Black Kore Konusu Yorum ve Replikleri

Black Kore Konusu

Song Seung-Heon ölüm meleğidir. Go Ara ise ölümü yakın olanların üzerinde siyah bir gölge görmektedir. Go Ara insanları ölümden kurtarmak için uğraşırken yolları Song Seung Heon ile kesişir. Ama hikaye bir çok gizem ve sır barındırmaktadır.

Black Kore Dizisi Yorum

  • İlk bölüm efsane başladı, ikinci bölüm epey sıkıldım. Hatta ikinci bölümde bu adam ne arıyor böyle falan derken 2. bölümün sıkıcılığı 3. bölümde mana buldu.
  • Algoritma da böyle devam etti; bir bölüm kapalı diğer bölüm o manasız sahnelerin açığa çıkması....
  • Diziyi ilk 9 bölüm hiç anlamadan izledim. Ve herhalde sorun bende diye düşünerek devam etmeli ve anlamalıyım diye inat ettim. Hahah!
  • Özellikle 12. bölümden sonra dizi aldı yürüdü. Zaten Honey dizi boyunca ismi gibi Black giyindi ki dizi kötü olsa bile onun için izlerdim. 
  • Dizi karmakarışık sırlarıyla bu senenin en iyi dizisi olabilirdi. Ama ama ama... Şunu bilmeniz gerekir ki dizide büyük mantık hataları vardı. Her dizide az çok mantık hatası olur ama bunlar kabul edilebilir ölçülerdedir. Lakin bu dizideki bazı mantık hataları çok barizdi. 
  • Hani bu hataları nasıl yaptılar, böyle güzel bir dizide diye saç baş yoldurttular.
  • Tüm bunlara rağmen bayılarak izlediğim bir diziydi. Hatta mantık hatalarını bulmak tüm sırları yerine oturtmak için tüm diziyi yazdım. Hihi!
  • Son olarak sevgili çevirmenlerimiz Yeppuda Haber Ajansı'na ve hassaten mantık sorularımla kendisini epey rahatsız ettiğim Mari'ye teşekkür ediyorum
Not: Dizi hakkındaki izlemeyenlere fikir vermesi açısından bu dizi ile ilgili anketi,  ve yine 2017'nin en iyi dizileri anketini cevaplarsanız çok sevinirim. Eğer mobilden giriyorsanız anket en aşağıda, masaüstünden giriyorsanız sağ tarafta olacaktır... 

Edit: Anket sonuçlandı.

Yasal Uyarı: Buradan sonrası yüksek dozda spoiler içerir.


Buradan sonra repliklere geçmeden şöyle genel hatlarıyla dizinin sırlarının dökümünü ve aklımda kalan mantık hatalarını yazacağım.

Dizi Black'in suya atlayıp arabanın içinde bir ceset bulması ile başladı.
Hiçbir şey anlamadık.

Meğer; o ceset Joon'a aitmiş ve Joon da Black'in ta kendisiymiş. Joon Clara'nın ölümüne şahit olduğu gece Ha Ram'ın babası ile karşılaşıyor. Ha Ram babasındaki gölgeyi vurdum diye Joon'u vuruyor. (ki Ha Ram'ın onu vurması saçmaydı :) O sırada Joon gidiyor bir telefon kulübesinden üvey annesini arıyor. Üvey annesi onu bulup hastaneye götürürken oğlu Moo Gang'ın fenalaştığını öğreniyor, yarı yaşar halde olan üvey oğlundan kalbini alıyor, bu ameliyat için yanındaki doktor arkadaşını* kullanıyor. Sonra Joon'un cesedini bir arabaya koyup uçurumdan denize atıyor. Moojin Avm felaketinde ölen bir çocuğu ezip tanınmaz hale getirip Joon olduğunu iddia ediyor.

*O doktor arkadaşının kim olduğunu bir türlü çözememiştik ki o da yıllardır kayıp olan bir ruhmuş ve doktorun bedenini ele geçirmiş. 

Yine meğerse Joon'un cesedi de kayıp olduğu ve cenaze töreni yapılmadığı için  kayıp bir insan 444 ölüm meleği olarak kalmış ve cennete gidememiş.

Yıkılan Avm'de ölen Joon Oppa'nın arkadaşının haberlerine bakan annesi çocuk tanıdık gelince kapsülü alan doktorla konuşacak oldu yine kesildi. 

Meğerse o çocuk Joon  diye yüzünü tanınmaz hale getirip yol bıraktıkları çocukmuş.

Doktor kız Soo Wan aslında kaset olayının başrol kızı Kim Sun Yung imiş. Kaseti alabilmek için Mo Gang'a yaklaşmış sandık ama öyle değilmiş.

Moo Gang öldürüldü morgta tek parmaklı katil onun gözlerini oymak için geldi. Ama o sırada Moo Gang Black olarak canlandı.
Önce Moo Gang ölmedi nasıl yani diye düşünürken öldüğünü ama bedenini Black'in ele geçirdiğini öğrendik.

Meğer katil de Moo Gang'ın gözlerini delilleri topladığı odayı açmak için kullanacakmış.
Ayrıca o tek parmaklı katil üzerine de çok oynadılar, altından bir sır çıkacak sandık ama sıradan bir kiralık katilmiş.

Black ise kaçıp bir bedeni ele geçiren çaylağını yakalamak için bir Moo Gang'ın bedenini ele geçiriyor. Çaylağının Leo ile olan husumetini bildiği için onun etrafında dolanıyor.

