Instagram Gibi - 2

Geçenlerde artık Instagram hesabı kullanmayacağımı onun yerine burada bazı paylaşımlar yapacağımı paylaştığım yazıya o kadar çok yorum geldi ve o kadar çok okundu ki şaşırmadım.

Şaşırmadım, çünkü ben de insanların yaşamına gözcülük etmeyi seviyorum. Yolda giderken perdesi açık evlerin içine bakmadan geçemeyen biri olarak okuduğum, yakınlık kurduğum insanın hayatından düşünceleri haricinde birkaç görüntü görmek, ev yaşamına dahil olmak, günlük yaşantısından bir şeylere şahit olmak hoşuma gidiyor. Bunun paylaşan tarafı olmak da hoş, yatak odamın kapılarını açmadığım ya da pijama sponsorunu memnun etmek adına kocamın pijamalı fotoğraflarını paylaşmadığım sürece... Hhaha! Son 4 aydır Instagram kullanmıyorum, var mı hala o pijamalı pembik teyzeler?

Neyse ben kendi pembik dünyama dönerek biraz fotoğraf paylaşıyım.

Kokorece bayılırım, ciğer severim. Sakatatla aram kötü değil. Ama şimdiye kadar paça hiç denememiştim. Yaş ile beraber kolajen üretimi azaldığı için Osman Müftüoğlu sürekli paça, kelle ve kemik suyu tüketilmesini tavsiye ediyor. Biz kemik suyunu sürekli tüketiriz, yani et suyu olmadan çorba içmeyiz ama artık düzenli olarak ayda bir defada olsa kelle, paça içmeye kadar verdim, ilaç niyetine içiyorum. Kolay bir içimi yok, bol acılı ve aşırı sıcak içildiğinde gideri var. Genç kalmanın bazı bedelleri var tabii. :D


Yukarıdaki görüntü birçoğunuzun hoşuna gitmeyecektir biliyorum. Bu aşağıdaki ile telafi etmiş olacağımı düşünüyorum. Şu meşhur düğünümüzün pastası... Düğünlerden hoşlanmadığım için gitmek zorunda olduğum tüm düğünlerde anneme ilk sorduğum yemekte ne varmış oluyor. Benim için düğün demek hiç değilse lezzetli bir şeyler yiyerek sıkıcı zamanı telafi etmek! Bu sefer de düğün yemeği beni mutsuz etmedi hususiyetle pasta enfesti! 10 üzerinden 10!


Ama kınada mutsuzdum. Bundan önce son gittiğim kınada inanılmaz güzel ekler yemiştim. Bu düğünde kuru pastalar bayattı. Kınalarda oynamaya gelmeyenler için verilen ikramların kalitesine ayrıca dikkat edilmeli, hem sıkılıyoruz hem pastalar kötü, yazık değil mi bize? Ahaha!


Babamlar daha Ankara'ya gelmemişti, canım bir şeye inanılmaz sıkkındı, babamla paylaştığım zaman bana şu mesajı yolladı. Adam duygusal kral yemin ederim. Kimin aklına gelirdi bu emojiyle elbet bulutların ardından güneş çıkacaktır mesajı vermek! Daha güneş açmadı o mevzu için ama biliyorum, açacak!


Geçen haftalarda Kore Kültür Merkezi'nin film gösterimine katıldım.


Facebook'ta gönderiyi görünce rezervasyon yaptırdım. Kültür merkezine hep uğramayı istiyordum, ortamı görme arzum vardı. Girdiğim anda kendimi Kore'ye gitmiş gibi hissedeceğimi, beni minyon, kırık Türkçeli çekik ablaların karşılayacağını umut ediyordum.

Ama bayağı kanlı canlı Türk kişileri beni karşıladı. Haha! Tek bir çekik gözlü kişi gördüm, hakkını yemeyim ama o da filmi izlemeye gelmişti. İçeriye girince de ortam, ambiyans falan bana Kore ruhunu yaşatmadı açıkçası. Türkiye'de olduğumu damarlarıma kadar hissettim hatta o kadar hissettim ki filmi izleyemedim. Evet, filmi izlemeyedim zira film gösterimi var ama sinema salonu yoktu. Sandalyeleri art arda dizmişler ve göz hizasındaki projektörde filmi görebilmemiz için içerilerde bir yerlerde Buda'ya mum yakıyorlardı sanırım. Bakınız aşağıdaki görselle ne demek istediğimi kısmen anlayacaksınız.

 
En öndeki 8 kişi haricinde kimse filmi görmedi. Evde filmi görerek izlemek daha mantıklı değil mi? Bu şartlarda insanları neden film gösterimi var gelin, diye yoruyorlar anlam veremedim. Kore dünyanın en zengin 10 ülkesi arasında gösteriliyor ama daha önce birçok ülkenin kültür merkezlerinin organizasyonlarına katılmış biri olarak büyük hayal kırıklığına uğradığım bir deneyim yaşadığımı belirtmeliyim. 

Bu sıralar benden haberler böyle.

