My Mister Blog Yorum ve Replikleri

Lee Sang Gyun hastası biri olarak bu diziyi merakla bekliyordum.



My Mister konusu ve oyuncuları hakkında şurada bilgi vermiştim.

My Mister Dizisi hakkında söyleyeceklerim;


  • Lee Sang Gyun'a yine yeniden aşık oldum sanırım. Kendisi hakkında yazının sonunda bazı bilgiler de vereceğim. 
  • Baştan şunu net olarak söyleyim ki Another Miss Oh senaristi yine muazzam bir iş çıkarmış. Klişelerden uzak, başka hiçbir diziye benzemeyen bir senaryo yazmış. Karakterler öyle sağlam çizilmiş ki senaryodan öte kişiler ayaklı roman gibi karşımıza konmuş.
  • Ruh çözümlemeleri, sağlam karakterleri ve hüznüyle çok keyifli bir diziydi. 
  • İlk bölüm uzun olması sebebiyle biraz sönük geçse de sonraki bölümlerde açıldı.
  • Biliyorsunuz TvN kablolu tv olduğu için reytingler ulusal kanallara göre daha düşük oluyordu. Ama bu dizi kablolu kanal reytinlerinde 7.3 ile bir rekor kırmış. Reytingleri takip ediyorsanız bu oranın çok çok yüksek olduğunu bilirsiniz.
  • Hani Another Miss Oh dizisinde esas oğlan ses yönetmeniydi ve sesleri dinlerdi ya, bu dizide de ses teması ön plandaydı, Ajusshi'nin ayak ve nefes sesleri dizinin nokta atışı kısımlarıydı, unutulmazdı... Demir yoluna doğru yürürken ayakkabılarından çıkan tıkırtı hala kulağımda...
  • Senaryo olay akışı itibarıyla pek dram barındırmasa da karakterlerin psikolojik halleri beni çoğu zaman ağlattı. 
  • Tam anlamıyla psikolojik bir roman gibiydi. Eylül romanındaki kişilerin hüznünü izlemek gibi... Ve eğer Eylül romanını sevmediyseniz muhtemelen bu diziyi de sevmezsiniz.
  • Ajusshi'nin yalnızlığı, kalenderliği o kadar gerçekçi işlenmişti ki benim bile sırtını pışpışlayıp geçecek diye avutmak geldi.
  • IU benim zaten sevdiğim bir oyuncuydu. Moon Lovers ile sempatim artmıştı ama bu diziyle de oyunculuğunu kanıtladı diye düşünüyorum.
  • Merak eden, soranlar için Pollyannahayris çevirisi ile izledim. Çevirmenimizin ellerine sağlık.
  • My Mister netflix dizileri arasına da eklendi.

Yasal Uyarı: Buradan sonrası yüksek dozda my mister spoiler içerir. 

My Mister Replikleri

Lee Sun Kyun hayranı biri olarak bu yazıyı yazmak ama yayınlamamak istiyor olabilirim, öyle kıskançlığım üzerinde. Haha!


O zaman bir Ajusshi başlığı açabilirim, izninizle!


I Love Ajusshi! 💗

  • Böyle ezik bir ruh halini canlandırırken bile neden bu kadar havalıydı? Hadi bana bunu açıklayın. <3
  • Başkana gidip karımdan ayrıl dediği anda kendine gel Ajusshi diyerek kollarından silkelemek istedim, bunu gerçekten istedim.
  • O bıkkınlığı, işe giderken yüzünün aldığı hal yüzünden işinden nefret etmek nedir, öğrendim.
  • Barda onu Marc Darcy'e benzettikleri bir diyalog geçti.
  • Marc Darcy Bridget Jones Günlüğü kitabındaki mükemmel erkek karakteridir. Ama filminde bu karakter zirveye taşınmıştır. İzlemeyen/okumayanlar için açıklamam gerekirse aynı bu dizideki Ajusshi gibi kendini aldatan sevgilisini affetmiştir, sessiz ve hüzünlü bir adamdır ki Colin Firth canlandırmıştı. Lee Sun Kyun ince uzun Bir adam olmak bakımından Colin Firth'e de benzer.

  • Karısı ile yüzleştikleri sahnede ağladım. Diyecek başka sözüm yok, bir erkeği böylesine bitik görmek çok üzücüydü.


Ajusshi ile Lee Ji Ah'ın ilişkisine gelirsem;
  • 20 yaşındaki bir genç kızın 40 yaşındaki bir adamın hüznünü çözmesi başlı başına çok düşündürücüydü.

  • Lee Ji Ah Ajusshi'yi dinlediği için mi onu böyle çözümledi, dinlemese de onu bu kadar anlayabilir miydi, bilmiyorum.

  • Daha ilk başta Lee Ji Ah'ın ince giyindiğini fark etmesi bile çok ama çok güzel bir detaydı. Kız nasıl aşık olmasın, söyle sayın okuyucu. Biz eridik yani. :DDD
  • Böyle sözleri acaba hissettiği şey aşk mıydı, minnet mi diye düşündürdü.

  • Ama aşağıdaki replik şüpheye yer bırakmadı. Cidden sevmek böyle bir şey sanırım. Benim için dizinin kült sahnesiydi. Hem gözlerim doldu hem de Another Miss Oh dizisini hatırladım.