Moo Gang'ı öldüren rehin alan kişi sanıyorduk.

Meğer çatıdaki özel harekat polisiymiş, aldığı emir ile para için hata süsü vererek vurmuş gibi yapacakmış ama vicdan yapıp itiraf ediyor.

Moo Gang ölmeden önce direk rehin alındığı Avm'ye gitmek yerine bir otele uğruyor. Otelde Leo ile görüşüyor.

Meğerse Leo, milletvekili Kim Yeun Soong'un oğluymuş. Moo Gang'ı şöyle tehdit ediyor; sen benim babamı ifşa edersen ben de senin anneni ifşa ederim. Leo, Moo Gang'ın annesinin yasa dışı organ nakli yaptığını biliyordu. O sırada uyuşturucu krizi geçiren Leo ölüyor ve cesedini 444'ün çaylağı ele geçiriyor. Moo Gang ile Leo'nun bu konuşması ise kim ve niçin olduğunu bilmesek de kayıt altına alıyor. (!) Bir mantık hatası daha :S
Sonra da her gölgeyi gören Ha Ram Leo'daki gölgeyi göremiyor. Dizinin en büyük handikabı da bu mantıksızlık!

Leo'nun bu gerçeği nasıl bildiğine gelirsek; çocukluğunda üvey annesinin Joon'u araba ile götürürken görüyor.

Yine ilk bölümlerde bir gelin ile bir damat kaza geçiriyordu ve ne olduğunu anlamlandıramıyorduk.

Meğerse ruhlarını almaya gelen ölüm meleği kadının aşk dolu gözlerine bakarak suç işlemiş. Ceza olarak kadına aşık olmuş. Kadına aşık olunca da ölen damadın cesedini ele geçirerek ölüm meleği yaşamına Dedektif Kang olarak devam ediyor. Ve bir ölüm meleği ile bir insanın çocuğu olarak Ha Ram dünyaya geliyor. Melez olduğu için de Ha Ram ölüm meleklerini görme yeteneğine sahip oluyor ama yarı insan olduğu için de onların sadece gölgelerini görüyor. 

Ha Ram'ın babası Dedektif Kang'ı elinde örümcek dövmesi olan bir adam öldürüyor. Örümcek dövmeli bu adam akıl hastanesinden kaçmış. Bu adamın Joon oppa ve kardeşini köşeye sıkıştırdığı öldürmeye çalıştığı bazı görüntüler görüyoruz ama olay hakkında daha fazla bilgimiz yok. Bu adam daha sonra oyuncu Lee Min Soo'yu da öldürüyor. Öldürmeyi çok seviyor ve Kim Sun Young ile bilmediğimiz bir ilişkisi var. 


Meğer; Çinli katil karısını sigorta parası için öldürüyor. Muhabir, Clara'yı öldürmesi karşılığında sigorta şirketinden parayı alabileceğini söylemiş. Ama Clara'yı öldürdükten sonra Muhabir akıl hastanesinin müdürü ile anlaşıp onu akıl hastanesine yatırmış ve orada beyni uyuşturulup hiç bir şey hatırlamamasısağlanmış. Moo Chan 20 yıl sonra onu akıl hastanesinde bulmuş ama uyuşuk olduğu için sorularına cevap alamamış. Ona ilaçları almayı kesmesini tekrar geleceğini söylemiş, yanında da çocukluk fotoğraflarını bırakmış. Çünkü bunun aklına daha önce ilaçlarını almamak gelmemiş. (!) Hahah :D Bir tane daha saçmalık!

Yine meğerse; Çinli katil hastane müdürünü öldürmüş, kaçmadan önce de alelacele Moo Chan'ın verdiği resmi yakmış. O meşhur yanık fotoğrafın sırrı buymuş. Bu da bir diğer saçmalık. O fotoğrafı alelacele yakmasının ne manası vardı?



Burada en absürt olan şey ise hastaneden bir akıl hastası aynı gün kaçıyor ama kimse onu düşünmeden müdürün katilini arıyor, kimsenin aklına kaçak hasta gelmiyor. Güya hemşire Moo Chan'ın bedenini ele geçiren Ölüm Meleğine bunu söylüyor ama o unutuyor, hemşire nedense ifadesini verirken bu ayrıntıdan (sanki çok önemsiz gibi) bahsetmemiş oluyor.  

Parmaksız Katil, yıkılan Avm'nin sahibi Woo Byung Shik'i de öldürdü. Bu katil Muhabir'in adamı sanıyorduk ama asıl en üsttekinin adamıymış. Saat Muhabir'de de var ama aslında Kim Ji Hoon'u öldüren kesin olarak bilinmiyor. 

Meğerse, Kim Ji Hoon'u öldüren Muhabirin bizzat kendisiymiş! Biz epey süre Man Hoo sanmıştık ama öyle değilmiş. Zavallı Man Ho'nun kardeşine yaptıkları haricinde pek de suçu yokmuş. o.0

Ha ram 2.bölümde rüyasında Joon oppanın çocukluğunu gördü ve ona dokunamadı ve Moo Gang'ın Joon Oppa olduğunu sandığı halde öldün mü yani, dedi. Biz onun Joon Oppa olmadığını sanıyorduk, halbuki gerçekten Joon Oppa imiş. Böylece Ha Ram gerçeği biliyor gibi oldu. Beyniniz yandı ise devam edeyim. 😂

Black'in Ha Ram'ın ruhunu alması gerekirken sürekli onu ölümden kurtarması ve Ha Ram'ın bir türlü ölmemesi üzerine artık bir şey  demiyorum.

