Nabrut

9 yıl olmuş.
Kişisel bilgilerim arasına "blogger" ekleyeli...

9 yıl önce ne düşünerek blog yazmaya başlamıştım, net olarak hatırlayamıyorum bile. Hatırladığım kadarını bugün yazacağım.

Nabrut'tan daha önce Köle Isaura adıyla bir blog açmıştım. -ergenliğe gel, iyi ki kan ve gül, kan ağlayan gül falan koymamışım- Lise ve üniversite yıllarını ailemden uzakta geçirdiğim için yaz tatillerinde inanılmaz bir yabancılaşma yaşıyordum aileme karşı. Babam beni ortaokulda bıraktığı gibi bulmayı bekliyordu ve geyşa olmam noktasında çok ısrarcıydı. Annemin inanılmaz bir sosyal hayatı vardı ve bu koşturması arasında ben yaz tatiline geldiğimde X Hanım'ın kızı olarak piyasaya sürülüyor ve bundan inanılmaz sıkılıyordum.

İşte bu hengamenin içinde, bir yaz tatilinde, ergenliğin son demlerinde olduğum bir dönemde, annemle girdiğim düğünleri sevmiyorum, düğüne gitmeyeceğim münakaşasının kaybedeni olarak gecenin sonunda kendime bir blog açmış adını da Köle Isaura koymuştum. Hala düğünlerden nefret ediyorum. Muhtemelen kendi düğünüme de katılmayacağım. 

O bloğa ne yazdığımı inanın hiç hatırlamıyorum. İlk kez blog açan birinin hezeyanlarından oluşan oldukça acemi şeyler olduğuna eminim. Birkaç ay sonra evden ayrılıp kendi hayatıma döndüğümde ve ailemi çok özlediğimde, hep öyle olur ya, sevdiğinin kıymetini kaybedince anlarsın, bloğumu da kapatmıştım. Kendime Köle Isaure ismini koymayı çok aşağılayıcı bulmuştum.

Ama Nabrut'u neden açtığımı hatırlayamıyorum. Her zaman yazmayı çok seven biri oldum ama blogger ben açtığım zaman yazar olma yeri değildi. Bir nevi Instagram'dı, aldıklarını, alışverişini gösterme yeri, tariflerini paylaşma yeri, kombinlerini paylaşma yeri gibi...



O yıllardaki paylaşımlarıma baktığımda yazdıklarımdan çok utanıyorum ama silemiyorum da! Çünkü onları yazan da benim. Ergen ruhumu da seviyorum. Ayrıca o yazıları okuyunca bugüne kadar geçirdiğim değişimleri görüyorum, bu da hoşuma gidiyor.

9 yılda ne kadar büyüdüm?

Zor bir soru ama en çok 25'den sonraki birkaç yılda sanki 2'şer 3'er yaş attım gibi hissediyorum, muhtemelen herkes bu yaş aralığında aynı şeyi hissetmiştir. 

Evet, yaşlandım ama hayatta şu an olduğum kişi kadar kendimi sevdiğim hiçbir zaman olmamıştı. Gözü açılmamış sığırcık yavrusu olmayı da seviyordum, şimdiki gibi algıda seçiciliği artan beni de seviyorum. Ama en çok şimdiyi... 

Ben büyüdüm ama büyürken, büyümekten korkma sebebim de zuhur etti elbet... Sadece ben büyümedim. Annem ve babam da artık yaş almaya, yaşlılık dediğimiz yaşlara yaklaşmaya başladılar. Daha ponçik oldular, hayatta yapmaz ya da yaptırmaz dediğim şeylere karşı inanılmaz rahat insanlara dönüştüler. Bir de baktım ki onlar beni idare etmeye, alttan alıp koruyup kollamaya çalışırken roller değişmiş ben onları yönlendirip akıl vermeye başlamışım. 

9 yılda neler oldu? 

Göçebe oldum, yazın Kıbrıs'ta kışın Ankara'da bölünüp yaşamaya alıştım. Alıştım ama asla sevemedim. Bir sürü inişler çıkışlar yaşadım. Çıkamayacağımı düşündüğüm süreçler geçirdim. Dayımı kaybettim. Abimi neredeyse kaybediyordum. Babamı bir değil, birkaç kez yoğun bakım kapısında bekledim. Sağlıkla sınandım, ölümle sınandım, huzursuzlukla sınandım, birçok evlenememe süreci atlattım.

20'li yaşlarımdaki Nabrut'a bir şeyler söyleyebilecek olsaydım, kafana taktığın, üzüldüğün şeylerin hiçbir önemi yok, sen önüne bak, arkana bakmadan yürü derdim muhtemelen ama ben, bana bile kulak asmazdım. O zamanlar dik kafalı huysuzun tekiydim. Artık çok daha mülayim, çok daha sakin, kafaya takmama sanatını ucundan köşesinde çözmüş biriyim, söyleyin kendimi nasıl sevmeyim. :D İtiraf etmem gerekirse hala biraz huysuzum.

Bu 9 yılda eğitim hayatıma eklediklerim oldu, tezimi verdim. Çok bayıldığım, gururlandığım birkaç projenin içinde yer alma fırsatı elde ettim. Kendi paramı kazandım. Baba parasının çok daha tatlı olduğunu öğrendim. Bir sürü yeni insan tanıdım. Gezdim, öğrendim. Burada yazamayacağım, bu benim başıma gelmez dediğim çok acı tecrübeler edindim. 

Nabrut ve Biz sürecinin en başından beri benimle olan, hala ses veren arkadaşlarım var burada. Beraber büyüdük. Ses vermeyenler de var mıdır, başından beri benimle büyüyen kaç kişiyiz, çok merak etsem de bunu öğrenmenin zor olduğunu biliyorum.

Başından beri benimle yol alan arkadaşlarımın da benim değişimime şahit olduklarını az çok tahmin ediyorum. Değiştim, farklılaştım, farklı düşünmeye başladım, ama büyümek, olgunlaşmak dediğimiz süreç de böyle işlemiyor mu zaten? 

Bugün bir blogger olmaktan çok kendimi şahane ve bulunmaz kaliteli bir kitlesi olan "yazar" olarak hissediyorum. Yazar kelimesindeki -ar ekini sıfat fiil olarak değil de geniş zaman eki olarak görüyorum. 9 yıllık geniş bir zamanda her gün olmasa bile gün aşırı yazı girmeye çalışan, biri... Nabrut yazar, gün aşırı yazar, bazen birkaç güne bir yazar...