  • En sevdiğim sahnelerden birisiydi, Lee Ji Ah'ın aşkını itiraf ettiği sahne...
  • Sevgi böyle güzel anlatılamazdı, bence...
  • Ajusshi'yi ilmek ilmek çözümleyen kızımızın en güzel repliklerinden biri de bu aşağıdakiydi. Senaristin bu hoş detaylarına bayılıyorum.
  • Bu sahnede Lee Ji Ah'ın ağlaması,
  • ve en son her şeyin açığa çıkıp karşılaştıklarında aralarında geçen bu diyalog benim için diğer unutulmaz sahneler arasında yerini aldı.
  • vedalarında içime öküz oturmuş olabilir ama my mister final kısmına en son detaylı değineceğim.

My Mister dizisi hakkında diğer söyleyeceklerim;

**İlk bölümde kızın karakterine dair verilen ipucu, ofise giren böceğe karşı olan tavrı efsane bir detaydı.

**Le Ji Ah rüşveti ortadan kaldırınca Ajusshi'nin babannesine yemek göndermesi ve ben de seni bir kez kurtarmıştım diye işe alma sürecini kastetmesi,

** Le Ji Ah'ın geçmişini öğrenmesi ve tefeciyi bir güzel benzetmesi ve kızın ağlaması,

**Ben de koca Kore'de hasta bakım evi yok mu diye düşünüyordum ki meğer kızımızın bundan bile haberi yokmuş. :P

**Lee Ji Ah'ın Ajusshi'nin karısına "evli kadın en iyi sevgilidir" konuşmasını dinletmesi, kadının da başkanla hesaplaşmaya gittiğinde sen okulda da zavallıydın, hiçbir şeyin yokken var ibi davranırdın, hepiniz bunu bilirdik ama sana söylemezdik demesi (meydan lorousse), sonra kadının olayları kocasının da bildiğini öğrendiğinde kendinden utanıp ben artık nasıl yaşayacağım diye ağlaması,

**3 kardeşin sürekli beraber gezmeleri, aralarındaki ilişki gıpta edilesiydi. 

**Sarhoş oldukları sahnelerdeki buğu ve sesin arkadan gelmesi tabii ki Signal'i hatırlattı ki bu sahnelerde kullanılan bir çok müzik de Signal'de kullanılmıştı, (yönetmenleri aynı, ufak hatırlatma)

**Aralarında konuşurken varsayım olarak yönetici olamazsan deyince etrafa tükürmeleri,

**Yönetmen kardeş temizlik yaparken müşterisi tarafından azarlanmasına annesinin şahit olması çok duygusal bir sahne idi. Sonra Ajusshi'm o müşterinin icabına baktı gerçi. 😎

**İki gelinin kaynana evine geldiği ve hep bir elden sofrayı hazırlamaları epey Türk işiydi.

**Yönetmen ile oyuncunun ilişkisi enterasandı. Siz de başarısız oldunuz içim rahatladı demesi, komikti.




aklımda kalan sahnelerdi.

My Mister final bölümüne gelirsem;

  • Ajusshi'nin telefonunun dinlendiğini öğrenip Lee Ji Ah beni ara demesi,
  • Karısının, herkese itiraf edelim, bizim yüzümüzden birinin kaçak yaşamasına göz yumamayız demesi,
  • Le Ji Ah'ın Halmonisinin cenazesi kalbe dokunan detaylardı.
Lakin ve sanırım, Lee Ji Ah Ajusshi'den ayrıldığına, gerçi hiç birleşmediler ama, benim kadar üzülmemiştir. Valla! Çok üzüldüm. 


Yani dizinin gelişine bakarsak böyle olması gerekiyordu. Ajusshi hiçbir zaman kıza doğru bir adım atmamıştı. Onunki kendisine benzeyen bir kıza duyduğu sempatiden fazlası değildi. Ama.. ama.. ama... Hadi Lee Ji Ah'ı geçtik tamam, gidip niye karına döndün, bir de fotoğraflarını falan masasına dizilemiş. Ah Ajusshi :D


Lee Sun Kyun hakkında biraz detay vermem gerekirse;

İlginçtir ki Lee Sun Kyun'u ilk kez tanımamız da Coffee Prince'deki Ajusshi rolüyledir. Dizinin esas kızı Eun-Chan da ona Ajusshi diye seslenirdi.



Lee Sun Kyun'un iki çocuğu var ve yıllar evvel eşi hakkında bilgi vermiştim. Buraya da yorumsuz olarak fotoğrafını ekliyorum. 0.o



Lee Sun Kyun'un izlediğim dizileri ve filmleri: 

Not: Bazılarının linki var bazılarının yok. Bazılarını blog açmadan önce izlediğim için yazamadım, bazılarını ise yazmaya değer görmemiştim.

My Wife's Having an Affair this Week (Yarım bıraktım, yine ilginçtir ki Lee Sun Gyun yine aldatılan adam rolündeydi. Bu adam nasıl aldatılabilir, inanılmaz!)

All about my wife Bu filmi çok eğlencelidir, inanılmaz tespitleri vardır ve yine Lee Sun Kyun aldatılan eş rolündedir.