Bir kaç bölüm önce iki çocuk oyun oynarken görülüyor ve göremediğimiz bir adam onlara köpeğini göstermek istiyor. Sahne burada kesiliyor. Saçma sapan bir sahne izlemiş oluyor, anlamlandıramıyor ve unutuyoruz.

Sonra Ha ram markette kaybolmuş bir çocuk görüyor. Polise götürüyor. Çocuğun bavula konulup öldürüldüğünü görüyor. 
Kurtarmaya gittiklerinde bavuldan kız çocuğu çıkıyor, erkek çocuğu pencereden atlayarak kurtuluyor. Görüntü değişmiş kız birinin hayatına müdahil olmamış oluyor ve o erkek çocuğu sonunda yine ölüyor.

Küçükken okudukları okula kapsül gömmüşlerdir. Bunu hatırlarlar ama açma zamanı gelene kadar açmamaya karar verirler. Ama aslında bu kapsülün içindekilere çocukken Joon oppa ve kardeşi bakmıştır. 

Bize göstermediler. Kapsülü açmak için ta ki son ana kadar beklediler.

Meğerse; meşhur kaset o kapsülün içinden çıktı. Aslında Moo Gang'ın bodrumundaki kaset bulunduğunda başka kaset olduğunu anlayamadık. 

Meğerse; bir kaset daha varmış. Bu kasette Kim Sun Young Muhabire cinsel istismara uğradığına dair röportaj verdiği sırada kamera kayıttan çıktı sanıp kendi görüntüleri kaydedilmiş.

Tifanny ve Man soo olayı kurgu çıktı gerçekler ortaya çıktı orayı da anladık. 

Joon Oppa Moo Gang değil gibi gösterdiler. Annesi Moo Chan senin abindi öldü, dedi. Ha Ram'da Joon'un elinde yara izi vardı artık geçmiş, dedi. Sonradan çözüldü ki beden Moo Gang'ın ruh ise Joon'un imiş.

Gitar kutusunu getirdi. Ölüm meleği sinirlenip kutuya tekme attı içinde bir şey çıktı ama göstermediler. 

Meğerse; gitarın köşesinden mektup çıktı. O sır da öyle açığa kavuştu.


Çukurdan yine bir ceset çıktı ve Mojin Avm ile alakalıydı. Ama onu da göstermediler.

Meğerse; o Ölüm Meleğinin yanında olan 416 imiş. Mezarı bulunduğu için eski haline döndüğünü gördük. Ve kayıp bedeni bulunduğu için cennete gitmeye hak kazandı. (!) 

Annesi Ha Ram'ı neden terk etti ve böyle davranıyor diye düşünüyorduk.

Meğerse; annesi babasının boynundaki ışığı görmüş çok korkmuş, kızını ve kocasını bu yüzden terk etmiş. Ha Ram babasındaki gölgeden annesine bahsettiğinde seviniyor ve kendisine bir not geldiği halde onu kurtarmak için hiçbir şey yapmıyor. Ha, o not kimden geldi, orası da muamma olarak kalıyor. (bir havada kalan ayrıntı daha)

Kasetin Ha Ram'da olduğu sanılıyor. Moo Gang öldürülmeden önce Ha Ram'ın evine gidip kaseti arıyor. O gün öldürüleceğini anladığı halde hiçbir şey yapmıyor ve ölmeyi tercih ediyor. Çünkü o gün annesinin kendisi için abisini öldürdüğünü öğreniyor. Ama ölen Moo Gang'ın bedeninde moğol lekesi görüldü. Bunun sırrı da anlaşılamadı. (!)


Genel olarak dizideki cinayetlerin sırrını Black şu şekilde açıkladı.



Bu kısım dizinin özetiydi diyebiliriz.

Diziden başka söylemek istediklerim; 

  • Black Akıl hastanesi müdürünün cesedinden parçalar yediği sahnede yok artık yaaağğğ demiş olabilirim.
  • Çinli katil Ha Ram'ı öldürdü, 2 litre kan kaybetmiş diye düşünürken Man Soo'nun da yanında olması başarılı bir ters köşeydi.
  • Burada Black Ha Ram'ın yerini sorunca Çinli Katilin onu öldürdüm diye delirdiği sahne çok iyiydi.
  • Man Soo karakteri sevilesiydi. Hele şirketi devralınca en alttan başlayıp pazarlamacılık yapması efsaneydi.
  • Abisinin Man Soo'yu dövdüğü ve köpeğini öldürdüğü sahne dehşetti.
  • Ha Ram ilk aşkı Joon'un daha çocukken öldüğünü öğrendiğinde ağlaması çok dokunaklıydı. Gerçi sonra Black'e döndü. 😜
  • Yalnız Ha Ram gerçekleri öğrensin, Black'in Joon olduğunu anlasın sarıp sarmalasın diye beklemekten kurudum. Ama olmadı. 
  • Bu dizi için o efsane bal rengi gözleri ile Go Ra çok çok iyi bir tercihti. Cast'ı oluşturanları tebrik ediyorum.
*1*


*2*


*3*


  • Black Final Bölümü hakkında konuşmak bile istemiyorum. Hatta hatırlamak bile istemiyorum. Yani Black dünya kaçak olarak yaşayabilecekken neden ama neden neden gitti yok oldu ya!
Resim yazısı ekle
  • Ölmesi yetti mi? Hayır! Bir de kızın hafızasını sildirdi. 
Finalden bahsedince moralim bozuldu daha fazla yazamayacağım.
Hadi artık biraz da siz yazın, eksiklerimi tamamlayın.