Yazdığım satırların okunması, yorumlarla yapılan geri dönüşler kadar beni motive eden çok az şey var. Bu sürecin başından beri benimle olan, ortalarında katılan ya da yeni tanıştığımız herkese teşekkür ediyorum. 

Ne zamana kadar?
Ünlü bir yayınevinden büyük bir transfer ücreti alana kadar buralardayım. 😃
Nabrut Fıdıllıoğlu Serin Sulardan Bildirdi.

Yorum Gönder

92 Yorumlar

  1. Nabrut abla😅 bbende sessiz okuyucuardanim.. Son 3 4 senedir seni takip ediyorum son 2 senedir de her gun sayfana girip yeni yazilar eklemis mi diye bakarim 😊 yazilarini seviyorum.. Bazen seni goruslerini irnek aldigimda oluyor.. Yazmaya ,hayatimizda yer almaya devam et!! 😊😊😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun güzelliği <3
      Ne diyebilirim ki.
      Teşekkür ediyorum.
      Daha çok sese ver :*

      Sil
  2. Bende galiba sanırsam yanlış hatırlamıyorsam eğer 7 seneyi bitirdim. :D
    Bekarken bloğun yaşını unutmazdım. Sene dönümünde mutlaka yazardım. Şimdi bloğa bir yazı yazmam bile bir lüks desem yalan olmaz.
    Üstelik bloğun açılış tarihi ile eşimle ilk tanıştığımız tarih aynı.
    Ilk o zaman unutmuştum zati :D
    Bende kendimi anlatmaya gelmiş gibi anlattım durdum.
    Nice senelere.. Insaallah gönlünce olur herşey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, evlendin, iki kez anne oldun. Hepsine şahidim ^^ Ne hoş değil mi?
      Çok teşekkür ediyorum bil mukabele amin diyorum :*

      Sil
  3. Sena Tanrıverdi27 Eyl 2018 20:30:00

    9 yılı duyunca ben yeni sayılırım^^ Öncelikle sizi görsellerden keşfetmiştim. Kore dizilerinde çok beğendiğim ev dekorasyonlarıyla ilgili görsellere bakarken sizinde buna benzer bir liste yapmış olduğunuzu görüp okumaya başladım. Daha sonra diğer pembiş Korecan bloglarından farklı yazıların kullanılan dilin kalitesi kalitesini görünce takip etmeye başladım. İlk zaman bayağı keyifliydi listeler dizi yorumları şimdi çoğunu bitirince bir boşluk hissi olmuyor değil. Acaba farklı konularda biraz daha mı fazla yazsa diye içimden geçirmiyor değilim. İnstagramdan da takip ediyorum bu arada. Gerçekten sanal bir mecrada bu kadar samimi ve hem yazar hemde okuyucusu kaliteli alan oluşturmak çok zor. Yorumları bende okumakla beraber burayı ve sizi keşfettiğim için çok mutluyum^^ Zevkle takip etmekle beraber daha nice senelere diyorum^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yollarımız ne güzel kesişmiş...
      Ne diyeceğimi bilemediğim bir yorum daha... Çok teşekkür ediyorum.
      Farklı konularda daha fazla yazma isteğim benim de var ama bir yazıyı ortaya çıkarma süreci çok meşakkatli ve vakit alıcı. Vakit bulduğum kadarıyla...
      Artık ben de seni ismen tanır oldum, yorumunu görünce mutlu oluyorum.
      Kocaman sevgiler.

      Sil
    2. Sena Tanrıverdi30 Eyl 2018 14:05:00

      Çok teşekkürler^^ Her gün bir kezde olsa bu bloğa uğruyorum. İnşallah uzun süreler devam edersiniz.

      Sil
  4. YakYaklaşık iki yıldır seni takip ediyorum ama yeni yeni yorum yazıyorum anlamsız bi sekilde yorum yazmaya utanıyordum ama bu huyumu atlattım.15 yaşında liseli bir takipcin var seviliyorsun 😘😻💞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bu inanılmaz güzel bir şey. Bir mürüvvet teyzem var 50'li yaşlarda ve beni takip eder. Çok mutlu olurum. Bir de böyle gençliğinin baharında arkadaşlarım var. Ne hoş <3
      Sende artık bizim kızlardan birisin.
      Kocaman öpüyorum

      Sil
  5. 9 yıl olmuş demek ki ? başından beri yanınızda olamasak da 6-7 yıldır severek okuyoruz , devamını bekliyoruz , elinize yüreğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesela sen de yolumuzun ne zaman keşistiğini unuttuklarımdansın. Hep vardın gibi öyle tanıdık...

      Sil
    2. ben biraz sessiz takipçilerinden olsam da arada bi kaç yorum aklında kalmış demek ki , ama ben yazdıklarını okurken sanki uzun yıllardan beri tanıdığım birini dinliyor gibi oluyorum , hiç tanımadığım ama fazlaca iç sesim gibi :) , ben okurken keyif alıyorum , yorumlara bakınca ne kadar çok kişiye ulaştığını da görüyorum ve senin adına bir kez daha mutlu oluyorum , e ne diyelim devamını bekliyoruz . :)

      Sil
    3. Sanki sen bir kaçtan daha fazla yorum bırakıyor gibi hissetmem ve senin aklımda yer etmen. kalpten kalbe olan yol bu mu ^^ :*

      Sil
    4. kim bilir :) Allah nasip ederse bir gün bir yerlerde oturmuş bu günleri yad ediyor oluruz belki , yok nasip olmadı hala yazarlığa devam ediyor olursanız sizin yazılarınızı okuyor olurum muhtemelen :) şaka bir yana zaten sevdiğim bi arkadaşımın yazılarını okuyor gibi hissettirmeniz çoktan bizlerle o bağı kurmuş olmanızdan ..