Miss Korea 

Pasta

Coffee Prince

Our Sunshi 

Our Erotic Love 

Pretty Romance


Surprise Party 

Paju

Helpless

A hard day

A Missing Body



Söyleyeceklerim bu kadar! Bana o kadar çok mesaj geldi ki yaz artık şu diziyi de senden de okuyalım diye. Umarım tatmin edici bir yazı olmuştur. İzleyeli çok olduğu için unuttuğum yerler olabilir. Siz tamamlarsınız.

Ben de sizin yorumlarınızı merak ediyorum.

Yorum Gönder

62 Yorumlar

  1. Dizi neredeyse bütün favorilerimi salladı geçti. Gerçekten hiçbir kore dizisine benzemeyen bir diziydi. Another Miss Oh'u da çok beğenmiştim fakat bu senaristin artık ustalık işi bence. :D Harika bir yazı olmuş. Okudukça gözlerim dolu dolu oldu. Bir daha böyle bir dizi gelir mi bilemiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her böyle dediğimiz diziden sonra daha iyisini izledik. Yine izleriz bence :) Ve tabii umarım izleriz ^^

      Sil
  2. Yenilerden izlediğin ne var peki bu aralar baya iyi şeyler var ama vaktim yok senin yorumun önemli

    YanıtlaSil
  3. Şu ana kadar izledigim tüm diziler içinde beni en derinden etkileyeniydi. Hayatın gerçekleri izle yüzleştigimiz kendi iç muhasebemizi doyasıya yaptigimiz harika bir diziydi.

    YanıtlaSil
  4. Acaba bende seni instagramdan, twitter'dan, buradan falan darlasam abla İljimae'mi de yorumlar mıydın? Sana Kleun Cheewit'i me kadar sevdiğimi yazmıştım galiba, şimdiye izlediğim 70 küsür dizinin içinde her yönüyle en beğendiğim olduğunu falan, heh İljimae'de işte ikinci dizim oldu. Türünde sevdiğim hiç bir kısım barındırmamasına rağmen aşık olduğum bir dizi oldu ve benim Lee Joon Ki beyefendiye de feci vurulmama sebep oldu. Acaba İljimae'yi de izledin mi, izler misin, yorumlar mısın? 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan tarihi dizi konusunda çok kötüyüm :) Çok zor izliyorum. Yoksa seni mi kırıcam :)

      Sil
  5. teşekkürler nabrut Tam böyle yeni dizilerin kliselerinden yuzeyselliginden ongorulebilirliginden çok sıkıldığim bir zaman senin yazına denk geldim her sahnesi film izler gibiydi müzikler üç kardeşin muazzam ilişkisi yengenin ihanetini öğrenince girdikleri haller gercekten içime dokunan çok sahnesi var lee ji anin çıkardığın seslerin hepsini sevdim repliği benim favorim. ajussinin sadece bir filmini izledim ama bu diziyle yaşattığı karakter onu favorilerim arasına itinayla yerlestirmeme sebep oldu dizi boyunca havalı olabilir mi bir adam?lee ji anin boynu son sahnede dahi bükük kaldı ya😖😵ama gercekten çıkardığın her sesi sevdik ajussi ! 💟

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her cümlesine katıldığım bir yorum oldu ben de teşekkkür ediyorum :) ama ajusshi benim :DD

      Sil
  6. Önemli olan iyi koşullar altında iyi olmak değil, kötü şartlar altında bile iyi olmayı becerebilmektir. Benim için dizinin özeti böyleydi. Güzel analiz etmişsin, kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Nabrut bu dizi gibi bir dizi var mı bildiğin ?

    YanıtlaSil
  8. Yeni bitirdim diziyi hemen yorumunu merak ettim. Uzun zamandir takipteyim. Teşekkürler yazıların için.
    Ve dizi muhtesemdi hem huzunlenip hem de bununla ayakta kalmak gerektiğini gördüğüm bi diziydi. Karakterler çok gerçekçiydi. Hayatta kalmanin zorlugunu bilen insanların birbirlerine desteklerini gormek harikaydi..
    Mutlu olalım. Her şeye rağmen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir yorum. Ben de teşekkür ediyorum aynı şeyleri düşünmüşüz.

      Sil
  9. ajusshi nin karısı oğlunun yanına gittiğinde evde tek başına ağlaması lee ji an ı unutamadığı için miydi orda öyle ağlaması çok hüzünlüydü mutlu muydu bence değildi zaman geçtikçe alıştı belki o da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizide pek mutlu olan yoktu, hüzün doluydu zaten. Hayatın koşturmasında gidip geliyorlardı

      Sil
  10. Bu gune kadar o kadar cok kore dizisi izledim ki. Ancak bu dizi benzersiz. Çok etkilendim. Cok uzuldum. Cok umut ettim. Belkide yaşım gereği çok anlamli geldi her bir karesi. Hayatin bir kesiti gibi. Bu gune kadar hic bir film veya dizide olmayan bisey hissettim. Sanki kitaptan okuyormusum gibi. Hayati bu kadar dogru yansitan kac film olmustur ki. Bu kadar zaman gecti her iki karakteri de ayni bu gün izlemisim gibi hissediyorum. Guzel ve ozel bi yapimdi. Herkesin emegine saglık.

