Pembik Gelin Olmak ya da Olmamak için Gerekenler

Olmak ya da olmamak işte bütün mesele buydu. Şayet bir gün bir çılgınlık yapıp size evlendiğimi söylersem ♫♪♬ evi baştan aşağı maviyle döşeyeceğim. Pembik gelinlere karşıt akım olarak doğup Mavicilik akımı olarak gazetelere manşet olacağım.

Mavicilik akımı doğuş aşamaları kaydederken ben yaptığım gözlemler neticesinde pembik gelinlerin çocukluk travmaları olduğu hakkındaki tespitlerimden bahsedeyim

Genelde küçük yaşta evleniyorlar ve çocukken pembe odaları olmuyor, pembe eşyaları olmuyor, daha doğrusu çocuk odası, genç kız odası gibi ihtiyaçlardan mahrum olarak büyüyorlar.

Kimilerinin buna ulaşamama sebebi maddi imkansızlıklar iken kimileri de anne baba kurbanı oluyor. 

Mesela: Pembik gelin çocukken annesinden pembe olduğu için beğendiği herhangi bir şeyi almasını istiyor ama annesi belki daha kaliteli, belki daha ucuz belki de çocuğun gözüyle bakmak yerine bir yetişkin gözüyle bakarak anlamsız bulduğu için pembe olan şeyi almıyor.

Ve işte çocuklukta alınmayan tüm pembe şeylerden sonra pembik gelin, gelin olma hazırlığına başlayınca;


Pempeee seni yeneceğim, diye güreş sahasına atılıyor.


Pembik gelin çıktı meydaaaneee, tüm pembeleri toplayalım dedi damadeeee. (buraya bir random gülüş yakışır)

Pembik gelinlerin kocaları da bir tuhaf anacım. Ev mi çocuk yuvasında mı yaşıyorlar belli değil ama hallerinden o kadar memnunlar ki Instagram pijamalı, gülen suratlı pembik gelin kocası fotoğraflarıyla dolu. Tabii, doğru tahmin ettiniz; pijamalar şirketten! Yani sponsorlu.


pembik gelin kocası
Acaba pembik gelin kocaları aralarında şöyle konuşmalar yapıyorlar mı?

La Ağmet geçen gün Instagram'daki pijamalı fotoğrafımı beğendin mi? 

İnsan  400-500 bin kişinin takip ettiği bir sayfaya neden pijamalı fotoğrafını koyar, hem de koca göbeğine bakmadan! Akıl sır erdiremiyorum. Baklavaları falan olsa fantazik olacak ama o da yok!

Konuyu hep böyle dağıtıyorum, toplayım. Pembik gelinlerin çocukluğuna indim, kocalarının pijama partisinden bahsettim hah, demem o ki 3 yaşına girmek üzere olan yeğenim de yaşına uygun olarak tam bir pembe hastası.

Her şeyinin pempe, evet, pembe değil pempe olmasını istiyor. Koyu pempe ama açık pempe değil. :D Her şeyinin pembe olmasını istemesi yaşına gayet uygun bir davranış olduğu için asla yadırgamıyoruz.

Hatta dün ona güneş gözlüğü almaya gittim, çünkü pempe güneş gösslüğü istiyordu. İki gözlük arasında tereddütte kaldım. Bir tanesi tabii ki pempe idi. Ama diğeri de o kadar güzeldi ki, yuvarlağın çevresini papatya gibi yaprakla çevirmişler. (Yani arife tarif gerekmez, ben anlatamadım ama siz anlamışsınızdır.)

İkisi arasında kalınca da görüntülü arama yapıp hanımefendiye sordum, hangisini istersin?

Pempeee, dedi. Aslında pempe olmayanı daha güzel olduğu halde ileride başımıza pembik gelin olmaması, zamanında ve yaşında pembe rengine doyması açısından istediği aldım. 

Öyle işte!


Hala Sultan Bildirdi!