      Sil
  6. Benim seni takibe baslamam 6 yıl olmuştur sanırım ne çabuk geçiyor zaman. Herzaman çok olgun bana hitap eden , ya bır arkadaşım olsa keşke aynı benim gibi dediğim bir yazarsın . Yaşça benden küçük bazen yazıyorum ama karşımdaki acaba nasıl bırı dıye dusunduğum ama herseferinde her yorumuma cıddıye alıp cevap yazdığında işte ben bu kızı bundan takip edıyorum diye mutlu hıssettığım okumadığım zaman merak ettığım bır yazarsın. Bırgun kitap çıkardığını duysam yıne gıdıp alacağım bır yazarsın. Gün gelir belki birgün tanışırız da nede olsa dünya küçük :) Fakat hala merak edıyorum ki nabrut ne demek açılımı yada özel bir anlamı varmı?;)) Sen yaz ben okurum hep okurum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar olmuş mudur? Vay be! Zaman ne çabuk geçiyor. Ne zaman yazışmaya başladık hiç hatırlamıyorum sen de her zaman var gibi hissettiklerimdensin.
      Aynı duyguları ben de hissediyorum yorumlarını okurken. Ve gerçekten uzun zaman yorum bırakmasan aklımdan geçirdiklerimdensin.
      Ahh amin diyorum hem kitap hem tanışmaya ^^
      Nabrut da işin sırrı olarak kalsın. Gizem güzel şey ^^

      Sil
  7. Takip ettiğim ilk blog Senin bloğundu. Hayatımın ilk bloggerısın :)
    O kadar benden biri oldun ki acaba Nabrut ne yazdı ya da ne zaman yazacak diye tatlı bekleyişlerim heyecanlarım oldu. Yazdıklarını uyumadan önce okumaya bayılıyorum. Bana o kadar eğlenceli geliyo ki benim de masallarımın yazarı sen oldun ya da kahramanı mı desek:) Seninle kore sevdam daha bi güzelleşti. Dizi-film önerilerin yorumların bana çok güzel tavsiye oldular. Artık o kadar uyum sağlamışız ki senin beğenmediğin bi dizi ya da filmden ben de tat alamıyorum. Ben Seni çok sevdim Nabrut iyi ki bu bloğu açmışsın iyi ki bizlere arkadaş oldun. (Bi de bu kadar güzel yazılar yazan Nabrut u da merak etmiyor değilim :)) ..) Velhasılı kelam ne iyi ettin bu blogla sakın transfer falan olma sana ihtiyacı olan kişiler var burda yazılarını okuyup yüzü gülen bizleri unutma.. Selametle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle güzel bir yorum karşısında ne diyebilirim ki. Çok teşekkür ediyorum inanılmaz mutlu oldum.
      Bizim masallarımız hacıfışfışlıktan öteye geçemese de umarım sen kendi masalının en mutlusu en huzurlusu olursun. En kısa zamanda...
      Bu kadar bütünleşeceğim aynı şeyleri hissedeceğim insanlara denk gelmek o kadar güzel ki!
      Kocaman sevgiler.

      Sil
  8. Nabrut, güzel insansın vesselam. Yazılarını birkaç yılcık süreçte sessizce takip eden grubun içindenim (bir dokuz sene değil maalesef) Zaman zaman fikirlerine ters düştüm zaman zaman fikirlerinde kendimi buldum ama en çok samimiyetini bu yazıda hissettim. Şu yazında dile getirdiklerin gibi -içsel olarak kendimce konuşmalarım vardı- bloglar açtım yazmayı denedim sürdüremedim ama şu yazını görünce tüm samimiyetimle sana imrendim olmak istediğim yerde olan birisini kıskanmadan sana imrendim. Senin bu yazındaki birkaç sözünü de içimde hissettim. Ne kadar güzel insanların gönlüne hitap etmen seni tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar güzel bir yorum yazan biri neden bloğunu bıraktı. Çok üzücü. Birgün tekrar yazmaya karar verirsen beni de haberdar et mutlaka. Seni yazar olarak ağırlamak isterim.
      Fikirlerimiz ters düştüğü zamanlar bile muhabbetin devam etmesi o kadar kıymetli ki! Çok teşekkür ediyorum. Unutamayacağım yorumlardan biri oldu.

      Sil
    2. Senin bana tesir ettiğin gibi benim yorumumunda sana tesir etmiş olmasına sevindim 😊 Ben şu veya bu sebeplerden devam ettiremedim. Eğer bir gün bu işe kollarımı sıvarsam unutmayacağını söylediğin yoruma sığınıp seni haberdar etmek isterim 😊 bende senin bir yazar olarak kitaplarını kitaplığımda ağırlamayı dört gözle bekliyorum o zamana kadar bloga devam ettiğin sürece takipçinim.Başarılar ✌️

      Sil
  9. Nice 9 yıllara inşallah. Takipdeyiz 💟💟

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninle artık küflenen bir ilişkimiz var ve aynı sırada tanıştığımız kişilerin çocukları askerlik oldu, beni boşverdim de bari sen evlen ya hu :D Amin ^^

      Sil
    2. Ben de beni boşverdim 😊 Bir mahmut hoca bir afet hoca olmaya karar verdim. Kendimi başkalarının çocuklarına adadım, yapacak birşey yok 😊😊

      Sil
    3. Peki benim kendimi hababam sınfında hürrem'e benzetmem (Perihan kutman'ın oynadığı hani Şener Şen'e sapık diye çıkışan bakire :D

      Sil
    4. Allah benzetmesin ya :)) Ondan çok korkuyorum. Senin için de daha erken bence.. Dur daha :))

      Sil
  10. Eğlenceli ve özgün ruhunu seviyorum sen hep yaz biz okuyalım. Meselelere yaklaşımınındı analizini takdir ediyorum. Evet gerçekten büyüdün büyüdükçe fikirlerin de büyüdü. Ama ne hikmetse ben büyüdükçe zayifladigimi hissediyorum güçlenmem gerekirken. Daha naiflesip içime döndüm.insanlara kocaman bir set çektim. Mesleğim var hamile kaldım doğurdum anneyim. Bütün bunlar bana güçsüz hissettirdi. Hep daha güçlü hissedeceğim derken...seni çok seviyorum ilham almak güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar samimi yazmışsın ki. Evine gelip kahveni içmek istedim.
      Bence annelik insanı inanılmaz zayıflaştırıyor. Bir muhtacın sorumluluğunu almak da insanı muhtaç kılıyor. Ben sapsız üzüm, kimseye karşı mesuliyetim yok, fındık fıstık peşinde gezerken sen bir ailenin yükünü omuzluyorsun. Kolay bir şey olsa ben bundan kaçmazdım. Zor olduğunu çok iyi biliyorum. Ama bu güçsüzlük de çok güzeldir diye düşünüyorum.
      İnsanlarla arana set çekmek konusunda yalnız değilsin. Yaş ilerledikçe birine güvenmek daha zorlaşıyor. Tahammül sınırların azalıyor.