Not: Dizi hakkındaki izlemeyenlere fikir vermesi açısından bu dizi ile ilgili anketi,  ve yine 2017'nin en iyi dizileri anketini cevaplarsanız çok sevinirim. Eğer mobilden giriyorsanız anket en aşağıda, masaüstünden giriyorsanız sağ tarafta olacaktır... 

Yorum Gönder

71 Yorumlar

  1. Yazı bol spoiler içerdiğinden okumadım 😅 ama diziyi izledikten sonra gelip mutlaka okuyacağım. 😂 Sevgiyle kal. 💙

    YanıtlaSil
  2. müthiş bir dizi hüsranla bittiiiii... çok iyi anlatmışsın karmakarışık olan diziyi tek solukta tebrikler :)) bir diziyi bu kadar uzun anlatmanı ilk kez gördüm seni bağlamış ki zaten insanı meraktan içine çeken bir diziydi..aşk konusunu çok az işlediler joon black intikamını alamadı o gerçeği öğrendiğimiz sahne tam psikopatın beyin kıvrımlarının nasıl işleyebileceğini anlayamamazın nedenini çok güzel gösterdi nasıl bir anne müsveddesi bunu yapar. yazarken de sinirlendim kadın ha ra rolu iyidi ama song seung yakışmıyordu eksikti bir şeyler dizi boyunca ha ra nın paspal giyimi çok fazla gözümü yordu :)) berbattı. song seung hayranı olarak tüm dizilerini izlemişimdir her rolün hakkından iyi gelen bir oyuncu _bir adamın aşkı _dizisini izle ve bir kadın insanı nasıl deli ediyor anlarsın mutlaka izlemelisin tavsiyedir.. diziye geri döneyim yine blackın içindeki gölgeyi he ra nin neden görmediği kısmı da havada kaldı siyah renk giydiği için göremediğini söylemeleri saçmaydı yine mantık hatası vardı bir şekilde bağlamaya çalıştılar ama olmadı.. ilk bölümde beyaz hastane kıyafeti üstündeyken niye gölgeyi göremedi o zaman bağlantı yanlış olmuştu :))tahmin edilemeyen bir kurguydu son bölüme kadar her tahmin yanlış çıkıyordu bu yönden güzelken mantık hataları ve sonu çok kötü oldu.. song için yine izlerim tabiki o kızı bir daha iyi bir kadro olmaması dışında izleyeceğimi sanmıyorum aşkı bana hiç geçiremedi ürekli ağlamaklı tavrı aşkını ilan ettikten sonraki durgun seven bir kadın gibi duramayışından olsa gerek song var ya karşında bir kendine gel be kadın :))) çok konuştum sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bağlamaktan da öte yazmazsam anlayamayabilirdim ahaha :D
      Siyah giymelerinden hiç değilse saçma da olsa bağlantı vardı. Diğerlerine açıklama bile yapmadılar :D Ama evet beyazlı görmüştü onu :D
      Kadın kilolarından Black'e yaklaşamadı bence ahaha :D özgüveni taban yapmış olabilir :D

      Sil
    2. Siyah gitmese de kız göremez. Kendi gölgesini göremediğini söylemişti. Black in kapsülünden ha Ram çıkmıştı hatırlarsanız. Yani kızın gölgesi black o yüzden. Siyah giyiyor çünkü o kıyafeti sevdi haliyle de yakışıyor ve ilk olarak aldığı tarzda devam etti... Geç de olsa izledim. Goblin ve odyssey kadar tatmin etmese de baş rol için izledim. En sonunda ağlattı sağ olsun nedenini anlamasak da içimize oturdu kaldı...

      Sil
    3. Siyah gitmese de kız göremez. Kendi gölgesini göremediğini söylemişti. Black in kapsülünden ha Ram çıkmıştı hatırlarsanız. Yani kızın gölgesi black o yüzden. Siyah giyiyor çünkü o kıyafeti sevdi haliyle de yakışıyor ve ilk olarak aldığı tarzda devam etti... Geç de olsa izledim. Goblin ve odyssey kadar tatmin etmese de baş rol için izledim. En sonunda ağlattı sağ olsun nedenini anlamasak da içimize oturdu kaldı...

      Sil
    4. Sana katılıyorum ama kang ha ram hakkında söylediklerini saçma buldum "song var karşında bir kendine gel be kadin" derken adamin kadindan daha üstün olduğunu mu söylemeye çalıştın? Birini övücem diye diğerini gömdün resmen ayrıca "o kızı bir daha izleyeceğimi sanmıyorum" demeni anlamadım kız gayet güzel oynadı rolünü hem rolünü sevmediysen bile bu onun suçu değil ona verilen rolü oynadı sadece ha oyunculuğundan bahsediyorsan o ayrı bir konu ben baya başarılı olduğunu düşünüyorum ama senin fikrine karışamam renkler ve zevkler farklıdır bu arada Go Ara hayranı falan değilim (black dizisini izlediğimden beri song seung heon'a hayranım)

      Sil
  3. Bu diziyi izlememe kararı almıştım doğa üstü bir canlı olunca birlikte olmamaları en olası oluyor,iyiki devam etmemişim happy ending leri severim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemeye degmeyecek kadar kotu muydu sonu

      Sil
    2. Değil! Ama tatmin etmiyor ve mantık hataları var.