    YanıtlaSil
  11. aynen o ağlayış ji an için miydi karısı için miydi bende bir türlü çözemedim

    YanıtlaSil
  12. Ben dizi diyemem daha ötesindeydi
    Ki hala gözlerimin dolmasına ve kalbimin acımasına sebep oluyor. Tek tek sahneleri yazarsam okuman zaman alır. Her sahnesi o kadar özenle işlenmişdi ki. Hele o sesler bir insanın nefes alışı bile bu kadar hüzünlü olur mu ?
    Hele o OSTların başaldığı anlar.
    Bir kitaptan bir cümle geliyor aklıma kız soruyor: "güzel bir şeye bakınca ağlar mı insan?" Adam: "ağlarmış demek ki".
    Evet ben de bu güzel diziye baktıkca ağladım. O final beni öyle bir hüzünlendirdi ki (iç çekerek)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o ses öğesini nedense senarist her zaman vurguluyor çok da iyi yapıyor.
      Dizi hakkında daha da bir şey diyemiyorum, dediğin gibi işte dizinin ötesindeydi

      Sil
  13. Merhabalar.Aralık ayına geldik ama hala bu diziyi unutamıyorum.Yayınlandığı zaman günü gününe takip ettim.Her bölümde beni farklı bir hüzün kapladı hala daha hatırladıkça kalbime birşeyler oluyor.Ost larini dinlemeye devam ediyorum. Başrol oyuncular olsun yan roller olsun çok başarılıydı. Beni en çok etkileyen insana dair hikayelerin olması yani çok gerçekçi idi.Kızımız ağladı ben de ağladım sevindi ben de sevindim.Ben de derin izler bırakan ve çok ayrı bir yeri olan bir dizi. Finali tabiki hayal ettiğim gibi bitmedi ama olmadı gereken oydu sanırım. Karısı hakkında konuşmak bile istemiyorum. Bu dizi bittiğinde şöyle demiştim "ajusshı adım seslerini özleyeceğim "Evet sevgili Nabrut,benim duygularım böyle.Güzel yorumlarına devam et,severek takip ediyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten ben de dizinin caps'lerine denk gelince hala duygulanıyorum.
      Diğer her noktada katılıyorum.
      Ajusshi ah! Yeni bir dizi çekse de izlesek.
      Çok teşekkür ediyorum her zaman bekliyorum

      Sil
  14. Merhaba,
    2018 önerilerinden sonra karar verip izledim. Öncelikle teşekkür ederim.
    Sen ve burada yorum yapan herkes gibi ben de çok beğendim, alıştığımız diziler gibi değildi.
    Her bölüm bir film gibiydi. Başrollerin oyunculuğuna hayran kaldım.
    Dizide özellikle "iyilik" ve "iyi kalabilme" noktasında verdiği mesajlar çok iyiydi.
    Ortanca çocuk olmayı, duyguları ifade edememenin ne olduğunu, duygusuzluğu, birini beklemeyi, hayata tutunma çabasını, başarısızlığı, nefreti, anne olmayı, kardeş olmayı, arkadaş olmayı,... tüm bu duyguları o kadar iyi aktardı ki oyuncular, işi insan psikolojisi olan beni bu kadar etkilemesi belki de bundandır.
    Son olarak, ben o ağlayışta ji an'a özlemi hissettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar;
      Ne güzel özetlemişsin diziyi. Diyecek, üstüne söyleyecek söz bırakmamışsın.
      Yorumları okuyunca bile beni hüzün kaplıyor hala...
      ellerine sağlık

      Sil
  15. Diziyi izleyeli çok oldu.Yine tavsiyen üzerine izledim tabi.(İyi ki varsın)Sayfanda dolanırken bu diziyi görünce yorum yazasım geldi.Güzel diziydi cidden.Farklıydı ve anlamlıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşünmemize sevindim. Benim için de özel bir diziydi gerçekten

      Sil
  16. My Mister benim için şuana kadar izlediğim en içten, hayattan diziydi.Ah ajusshi nefes alışverişlerin, ayak seslerin ne diyebilirim ki😍😭 Peki ya Le Ji An'ın bir kere sarılabilir miyim diyişi😭Ajusshiye vuruldum resmen.Yeni dizileri gelsin en kısa zamanda aminn.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ajusshi'nin 2009 yapımı Pasta isminde bir dizisi daha vardır ki ben kendisini o dizi ile tanıdım, tavsiye ederim :)

      Sil
  17. Diziyi izleyeli baya oldu hatta birkaç ay takip ettim nabrut izledi mı, dizinin repliklerini paylaştı mı diye. Unutmuştum ama bugün birden direk aklıma geldi ve replikleri paylaştığını gördüğümde çok sevindim :) yine çok güzel bir yazı olmuş nabrut ellerine sağlık. Ben bu diziyi çok beğendim gerçekten. Konusunu gerçek hayattan alan bir dizi olmuştu. Ve senin bahsettiğin sahnelerden bire bir ben de etkilenmiştim. Bu arada Lee Ji An'ı canlandıran IU da ahjussi'yi canlandıran Lee Sun Kyun da çok iyi iş çıkardılar. Dizinin OSTları mükemmeldi. Hala playlistimde dinliyorum mesela.. 2018in en iyi dizisiydi her şeyiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum öncelikle.
      Aynı dediğin gibi Benim için de her şeyiyle unutulmaz bir diziydi.