      Sil
  11. Birkaç seneden beri severek takip eden bir takipçin olarak yürü be nabrut diyorum :)))

    YanıtlaSil
  12. Evimizin kızı Nabrut; ben sizlerin gizli okuyucu diye tabir ettiği büyük bir kesimin içinden tek bir kişiyim.Şu satırları okuduktan sonra yorum yapmaktan kendimi geri alamadım.Daha önce neden yapmadığıma dair de en ufak bir fikrim yok.Nabrut macerasına ne zaman başladığımı hatırlamayacak kadar uzun zaman oldu ama kız kardeşim benimle bir kore dizisi izlemek istediğinde abla bak nabrut'un da çok beğenmiş diyor.Her akşam yatmadan düzenli olarak yeni bir post var mı diye girdiğim iki blogtan birisin.Yani senden yaşça küçük (25'e bir kala kadar küçük -şair burada daha gencim demek istiyor- :)) ama seninle büyüyüp olgunlaşan seninle öğrenen o familyadanım ben de.Önerilerini,beğenilerini dikkate alıyorum sonra bir bakıyorum aynı şeyleri hissetmişiz,düşünmüşüz.İyi ki buradasın,daha da uzun buralarda olursun umarım.Sağlığına,mutluluğuna,başarına duacıyım. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evimizin kızı deyince mutluluktan uçtum
      Duacıyım diye yazdığın son satırla da gözlerim doldu.
      Bir ailenin içinde adımın geçmesi bile benim için büyük bir mutluluk. Ne desem bilemiyorum.
      Şu diğer bloğu biraz kıskandım ama neyse :D
      Gençlik güzel şey tabii kıymetini bil :) yazar burada asla trip atmıyor :)
      Aynı hisleri paylaştığım birileri ile yollarımın kesişmesi inanılmaz bir nimet. Çok çok teşekkür ediyorum nice senelere diyorum. Kardeşine de selamlar ayrıca ^^

      Sil
  13. Seni kore hayranligim basladigindan beri taniyorum 2010 lardan beri falan iste iyiki varsin nabrut iyiki bizimle fikirlerini,yaşadiklarini,izlediklerini paylastin umarim paylasmaya devam edersin seviyosunnn nabrutttiiiii��������

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beraber büyüdük desene ^^
      Çok teşekkür ediyorum, bu güzel yorum için. Nice senelere o zaman ^^ :*

      Sil
  14. En başından beri olmasa da 2012-2013’den beri blogunuzu sıkı bir şekilde takip ediyorum. Hatta blogunuza ilk rastladığımda eski yazılarınızın da hepsini geriye gide gide okumuştum. Blogunuzu çok sık bir şekilde hatta hemen hemen her gün ziyaret ediyorum acaba yeni bir yazı paylaştınız mı diye. Zaman zaman kısa süreli de olsa ara verdiğiniz zamanlarda yeni paylaşım göremediğimde blogunuzdan üzülerek ayrılıyorum. Dizi yorumlarınız, kendi hayatınızdan paylaşımlarınız, farklı konularla ile ilgili yazdıklarınızı vd. hep severek okuyorum. Tabi sizinle aynı fikirde olmadığım zamanlar da oluyor ama farklı düşünen birilerinin yazdıklarını okumak da gayet keyifli ve ufuk genişletici oluyor. 9 yıldır sıkılmadan blogunuzu buralara getirdiğiniz için yazılarınızı sıkı bir şekilde takip eden bir okuyucunuz olarak tebrik ve teşekkür ediyorum. Umarım günün birinde yazılarınızı dergi veya gazetelerde de okuyabiliriz. Çünkü bu güzel üslubunuz daha geniş kitlelerce okunmalı ve olaylara bakış açınız çok daha başka insanların da farklı bir şekilde bakmasını sağlayabilmeli. ♥️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskilerden, beraber büyüdüklerimdensin demek ^^
      Çok mutlu oldum. Aykırı fikirler karşısında bundan kendine pozitif pay çıkaran biri olduğunu söyleyerek zaten muazzam bir kişiliğe sahip olduğunu ortaya koymuşsun. Üzerine diyecek söz bulamıyorum. Bana samimisin diyorlar ama şu yorumlara bakınca samimiyetin ikili olduğu açıkça görülüyor.
      Çok teşekkür ediyorum, güzel bakan gözlerin ve güzel dileklerin için.
      Amin diyorum ve kocaman <3

      Sil
  15. En başından beri olmasa da 2012-2013’den beri blogunuzu sıkı bir şekilde takip ediyorum. Hatta blogunuza ilk rastladığımda eski yazılarınızın da hepsini geriye gide gide okumuştum. Blogunuzu çok sık bir şekilde hatta hemen hemen her gün ziyaret ediyorum acaba yeni bir yazı paylaştınız mı diye. Zaman zaman kısa süreli de olsa ara verdiğiniz zamanlarda yeni paylaşım göremediğimde blogunuzdan üzülerek ayrılıyorum. Dizi yorumlarınız, kendi hayatınızdan paylaşımlarınız, farklı konularla ile ilgili yazdıklarınızı vd. hep severek okuyorum. Tabi sizinle aynı fikirde olmadığım zamanlar da oluyor ama farklı düşünen birilerinin yazdıklarını okumak da gayet keyifli ve ufuk genişletici oluyor. 9 yıldır sıkılmadan blogunuzu buralara getirdiğiniz için yazılarınızı sıkı bir şekilde takip eden bir okuyucunuz olarak tebrik ve teşekkür ediyorum. Umarım günün birinde yazılarınızı dergi veya gazetelerde de okuyabiliriz. Çünkü bu güzel üslubunuz daha geniş kitlelerce okunmalı ve olaylara bakış açınız çok daha başka insanların da farklı bir şekilde bakmasını sağlayabilmeli. ♥️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskilerden, beraber büyüdüklerimdensin demek ^^
      Çok mutlu oldum. Aykırı fikirler karşısında bundan kendine pozitif pay çıkaran biri olduğunu söyleyerek zaten muazzam bir kişiliğe sahip olduğunu ortaya koymuşsun. Üzerine diyecek söz bulamıyorum. Bana samimisin diyorlar ama şu yorumlara bakınca samimiyetin ikili olduğu açıkça görülüyor.
      Çok teşekkür ediyorum, güzel bakan gözlerin ve güzel dileklerin için.
      Amin diyorum ve kocaman <3