      Sil
    3. Bence black, okulda bi cocuk vardi intihar etmisti ama icine azrail girmisti onu asagi ittigi icin yok olmus olabilir sonucta insandi yani cunku ha ramin babasi da insan oldurdugu icin sonunda yok olmuştu

      Sil
    4. Okuldaki çocuğu ittiği için yok olmadı zaten ölüydü çocuk azrailin yapması gerekeniyaptı. En sondaki adamı silahla başından vurduğu için yok oldu. Ki vurması saçmaydı başka türlü halledilebilirdi. En önemli handikap leo nun içinde ruh vardı niye onda hiç siyah gölge görmedi beni en çok bu ve sonu rahatsız etti. Yaşlı hallerine iki tokat çakasım geldi.

      Sil
    5. işte hepimizi en çok bu kısım rahatsız etti sanırım: En önemli handikap leo nun içinde ruh vardı niye onda hiç siyah gölge görmedi beni en çok bu ve sonu rahatsız etti

      Sil
    6. Ya aslında kang ha ram şey diyodu: leo çok baskın, bisey göremiyorum falan ama yine de bunu çok vurgulamadılar. Bende önceden spoi yediğim için direk leonun gölgesine yoğunlaştım. Ve olaya böyle bir açıklama getirdim kendi çapımda..😁😁

      Sil
    7. Doğru, olabilir, o kadarını hatırlayamıyorum

      Sil
  4. Merhaba 👋 uzun zamandır senin bloğunu takip ediyorum ama ilk defa yorum yapıyorum 😃 black yorumunu uzun süredir bekliyorum acaba ben mi anlamdım bazı yerlerini diye çok düşündüm ama gerçekten fazla tamamlanmamış yerler vardı dediğin gibi hele ki Leo nun gölgesini görmemesi sanki senarist sonradan koymuş gibiydi ama sadece black için bile izlenirdi zaten onun için dayandık çoğu yerde 💛takipteyim ve yorumlarını severek okuyorum 💞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar :)
      Memnun oldum Öncelike^^ her zaman beklerim.
      Evet Leo olayı çok büyük sıkıntıydı :)

      Sil
  5. ilk 9 bölümü gerçekten anlamadan ve itiraf etmek istemesem de sıkılarak geçti , bir de bölüm olarak süresinin uzun olması gerçekten neden izliyorum (tabi ki song seung heon için :)) diye çok düşündüm , kızımızın leo nun içindeki ve babasının içindekini görmemesi , azrailin yok olması ile kızın anne-babasının alakasını çözemem , hala azrailin yardımcısının leo nun içinde olması bariz mantık hatası idi ama son 9 bölüm sürekli açığa çıkanlar ve dizinin gidişatı hepsini unutturdu , bu yıl içinde çok sevdiğim dizilerden biri oldu , azrailin yardımcısının leo nun içinden çıkması benim için tam bir ters köşeydi :) sonu ahh !! ben de dünya da yaşamasını bekliyordum ama çok farklı hüzünlü , buruk bi mutlu son oldu (son bölüm ne kadar ağladım ahh ahh )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son bölümü düşününce çok sinir oluyorum. Konuşmak istemiyorum moralim bozuldu yine :D

      Sil
  6. Bu nasıl bir dizi analizidir arkadaş?😁Spoi olmasın diye okumadım ama sürükle sürükle yazının sonu bitmek bilmedi😂 kısacası boş zamanım olunca Black filmini izliyecem onu anladım 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama analiz edilmeyecek gibi değildi. Yoksa kendim de anlamayacaktım

      Sil
  7. En saçma yeri yazmamışsın, belki de benim için saçmaydı; Black bir bölüm boyunca çıplak dolaştı. Hayır anlamadığım Ölüm Meleği iken giyinik de canlanınca ne oldu? Hadi diyelim canlanınca uyum sağlayamadı, bölümün birinde araba sürmek için -Ruhları götürürken- 'İnsanları çok izledim, sürebilirim.' demişti. Peki acaba onları çıplak mı görüyordu ki giyinmeyi akıl edemedi?
    -Penguen'in Annesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana cevap verdim biliyorsun :)

      Sil
    2. Muhtemelen diziye komedi katmaya calismislar ve basarilida olmuslar bence.en cok o sahnelerde guldum.beni eğlendirdi:)

      Sil
  8. Ay iyi ki izlememişim dedim finalde olanları okuyunca. Böyle sonlar beni çok kırıyor, uzun süre aklımdan çıkmıyorlar :(
    Yazı maşallah baya detaylıydı :D İzlemediğim halde oturdum okudum :D Ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunları yazmasam ben de diziyi anlamazdım öyle karışık bir diziydi.

      Sil
  9. Ayyy yorumum gönderilmemiş mi beklediğim bir diziydı halbuki 😑 bir daha yazamam çok uzundu ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelmiş ama spama düşmüş nedense. :) Yayınladım

      Sil
  10. Merhabalar ben de sizi uzun zamandır takip eden, ilk kez yorum yapan bir okuyucunuzum :) Black ile ilgili, diğer tüm dizi yorumlarınızda olduğu gibi aynı fikirleri paylaşıyoruz.
    Aslında bir ricada bulunmak için yazıyorum. Evlilik konulu dizilerden oluşan bir öneri yazısı yazabilir misiniz? Eminim birçok kişinin de hoşuna gidecektir. Evlilik demişken Sweet 18 adlı, eski olmasına rağmen çok hoş bir dizi olan favorimi size önereyim. Liseli bir kız ile otuzlu yaşlarda bir avukatın küçükken everilip zorla evlenmelerini konu alıyor :D Ajuşşi romansları çok severim, genellikle böyle dizilerdeki başrol beyler hanım kızlarımızdan büyük olduğundan daha bir koruyucu, sahiplenici oluyorlar. Boş vaktiniz olursa, bu diziyi izlemenizi ve bu konulardaki dizilerle ilgili yazınızı okumayı çok isterim. Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar :) Hoş geldin memnun oldum :*
      Evlilik konulu kore dizileri hımm tamamdır yapacağım ^^
      Tavsiyeni de araştıracağım.

