Kirpik Lifting Deneyimim (Blog)

Her zaman kirpik perması yaptırma istediğim vardı ama okuduğum negatif yorumlar yüzünden her seferinde vazgeçtim. 

Gözlerim inanılmaz hassas ve bir rimeli 1-2 aydan daha fazla kullanırsam gözlerimi çok rahatsız ediyor. Gün sonunda rimeli sildiğimde gözlerim tüm gün bilgisayar başında oturmuşum gibi yorgun ve kızarık oluyor. Rimel de çok da ucuz markalar tercih etmediğimi düşünürseniz 1-2 ayda bir yeni rimel almak epey ciddi bir maliyet oluşturuyor. Bu yüzden son zamanlarda sıkça duyduğum bir uygulamaya, kirpik lifting uygulamasına, kafayı takmıştım. 

Uzun zamandır da kirpik lifting nedir, ne değildir, kirpik lifting ile kirpik perması arasında ne fark var konulu araştırmalar yapıyordum.

Şunu belirteyim; yazılanlara göre kirpik lifting ile kirpik perması sonrasında çıkan görüntü arasında çok fark yok diyebilirim ama yapılan işlemler birbirinden oldukça farklı.

Kirpik liftinginde kullanılan kimyasallar ve kıvırma tekniği kirpiğe zarar vermediği gibi aynı zamanda kirpikleri de besliyor. Epey araştırma yaptıktan sonra kirpiğin dökülmesi, küsmesi gibi negatif hiç bir yorum da okumadım. Hem sıhhi sıkıntımdan kurtulacağım hem de rimel sürmeyerek biraz daha az günaha girerim diye kendimi avutarak yaptırmaya kara verdim. 




Geçen gün şurada yüz kremi tavsiyesi verdim ya, yorum gelmiş, makyaj günah, diye. Konu ile alakası yoktu ama bunu da kendime ilahi bir işaret aldım, olsundu. 


Konudan saptım, kirpik liftingi nasıl yapılıyor size onu kısaca anlatayım.

Öncelikle kirpikler üst göz kapağına sabitleniyor. Aynen şöyle;


Alıntı

Üzerine sabitleyici bir solüsyon sürülüp bir müddet bekletiliyor, ardından keratin içeren bir serum sürülüp bir müddet de böyle bekledikten sonra en sonunda kirpikler boyanıyor. Bu işlem toplamda 1 ila 1,5 saati buluyor.  

Ben de şöyle bir sorun oldu; işlemi yapan kişi kirpiklerimi bir türlü üst göz kapağımda sabitleyemedi. Kirpiklerim sürekli yaramazlık yapıp inatla kalktılar. Bazı kirpikler oldukça kıvrıkken bazıları düz kalınca düzensiz bir kıvrıklık, doğal bir karmaşa oluştu. Bu sebeple doğal bir görüntü çıktı sonuç olarak. (İçimdeki Pollyanna konuşuyor:) 

Bu yaşadığımın sebebi benim kirpik yapım olduğunu sanarak çıktım klinikten ama sonrasında izlediğim videolarda bunun için bir çözüm olduğunu, inatla kalkan kirpiklerin üzerine streç film gibi şeffaf bir kalkan konulmasının sorunu çözeceğini öğrendim. Yani sanırım işlemi yapan kişinin acemiliğine geldim. Olsun, sonuçta tecrübe kazandım. Sus, Polly sus!

Benim kirpiklerimin ucu çok sarı olduğu için zaten boyayınca daha uzun gözüküyordu bir de böyle doğal karışık bir kıvrıklık oluşunca sonuçtan çok memnun kaldım. Hele evde her aynaya baktığımda kıvrık kirpikler görmek inanılmaz motive edici bir şey.

Ama size değinmek istediğim bazı noktalar var;

  • Kirpik liftingi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ben acaba işlem kirpiğime zarar verir mi endişesiyle kendim yapmaya hiç yeltenmemiştim. Ama evde kendi kendimize yapabileceğimiz bir işlem olduğunu bizzat deneyimledim. Ama burada alacağınız kirping lifting seti hakkında detaylı bir araştırma yapmanızı öneririm. Sonra kirpiklerinizden olmayın. :)


  • Ben kendi kendime yapamam kirpik lifting ücreti ne kadar diye sorarsanız, yaptırdığınız mekanın kira parasına göre değişiyor. Eğer merkezi, lüks bir semtte yaptırıyorsanız ve kira parasını sizden çıkarmak istiyorlarsa 300 liraya kadar fiyat isteyen duydum. 


  • Kirpik lifting dökülme yapar mı diye sorarsanız, sanırım 1 ay kadar oldu, ne hemen sonrasında ne de şimdi öyle bir problem yaşamadım, Allah'a şükür ki.


  • Kirpik lifting sonrası dikkat edilmesi gerekenler hakkında da bir uyarı yapmak istiyorum, işlemden sonra 1 gün boyunca gözünüze su değdirmemeniz gerekiyor, namaz kılan biriyseniz regl döneminize denk getirmenizi tavsiye ediyorum.