Yorum Gönder

20 Yorumlar

  1. Bu tarz yazılarınızı çok seviyorum, keyifle okudum :)
    Kelle paça iyidir, afiyet şifa olsun ^^

    YanıtlaSil
  2. Kelle paça çorbasını anneannem kendü elleriyle yapar hep ama bi türlü alışamadım şu yemeğe hayvanın bağırsaklarını beynin yemek tuhaf geliyor daha doğrusı yememe 😁 düğün pastasını ayrıca çok beğendim çok şık duruyor

    YanıtlaSil
  3. Nabrut hangi ülkeleri gördun merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi konuyu yanlış anlamışsın :D
      Orada kültür evleri dedim, kültür evleri genelde İstanbul ve Ankara'da oluyor, ayrıca başka ülkeye gitmeye gerek kalmıyor.

      Sil
  4. Instagram yoğun görselliği zihin bulanıklığı yapar diye, hiç açmadım. Çevremde hemen herkes kullandığı için de soran oluyor ve hesap açmam konusunda baskılar. Kardeşimin hesabından incelediğim kadarıyla faydalı en ufak birşey yok. Google plus, blog ve pinterest (giyim ve çanta tasarımı-yapımı ilgilendiğim için o da) hesaplarım var. Bunlar bile çok geliyor :) Asıl konuya dönersek o görsel çöplükten uzak durduğun için en iyisini yapmışsın ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Popüler kültürden cahil kalmayı sevmiyorum aslında ama benim ciddi bir bağımlılık sorunum var :D O yüzden ya hep ya hiç :D

      Sil
  5. Bu kültür organizasyonları özellikle Kore ile ilgili olanlar her yerde Kore lafını duyup atlayan Kpop hayranları genç arkadaşlarımızın içi boş hayranlıkları yüzünden gerçekten Uzakdoğu ve Kore kültürünü gerçek manada merak edip bilgi sahibi olmak isteyen bizleri hayal kırıklığına yaratıyor. Uzaktan baktığımda amatörce hazırlanmış ve Koreli kızların cosplayi olmuş ama Türk olan kızlarla dolu oluyor. Ciddi manada Korece Japonca Çince öģrenmek veya merak edip bakamak istiyorum ama her yerde maalesef bu kızlarımız oluyor ve sayılar gittikçe artıyor maalesef😝 İnstagrama keşke geri dönüp böyle fotoğraflı paylaşımlar sık sık yapsanız keşke. Belli bir kitleniz var ve orada da kolayca iletişim kurabiliriz. Storylerinizi ve pqylaştıklarınızı zevkle takip edip yorumlarınıza bolca gülmüşlüģüm var. Ara ara girip acaba geri dönüş yapmış mısınız diye bakıyorum. Veya neleri takip ettiğinizi. Umarım tez vakitte twitter ve instagramda görmek nasip olur inşaallah sizi😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef. Hele ki böyle bir organizasyon Kore elçiliği tarafından düzenleniyor daha profesyonel olması lazım...
      İnstagram benim için artık hoş bir seda :D Çok mutluyum böyle. Özgürüm ^^ Ama burada bu tarz şeyleri daha çok yazacağım söz ^^

      Sil
  6. Böyle sohbet etmişiz gibi oldu, eline kahveni alıp okumalık bir yazıymış tam. Bazı yerlerde çok güldüm. Allah da seni güldürsün. Bu arada paça çorbasının hastasıyız dede :D

    YanıtlaSil
  7. Kendimden bahsedeceğim derken bir biyografi beklemiş olmalıyım zira yazıyı
    Okuyunca eee daha başka dedim yaş aldığından bahsetmişsin ama kaç yazmamışsın 😂😂
    Ps : twitterdan özel mesajlarını okuyor musun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaş aldığımı yazmadım o nereden çıktı :D Yazıyı baştan mı okusam ne yazdım diye ^^
      Bazen okuyabiliyorum bazen fırsat olmuyor. Böyle haber verilirse bakıyorum Mesaj mı yolladın bakayım mı^^

      Sil
  8. kore kültür merkeziyle ilgili izlenimin ne oldu merak ettim? bir arkadaşımla kore kültür merkezinde düzenlenen korece kursuna beraber gidecektik ben o dönem derslerimden dolayı gidemedim ama arkadasım gitti ve resmen misyonerlik faaliyeti yapıyorlar dedi bikaç olay anlattı bende baya soğudum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir şey görmedim ama şaşırmam. Soğuk bir yer bence. Ben sevemedim. Sevilecek bir şey göremedim yani. Korece kursu da inanılmaz pahalı ayrıca :D

      Sil
  9. düğünler ve ikramlar :D bıktık alelemin düğününde pilav yemekten üstad ne zaman kendi düğün pastamızı yiyeceğiz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 Vakte kadar diyeceğim de... şöyle bir durum var:
      Düğünüm olursa pastam olmaz muhtemelen :DDD

      Sil
  10. Instagram gibi 3-4-5-6-7...........................
    Güzel haberler ,seni mutlu eden şeyler okumak dileğiyle
    Sevgilerimle
    Asel

    YanıtlaSil