      Sil
  11. bunun gibi veya buna bennzer dizi önerebilir misin?

    YanıtlaSil
  12. Dizi az evvel Bitti benim de anlamadığım hiç var olmama cezası aldığı halde ha ram mutlu mesut her şeyden habersiz yaşayıp ölünce nasıl onun ruhunu almaya gelebildi. Hani hiç yaşamamış olmuştu :/

    YanıtlaSil
  13. Final neden böyle olmak zorundaydı ki? Önce Ha Ram'a Joon'u öldürdüğü için sinir olmuştum ama finalin de böyle olmasını hiç mi hiç istemezdim. Olan Kim Joon'a oldu... Ne ölüyken ne diriyken rahat edebildi çocukcağız!

    YanıtlaSil
  14. Yorumun şahane 👏 yalnız benim anlayamadıgı ha ram'ın annesi boyundaki işıltıyı goruyorda(ki ben yalnız azrailler goruyo sanıyordum)nasil kocasının azrail oldugunu algılaya biliyor

    YanıtlaSil
  15. Spoilera kadar ki kısmı okuyup diziyi merak edip hemen izledim. Evet bir sürü mantık hatası olan olay vardı. Çoğu yerde nasıl ya, nasıl oldu bu dediğim olaylar oldu, finali de herkesin dediği gibi bence de hüsrandı :/ Ama yine de dizinin temposu hiç düşmedi bana göre. Acayip bir şekilde hırsla izledim :D Garip garip bağlantılar oluştukça ben de stres yapmışım baya ^^ Bu arada iki başrolü de ilk defa bu dizide izledim, gerçekten iyi iş çıkarmışlar. Beni en üzen sahne üvey annesinin joonun kalbini alıp oğluna naklettiği sahneydi, gerçekten içim sızladı. İzlediğim için pişman olmadığım dizilerden oldu :) Bir de bloğunuzu yeni yeni okuyorum haliyle ilk yorumum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memnun oldum öncelikle^^
      Bahsettiğin sahne gerçekten çok acıydı. Evet finaline rağmen temposu düşmeyen güzel bir diziydi

      Sil
  16. Selam Nabrutcuğum. 4 bölüm izleyip yarım bırakmıştım ama izleyecek dizi bulamayınca tekrar şans verip izledim. Yazdıklarına harfiyen katılıyorum. Bir sürü insan yaşlı abazaların sex kasetleri yüzünden pisi pisine öldü.bu kadar cinayet başka bir sebepten dolayı olsa daha mı iyi olurdu senaryo acaba diye düşünüyorum. Keşke ha ram joon un, black olduğunu öğrenseydi onun ruhu olduğunu bilseydi bence dizinin en büyük eksiği buydu. Leo nun içindeki çaylağı ha ram ın görememesi saçmalığın daniskasıydı.tek parmaklı katil CHA Seung Won a çok benziyordu yaa ��. Siyah takım elbiseyi en çok Keanu reeves e yakıştırırım ama dizi boyunca Song Seung Heon a dibim düştü ��. Finalini çok da şeyetmedim yani o kadar saçma final gördüğümden herhalde bu batmadı. Kim joon yani 444 ölüm meleği idi ölünce kavuştular.cesaret edip ölüm meleği olduğunu ha ram a söyleseydi farklı olabilirdi ama onu insan olarak yaşarken mutlu edemeyeceğini düşündü. Klasik seviyorum ama gitmeliyim bensiz daha mutlu olur düşünceleri.yinede iyiydi ya sevdim diziyi. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ve aleyküm selam :)
      bir çok yeri unutmuşum, yorumunu okurken hayal meyal hatırladım :)
      Ama leo kısmının unutmamışım çünkü inanılmaz bariz bir saçmalıktı.
      Sonuç olarak çok da kötü bir dizi olmadığı noktasında hemfikir olduğımuza sevindim

      Sil
  17. Benim anlamadığım şey şu oldu black en sonda yok olduysa ha ramın annesiyle babasının kazasını nasıl önledi bide ha ramın ruhunu almaya nasıl geldi cidden beynim yandı ama final dışında effsane bi diziydi :p

    YanıtlaSil
  18. Benim anlamadığım şey şu oldu black en sonda yok olduysa ha ramın annesiyle babasının kazasını nasıl önledi bide ha ramın ruhunu almaya nasıl geldi cidden beynim yandı ama final dışında effsane bi diziydi :p

    YanıtlaSil
  19. Benim anlamadığım şey şu oldu black en sonda yok olduysa ha ramın annesiyle babasının kazasını nasıl önledi bide ha ramın ruhunu almaya nasıl geldi cidden beynim yandı ama final dışında effsane bi diziydi :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bizler de bu mantık hatlarına takılıp kaldık :)

      Sil
  20. ha ram gölgeleri görüyoda leoya gelince onu niye görmüyo?????