      Sil
  16. En başından beri olmasa da 2012-2013’den beri blogunuzu sıkı bir şekilde takip ediyorum. Hatta blogunuza ilk rastladığımda eski yazılarınızın da hepsini geriye gide gide okumuştum. Blogunuzu çok sık bir şekilde hatta hemen hemen her gün ziyaret ediyorum acaba yeni bir yazı paylaştınız mı diye. Zaman zaman kısa süreli de olsa ara verdiğiniz zamanlarda yeni paylaşım göremediğimde blogunuzdan üzülerek ayrılıyorum. Dizi yorumlarınız, kendi hayatınızdan paylaşımlarınız, farklı konularla ile ilgili yazdıklarınızı vd. hep severek okuyorum. Tabi sizinle aynı fikirde olmadığım zamanlar da oluyor ama farklı düşünen birilerinin yazdıklarını okumak da gayet keyifli ve ufuk genişletici oluyor. 9 yıldır sıkılmadan blogunuzu buralara getirdiğiniz için yazılarınızı sıkı bir şekilde takip eden bir okuyucunuz olarak tebrik ve teşekkür ediyorum. Umarım günün birinde yazılarınızı dergi veya gazetelerde de okuyabiliriz. Çünkü bu güzel üslubunuz daha geniş kitlelerce okunmalı ve olaylara bakış açınız çok daha başka insanların da farklı bir şekilde bakmasını sağlayabilmeli. ♥️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskilerden, beraber büyüdüklerimdensin demek ^^
      Çok mutlu oldum. Aykırı fikirler karşısında bundan kendine pozitif pay çıkaran biri olduğunu söyleyerek zaten muazzam bir kişiliğe sahip olduğunu ortaya koymuşsun. Üzerine diyecek söz bulamıyorum. Bana samimisin diyorlar ama şu yorumlara bakınca samimiyetin ikili olduğu açıkça görülüyor.
      Çok teşekkür ediyorum, güzel bakan gözlerin ve güzel dileklerin için.
      Amin diyorum ve kocaman <3

      Sil
  17. Bu yazıyı okuyunca şöyle hayatım bir film şeridi gibi geçti gözümün önünden desem yalan olmaz. Neredeyim ne yapıyorum bu kadar yıl geçerken elimde ne kaldı isteklerim oldu mu olmadı bir çoğu hala uğraş veriyorum kpps diye bir saçma sunavı atlatıp görevimi yapmak için çalışıyorum. Yüksek lisans için hocam bana yüksek lisans oku dedi yok önce atanacam dedim tek pişmanlığım bu benim. En azından başlamalıydım. Bu bloğu duygu ve düşüncelerime tercüman olduğun ve kendindem bir şeyler bulduğum için takip ediyorum tek takip ettiğim blog da budur. Sıcak samimi doğal bir yazarı var bence. Acısını tatlısını güzel ve ironik bir şekilde ifade eden bir yazar. Kore dizilerini 3 yıldır izliyorum ve tükendiler. Ben de hep aynı şeyleri izleyemem farklı konusu olan dizisi yayınlanmışsa izliyorum daha çok gizem ve polisiye ve entrika. Bu sayede seni bulmuş ve yazılarını okuma fırsatı bulmuştum evlilik ve şu görücü evlilik konuları çok güzeldi bakış açımı depiştirdi. Şunu da söyleyeyim düğünlerden ben de nefret ediyorum hep aynı plağın tekrarı gibi nefret etmemin başka bir tarafıda bitmek bilmez insanların soruları oldu ne zaman evleneceksin. Evlensem haberiniz olur.😂 kimse çabanı görmüyor hayat senin hayatın kader nasıl tecelli ediyorsa öyle ilerliyor ama sorsan sebebi benim. Neyse konudan konuya girmeyeyim ama bu yazı yüreğime dokundu kendime baktım hala neredeyim diye. 3 yıldır takip ediyorum yazmaya devam et mutlaka birilerinin yüreğine değiyordur yazılar..bir de şunu eklemek isterim türk dizilerinden çok sıkılmış 10 yıldır tv izlemiyordum taki ufak tefek cinayetler dizisine kadar. İzliyorsan senin bu dizi için yorumlarını okumak isterdim çok başarılı bir yapım olmuş tv nin öldü dedikten sonra dirilten son dakika kurtaran tek dizisi bence 😊😊😊😊😂 selamlar sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazım ne güzel bir iç muhasebesine sebep olmuş, sevindim. Yazdıklarına, serzenişlerine gelirsek, artık arkana bakma, hiçbir şey için geç değil. Geç kaldım diye pişman olup ne yapacağım diye bekledikçe daha geç kalıyorsun. Senin geçtiğin yollardan geçmiş hissetiklerini hissetmiş biri olarak diyorum ki her şey durulacak. Mezun olduktan sonraki süreç biraz sancılı ama bitip gidiyor.
      Çok teşekkür ediyorum güzel düşüncelerin için...
      Uftc izliyordum geçen sene ama son 5 bölümde koptum artık çok fazla mantık hataları, seyirciyi salak yerine koymalar... dayanamadım :D

      Sil
    2. Teşekkür ederim 😊 cevabın çok güzeldi ilaç etkisi yarattı😊😊😊
      Sevgiyle kal..☺

      Sil
  18. Nabrutçum takip ettiğim tek blog sensin, daha ne diyeyim :D
    Çok içten ve eğlenceli biriymişsin gibi hissediyorum yazdıklarından, bu arada bu yıl keşfettim seni, eskilerden değilim ama olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha diyecek bir şey yok, kalbimi aldın gittin daha ne olsun ^^
      Çok teşekkür ediyorum bu güzel yorum için. İnnaılmaz mutlu oldum.
      Belki bir gün tanışmak nasip olur o zaman hislerinde yanılıp yanılmadığını anlarsın :)

      Sil
  19. Ünlü bir yayınevinde transfer de ol bu çok iyi olur ama buraları da bırakma senin yazıları yorumlarını okumak keyif verici.😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte istediğim yorum ^^ Olayım değil mi?_ Bence de :D Amin ^^
      Çok ama çok teşekkür ediyorum güzel yorumun için :*

      Sil
  20. Yanıtlar
    1. Seni büyüttüm, mezun edecek oldum, yakında nikah şahidin bile olabilirim :D