Yorum Gönder

22 Yorumlar

  1. ilk evlendigimizde kardesim icinde pembe olan bir nevresim takimi hediye etmistide,esim söyle bir bakti,bunda sirinler mi uyuyacak dedi.kullanmadik,baskasina verdik.gercekten erkekler nasil kabul ediyorlar ki.nabrut,bide ,yeppudaa yi düzeltemediler,koreantürk de cok gec cevirmeye basladi.sen nerden izliyorsun?baska siteler ceviri yapiyormu? sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :D doğru insanla evlenmişsin :D
      Şu sıra bir şey izlemiyorum izlediklerimi yazıyorum :) Ama sonra ne yapacağız ben de bilmiyorum. ben yeppudacıyım malum :D

      Sil
  2. İnstagramda kitap yorum sayfam ve bir grubumuz var. (Blogum sitem de var) Bazen toplaşıp bazen tek tek okuyarak kitap yorumluyoruz. Etkinlikler yapıyoruz. En fazla beğeni alanımız 300 civarı takipçi olayı daha beter. Eğer herkes gelsin derseniz 5000 lere kolayca ulaşılır ama benim gibi kitapla ilgili olsun en azından derseniz anca 1000 civarlarında dolanırsınız. Pembikgillere bakıyorum bir anda tavan yapıyor 2000-3000 beğeni topluyorlar. Gözümüz yok (külliyen yalan). Sadece biz bir kitaba en azından üç- dört belki daha fazla gün harcıyoruz. Notlar çıkarıyoruz. Grubumuzda fikir alışverişi yapıyoruz. Yazdım yazdım yorumsuz deyip konuyu kapatıyorum. Bir rica instagramda Necla Canal'ı da bir tkibe alırsanız o daha farklı bir cephe. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pembik kitap okuyarak bir akım mı yaratsak tüm kitapların dış kapağını pembeye boyalım Aaa hatta güzel fikir siz yapmayın durun bunu ben yapayım belki patlarım fenomen olurum :D
      Necla Canal neymiş ola hemen bakıyorum :)

      Sil
  3. Benim hiçç pembe eşyam olmadı :) İlk mobilyalarım kahve, krem idi şimdi ise bordo.
    Ela pembe değil de mor çok seviyor :) İlle pembe olsun diye bir takıntısı yok çocuuumun. Odanı hangi renk istiyorsun diye sorduğumda; "kırmızı" dedi. Pembeyi sevmiyor değil, seviyor ama pembe olmasa da olur hani :)
    Şimdiki takıntısı mint yeşili.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen yine de ona pembe şey yap bak ne olur ne olmaz :D Pembik fotoları falan olsun ahaha :D

      Sil
  4. Pempe gösslük alarak iyi yapmışsınız, bir iki sene içinde değişecek zaten renk zevki. Mor mavi yeşil turuncu.. büyüyene kadar neredeyse her renk favorileri arasında yerini alıyor. Pembik gelin konusuna gelince bilmediğim sularda yüzmemeyi tercih ediyorum :D . Asiye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğrenmemenin kusur sayılmadığı bir konu olduğu için problem yok :)

      Sil
  5. Ah inanmıyorum beklediğim yazı şimdi ufak bir açıklamada bulunmak istiyorum yanlışlığa mahiyet vermemek adına ben de pembeyi çok seviyorum bildiğin seviyorum yani.gerçi çok zor oldu kabullenmem ama neyse.Şöyle bir durum var benim anlamadığım benim pembeyi sevmem bütün eşyalarımın a dan z ye pembe olmasını gerektirmez ki. instagramda öyle evler görüyorum ki resmen pembeden midem bulanıyor gözlerim kanıyor bu evlerde nasıl yaşıyorlar ben bakarken bile fenalık geliyor.o zaman ne diyelim büyük konuşmadan çünkü neyi kınarsaK başına gelırmıs ALLAH PEMBIKLI GELIN OLMAKTAN KORUSUN BIZI :))::)):DDDD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pembe sevilmez mi? Pembeyi ben de seviyorum :) Ama pembeye boğulmak ve sevmek aynı şey değil. :D Amin amin :D

      Sil
  6. Allah'tan kimsenin kocası olmayacağım dediğim durumdur. Düşünsene pembe yatak örtüsü, pembe perdeler, pembe halı, tabak, pembe kanepeler.. Cennet mi cehennem mi bilemedim. Ben de senin gibi maviciyim. Bebe mavisinden turkuaza mavinin her tonuna hayranım. Hem huzurun rengi hem de cinsiyetsiz bir renk bence. Çocukluğuma da indim de pek pembeli birşeyler bulamadım.
    Böyle bir akım başlatır isen akımına akabilirim ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam önce evlenmem lazım ama bekar evinde mi başlatsam hem sponsor falan da bulurum :D yardım eder misin ahaha :D