      Sil
  18. Selam nabrut ve nabrutcuk sitesi sakinleri 😊 Diziyi çok beğendim diyerek başlayaym. Ne zamandir aklimda olan ama firsat bulup izleyemedigim bi diziydi. Iyi ki izlemişim o kadar beğendim ki ve o kadar insana işleyen bi diziydi ki. IU yu çok severdim oyunculuğu eleştirilse de ben beğenirdim ama bu diziden sonra kimse oyunculuğuna bişey diyemez heralde cunkuu harikaaa idi. Dertler derya olmuş ji an da bi sandal desem yanlis olmaz heralde :) öyle bi karakteri gerçekten çok güzel kaldırmış. Sonracima ajussi. Bu adamın daha önce bi dizisini izlemiş onu da yarım bırakmıştım bu adam yüzünden 😅 dizinin adı pasta idi orda da şefti bu ajussi. O kadar çok bağırıyordu ki sırf o yüzden bırakmıştım. Güzel bağıramıyordu çünkü ☺ başrolde onu görünce bu mu oynuyormuş deyip beğenmesem de sonrasında o kadar beğendim kiii. Çok acı çekti ve de sağolsun bizde onun sayesinde burda depresyonlara girdik 😅 Çok hassas çok naif bi karakterdi. Ajussiyi çok sevdim ben. ji an la arasındaki o duyusal bağ onu sahiplenisi ve tüm bunlara rağmen asla daha öteye gitmemesi bu olay güzeldi. Ajussinin kardeşleri ile iletişimi bağlılığı o da çok güzeldi. Mahalle toptan güzeldi ya. Ne varsa eski arkadaşlarda var. Bu detayı çok sevdim ki bence de öyle.. sonra jung hee yi çok sevdim onun keşişe olan aşkını da çok sevdim. Onlar sanki hava da kaldı ya da sonuca bağlandı ama ben anlamadım bilmiyorum ama keşke mutlu son olsaydı. Jung hee 'nın yeni eve taşındım deyip dolaşıp geri dükkana gelip her zamanki gibi orda yatması hem üzücü hem de etkileyiciydi. Kısaca jung hee karakterini çok sevdim. Kardeşlere gelecek olursaaam ajussi 'nın abisi herşeye ağlıyordu ona sinir olsam da çok düşünceli çok hoş bi karakterdi. Ji an in büyükannesinin cenazesinde yaptıkları çok guzeldi o cenaze sahnesi dizinin en güzel sahnelerinden biriydi benim için. Insan insanın en büyük ilacıdır sözü geldi aklıma burda. Bi insanin bi insana ne kadar iyi gelebileceğini gözümüze soktu senarist :) çok güzeldi ama yaaa. Sonra su oyuncu kızın tavırları çok iticiydi bence ve ki hoonla olan ilişkileri yeryer sacma olsa da biraz komikti. Ki hoon un bazi tavirlari da asiri ve itici geldi bana. O karakteri tam sevemedim. Sonraa ajussi 'nın karisi. O yok mu o. Ajussiyi aldattigini ajussinin ogrendigini öğrendiği sahne o pişmanlığı etkileyici idi. Ama son pişmanlık fayda etmez demişler neyse :) son bölümlerde ki tavırları düzelmeye çalışması güzeldi. Bi de kadının saçlarını çok beğendim ben ya :) ve en sonda ajussi 'nın onu birakmamasi ama onun yurt dışına çıkması da beklemediğim bişeydi. Birbirlerine olan minnet duygusundan mi yoksa sevgiden mi çözemedim. Netice olarak hala evliler :) son olarak tefeci çocuk. Ya ben o çocuğa çok üzüldüm hep ya. Ji an aşık ama babasından dolayı çocuk bu hale gelmiş.keske son bölümde onunla alakalı güzel şeyler de görebilseydik. O çocuğun oyunculuğunu da beğeniyorum. Son bölümde şirkette ki uckagitcilarin gitmesi o başkanın yaptıklarının ortaya çıkması sonra ajussinin kendi şirketini kurması ve artık biraz da olsa gülümsemesi bazı şeylerin yoluna girmesi guzeldi. En son sahnede ajussi ve ji an in karşılaşması ve selamlasmalari o konuşma çok güzeldi.orda ki ji an in arkadaşlarının olması onu cagirmalari detayıda çok güzeldi. Sonuç olarak bu diziyi izleyin ilettirin pişman olmazsınız:)

    YanıtlaSil
  19. Ah nabrut icimi dağladin.Sen önerdin diye izledim ağla ağla gozlerim şişti.Kendi iliskimi sorguladim.Her karakterin hikayesinde kendimden bir parca buldum.En cokta bar sahibesi kadın icin üzüldüm.Esas kizdan sonra tabi.beni en cok etkileyen birden fazla imkansiz aşkı ayni dizide anlatmasiydi.Çok kore dizisi izledim ama bu gercekten farklıydı.romantik diziler akilda kalıcı olmuyor benim acimdan sadece vakit gecirmek icin izliyorum.Fantastik kore dizilerinide seviyorum.uzun bir süre etkisinden çıkamayacağım sanirim.

    YanıtlaSil
  20. Bu diziyi izlediğimde çok etkilenmiştim , giriş gelişme çok çok iyiydi ama sonuç benden geçemedi bekleneni vermediler en azından bir yemek yediklerini görmeliydik ama tabiki yine de favori dizim oldu kendileri :) hikayenin bir ruhu vardı içine girdim yaşadım resmen çok içtendi yani lee ji an ın o çaresizliğini hissettim.Güzel dizi ne diyeyim..

