Hymn of Death Konusu ve Yorumu


Hymn of Death Konusu

Yaşanmış bir olaydan uyarlamadır.

Lee Jung Suk'un canlandırdığı Kim Woo Jin karakteri Kore'nin Japon işgali altında olduğu 1900'lü yılların başında Japonya'ya eğitim için giden zengin bir ailenin çocuğudur. Japonya'nın işgalini eleştiren tiyatro oyunları yazmaktadır.

Shin Hye Sun'un canlandırdığı Yun Sim Dok karakteri ise Kore'nin ilk sopranosudur. Eğitim için gittiği Japonya'da yolları Kim Woo Jin ile kesişmiştir. Ayrıca kendisi Kore popunun ilk şarkısı olarak nitelendirilen Paraise of Death şarkısını seslendirmiştir.

Şarkı şudur:


Ben nedense şarkıyı çokça Seyyan Hanım'ın Hasret eserine benzettim. Çalıkuşunda da kullanılmıştı sanırım bu eser. bknz:


Dizi bu ikilinin imkansız aşklarının çaresizliği içinde kendilerini gemiden denize atarak intihar etmeleriyle başlıyor ve flashback'lerle devam ediyor.

Ana hatları gerçek olan hikayenin en can alıcı kısmı da bu: Sahici olması.

Hymn of Death Yorumu;

  • Esas kızı en son Thirty but Seventeen dizisinde izlemiştim ve kendisi hakkında tam karar verememiştim bu sefer düşüncelerim netleşti, bu hatunu hoş bulmuyorum. Kötü değil belki ama oyunculuğu da yeterli değil. Yardımcı kadın oyuncu olarak yoluna devam et annem sen. :) Şarkıları söylemeyip ağzını oynattığı sahnelerde Türkan Şorayları, Filiz Akınları bolca yâd ettim.
  • Dönem dizisi olarak özellikle esas kızın kıyafetlerine bayıldığımı belirtmeliyim.
  • Konunun gerçek bir hikayeye dayanması, asıl hikayenin bu kadar trajik ve eleştiriye açık olması, iki başarılı sanatçının elim sonu sizi diziye bağlıyor.
  • Özellikle gerçek karakterlerin mektuplarından, şiirlerinden ve günlüklerinden kesitlerin yer alması dizinin verdiği gerçeklik duygusunu artırmış.
  • Gerçek bir hikayeye dayanmasa idi çok da şahane bir dizi diyemem.
  • İlla izlenmeli  mi, hayır.
  • Dizi bittikten sonra gerçek hikaye için araştırma yapmış, işin aslını öğrenmeye, karakterlerin gerçek hayattaki fotoğraflarını bulmaya çalışmış olmam dizinin üzerimde epeyce etki bıraktığı noktasında size fikir verebilir.


Lee Jung Suk'un canlandırdığı Kim Woo Jin

  • Dizi yaklaşık 35'er dakika süren 6 bölümden oluşuyor.
  • Anobist'in şahane çevirisi ile izledim.
Diziden sevdiğim iki repliği de buraya ekliyorum.


Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Gerçeklere dayanıyor olması merak ettiriyor bölümler de kısa kısaymış. Hüzünlü şeylerden uzak duruyorum kış aylarında ama izlerim belki bunu. Ve o iki şarkı da dediğin gibi birbirine çok benziyor.
    Hasreti ne zaman dinlesem hüzünleniyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi? Ne hoş şarkı. Hüzünlenmeyecek gibi değil.
      Beğenirsin umarım ☺️

      Sil
  2. Film tadında, oldukça hüzünlü bir hikayeydi. Başrol kızı thirty but seventeende beğenmiştim ama lee jong suk ile olmamış bence.
    Lakin kız iyi ağlıyor, iki dizide de bunu farkettim, içli içli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de dediğin gibi yakıştıramadığım için sevmedim.
      Doğru Sahici ağlıyor ama çirkin ağlıyor aynı zamanda 😂

      Sil
  3. Shin hye sun oyunculuğuyla ilgili yorumunuza ben katılmıyorum kendini çok geliştirdi ama tabi saygı duyuyorum bu mini diziyi üzülmemek için izlemiyordum ama yorumunuzdan ve paylaştığınız şarkıdan dolayı izlemeye karar verdim üzülmeye değer varsın kalbimin zihnimin bir köşesinde kalıversin ara sıra hatırlarım belki tesekkur ederim yorumlarınız için sağlıkla kalın🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ne demek ^^
      Umarım severek izlersin.
      sevgiler

      Sil
  4. Genelde yeni bir diziye başlamadan önce sizin yorumlarınızı okumadan başlamam .yorumlamaniz çok yerinde. Fakat şu konu da bn de size katılmiyorum .shin hye sun oynculugu eskiyi bilmem ama simdi mr.queen adında bir dizisi var. yok böyle oyunculuk rolünü çok güzel yapıyor ve hiç rolden çıkmıyor . Diziye sizinde bir yaziniz da hayranliginizi dile getirdiginiz kim jung hyun icin basladim ama kadina da bayildim Orada tekrar izlerseniz fikriniz değişir bn de sevgiler ...

    YanıtlaSil
  5. Merak ettim. Diziyi inceleyeceğim teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  6. Ben teşekkür ederim . Izledikten sonra görüşlerinizi paylaşır mısınız lütfen . Sizin yorumlamalarinizi merak ediyorum . Sevgilere...

    YanıtlaSil