Aliexpress Alışverişi

Dolar aldı başını gitti, ne Aliexpress'i diye düşünmeyin. Maalesef ki dolar yükseldikçe ülkemizdeki ürünlerin fiyatları da yükseldiği için Aliexpress'ten aldıklarımız yine de daha ucuza mal oluyor.

Ama benim alışverişim öyle gerekli olduğu için değil, biraz mecburiyetten oldu. Nabrut bizden alışveriş yapmalısın diye boynuma bıçak dayadılar. Yani ortada gerçek bir bıçak olmasa da metefor olarak durum bundan ibaret.

Şöyle ki; Nabrut gel bak, alışveriş yaparsan sana kupon verdik, indirim kazanacaksın, dediler. Ben de biri bana kupon verse diye bekliyormuşum zaten. Aliexpress'in kuponları da ülkemizin yalancı, düzenbaz, sahtekar alışveriş sitelerinin kuponlarına benzemiyor. 

Mesela geçen gün Tchibo'dan alışveriş yapınca indirim kuponu verdiler. İnternet sitesinde kargo bugüne özel ücretsiz maili gelince sepetimi doldurdum, kupon kodumu girdim, iki kampanya birleştirilemez, diye uyarı verdi. Yani şimdi en yakın örnek olarak bunu veriyorum ama hepinizin başına böyle sahtekarca uygulamalar gelmiştir ve emin olun Tchibo markası ve benzer markalar bu uygulamayı Avrupa'nın hiç bir ülkesinde yapmıyordur, bakınız: Kupon Hastaları realty sohow'u.  

Neyse... (y vurgulu)


Aliexpress'in bana verdiği kupona gelirsem Türk lirasıyla anlatayım, bana 25 lira vermiş. Mesela toplamda 35 liralık bir ürüne 10 lira ödemem kafi geliyor. Yani Türkiye'deki alışveriş siteleri gibi 200 lira harcarsan 25 lira indirmiyor, alt limit neredeyse yok.

Aslında alacak hiçbir şeyim yoktu ama böyle bir kuponu kullanmadan edemedim. Ivır zıvır saçma sapan birkaç şey aldım. Aldığım şeylere aslında çok ihtiyacım olduğunu fark ettim, aldıktan sonra. Haha! İçiniz şiştiyse aldıklarımı göstermeye gelebilirim.


Aliexpress Doldurulabilir Parfüm Şişesi



Parfüm şişesini yanında taşımak yerine bu tür küçük atomizerler epey kullanışlı oluyor. Bunların daha gerçekleri, gerçekleri neyse artık, otomatik doldurulabilenleri ve muhtemelen içi cam olanları var. Ama pahalı. Aliexpress'te epey ucuz taklitleri var, benim aldığım gibi. Parfümden şişeye doldurma esnasında azıcık kayıp veriyorsunuz ama o kadar da olacak işte. Ucuz etin yahnisi. 

Ben şuradan aldım, 2 hafta kadar bir süre içinde elimde oldu.


Kupa Isıtıcısı



Buna da acayip ihtiyacım varmış, aldıktan sonra farkına vardım. 😅
Benim gibi bilgisayarda çok çalışan, çalışırken de kahvesini, çayını unutan biriyseniz iş görüyor. Sağladığı etki konusunda yüz üzerinden bir puan ver derseniz, maddi olarak %50, manevi olarak %100. Yani kupam sıcağın üzerinde durduğu zaman psikolojik olarak da mutlu oluyorum.

Şunu ekleyim, ilk 2 gün kullandığımda plastik bir koku yaptı ama zamanla kayboldu. Bilginiz olsun. Şuradaki satıcıdan aldım, o da 2 hafta içinde elime ulaştı. 

Kirpik Lifting Seti

En önemli siparişime gelirsem..
Evde kirpik lifting yapmaya karar verdim.
Size uzmanına yaptırdığım, daha doğrusu uzmanının beceremediği kirpik lifting maceramı şurada anlatmıştım.