    YanıtlaSil
  21. Dizi bitti ben çıkamadım daha diziden hâlâ ordayım. Kalbimi bıraktım ❤️ Le sung kyung nasıl bir insansın acaba ❤️ galiba ben orta yaşlı ilişkileri konu alan dizileri daha çok sevdiğimi farkettim.elinize emeğinize sağlık. Diziyi izledikçe blogunuzu Ziyaret edeceğim. Elinize sağlık 💕

    YanıtlaSil
  22. Eylül kitabını sıkıldığı için yarım bırakmış lakin diziye bayılmış bir adet dsk geldi😂
    Diziyi çok sevdim gerçekten, yine bir kdramada yan karakterlerin de dikkat çekici hikayeleri vardı dizi süresi uzun olmasına rağmen ayıla bayıla izledim ve ikiliyi acayip yakıştırdım acilen bir dizi daha çekmeliler.
    Acuşşi beyefendiliğinden ödün vermedi yoksa onların iş tamamdı son bölümde kızı görünce mutluluğu kıza dikkat edişi kız adama aşkını her dile getirişinde adamın yüzünün aldığı hal bilmiyorum ya belki de ben öyle düşünmek istiyorum.
    Bir de aklıma şey takıldı acuşşinin karısıyla birlikte olan adam eğer düzgün birisi olsaydı kadını gerçekten sevseydi o zaman işler nasıl bir halde olacaktı çok merak ediyorum. Evliliklerinde iki tarafta da hatalar var kabul ama kadının seçtiği yol hatayı hatayla kapatmak gibi yalnız ji anın ayar verdiği her sahnede kadına oh olsun dedim 😂
    Daha yazmak istediğim çok şey var ama cümlelerimi toparlayamıyorum Biraz zaman geçsin tekrar izlemek istiyorum şu satırları yazarken henüz bitirdiğimi de belirtmek isterim emeğine sağlık
    D.s.k ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kısma bayıldım ahaha :D

      Acuşşi beyefendiliğinden ödün vermedi yoksa onların iş tamamdı son bölümde kızı görünce mutluluğu kıza dikkat edişi kız adama aşkını her dile getirişinde adamın yüzünün aldığı hal bilmiyorum ya belki de ben öyle düşünmek istiyorum.

      Anlıyorum, dizi hakkında yazmak yetmiyor, birer kahve alıp karşılıklı konuşmak lazım.

      Diziyi sevdiğine çok sevindim geç bile kalmışsın ama itiraf et :D

      Sil
    2. Bilmiyorum geç mi kaldım ilk izleme girişiminde o böcek sahnesi bitti ben diziyi kapattım. Dizinin Saftirik Greyin günlüğü gibi olduğunu düşündüm hani beklersin ama bir olay olmaz giriş gelişme sonuç birbirine girmiştir mesela bir bölüm şiddetle tartışmalarına şahit olursun ama aslında yemek soslu mu yoksa sossuz mu güzel onu tartışıyorlardır yani absürt bir şey sandım ve kapattım 😂
      Sonra yani bugün aslında üç dört gün önce ne oldu bilmiyorum her yerde karşıma çıkması belki dedim tekrar izleyeyim ve sonuç diziyle aşk yaşamaya başladım 😁
      Bayıldığın kısımda haksız mıyım özellikle kız her aşkını dile getirişinde hani bir şeyi istersin ama çok geçtir ve ne zaman konusu geçse aynı Acuşşi gibi bir surat ifadesiyle "Nasip değilmiş" dersin öyle bir ciddiyeti vardı birde o kadar genç biri tarafından sevilmesi erkeklik gururunu da okşamış olabilir Ofiste olmadığı her an gözlerinin onu araması bile çok şirindi.
      Son olarak kızın hediye ettiği terlikleri o çöpe gidenleri niye hemen giymedi. İkinci kez aldığında da uzun bir süre tereddüt etti giyip giymeme konusunda sence neden bir terliğe bu kadar anlam yükledi orayı çözemedim senin bir Yorumun var mı o konuda?
      Dsk

      Sil
    3. Ama ilk bölüm sönüktü sonra açıldı dedim hiç dinlememişsin :P
      O kısmı hatırlamıyorum sorry :(

      Sil
    4. Ben senin yazını okuyup izlemeye başlayıp, sonra mı bıraktım nasıl oldu bende bunu hatırlamıyorum eğer ki 😁
      Neyse geç olsun güç olmasın demişler 😅
      D.s.k

      Sil
  23. Sondaki bilgilere ek olarak kahve prensi dizisinde de hem acuşşi hem de aldatılan eş rolündeydi hatta YEH abla yüzünden adamın aklı karışıyor bunu anlayan ve kendisine trip atan eşine "Senin aklın karışabiliyor da benimki karışamaz mı?" minvalinde bir şeyler söylüyordu.
    Karısının buradaki resmine şaşırdım zira search:www dizisinde gayet karizmatikti estetik mi yahut adamın ikinci evliliği mi bilemedim.
    Yalnız Pasta dizisinde efsaneydi "Onun odasına zırt pırt gidiyorsun benim odama gelmiyorsun" gibi bir tribi vardı hala aklımda kalan 😂
    D.s.k

