  41. Nabruuttt yeni yazı var mı bakayım dedim, en yenisi de gitmiş. Nişanlanlılık yazını da kaldırmışsın sanırım. Daha da meraklandım şimdi 😊

    YanıtlaSil