arif v 216 yorumlar



Yapılan Arif ve 216 yorumları genelde kötü olunca gitsek mi gitmesek mi diye ikilemde kaldık. 

Yorumların geneli komik olmadığı, hiç gülmedikleri, Cem Yılmaz'ın artık film yapmaktan vazgeçmesi üzerindeydi.
Diğer yorumlar ise Cem Yılmaz'ı filmlerini anlamak için zeka olması gerektiği (!) :D üzerine beğenmeyenleri eleştiriyordu. 

Açıkçası Pek Yakında haricinde Cem Yılmaz'ın hiçbir filmini izlemedim. Stand-up olarak da bilinen böyle denk gelip izlediğim kesitlerinden başka oturup baştan sona Cem Yılmaz izlemişliğim yok. Bel altı esprilerden pek hoşlanmıyorum, bunlara istemsizce güldüğümde de kendimi kötü hissediyorum. Lakin kesinlikle izleyenlere de büyük saygı duyuyorum, tamamen tercih meselesi bir durum. Cem Yılmaz da malum bel altı esprileri çok seviyor.

Cem Yılmaz Arif ve 216 filmi hakkında o kadar çok pr yaptı ki bir yandan filmden daha izlemeden sıkıldım bir yandan da acaba ne yaptı, diye de meraklandım.

Cuma günü vizyona girdi, cumartesi günü de arkadaşlarımla izledim.

Arif ve 216 yorumlarım şöyle;

  • Bence bu filmin türü komedi değil, eğer hunharca güleceğim diyerek filme girerseniz aradığınızı bulamazsınız.
  • Filmi bir tür içine sokmak gerekirse neşeli ve eğlenceli demek daha doğru olur.
  • Hatta bildiğiniz romantik bir filmdi, yer yer dokunaklıydı, hatta birkaç yerinde gözlerim doldu.
  • Çok akıllıca yazılmış, Türkçe'nin çok anlamlı yapısıyla güzel oynanmış replikler vardı.
  • Zaten bir robotun 1969'a gitme fikri başlı başına çok sevimliydi. Ozan Güven sevmediğim halde 216 karakteri inanılmaz şekerdi.
  • Yeşilçam'ın tatlı tatlı ti'ye alındığı sahnelere bayıldım.
  • Kendi güldüğümüz kısımları değil genel olarak salonun reaksiyonunu değerlendirdiğimde bel altı espriler dışında gülünen kısımlar yok denecek kadar azdı. 
  • Beni en çok rahatsız eden kısım filmde  verilmek istenen mesajın gözümüze gözümüze sokulmasıydı. Hatta bu "verilmek istenen mesaj" hakkında Cem Yılmaz filmin son sahnesinde sazı eline alıp neredeyse vaaz verdi ki, beni böyle didaktik tondaki mesajlar rahatsız ediyor. 
  • Filmin evveliyatını yani Gora ve Arog izlemediğim için bilmiyorum ama arkadaşlarımın dediği kadarıyla onlara yapılan güzel göndermeler varmış.
  • Filmin sonu da devamının geleceği sinyali verilerek bitirildi.

Son olarak komik bir film izlemek için giderseniz Cem Yılmaz'ın bir yıl evvelinden reklamını yapmaya başladığı film bu muymuş, diyerek memnun olmadan çıkarsanız.

Ama eğlenceli, nostaljik, romantik, azıcık kara mizah barındıran bir şey izlemek için giderseniz tatmin olursunuz.

Ha illa gidin sinemada izleyin de der miyim?
Hayır! Nasılsa televizyonda yayınlanır. Haha! 
Onun yerine yarın sinemada mutlaka izlemelisiniz diye başka bir film tavsiye edeceğim.

Yine de arif ve 216 gişe olarak nasıl bir başarı yakalayacak merakla da bekliyorum.

Yorum Gönder

15 Yorumlar

  1. Cem Yılmaz ın bütün film ve gösterilirini izlemiş biri olarak cem yılmaz kesinlikle gösteri yapsın film yapmasın bence beceremiyor olmuyor yani ama izlediğim çok güzel ve başarılı tek filmi "her şey çok güzel olacak" onun haricinde hepsini tv de izlemek en iyisi bence :)) Şener ŞEN in de dediği gibi FİLM Yapmak başka birşey bazı şeyleri çok güzel de yapsan olmuyor :)) Onun yerine recep ivediğe gitmeyi tercih ederim :) HE ama şunu da belirtmeden geçemeyeceğim çok iyi bir oyuncu av mevsiminde ki rolü organize işler de ki rolü herşey çok güzel olacak ta ki rolü bence benim kanattim ille sinemanın içinde olmak istiyorsa oyunculuk yapsın ama senaryoyu kendi yapmasın :) Bence bu mecrada bu işe girmiş ve bunu en iyi yapan özcan deniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de bu dizisinin kaliteli olduğunu söylemeliyim :)

      Sil
  2. Daha dün liseden yakın arkadaşlarımla sinemaya gidelim dediiik, ama sakın Arifv216 demeyin dedim -.- Tabiki de ona gideceğiz cevabını aldım... bende senin gibi fazlaca yapılan reklamdan dolayı filme önyargılıydım, e bi de Cem Yılmaz’a hunharca gülen diğer kesim gibi olmadığımı da hesaba katarsak.. senin yorumunu okuduktan sonra da iyi ki bu teklifi kabul etmemişim dedim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülmezdin ama filmi de severdin diye düşünüyorum yani işte tamamen filmden beklentine bağlı bir sonuç alırdın :)

      Sil
  3. Ben cem yılmaz ın filmlerini sevmem niye gider izlerler anlamamda aynı fikirde olmamıza sevindim😊😊 bu ara arkadaş baskısından sinemaya gidelim deyince vizyona baktım aile arasında gülse birsel in sinema filmini izleyelim dedim izledik komiktı tavsiye ederim☺ sinemayı severim ama türk sinemasını izlemek için bayağı beklemem gerekiyor kaliteli yapım uzun zaman beklemek gerekli..sevgiler😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da izledim. Bugün yazdım ^^ sen de beğenmişsin

      Sil
  4. Cem yılmaz ayakta alkışlanacak bir iş yapmış gerçi recep ivedikle memnun olan bir topluma cem yılmaz fazla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oLSUN. Ben Recep İvedik ile gülenlere de saygı duyuyorum :)

      Sil
  5. Bende kararsız kalmıştım ama senden onay aldıysak en yakın zamanda bende gidiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğim gibi gülmeye gitmezsen seversin diye tahmin ediyorum :D

      Sil
  6. Onereceginiz diger film nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.nabrut.com/2018/01/aile-arasnda-film.html
      burada yazdım :D

      Sil
  7. Selamün aleyküm nabrut alakasız olacak ama sitedeki reklamlardan haberin var mı acaba,böyle bir sitede Hristiyanlıkta ilgili reklam görünce bayağı şaşırdım açıkçası.mudahele edebilirsen çok sevinirim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de dini reklamlar kapalı. Google Reklamları benim seçtiklerime göre değil herkesin kişisel gezintisine uygun olarak çıkarıyor. Daha önce dini aramalar yaptıysan çıkmıştır. Mesela ayakkabı ararsam girdiğim sitelerde ayakkabı reklamları çıkıyor gibi... Bunları kendiniz reklamlarınızın sağ köşesindeki çarpı işaretine basarak rahatsız oluyorum u işaretlemelisiniz.

      Sil
    2. Tamamdır,bilgi verdiğin için teşekkürler.. :-)

      Sil