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili DSK iyice yaşlanmışım ben yahu :D
      Hiçbirini hatırlayamıyorum :D

      Sil
    2. Hadi ya doğrudur aradan kaç sene ve kaç dizi geçti sende haklısın tabi 😁
      D.s.k

      Sil
  24. Selam Nabrut, ben geldim My Mister'dan :( :'( :( :( O kadar üzgünüm ki şuan ,hemen sana yazasım geldi. Bu diziyi senin önerilerin arasında görüp izlemeye karar verdim. bu yüzden çook teşekkür ederim böyle harika bir diziyi izlememe vesile olduğun için. İçim o kadar acıdı ki dizi boyunca, derbeder halde gezdim sürekli. Pek çok yere değinmişsin bu yazında ama merak ediyorum neden sen dahil hiç kimse keşiş ve Jung Hee hakkında hiçbir şey yazmamış :( :( Çok üstün körü geçilmiş onların hikayesi ama nedense o kısa sahneler bile çok etkiledi beni. Kimse sevmedi mi onları benim kadar :) Son olarak da, kızın adamın seslerini dinlediği sahneler o kadar hoştu ki, benim bile birilerini dinleyesim geldi :D Ama bu kadar sessiz ve her sesi güzel bir adamı nerden bulacağım :D Tekrar teşekkür ederim, gideyim de az daha dizinin OST unu dinleyip üzüleyim :D
    tamam bu cidden son :)) ajussi sizce de - içki hariç- tam bir Müslüman hayatı yaşamıyor mu dizide? Kıza olan mesafeli tavırları, baş başa olmak istememesi, sarılmaması vs.. neden böyle düşündüm bilmiyorum ama bu hassasiyetlerinden de çok etkilendim. ay ben galiba aşık olmuşum:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar :)
      İzlediğine ve beğendiğine çok sevindim.
      İzleyeli 2 yılı geçmiş inan keşiş ve Jung Hee kimdi hatırlamıyorum :/ O yüzden neden değinmedim hatırlayamıyorum da tabii.
      Öyle bir adam bulmak zor. Off. Şimdi düşününce yine dibim düştü :D
      O kız küçük olduğu için öyle davrandı ama sen aşkından dolayı böyle görmek istiyorsan senin hayallerini yıkmayacağım :D

      Sil
    2. Haklısın, kız baya küçüktü ama genel olarak dizilerde erkeklerin, hele de aldatıldığı bir anda karşısina çıkan böyle bir fırsatı reddetmedigini bildiğimiz için, vay be dedim. İradesine hayran kaldım. Bu açıdan Müslümana benzetmistim:D zevkine her zaman güvendim. Bu kadar güzel bir zevke sahip olduğun için teşekkür ederim :)

      Sil
  25. Canımsın ^^ Çok teşekkür ediyorum. Her zaman beklerim

    YanıtlaSil
  26. Diziyi ikinci ixleyişim oldu. Fark eden oldu mu bilmiyorum ama vedalaşma konuşmalarından birinde tekrar dön ve hayatımı kurtar dedi adam .Bence yönetmen sonunuda izleyiciye bıraktı ,kitaplardaki gibi 👁
    Sonunda ki karşılaşmalarınım ben devamının olacağına eminim benim için de sonu böyleydi .Bu arada adamın sesine de ayrı hastayım ya zmmxmxm

    YanıtlaSil
  27. Ben az önce bir dizi izlemedim, gerçek yaşamdan alınan sahnelerin kesitlerini izledim. İzlemekten de öte sahnenin içindeydim adeta.. öyle ki o mahallede yaşayan biri oldum, ya da iş yerinde çalışan biri.. kendimi onalrın yanında hissettim. Beni bu kadar içine çeken bir kore dizisi izlememiştim. Çok gerçekçiydi, çok içtendi.. yer yer ağladım ah çok da dokunaklıydı. Altı çizilesi psikolojik tahliller vardı. Ne diyeyim sevgili nabrut sen bu diziyi izleyin, en sevdiğim dizi bu demeseydin hiç izlemezdim galiba. Çok teşekkür ederim sana ve güzel dizi yorumuna😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum bu güzel yorum için.
      Bu diziyi seven herkesi çok seviyorum ^^ Bu diziyi anlayabilen insanları...

      Sil
  28. Uzun zamandır blogda görüp her defasında ertelediğim bir diziydi. Yinede senin hesabında bu aralar çokça bahsi geçince izledim. Bu adamın hep aynı tarz oynama şekli var beni sıkıyor. Fakat kız kendini çok geliştirmiş. Ben tezcanlı bir insan olduğum için konnşmadan geçen uzuun sahnelerde baya sıkıldım. Tesbitleri çok iyi fakat bu kadar eziklik fazla ya🙁 Bu adamın bir dizisini daha izlemiştim orada da karısı aldatıyor ve bu hiçbirsey yapmıyordu. Sanki adama yapıştı kaldı aklımda bu rol. Birde çok fazla içki sahnesi hep atlatarak izledim . Yinede dizi eski olmasına rağmen yorum yazmak istedim . Bu arada instagram hesabına yazmıştım ama yinelemek istiyorum iyiki blogunu bırakmıyorsun. Seni seviyoruz nabrut🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her diziyi herkes sevecek diye bir şey yok. Bir de ben çok övdüğüm için sanırım bir önyargı oluşuyor :D Yoksa severdin diye tahmin ediyorum :) İyi yaptın ellerine sağlık, bu yorum da izleyecekler için başka bir bakış açısı oluşturacaktır teşekkür ediyorum
      İnstagramdaki adresin ne acaba? Ben bilmiyorum değil mi? :D