      Sil
    2. Olursun 😀, bir dokuz yıla daha inşallah, yazar nabrut hanım

      Sil
  21. "Ses vermeyenler de var mıdır?" Bana sorulmuş bir soru gibi hissettim. Sanırım bu bloga iki kere yorum yazdım ama senelerdir takip ediyorum sizi. Her gün girip kontrol ediyorum acaba yeni bir şeyler yükledi mi diye. Lisedeyken okumaya başlamıştım sizi şimdi üniversite son sınıfım. :)
    Ama benim hayatım daha sakinleşemedi, daha kafaya takmama sanatını öğrenemedim maalesef. Ölümler görmeye yeni başladım, gelecek kaygısı çekmeye başladım, en yakın arkadaşlarımı sildim... Dahası da olacak değil mi? :)
    Bu yazıyı okuyunca kendi büyüme sürecime göz attım da ben daha hiç büyümemişim.=D İnşallah 25imi geçtikten sonra sizin gibi daha sakin bir kafaya sahip olurum. Senelerdir usanmadan yazdığınız için biz teşekkür ederiz. Sizi okumak her zaman büyük bir keyif. :)
    Eğer büyük bir yayınevinden teklif alırsanız bizi unutmayın, Allah'a emanet olun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevap vermen ne güzel. Çok mutlu ettin beni.
      Uzun zamandır tanışıyoruz demek...
      Her şey üniden mezun olmakla başlayacak ve kafanın en rahat olduğu günlerin öğrencilik olduğunu anlayacaksın. Koşturmalara, hayal kırıklıklarına, birey olarak kendini kabul ettirme çabalarına hazır ol. Ama tüm bu sancılı süreç seni olgunlaştırıp sevdiğin biri haline getirecek. Kafaya takmama sanatını öğrenmek için çok gençsin. Ne dsem fayda vermeyecek biliyorum, kendimden... O yüzden sen yine de kafaya takma, kimseye fazla değer verme, başkaları için kendinden taviz verme. Bilmem söylediklerimin bir etkisi olur mu ama sen yine de bunlar üzerine biraz düşün.
      Çok kocaman öpüyorum. Sen de Allah'a emanet ol.

      Sil
  22. Benim de 5 yılı gecmistir. Eski nick adim sık sık degisse de betul diyeyim belki animsarsin. Nabrut senin blogun benim pc de telefonumda hep kaydedilnis. Interneti ilk actigimda bloguna girer oyle cikarim. Aliskanlik oldu. Seni gormeden oyle seviyorum ki keske gorsem de bir de oyle sevsem diye temmenni ediyorum hep.. lise sonda girdin hayatima. Simdiyse iki yikdir mezunum universiteden. Atama bekleyen bir garip ogretmen adayiyim. Keske yolum seninle keşisse. Ama ben bilyorum o zaman geldiginde sen kendini tanitmadan ben seni taniyacagim. Cunku ailemden biri oldun bunca yil. Hic olmayan ablam gibisin. En yakin arkadasim. Dusuncelerimiz bu kadar mi benzer dedigim yol arkadasim. Iyi ki varsin. Hep mutlu ol 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh! Tam saklamalık, gece bağrına basıp uyumalık bir yorum olmuş. Ne kadar mutlu ettiğini söylememe gerek var mı? Varolasın.
      Beraber büyümüş ne kadar güzel.
      Allah gönlünün istediği yere en kısa zamanda atanmayı nasip etsin.
      Ve umarım senin de dediğin gibi bir gün yollarımız kesişir, ne güzel olur.
      Benim küçük güzel kardeşim :*

      Sil
  23. Selam nabrut:)
    Ben seni takip edelim 7yil oldu.evlendim gurbete gittim.o zaman buldum seni.oyle iyi geliyordun ki..bir iki blog daha var tee o zamandan takip ettiğim.
    Yalnızlık,yeni annelik derken senin bloguna uğramak karşı komşuya 5dk kahveye geçmek gibi rahatlatıcı nefes aldirici bir şeydi.evet hep bu tabiri kullanıyorum ama gerçekten öyle..
    Şimdi iki çocuğum var.gurbetten memleketime geldim.ama senin sayfanı hergun açmak,yeni yazı girmiş mi diye bakmak,kitap siparişi verecek olduğum zaman ,nabrut begenmis mi bu kitabı diye bloğun kitap bölümünü incelemek,film yada üç beş bölümlük bir dizi izlemek istediğimizde eşimin şu senin kızlara bir bak bakalım hangisi iyiymiş demesi değişmedi:)
    Ayrıca bir ara Seyhan la birlikte kitap okuyup yorumluyordunuz.cok güzeldi o yazılar.velhasil son 7yilimdaki sanal ama gerçek arkadaşlarımdan birisin.adin ne bilmiyorum ama duada da nabrut diyorum.rabbim biliyor zaten:)
    Sevgilerimle
    Asel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve aleyküm selam :)
      Son cümlenle gözlerim doldu ama. Sen de artık baştan beri hep varmış gibi hissetiklerimdensin. Sen beni nasıl yakınlarından biri gibi hissediyorsan ben de öyle hissediyorum uzun süre yorum bırakmayınca farkediyorum.
      Rabbim daha nice senelere beraber girmeyi nasip eder inşallah.
      Senin kızlardan birinden kocaman selamlar :*

      Sil
  24. Ben de sanırım 8 seneden beri takip ediyorum nabrutcum:) Ben blog yazma işini alışveriş dönüşü post hazırladığımız zamanlarda bıraksam da hala takipteyim. Girip ne yazmış diye merakla baktığım belki de tek kişisin(abartmıyorum). Ah eski postlar, ah o eski ergen postlarımız:)) Dediğin gibi atsan atılmıyor silsen silinmiyor:) Ve gerçtekten son beş yılda sanırım bi on on beş yaş büyüdüm, ben senden daha çok değiştim(gördüğüm kadarıyla), hatta benimkiler değişim de değil baya baya dönüşüm. Bir kaç farklı insana dönüştüm. Çok düştüm çok kalktım çok savruldum. Ama en çok şimdiki beni sevdim. İçimde bir yerlere dokunan bu yazı için teşekkürler. İnşallah hayat olduğumuz yerden hep memnun olacağımız yerlere getirir bizi. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Miss Ebruli... Evet sen de benim beraber büyüdüklerimdensin. Hatta ilk tanıştığımız zamanlar (gıyaben:) sen Ankara'daydın, doğru hatırlıyorum değil mi?
      Güzel ve ilginç bir duygu, mektup arkadaşlığı gibi...
      Dönüşümlerine az çok ben de şahit oluyorum, yerimizde saymaktansa böylesi daha iyi sanırım.
      Amin diyorum <3

      Sil
  25. Nice dokuzlu yıllara daha. Düşünüyorum da sizi ne zaman takip etmeye başlamıştım, kendi blogum kadar eski! 6 yıl yada fazlası. Fazlası çünkü blog yazmaya baslamadan önce blog takibine başlamıştım. Ne acemice ve samimi tavırlar vardı o vakitler. Sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh evet, kesinlikle sen de çok eski arkadaşlarımdansın. Ne zaman tanıştığımızı bile unuttuğum, lütfen sen diye hitap ettikçe hanımefendiliğinden vazgeçmeyerek siz diye hitap etmeye devam eden güzel insan.
      Nice yıllara hep beraber güzel haberlerle inşallah <3