Evde Kirpik Lifting yapmak üzerine araştırmalarıma ürünü kullanınca ayrıntılı olarak değineceğim. Öncelikle şunu söyleyim; Aliexpress'ten evde kirpik lifting için aldığım ürün uzmanın bana uyguladığı ürün ile aynı marka. Araştırmalarım sonunca edindiğim bilgilere göre de bir çok uzman bu markayı kullanıyor. Türkiye'de bu ürünü bir de 300 liraya satmıyorlar mı? Delirtici! Uzmana ödediğim fiyatı söylemiyorum bile. Ben bu markadan memnun kalmıştım, dökülme de yapmamıştı. Bu fiyatlara bakınca Aliexpress'ten bedavadan biraz ucuza aldım diyebilirim.

Şu satıcıdan aldım, inceleyebilirsiniz. 

Daha gelmeyen saçma sapan şeyler de var. Onları da geldikten sonra topluca yazarım.


Diğer Aliexpress alışverişlerim için şuraya ve şuraya   bakabilirsiniz.

Yorum Gönder

9 Yorumlar

  1. Aliexpressten o kadar ıvır zıvır almış biri olarak hala kuponlar nasıl kullanılıyor nereden ediniliyor bilmiyorum :D Bana da hep Türkiyedeki gibi aldatmaca geliyordu oysa :D
    Kupa ısıtıcı çok mantıklı geldi, satıcıyı bir ziyaret etmek gerek. Kirpik liftingin de sonuçlarını bekliyoruz :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil neyse ki :)
      En kısa zamanda deneyeceğim, fiziksel durumumun müsait olmasını bekliyorum ahah :D

      Sil
  2. Aliexpress'i ben de kullanıyorum. Fiyatlar gerçekten uygun ve ürünler güzel oluyor. Ancak şu kupon mevzusunu tam olarak çözemedim bir türlü. Neye göre oluyor, nasıl oluyor, tam olarak nasıl kullanılıyor? Mesela geçen hafta bana da hediye kupon verdiler ama alt limiti vardı. Aynen bizim buradakiler gibi yüksek bir limit. Öyle olunca kullanmaktan vazgeçtim. Bir ara da onunla ilgili nasıl kullanıldığını falan anlatan bir post gelirse çok makbule geçer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer kuponu mağaza verdiyse onlar işe yaramaz. Ve dediğin gibi yüksek limitli ve tabii sadece mağazadan aldıklarında geçerli.
      Kuponu aliexpress'in kendisinin vermesi lazım. Onu da My Coupon sekmesinden aliexpress coupon kısmına bakacaksın.Bu kadar basit aslında. Bir kontrol et sen :)

      Sil
    2. Teşekkürler, bu ipucu çok işime yarayacak :)

      Sil
  3. Kirpik liftingini merak ettim . Uygularsan mutlaka yazmalısın .:) Belki alırım ben de bu setten. Merakla bekliyorum :D

    YanıtlaSil
  4. Türkiyedeki herşeyin fiyatı yükseldi geçen gün kırtasiyeye gittim defter alacaktım ufak bir tane günlük gibi tutuyorum ama herhangi bir gün öylesine bile yazabiliyorum defterinin bitmesine az kalmış çok beğendiiğim bir defter vardı fiyatını gördüm 20 liraydı yani altarafı iki yaldız takıştırmışar diye bir deftere hem de küçük 20 lira fiyat koymak ne demek.kırtasiye perdeli genel fiuat kar bu durumda (bu arada asosyal yazında benim genç olduğumu hatırlaman beni niye bu kdr mutlu etti anlamadım 😊😊)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef. Allah yardımcımız olsun.
      Aaa nasıl hatırlamam. Sen benim arkadaşım oldun artık, epey tanıdık birbirmizi :) Bazı şeyleri zaman zaman unutuyorum ama o yaşlılıktan :)

      Sil