90'ların Dizileri

Söz kadrolu misafir yazarım Özlem Abla'da!

Ellerine sağlık!

"Seksenlerin sonuna yetişmiş doksanlarda ergenliğini genç kızlığını yaşamış iki binlerin ilk yıllarında üniversite hayatı yaşamış biri olarak artık hayattan tat alamıyorum.

Duygu gerçekten terk etti bizi … 


Maddenin içinde kaybolduk her şey elle tutulur gözle görülür olmak zorunda , oysa insanı besleyen yücelten o görünmeyen duygular değil mi ? Bunları yaşayan bir insanın ruhu bugünün dünyasında acı çekiyor sürekli eskiyi özlüyor, oraya dönmek istiyor.


O zamanlar yaşarken hiçbir şeyimiz yoktu madden istediğimiz hiçbir şeyi alamazdık garibanlıktan, yada anne baba dan ama ruhumuz toktu gerçekten saf ve temizdik.


Ben ortaokul ve liseyi ihl de okudum kız erkek aynı okulda farklı katlarda idik bahçelerimiz ön arka bahçe olarak ayrı idi ona rağmen bir teneffüs kızlar çıkıyorsa bahçeye erkekler çıkamazdı okul çıkışlarımız bile saatle düzenliydi o kadar koruyorlardı ki bizi o zamanlar tabi yine sevgilisi olan tek tük kişiler vardı birbirlerini belli bir yerde beklerlerdi bir yere gidip oturacak olsalar pastane falan sahibi müsaade etmezdi. Bu anlattıklarım bazılarının belki hoşuna gitmez kızar ama ben bunun değerini o kadar iyi anlıyorum ki insanın duygularını temiz tutan masumiyetini koruyan şeylerdi bunlar .




Her anlam da ne kadar şanslı olduğumuzu düşünüyorum izlediğimiz diziler dinlediğimiz müzikler şuan ki yapımlarla uçurumlar var arasında …


“ Yeditepe İstanbul “ u “Şaşıfelek Çıkmazı” nı “Bizim Ev” i “ Yedi Numara” yı “Ferhunde Hanımlar” ı      “ Baba Evi “ ni “Ekmek Teknesi “ ni izleyen biri bugün “Sen Anlat Karadeniz” i nasıl izlesin ? 



Orda ki repliklerden nasıl etkilensin, her sahnesinde şehvet pompalanan duygu yoksunu dizilere gülmekten başka bir şey gelmiyor elimden. Bugün aklıma düştü birkaç replik derledim internetten nabrutcum seviyor böyle şeyleri bide bizimkiler bulunsun istedim. Yüreğimize dokunan o sahneler ve sözleri sizde bilin istedim."

Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. Gerçekten 90 lardaki dizilerin tadı bir başkaydı. Listede olmayan muhakkak unutulmuştur. Süper Baba dizisi ,jenerik müziği bile klasikleşti. Ben artık yerli dizi izlemiyorum zira izleyemiyorum. Gereksiz uzun süreler,aynı konuların işlenmesi aynı kişiye aşık kardeşler birde bu aşkın dünyanın en saf en masum olarak gösterilmesi ki ben bundan fazlasıyla rahatsızım , evde ayakkabıyı geçtim çizme nedir ya dolaşılması , yalılarda yaşayan insanlar maşallah milletçe yalıda yaşıyoruz, genç kızlarımıza okumanıza gerek yok zengin adam bulun evlenin ve bunun yollarının anlatılması ha birde bu kızımız varoş bir semtte yaşar bunun gibi onlarcası. Gerek yok vakit kaybına . Ama doksanlar gerek dizileri gerekse müziği ile bir başkaydı ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef 90şlarda her şeyin tadı başkaydı. Süper baba evet bir de listeye Sıcak saatleri ekleyim :)

      Sil
  2. nasıl güzel hislerime tercüman olmuş bir yazı... Senelerdir oturup televizyon başına dizi izlemiyorum çünkü o kadar kalitesiz o kadar bayağı ki... hele aşklar... Hep yasak aşk, şehvet dolu aşk... Aşk kavramını o kadar yerin dibine soktular ki... Düşünün harika bir roman olan Jane Austen'in Aşk ve Gurur'unu bile saçma sapan bir şekilde kurgulamışlar kadın yemin ederim ters dönüştür mezarında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi dizi o uyarlanan? Hiç duymadım :D

      Sil
    2. bu yıl başıydı mert fırat ve bir kadın oyuncu baş roldeydi. aşk ve gurur dizinin adı konusunu bir okuyun yani :D tamam darcy olarak mert fırat tamam ama ya o dizinin uyarlaması !

      Sil
    3. Ah tamam :) Ben izliyordum o diziyi :D Mert Fırat hatırına o uyuz kıza rağmen başlamıştım :D

      Sil
  3. 95 doğumlu olmama rağmen ben de eski dizilere hayranım.. Geçen sene 7 numara dizisini youtube dan izledim. Ne kadar eğlenceli, samimi bir diziydi öyle. Maalesef günümüz dizilerinde aynı tadı alamıyoruz. :( bütün kızlar çok güzel, hepsi mankenlikten gelmiş ÇITIRLAR :) dişler implant bir tanesinde bile yamuk diş göremezsin :D ütopikler resmen.. Ama yedi numara dizisi öyle mi? karakterler çok doğal.. dizideki RÜYA karakteri çok güzel ama hafif toplu, cansu karakteri tatlı ,espirili tavşan dişli :) hepsi ama hepsi doğallar,samimiler ve gerçeği yansıtıyorlar. ARTIK BÖYLE DİZİLER SAMİMİ DİZİLER NE YAZIK Kİ GÖREMİYORUZ.. oyüzden kore dizilerinde en çok Reply serilerini severim :) Haa son zamanlarda trt de yayınlanan diziler de güzel oluyor. Seksenler, diriliş,abdülhamit,aslan ailem falan aile dizileri.. ahhh ekmek teknesi dizisi tadını vermiyor tabi :) ''ulan jalee ulan jalee'' diyen korkut, kahvedeki heredot cevdet ahhh ne severdim o diziyi :) bana kış günlerinin o samimi akşamlarını hatırlatıyor :)
    neyse öyle işte nabrutcum sevgilerr :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, güzel bir tespit olmuş, kışın sıcak çay yanı izlenilen diziler...
      Reply serisini ben de çok severim ki bugün yayınladığım dizi de belki izlemişsindir aynı tatta idi. Biz niye böyle şeyler çekemiyoruz acaba?

      Sil
  4. Her ne kadar doksanların sonunda doğmuş olsamda ben bile özlüyorum o dizileri. Çoğunu izleyebildim sanıyorum. Bazen annemle internetten 7 numara izliyoruz belki her bölümü on kez izlemişizdir ama asla izlerken sıkılmıyoruz. Sanırım bu dizilerin başka bir gücü de defalarca izlesen bile asla sıkılmaman.

    YanıtlaSil
  5. 7 numara dizisini her yaz izliyorum. Espirilerden kültür, bilgi akıyor. Küfrü, hakereti komedi diye dizede sinemada önümüze koyanlar size layık gördüğümüz bu diyor alay edercesine. Sinema da dizide sanat, ahlak kalmadı. Filmi çeken, oynayan kazancın bol olsun diyor. Sonra da sanattan dem vurmazlar mı, o zaman bitiyorum. Bu sebepten son 3 senedir çok nadir türk filmi, dizisi seyrettim. Değer gördüğüne değer vermeye devam ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Of! Öyle! sanattan geçtim, bel altını komedi diye sunmasalar ona razıyım. Komedi izleyemiyoruz!

      Sil