      Sil
  26. Canım Nabrutcum;
    Öncelikle yazıyı okurken çok duygulandım. Sağlık problemlerinden eğitim hayatına kadar aşağı yukarı aynı şeyleri yaşadım.Az önce yazdığım yazıyı gözden geçirmek adına önizleme butonuna basınca yazdığım yazı gitti😭😭Sözlerime son verirken üniversiteden mezun olduğum yaklaşık 2013 yılından belli yazılarını büyük bir zevkle okuduğumu belirtmek isterim.
    Anonimden bir kızçe -Mehtap-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa işte beraber büyüdüğüm uzun süre yorum bırakmayınca eksikliğini hissettiğim kişilerden birisi daha...
      Ne hoş! Yazının silinmesine üzüldüm ama kim bilir belki bir yollarımız kesişir sen anlatırsın yaşadıklarını bana...
      Kocaman öpüyorum

      Sil
    2. Canımsın Nabrutçum ya,İstanbul 'a düşerse yolun mutlaka bekliyorum😍😍😍 Rabbim herşeyi güzel gönlüne göre versin inş🙏🏻🙏🏻🙏🏻

      Sil
  27. slm nabrut.ilk defa birine yorum yazıyorum.sana kısmetmiş inşallah okursun.seni tanımam kore dizilerine merak sarmamla başladı.2yil öncesi diyelim.sık sık seni ziyaret eder oldum.hatta ilk yazılarından itibaren didik didik inceledim. kore dizi yorumlarına göre kendime dizi seçtim. hayata dair yazdiklarinla hoş vakit geçirdim. bu blog için emeklerin için teşekkürler.sanki seni tanıyorum gibi hissediyorum.samimiyetin için teşekkürler. yeni diziler ve filmler hakkında yorumlarını bekliyorum.iyigeceler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin samimiyetin de şu kısacık yorumından bile hissediliyor biliyor musun?
      Çok teşekkür ediyorum.
      Yollarımızı iyi ki kesişmiş.
      Böyle naif insanların beni okuduğunu bilmek inanılmaz büyük bir mutluluk

      Sil
  28. Merhaba Nabrut,
    Sessiz takipçi deyince bir üstüme alındım.Kore dizileri vesilesiyle yaklaşık bir sene olmuştur blogunla tanışalı, yeni sayılabilirim heralde:)
    İlk defa bir bloga yorum yazıyorum ama gönül sadanın bir kişi de daha aksettiğini bilmeni istedim.Yorumlarını okumak çok keyifli.Ergenliğimde böyle kore dizisi izlemedim ben ama üniversitenin son yıllarında bir ilgi oluştu nedense, bir anlık hevestir dedim mezun oldum hala bırakamadım :)
    Kıymetli dizi yorumların ve emeklerin için teşekkür ederim benim için çok aydınlatıcı oluyor.İnşallah ömür yolculuğunda karşına hep iyilik ve güzellikler çıkar.Sevgiler..


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar.
      Ne güzel bir yorum, ellerine sağlık ne iyi ettin. Ne diyeceğimi bilemedim Kore dizilerinden zarar gelmez ^^
      Ben de bu güzel yorumun için teşkkür ediyorum.
      Sevvgiler ^^

      Sil
  29. Ben de 7 yıldır sayfanı takip ediyorum. Bu sene yazılarına yorum yazıyorum. Öncesinde sessiz okuyucularındandim ben de. Yazılarını hep beğenerek okudum. Canım sıkkın olduğumda sayfana özellikle uğruyordum. Beni mutlu edeceğinden emindim. Sayfanızı beğenerek takip etmemde nazik, şeker mi şeker üslubunuzdu. Umarım hep yazmaya devam edersiniz.😊😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beraber büyüdüklerimdensin demek sen de ^^
      Böyle şeyler hissettirdiğimi bilmek şahane bir şeymiş! Çok teşekkür ediyorum.
      Yorumlarını görmek hep mutlu ediyor.
      Kocaman sevgiler

      Sil
  30. hahah bu kadar da açık sözlüsün yani teklif alırsam burdan yazmayacak mısın aşk olsun :) Ben teşekkür ederim kendi adıma , samimiyetin ve yazarak kendini tanıttığın için çok çok memnun oldum tanıştığıma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada yazmayacağım :D Oradan okursunuz artık ahah :D
      Kısa ama çok anlamlı bir yorumdu benim için çok çok teşekkür ediyorum

      Sil
  31. 2013 galiba daha eskisi için net bir şey söyleyemiyorum. İsmini hatırlamadığım başka bir blog da bir kore dizisi yorumu okuyordum. Yazar "Aslında arkadaşım nabrut un yorumları daha güzel" diye bir şeyler yazıp bir bağlantı bırakmıştı. O bağlantıya tıklayıp gelmiştim. Geliş o geliş:) Aa bak diziyi de hatırladım Queen in Hyun's Man.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vay be! O yazar kim acaba? Bin teşekkür...
      Sen de beraber büyüdüklerimdensin evlenmene, çoluk çocuğa karışmana bizzat şahidim ^^ Daha güzel günlerinin de şahidi olurum umarım.
      Yalnız dizi de ne tatlıydı romantik bir tanışma hikayemiz oldu sayesinde :D

      Sil
  32. Nabrut hanım merhaba,
    Kore dizilerini izlemeye başlayalı 14 ay oldu, oldukça yeniyim🙈 Arama motoruna “k-drama yorum” yazmam ve çıkan ilk seçenek olan blogunuza girmemle başladı burdaki tanışıklığım. İlk zamanlar blogunuza dizi listeleri için bakıyordum; hiç yanıltmayan, güzel ve zevkli tercihleriniz için çok teşekkür ederim bu arada👏🏻 Sonraları dizi yorumlarınız dışındaki, hayatın farklı alanları ve konularıyla ilgili yazdığınız yazıları keyifle okumaya başladım. Sonra bir baktım ki 2011-2012 yıllarındaki yorumlarınızı okumaya kadar gitmişim😁 Bu blogdan önce internette hiçbir konuya ve duruma yorum yapmayan biriydim, şimdi izlediğim ve sizin yorumladığınız dizilere severek yorum yapıyorum.(3-4 yıl önce yazdığınız dizilere bile yorum yazıyorum😅🙈) Instagram ve Twitter’dan da sizi takip eden biri olarak, çoğu eski blogger gibi kalitesiz fenomenlerden olmamanızı çok takdir ediyorum.
    9-19-29-39-49... yıllar boyunca yazılarınıza düzenli olarak devam etmenizi ve mutlu olmanızı dilerim🙏🏻.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar :)
      ne güzel bir yorum ^^
      Çook teşekkür ediyorum.
      Yollarımızı diziler kesiştirmiş ne hoş.
      Eski dizilere yorum gelince mutlu oluyorum şöyle bir hatırlamış oluyorum hatta bazen hatırlayamıyorum ^^
      Güzel duaların için bilmukabele amin diyorum.
      sevgiler

