Koreli şarkıcı oyuncular

Bu haftaki misafir yazarım Kore dizileri, filmleri ve idoller hakkında yazılar yazan güzel kardeşim Ruhsa...
Bana misafir olmak istediğinde ondan dizilerde rol alan şarkıcı oyuncular hakkında bir yazı yazmasını rica ettim, o da beni kırmadı ve bize şahane bir yazı hazırladı. 


Selamlar ben Ruhsa...Ruhsa'dan İnciler Bloğumda ‘’ https://ruhsa.blogspot.com. tr/ ‘’ kendimce Uzak Doğu dizilerini tanıtıyor ve yorumluyorum.

Sizlere Kore Eğlence sektöründe bulunan Koreli Şarkıcı Oyunculardan bahsedeceğim.

Haydi gelin başlayalımmmmmm. 🙋

K-Pop genel açılımıyla Korean Pop bizim deyimimizle Kore Popu'nun kısaltmasıdır. K-pop teriminin içinde Elektronik, Hip hop, R&B, Rock, Pop gibi müzik çeşitlerine toplu olarak verilen isim de diyebiliriz.

Şarkıcılılarına ''İdol'' denir, grup veya solo olarak çalışırlar.

Peki K-Pop'u kimle veya kimlerle tanıdık K-Pop patlamasını Psy Gangnam Style izle yapmış olsada diğer gruplar  bu patlamanın  devamını getirdiler.Ör:Bigbang,2ne1,Snsd yenilerden Exo ve Bts

Peki Dünyada ve Türkiye de bu kadar çok dinlenilmesinin ve sevilmesinin nedeni nedir?

-Efendim K-pop'u bu kadar duyurmaları müzik kaliteleri bence. Tabii ki müzik kalitesi tek başına yetmiyor; klip Pr. (reklam) ve Kore dizileri de K-Pop un yayılmasında büyük etkisi olmuştur.

Kore dizilerinin ne gibi bir katkısı olmuş olabilir diyebilirsiniz...
Efendim gerek Kore dizilerinde seslendirilen Ost'ler yani jenerik müzikleri olsun gerek dizide oynayan oyuncular olsun, bir kısmı  idollük yapan ya da idollükten oyunculuğa geçmiş kişilerdir. Bu da doğrudan etkiliyor kısacası.

Hemen bunlar kimlerdir derseniz merakınızı gidereyim gelin şöyle... 🙋

Suju Siwon,Ze:a Im Siwan,Mblag Lee Joon,Ze:a Park Hyunsik, Snsd Yoona,Iu,Miss A Suzy,A-Pink Eun Ji

Yukarıdaki sanatçılar haricinde Bigbang, Top, Snsd Yuri-Seolhyun-Sooyoung, Tvxq Yunho, İnfinite L eski üye Hoya, Btob Songjae, After Scool Nana eski üye Uee, Secret Jieun, Girls Day Hyeri, Minah, Sojin, Exo Kai-Suho-D.o, Jyj Jaejoong-Yoochun, Highlight Doojoon-Gi Kiwang, Shinee Onew-Minho-Key, Cnblue'nun tüm üyeleri İdol-Oyuncu olarak adlandırabileceğimiz çoğunluktan sadece bazılarıdır.

K-Pop Eğlence sektöründe neden bu kadar çok oyunculuk yapan idol var peki;
Kariyerlerini oyunculuk alanında ilerletmek istemeleri ya da  oyunculuğun idollüğe kıyasla daha basit oluşu. Basit derken yanlış anlaşılmasın sahnede dans edip şarkı söylemek tamamen birbirinden ayrı şeylerdir bundan bahsediyorum.

Kore dizi ve filmlerinde yer alan bazıları öyle alıp yürüyorlar ki idollüğü bırakıyorlar bırakmalarının nedeni ise çok açık her idol grubunun bir sonu var malumunuz solo çıkacak kapasiten yoksa oyunculuk onlar için iyi bir fırsat oluyor.

Dizi ve film çekenlerin de işine geliyor tabii ki de bu durum, bir idol(şarkıcı)-oyuncuya dizide yer verdiğiniz zaman onun fan kitlesinide diziye çekmiş oluyorsunuz bu da izlenme oranlarına yansıyor doğal olarak.


İdol oyunculardan en çok yıldızı parlayan isimlerden bir kaçı ise Im Siwan The King Lovers'i izlediniz mi bilmiyorum ama adam gerçekten oyuncu olmak için doğmuş.

Im Siwan haricinde en son filmi Luck Key filmiyle izlediğimiz Lee Joon var. Bilenler bilir bilmeyenler için Lee Joon eskiden Mblq üyesiydi, idol olduğu zamanlarda da oyunculuk yapıyordu sonrası malum gruptan ayrılıp tamamen bir oyuncu oldu kendileri. Sayarsak daha bir sürü çıkar eminim.

Ayrıca bir ek bir bilgi: Hiçbir idol ve ya oyuncu-idol tek çalışmaz. Hepsinin bağlı olduğu şirket ve kurumlar vardır, bunlardan birkaçı ise Jyp, Sm, Yg, Woollim gibi büyük çaplı şirketlerdir.
Benim favorilerim olan şarkıcı oyuncular ise Siwan, Doojoon, Park Hyunsik ve Suzy😎

Peki sizin beğendiğiniz favori idol şarkıcı-oyuncular var mı?

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Ben k-pop dinlemem pek de sevmem açıkça ama D.O sesi(cart filmi için seslendirdiği ost)ve oyunculuğu( older brother,It's okay that's love) çok iyi,IU ,suzy(music bank istanbul da suşi dendiğinde bozmayıp devam etmesi bana sempati kazandırmıştı sunucuya gıcık olmuştum ama)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun senide oyunculuklarıyla olsun sempatileriyle olsun bir yerden yakalamışlar :D Buda bir artı :)

      Sil
  2. populer kültürün bügün en guzel örnegi kore ülkesi olmus .şiddetle öneriyorum .yeni dünya düzeni orta asya ve uzak doguda olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum , özellikle Kore'nin nasıl ekonomik olarak ivme kazandığını düşünürsek buna kendilerini iyi olarak tanıtmalarının çok etkili olduğunu düşünüyorum

      Sil