    YanıtlaSil
  21. Merhaba; Şimdi IMDB den baktım dizinin tarihini kapatmamışlar yani dizi devam edecek gibi gözüküyor. Ama dizi izlediğim kadarı ile bitmiş gibiydi. Acaba devam olasılığı var mıdır ki?

    YanıtlaSil
  22. merhabalar black dizisine benzer bi dizi daha biliyor musunuz ?

    YanıtlaSil
  23. ya bu finalin son kısımlarında yaşlanma hallerine kahkahalarla gülen bi ben miyim :D

    YanıtlaSil
  24. Anlayan varsa cevaplasin lutfen dusun dusun bulamadim. Yoon soo-wan (doktor kadin)in sucu neydi? moo-gang olmeden once bana bunun icin mi yaklastin yaklastin vs diyip sucladi ve neden ayrildi? Dizide en cok ceken o oldu bence, cocuklugundan beri vuran vurana kiza. En son kiralik katil bicak dayadiktan sonra hayatta kalabildi mi gostermediler de :/

    YanıtlaSil
  25. About time de güzel bir dizi

    YanıtlaSil
  26. Diziyi an itibariyle bende bitirdim.Genel olarak hem eglenceli hemde surukleyici gerilim tarzinda idi.Yok artik baska bisey cikmaz daha dedikce cikan,matruskalar gibi actikca icinden baska bir sey cikan olagandisi bir diziydi.beni tek rahatsiz eden kisim joon yok olduysa en sonunda azrail olarak nasil geri geldi kiz neden hatirladi.sacmaydi cidden.madem kavusamayacaklar hic kavusmasinlar.bizde oturup aglayalim...en azindan gulsekmi aglasakmi modunda kalmazdik film bitince:))hayir anlayamadigim leo ne alaka sonda.neden s enarist sigortaci cocukla evermedi bu kizi.hey allahim ..neyse yinede begendim.ezik dedektifler grubuna cok güldüm.kacik kopekin olmesine üzüldüm.adi,dmuz muhabirden tiksindim.seri katil adamda rokunun hakkini vermis.bir an gercekten deli katil herhalde diye dusundum ahahaha..neyse sustum ve gidiyorum.

    YanıtlaSil
  27. Merhaba, ben de daha demin bitirdim. Ben de mantık hatalarına takıldım açıkcası ve sonunun havada kaldığını düşünüyorum. Finali de ağlattı, keşke ha ram Joon’u öğrenseydi sarıp sarmalasaydı ya da insan olsaydı diye düşündüm. Erkek cast kim bilmiyorum ama resmen onun için izledim. Çünkü çoğu bölüm gizemlerle geçiyodu ve çok soru işaretleri vardı. 10. Bölümlerden sonra dizi aldı yürüdü. Dizide aşk çok işlenmemişti ben çok hissedemedim açıkcası. Onun dışında anlamadığım şey nasıl Joon’un yok oluşu kızın annesiyle babasının kazasına etki etti de kız normal bir insan oldu? Özellikle ha ram’ın leonun içindekini görememesi ayrı bir fiyaskoydu. Ya da doktorun içindekini. Bazen sıkıldım ama yine de kurgusu diğer kore dizilerine göre daha kapsamlıydı ve film tadında ilerledi.

    YanıtlaSil
  28. Merhaba ben de diziyi yeni bitirdim ve tek ben mi mantık hataları buldum diye düşündüm. İzlediğim süre zarfında kızın kıyafetine anlam veremedim ve bu ne giyiniyor ki diye düşündüm 😂 gelelim mantık hatalarına Gerçekten leo nun içinde ölüm meleği varsa nasıl gözükmedi icinden neden çıktı da black gördü. En başından beri niye onu korumaya çalıştılar o zaman. Onun peşindeymiş gibi gözüken motorsikletli adam niye vardı. Olay örgüsü 9.cu bölümden sonra gerçekten umulmadık şekildeydi. Ayrıca diğer yaşlı olan ölüm meleğini nasıl öldürdü. Ama bence en ilginci doktor olan kızın olay anında joon ölü buluyor olması. Bu süre zarfında nasıl hemen ameliyat yaptılarda baska bir ceset koydular. Kız hemen oğlanın yanına gelmiyor mu??. O kaset nasıl joon nun eline geçiyor da üzerine video çekiyor. Ve hiç bir şekilde ölmeyen black niye oradan atlıyor.

    YanıtlaSil
  29. Leo olayı bence hata değil çünkü düşününce Haram'ın gölgesi 444 ve çaylağıydı ikisinde de kapsül vardı sonuçta kendi gölgesini görmediğine göre Leo'da da göremez o yüzden o hata değildi bence. Onun dışında bazı yerlerde ne alaka falan desek de bence dizi cok güzeldi. Hele ki Man Soo çok şirindi yaa.