  • Kirpik lifting kullanım süresi 3 ay diye ifade ediliyor olsa da bu kişiden kişiye, kişinin kirpik yapısına göre değişiklik gösterir diye düşünüyorum. Benim bir ay oldu ve anlattığım nedenlerden dolayı zaten çok başarılı bir sonuç elde etmediğim için düşmeye başladı. Ama halen bozuldu diyemem.
Sanırım söyleyeceklerim bu kadar. Sizin sormak istediğiniz bir şey var mı?


Yorum Gönder

18 Yorumlar

  1. Bende de bu tarz şeyler yapma isteği hiç olmuyor. Sıfır makyaj sıfır sorun :D

    YanıtlaSil
  2. Benim de kirpiklerim uzun fakat düz bu nedenle her ne kadar uzun olsa da hiç kirpik yokmuş gibi duruyor. İpek kirpik çok konuşuluyordu fakat kullanımı çok zormuş. Kirpik lifting mantıklı geldi şu an. Gözlerinde herhangi bir acı hissi oluştu mu Nabrut?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İpek kirpik olayı hakkında çok bilgim yok açıkçası. Abdest sıkıntısı yaratacağı için.
      Hayır, öyle acı falan yok. rimel sürmekten farksız.

      Sil
  3. Ben doğallıktan yana bir insanım aslında( Ama nedense yüzümde her zaman bi ton makyajla geziyorum.) Kırışan yüzümü, çöken göz kapaklarımı ve dökülerek azalan kirpiklerimi falan pek seviyorum, vücudumun her parçası olduğu haliyle çok değerli benim için. Estetik işlemlere kendi üzerimde karşı olduğum için :P bu konularda çok az bilgiye sahiptim ufkumu açtın hatta hiç duymamıştım (Namazda gözü olmayanın ezan da kulağı olmaz malum) benim içinde baya bi bilgilendirici oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kirpik Lifting inanılmaz doğal bir işlem :D Tam sana göre o zaman :)
      Ben de doğallıktan yanayım çünkü doğal bir cilt makyajı, doğal tonlarda bir ruj falan :DDDD

      Sil
  4. Benim kirpiklerim simsiyah ve biraz gür tek sıkıntım kıvrık olmaması, yani baygın bakışlara sahibim ve canlı gözlere sahip olmak istiyorum .Bazı kişiler bana 'uykulu' göründüğümü de söyledi halbu ki gözlerimden kaynaklı sorun. Yapmak istiyorum dediğin işlemi bu yazıdan önce akkımdaydı bunun üzerine denk gelince isteğim arttı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım sen de memnun kalırsın. Kesinlikle bakışları çok değiştiriyor.

      Sil
  5. Inanamıyorum yazın tamda ben yaptırmak üzereyken gelmiş, nasıl da böyle denk geliyo:) Azcık bi tereddütüm vardı sayende kalmadi bakalım bizim sonuç nasıl olacak:)

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Nabrut,
    Ben hayat boyu ne makyaja ne de böyle işlemlere gerek duymadım. Yüzümü yıkayp çıkıyorum. Ancak bu aralar yaş aldığımdan mı nedir (28) acaba çok mu bakımsız ve salaşım diye düşünmeye başladım. Ama şimdi bu saatten sonra da makyaj felan yapsam insanlar buna ne oldu demezler mi? Çok fa insanları takan biri değilim ama yine de düşününce gerek var mı böyle şeylere boşver diyorum. Ama kendime güvenimin artması için de birşeyler yapmalıyım. Kendimi salaş hissediyorum. Sence ne yapmalı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani ne desem bilemedim :)
      Makyaj yerine kremler losyonlar peelingler ile kendini şımartabilirsin belki :)

      Sil
  7. Sevgili Nabrut,
    Ben hayat boyu ne makyaja ne de böyle işlemlere gerek duymadım. Yüzümü yıkayp çıkıyorum. Ancak bu aralar yaş aldığımdan mı nedir (28) acaba çok mu bakımsız ve salaşım diye düşünmeye başladım. Ama şimdi bu saatten sonra da makyaj felan yapsam insanlar buna ne oldu demezler mi? Çok fa insanları takan biri değilim ama yine de düşününce gerek var mı böyle şeylere boşver diyorum. Ama kendime güvenimin artması için de birşeyler yapmalıyım. Kendimi salaş hissediyorum. Sence ne yapmalı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani ne desem bilemedim :)
      Makyaj yerine kremler losyonlar peelingler ile kendini şımartabilirsin belki :)

      Sil
  8. Dün yaptım gözü resmen açıyor rahatlama hissi geldi

    YanıtlaSil
  9. Benim tek kafama takılan abdest sorunu olur mu. Yani abdest geçer mi. Çünkü ipek kirpik de falan geçmiyo😔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. perma ile aynı mantıkta. Perma ile fetvası aynıdır diye tahmin ediyorum

      Sil
  10. Merhaba bende 1 hafta önce yaptım kirpiklerin hafif kıvrımliydi zaten bunu yapınca çok fazla kıvrımlı oldu sanırım ped i M kullandigim için acaba tekrar yapsam bu defa L kullansam düzelir mi

    YanıtlaSil