Kitap Siteleri

Kitap yazısı yazamıyorum çünkü kitap fotoğraflama noktasında inanılmaz bir tembellik içindeyim. Tek yapmam gereken kitabı elime alıp bahçeye çıkmak ya da denize indiğimde yanımda götürmek olduğu halde, Kıbrıs bana fotoğraf çekmem için şahane doğasıyla bol malzeme veriyor olsa da niye bilmiyorum, üşeniyorum. 

Bu satırları da yazıyorum ki yarından tezi yok hemen bu tembelliğime son verip kitap yazılarıma ağırlık vereyim. Bana kitap noktasında tavsiye niteliğinde çok fazla mesaj gelse de bu soruların yoğun bir kısmı da hangi kitap siteleri şeklinde oluyor. 

Öncelikle şunu söyleyim ki artık çok nadir kitapçıdan kitap alışverişi yapıyorum, ödül niyetine, bunu hak ettin, dokunarak kitap alabilirsin, cici kız şeklinde kendimi şımartmak istediğim zaman. Zira online kitap alışverişi ile kitap evinden kitap alışverişi -arasında fiyat olarak çok uçuk farklar var. 

Online kitap satın alma kısmına dönersem; sanırım, bilinen güvenilir sayabileceğimiz hemen her kitap sitesinden bir kez de olsa alışveriş yapmışlığım var. En çok hangisini, neye göre tercih ediyorsun diye sorarsanız;

Alacağım kitapları önceden belirlemiş oluyorum ve kitap alışveriş siteleri hesaplarıma girip her birinin sepetine aynı kitapları ekliyorum. Yekün olarak hangisi daha ucuz olursa oradan sipariş veriyorum. 

Son zamanlarda üst üste kitapyurdu sitesinden alışveriş yaptım zira sepetim orada daha ucuza denk geldi. Hatta bir dahaki ay alışveriş sözü verirseniz %5 indirim kazanacaksınız diye bir mail geldi. Kullandım, bir sonraki ay da tek bir kitap siparişi verdim, sepetim kargo ücretsiz limitine ulaşmıyordu ama %5'lik indirim sayesinde kargo ücreti ödememiş gibi oldum. Ha 3-5 lira bir indirim ediyor %5 ama olsun, ben mi zengin edeceğim milleti! Hahha :D Türk Extreme Cheapskates! Programı izleyenler anlar.




Neyse, dediğim gibi hangi site keseme uygunsa ona yöneliyorum. Bazen bir siteden alacağım kitaplar kargo ücretsiz sınırına ulaşmıyor, o zaman başkasına geçiyorum. Set kitaplar Hepsiburada'da bazen ucuza denk geliyor. Kitap benim için sürekli olan bir gider olduğu için en uygun olanı bulmaya gayret ediyorum.


Yalnız bir seferinde Tunalı'da ikinci el kitap alan bir sahafa kitaplarımı götürmüştüm, satmak için. Bazı kitaplarımı eleyip bunlar korsan demişti. İnternetten aldığımı, orijinal olduğunu söylediğimde internette korsan satıyorlar, demişti. Korsan diye elediği kitaplardan birini de fuardan aldığım için, he paşam tamam, yalanını sevdiğim diyerek üstelememiş, içimden, fuardan bahsetsem fuarda da korsan satıyorlar derse uğraşamam diye inanmış gibi yapmayı tercih etmiştim. Sözün özü, internet üzerinden satılan kitapların korsan olduğu yönünde bir şehir efsanesi var ki ben bunu %100 kar elde eden ve bu yüzden online kitap sitelerinden rahatsız olan kitap evlerinin uydurduğunu düşünüyorum.

Sizin tavsiye edebileceğiniz, hem ucuz hem de güvenilir online kitap siteleri varsa önerilerinize hep beraber talibiz.

Not: Geçenlerde yazdığım Sesli Kitap Gönüllüleri yazımı okudunuz mu?

Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. Sanırım 12-13 yıla yakın bir süredir kitapyurdu.com sitesinden duzenli alış veriş yapıyorum çok memnunum. Eskiden kitap siparişi yanında kahve filan da gönderirlerdi surpriz olarak ve çok sayıda ayraç olurdu. Bir süredir sürpriz yapmayı bıraktılar ama ben yine de daha ucuz ve güvenilir bulduğum için oradan alış veriş yapıyorum.Ayrica okuoku.com sitesi de fiyat olarak bazen daha uygun olabiliyor orayı da tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, o günlere ben de yetiştim :) Ama artık promosyon yerine daha ucuz olmaya başladı :)
      okuoku'ya da ekliyorum ama ucuza olmuyor :/ bir gün denk gelir belki :))

      Sil
  2. BKM Kitap.Kesinlikle tek geçerim.Nerdeyse her ay kargo bedava kampanyası yapıyorlar ve çok uygun fiyatlara şahane kitaplar alıyorum.Herhangi bir sorunla da karşılaşmadım,tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bkm'yi denemedim sanırım. Sepet oluşturmaya onu da ekleyim :)

      Sil
  3. ben de aynı yöntemi uyguluyorum.listemi kitap yurdu,oku oku ve kitap sihirbazı na ekliyorum.total de en ucuz olandan alıyorum.kitap sihirbazı peşin fiyatına taksit te yapıyor ama son günlerde ciddi pahalandı fiyatları.şu anda en ucuzu oku oku.selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taksitle kitaba girersem büyük ihtimal borç batağına saplanırım :D Ama aklımda dursun haha :D

      Sil
  4. Ben de babil.com şiddetle tavsiye ederim fiyatları diğer sitelere göre çok daha uygun, uzun süredir oradan alışveriş yapıyorum bir sıkıntı yaşamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim Babil ile inanılmaz kötü bir alışveriş deneyimim var. Asla tavsiye etmiyor ve alışveriş yapmıyorum

      Sil
    2. Yaa cookk şaşırdım ne tür bir sıkıntı yaşadın peki ?

      Sil
    3. Kitaplarım 3 hafta temin edilemedi. Muhatap bulamadım. Bulduğumda ise inanılmaz kaba bir mail ile cevap aldım. Maili yetkililere bildirdiğimde ise bir özür bile dilenmedi.

      Sil
  5. Kitapyurdunu bilmiyordum az önce baktım ve fiyatlar diğer sitelere göre daha iyi ayrıca sabırsizlikla bu yazini bekliyodum cok güzel olmuş 😘😘

    YanıtlaSil
  6. Ben bu yazıyı neden göremedim acaba bende en çok kitap yurdundan alıyordum ama bu aralar idefix ve aperatif kitaptan da alıyorum hatta aperatif kitap genelde çok uygun setler çıkarıyor bence oralarada bakın :) bende mesela listelerimi kitap yurdunda tutuyorum diğerleri ile karşılaştırıyorum fiyat olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aperatif kitap diye bir şey duymadım bile desem ayıp olur mu acab :)
      Bir inceleyim teşekkür ediyorum

      Sil