      Sil
  7. Ya nabrutcum konuyla alakalı değil ama benim bir şey çok dikkatimi çekiyor. Birçok yazının paylaşım saati sabah dokuzda. tam 9:00 ama :) bir sebebi mi var ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) Şöyle ki çoğu zaman gece yazıp otomatik yayın saatine ayarlıyorum kendiliğinden yayınlanıyor. ^^

      Sil
  8. Yani hiçbir zaman pembik olmadım , zaten Allahtan akım ben evlendikten çok sonra doğdu ama erkekler neden bu evlerde yaşamayı kabul ediyor kısmına gelirsek şöyleki özellikle evlilik hazırlıkları zamanında erkeğe leopar pijama takımı al " ulan ben bunu mu giyeceğim demez " aaa çok güzel düşünmüşsün benekli benekli evde kaplan gibi dolaşırım der " he evlenince giymez o ayrı, mobilya mevzusunda da ,adamlar hiçbirşeye karışmıyor ki banane diyor, akşamları sadece yatmak için kullandığı bir evi nasıl döşerse döşesin ,yeterki evlenince bir ömür senin yüzünden pembik olamadım diye dırdır etmesin diye düşünüyorlan neden ? erkekler akıllı adamlar böyle dünyevi şeylerle uğraşmazlar ; Al bir erkeği koy bir ahıra ,ulen burda yaşanır mı demez, hemen ortama uyum sağlayarak bir öküze dönüşüverir ; ayyy çok ağır oldu ya şöyle okudum baştan sona neyse zaten gerçekler acıdır yanı ben ne yapayım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah :D aaa çok güzel düşünmüşsün benekli benekli evde kaplan gibi dolaşırım der ahahahah :D
      Tam bir feminist yorumu olmuş ama on numara tespit. diyecek sözüm yok :D

      Sil
  9. AHAHAHA :D Çağımızın hastalığı premses gelinler ama emin olun bu travmalara sahip olmayıp evini baştan aşağı pembeyle döşeyen var ve size bir kara haber vereyim bebe mavisi adı altında çokkkktan maviye de el atılmış durumda :) Eşlerine bende gerçekten şaşırıyorum yahu insan hiç mi bir şey söylemez en azından pembe tülün evin salonunda ne işi var diye sormaz? Bu konuda eşlerine diş geçiremeyen beyler ileride ki muhtemel tartışma ve anlaşmazlıkta asla haklı durumunda olamayacaklar. Evliliklerine hükmen mağlup başlıyorlar. Öğrenilmiş çaresizlik sendromuna tutulduklarını düşünüyorum. Bir isyan başlatıp instagramda ki fotolarını sildiren ve evi çocuk odasından çıkarıp oturulabilir bir hale getiren ilk koca günümüzün fatihi unvanını alacaktır :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Travma inan ki bak :D Hiç 30 yaşında evlenip de evini pembeyle döşeyen gördün mü :D ahahah :D
      Fatih güzel oldu

      Sil
  10. Renklerin duygusal yönü de var diye biliyorum Pembe renk mutlu ediyor insanı.Mavi sakinleştirir, mor en çok psikolojik olarak etkileyen renklerden mesala duygusallaştırıyor falan.Neredeyse bütün renkleri anlatabilirim isterseniz tabi😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evim pembe olmadığı için mi yeterince mutlu değilim acaba :D

      Sil
  11. Ben baktım evlenemiyorum önce annemlerin evinde başlattım, orayı mavi ağırlıklı döşedik ten sonra bekar evine geçtim. Sırf duvarları mavi boyamışlar diye şimdiki evime taşındım (Sırf olmasa da etkili sebeplerden biri) Artık evlenince maviden sıkılmış pembeye geçmek istiyor olabilirim, istersen sahibinden az kullanılmış temiz mavi konseptli eşya temininde bulunabilirim 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vay be senin de pembik gelin olduğun günleri görür müyüz acep :D

      Sil