    YanıtlaSil
  30. Valla biri anlamış sonunda çok şükür �� Herkes mantık hataları var diyor ama mantık hataları dedikleri şeyin yüzde 80 i anlamadıkları için öyle geliyor��

    YanıtlaSil
  31. Öncelikle şunu diyicem. Herkes finale takmış ama finali dediğiniz gibi olsaydı 2 gün boyunca böğrüme öküz oturdu diyen kimse olmazdı. Bir saate herkes unutturdu diziyi. Böyle sonlar hep daha akılda kalıcı ve etkileyici oluyor. Bazı arkadaşlar yazmış ama yine yazayım. Leo da 444 gibi ha ram in azraili o yüzden onu göremiyor. Yani adam tüm dizi boyunca boşuna mı aradı o adamı neden hata olarak gördünüz ki :) Ben sadece iki şeye takıldım. Birincisi neden ha ram ile yüzleşmedi Ben aslında join um diye. Yani öğrendiğini kendine sakladı resmen. Leo da dede olacak kadar uzun yaşadı yani bildiğin. İstese o da yaşardı o adamı öldürmeseydi. Bile bile öldürüp kendine ceza verdi fedakar erkek rolüne bürünüp kdjdjd buna çok kızdım. Bir de en son noldu da bi anda çıkıp gelebildi? O unutulma cezası sadece ha ram in hayatı boyunca mı geçerliydi. Beraber nereye gittiler cennete mi cehenneme mi onu da anlamadım. Ama kısa bacaklı dede lafı bu diziden aklıma kalan en güzel söz ahahahahah ve dizi kesinlikle izlenmeye değer. Ha bir de babasına not gönderenin kim olduğu sanırım ortaya çıkmadı ya da ben kaçırdım. Öyle yani ama bunlar göz ardı edilebilecek şeyler. Öyle büyük büyük mantık hataları yoktu bence :) Bir de gerçek Leo nün öldüğü sahnede ben olayı şöyle anladım. Kamerayı kuruyor ama öğrendikleri karşısında yaşadığı şokla o an her şeyi bırakıp gidiyor diye anladım ben. Çinli katilin ilacı bırakmayı akıl edememesi evet saçma geldi bana da :) O Moğol lekesi de zaten joon a ait değil çünkü oradaki ceset mujin felaketinde çöken bi çocuğun cesedi. Ama yazın için çok teşekkür ederim okuyunca her şey kafamda daha da yerleşti. Bloğunu takip etmeye devam edicem. Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diziyi izleyeli 2 yılı geçmiş hiç hatırlayamıyorum ama yeni izleyenler için yorumun faydalı olacaktır mutlaka. Çok teşekkürler

      Sil
  32. herkez birşeyler yazmış yorumlamışlar da bir şey atlanmış kız yarı azrail değil mi? niye insan yönünde durulmuş bu kadar onu anlamadım gu family book izleyenler bilir yarı insan yarı canavardı yine ölümsüz tarafı vardı ama bunda yarı azrail tarafı kullanılmamış ilk bölümde iki azrail türü olduğu ve birinin doğuştan olduğu söylenmişti bu durumda zaten kız doğuştan azrail öldüğünde bile yarı tarafı yüzünden azrail olması gerekmez miydi? yani azrail aşk dolu bir insanın gözünü bakmış olmuyor bu şekilde bitrmeleri hiç mi akıllarına qelmemiş yoksa bendemi sıkıntı var çözemedim doğrusu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyeli epey olmuş hiç hatırlamıyorum inan ki. Ama yorumu gören birileri olur umarım

      Sil
  33. Ben şuan bitirdim. Yorumların hepsini okudum bazı kafama takılanlar çözümlenmiş oldu gerçekten. Onun dışında sonuyla ilgiyli söylemek istediğim sanırım black in cezası dünyada varlığının son bulmasıydı azrail olrak değil. O yüzden ha ram ölünce onu almaya geldi. Ha ram farklı bir şekilde dünyaya geldiği için yarı azrail oluşu iptal olmuş oldu. Ölünce cennete gitti yani ve yine black le kavuşamamış oldular. Joon un cesedi çıkarılmadı diye biliyorum çıkarılsa onun şeklini alıp cennete gitmesi lazımdı onunda. Kavuşma yok yani sonunda. Birde herşeyi milletvekili yapmış sanarken en sonda çıkan adam kimdi. Onu anlamadım. Üstünde durulmadı işi mesleği kimdi o

    YanıtlaSil
  34. Ben şuan bitirdim. Yorumların hepsini okudum bazı kafama takılanlar çözümlenmiş oldu gerçekten. Onun dışında sonuyla ilgiyli söylemek istediğim sanırım black in cezası dünyada varlığının son bulmasıydı azrail olrak değil. O yüzden ha ram ölünce onu almaya geldi. Ha ram farklı bir şekilde dünyaya geldiği için yarı azrail oluşu iptal olmuş oldu. Ölünce cennete gitti yani ve yine black le kavuşamamış oldular. Joon un cesedi çıkarılmadı diye biliyorum çıkarılsa onun şeklini alıp cennete gitmesi lazımdı onunda. Kavuşma yok yani sonunda. Birde herşeyi milletvekili yapmış sanarken en sonda çıkan adam kimdi. Onu anlamadım. Üstünde durulmadı işi mesleği kimdi o

    YanıtlaSil
  35. Ben şuan bitirdim. Yorumların hepsini okudum bazı kafama takılanlar çözümlenmiş oldu gerçekten. Onun dışında sonuyla ilgiyli söylemek istediğim sanırım black in cezası dünyada varlığının son bulmasıydı azrail olrak değil. O yüzden ha ram ölünce onu almaya geldi. Ha ram farklı bir şekilde dünyaya geldiği için yarı azrail oluşu iptal olmuş oldu. Ölünce cennete gitti yani ve yine black le kavuşamamış oldular. Joon un cesedi çıkarılmadı diye biliyorum çıkarılsa onun şeklini alıp cennete gitmesi lazımdı onunda. Kavuşma yok yani sonunda. Birde herşeyi milletvekili yapmış sanarken en sonda çıkan adam kimdi. Onu anlamadım. Üstünde durulmadı işi mesleği kimdi o

    YanıtlaSil