      Sil
  33. 2012 ben liseye gidiyorum.Benim yeni kore dizileri izlediğim 3 arkadaş kore dizilerini anlatan blog açtığımız zamanlar.
    O blog öle kaldı :) Arada girer bende okurum ne kadar safmışız derim :D
    Şimdi iş hayatına atıldım işte şu anda da olduğu gibi boş zamanlar oldukça hala bloğunuza girer yeni yazı var mı bakarım.
    Bende evlenme süreçleri geçirdikçe aklıma siz geldiniz.Acaba yazsam dertleşsem dedim ..
    Lafın özü siz daha çok yazın inşallah .. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, hep diyorum hatırlıyorum seni diye :) Beraber büyüdüklerimdensin sen de...
      Yazsana bize. ne güzel olur. Dertleşmek olur, empati yapmak olur, hepimize iyi gelir.

      Sil
    2. Hatırlıyorum diyince mutlu oldum :) Öyle büyük hikayeler değil ki benimkiler birkaç başarısız tanışma hikayesi , kalp ısınamaması sorunu :)

      Sil
  34. Aslında kendi adımla yorum bırakmıştım ama nedense adımla yazdığım hiçbir yorumum sana ulaşmadı . Hatta bi ara sinirlendim bir daha yorum yapmayacam dedim ama bu yazına yazmak istedim. Aslında seni yeni buldum 2/3 sene oldu. Kore dizisi izlemek için blogger yorumlarını aratmıştım google birkaç bloggerden sonra senin yorumlarını daha bir sevdim. İzlemeye başlamadan önce nabrut ne demiş diye bakmaya bile başladım sonra kardeşime söyledim o da seni sessizce takibe almaya başladı. Diğer yazılarını da okuyunca sende kendimde birşeyler buldum aslında o kadar farklıyız ki ama bi ortak nokta çıktı işte. Sonra evlilik hikayelerin hepsini okudum. Tavsiye ettiğin kitapları aradım buldum . Bu arada takip ettiğim tek blogger oldun . 😊 sen yazmaya biz okumaya devam edelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknik bir sıkıntı yaşadığın için olmuştur, bana ulaşsa mutlaka yayınlardım.
      Neyse ki bu ulaştı^^
      Kore dizileri ne güzel bir şeye vesile olmuş.Çok mutlu oldum. Farklı olduğumuz için demek ki birbirimizden öğreneceğimiz, alıp vereceğimiz çok şey var, bunu da seviyorum.
      Bu güzel yoruma karşı ne desem bilemedim. Çok mutlu oldum çok!
      Daha nice yıllara o zaman. kardeşine de selamlar ^^

      Sil
  35. Sanıyorum benimki 7 yıl kadar oluyor.Seninle ilk tanıştığimda lisedeydim bak şimdi üni bitiyor.Ne diyebilirim ki,seninle büyüdüm galiba ;))

    YanıtlaSil
  36. Nabrut instagramdan bayadır post atmayınca koşar adım bloga geldim. Evet blogu bayadır aksatmıştım.
    Neyse.. 2013-2014 eğitim öğretim sezonu. Ama 13 mü 14 mü hatırlayamadım:) Doğuda öğretmenlik yapıyorum. Ailem ve arkadaşlarımdan çok uzakta. Okuldan eve gel yapacaklarını planla derken baya canım sıkılıyor. Kore dizilerine başladım. Tabi durur muyum izlediğim Kore dizisi yorumlarını da önemsiyorum. Derken farklı farklı bloglar çıkıyor Google aramada ve ben hepsini okuyorum. Yıl 2018 bak bu konuda eminim :) İçlerinden aklımda kalan tek blog Nabrut.. Ara ara ya Nabrut ne yazmış dediğim de... Şimdi o diğer bloggerlar ne yapıyor isimleri neydi bilemiyorum ama Nabrut ne yapıyor farkındayım...İlk hangi tarihte okudum neden aklımda kaldın bi fikrim yok.. Fikrim olan tek şey bu blogu okurken ne kadar mutlu olduğum. Aslında blogun sessiz takipçisiydim ama kendini bu kadar samimane anlatmışken bunları da duymalısın diye düşündüm. Ama bir sorun var. Bunu sana daha önce de yazmıştım. Bir gün olur da Korede profildeki kadını görürsem koşup Nabrut diye yanına koşmaktan korkuyorum :)))
    İmza: marwaishere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marwaishere;
      bir insan nasıl mutlu edilir çok iyi biliyorsun ^^
      "İçlerinden aklımda kalan tek blog Nabrut.." çok mutlu oldum bu satırlara. çok teşekkür ediyorum çok!
      Daha güzel günler görelim beraber inşallah...
      Umarım o hatundan önce beni görürsün :D

      Sil
    2. Okuyunca farkettim. Bloga ilk yazmanın heyecanından son cümlede anlatım bozukluğu yapmışım :D Umarım önce seni görürüm .:))
      Sevgiler ♥️

      Sil
  37. Ben 2014'ten beri sizin yorumlarınızı okuyorum.Ömrünün bir kısmını dizi film izleyerek geçirmiş biri olarak bende hatırı sayılır bir yeriniz var diyebilirim :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazıyı da okuduğundan yola çıkarak demek ki diğer yazılarımı da okuyorsun diye düşünüyorum. Dizi film yazılarım çok kıymetli ama diğerlerinin okunmasını seviyorum.
      Çok teşekkür ediyorum nice senelere ^^

      Sil
  38. Kimse geyşa cümlesinden bahsetmemiş mi? Cümleyi yanlış okudum sanıp, birkaç kere tekrar ettim. "Babam", "ısrarcıydı" ve "geyşa" kelimelerini aynı cümlede görünce bi beynim yandı, espri filtrelerimden bozuldu sanırım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geyşa günümüzde:
      konuk ağırlama, konuklara hoşça vakit geçirtme konusunda özel olarak eğitilmiş, yetiştirilmiş, bu işi meslek edinmiş Japon kadını.

      Espri filtreleri değil de hüsn-i zan, iyi niyet, cımbızla eleştiri arama filtrelerinde bir bakım lazım.
      Sevgiler. Öpüyorum çok.

      Sil
  39. Ben de seni uzun zamandır okuyorum Nabrut. Sevgiler

    YanıtlaSil