      Sil
  29. Diziyle ilgili söyleyecek çok söz var ama beni en çok etkileyen kısmı 15. Bölümde temizlikçi yaşlı amcanın kızın yerini söylediğinde ajussi nin koşarak her saniyesi heyecanlı, tedirgin ağlamaklı herşeyi yansıttığı o yüz haliyle kızın olduğu yere gelmesi beni benden aldı. Gözyaşlarımı ve kalbimi bıraktım o sahneye.

    YanıtlaSil
  30. Vee uzunca bir aradan sonra ilk kez dizi izliyorum, hemde bunalıp hiç sardırmadan... bu kadar dizi izlemiş biri bu diziyi övüyorsa tek dizi hakkım varsa onu izlemeliyim dedim.. 31 yaşında 30 bin yaşında gibiyim zaten :) yeni birşeye o kadar tahammül edemiyorum ki eski izlediğim dizileri izliyordum çok sıkılırsam. O da can sıkıntısı mı birşeylersen kaçmak, vakit öldürmek mi neyse işte..
    Dizi dizi gibi değil o işe git gel günlük rutini ve kasvetli haliyle nasıl o kadar dingin ve sakindi..( bi ara adamın darlanmışlığından darlandım, adam bi bırak git diyesim gelmişti ki dağlara gitti ne kadar analayışlı bir dizi 😅)
    nasıl hiçbirşey olmazken herşey oluyordu, ve aşırı bir beklentiye giremiyorsun gerçek hayattaki gibi mantıklı değilse beklemiyorsun her karakter için... mesela o bardaki kadın tapınağa gidince o adamın dönüp gelmeyeceği gibi...

    Gerçek olamayacak kadar anlayışlı merhametli, hissiz kalbe dokunacak kadar ince ruhlu bir adam... kız onu dinlemeseydi de severmiydi kesinlikle severdi.
    Bence zaten duyduklarından çok yapılanlardan etkilendi, ikisinin de birbirinin acılarını görmesi, dindirmek istemesi çok güzeldi..

    Dizide adını koyamadıklarımı da sen yorumlamışsın, karısı hakkındakiler gibi 🙂

    Tekrar tekrar izlemelik dizim oldu
    galiba...

    (Son bölüm kaldı izleyemiyorum bitmesin diye , mutlu bi son beklemiyorum ama huzurlu olabilcekleri yollara çıksınlar artık istiyorum)--> demiştim izledim geldim gidişata göre bunu görmek güzel oldu.

    YanıtlaSil
  31. Son derece başarılı bir dizi, evet, Pasta ve A Hard Day gibi filmlerindeki alfa erkek rollerinden sonra bu rol kısık ateşte, son derece ölçülü pişirilmesi gereken bir karakteri olağanüstü başarıyla çizmiş. Filmin senaryo ve sosyolojik gerçeklerine gelince, orta sınıf bir ailenin "oğullarım ille de üniversite bitirip beyaz yakalı olacak, gelinim avukat olacak, hep birlikte bu slamdan kurtulacağız, para sıkıntısı çekmeyeceğiz" takıntısı gerilimin ana unsuru bence.Toplumsal sınıflara, kastlara sadık, özelinde de ancak bir keşişin kaçıp kurtulabildiği şablon, kaskatı şematik orta direk yaşamlar, güvenli, güvenceli mahalle kültürü ve hep bir direğe tırmanma yarışı. Yani Ajussi bir üst sınıfa mensup üniversiteli avukat eşini klasik normlarda sevmiş olsa da kendisinin ona yeterli olmadığını hissediyor, taviz veriyor olabilir. Vazgeçememesi küçük burjuva dünyasının gerekliliği olabilir. Bir yanda bir varoş dilberi, senaryoda fazla deşilmese de pekala da rahatlıkla kafa koparabilecek, belki feleğin çemberinden geçip çokça istismara uğramış bir alt tabaka lümpen karakteri kendine yakıştıramamış olabilir. Küçük burjuvalar tutucudur. Neyse, nerdeyse Yeşilçam'ın "pavyondaki bakire", temiz kadın replikleri gibi ama bir o kadar da bana Didem Madak'ın şiirsel dünyasını naklen aktaran dizinin böyle gerçekçi şaplakları da olsun yani. Çok samimi yazmışsınız, bayılarak okudum. Diziyi 3 kere izledim ve hiç seken bir yanı, kusuru yok. Dilerim devamı gelir.

    YanıtlaSil
  32. Karısının ihtiyacı olana kadar ajusshinin yanında kalacağını söylediğini hatırlıyorum. Karısı yurtdışına oğlunun yanına gidince ilişkilerinin bittiğini ilan etmiş oldu aslında. Birde bunun üstüne tekrar Lee ji ah ile karşılaşınca ben mutlu son ilan etmiştim.

    YanıtlaSil