Lola ve komşu çocuğu blog Yorumu

Uzun süre çok satanlar listesinde yer almasına rağmen ama şişirilmiş olduğunu düşünerek almayı düşünmemiştim. Geçenlerde e-kitap formatında görünce bir şans vermek istedim.

Kitabın ismi: Lola ve komşu çocuğu
Yazar: Stephane Perkins



Lola ve komşu çocuğu blog yorumu

Lola alışılagelmiş moda kalıplarını yıkan, ortalarda Japon animleri gibi dolaşan, tabiri caizse nev-i şahsına munhasır genç bir kız, bir lise öğrencisidir. Ve onun iki babası vardır.

Ortaokul yıllarında yan komşuları, ikiz kardeşlerle çok iyi arkadaştır. Hatta ikizlerden Cricket ile arkadaşlıktan öte bir durumları vardır. Yalnız arkadaşlıklarını bir adım öteye taşıyacak iken birden Cricket tarafından kalbi çok kırılır. Sonra Cricket yan evlerinden taşınır ve yıllarca görüşmezler. Zaten Lola onun yüzünü bile görmek istememektedir.

Ama yıllar sonra bir gün yan evleri boşalır ve yeni bir kiracı gelir; Cricket ve ailesi geri dönmüştür!

Lola o yaşlardaki bir ergenin tüm huysuzluklarını barındıran, yanlış kararlarıyla, davranışlarıyla çok iyi bir tipti. Eş cinsel iki babanın kızı olarak elbette bazı olguların bize sevimli gösterildiği, normalleştirilmeye çalışıldığı çizilen şahane baba figürlerinden açıkça hissediliyordu. O başka bir tartışma mevzusu...

Okuması kolay ve akıcı bir dili vardı. Ama daha çok lise ve üniversite gençliğine hitap eden, yer yer çocuksu kalan bir kitaptı. 

Ben sevdim ama illa okunması gereken bir kitap olmadığını düşünüyorum, özellikle hitap ettiği yaş kitlesini aşıyorsanız.

Yorum Gönder

9 Yorumlar

  1. Gençlik kitapları okumayı seviyorsan sevgili Nabrut sana Sadece Dinle, Amy ve Roger’ın Efsanevi Yolculuğu, Kırık Kalpler gibi kitapları tavsiye edebilirim. Hepsi de kategorisine göre gayet güzel :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevdiğim söylenemez ama denk gelirsem aklımda bulunsun teşekkür ediyorum

      Sil
  2. nabrut abla konuyla ilgissiz ama yeppudacısısn diye biliyorum yepuadadan dizi izlediğimde bir sonraki bölümü nasıl izliceğimi bilmiyorum sonraki bölüme nasl geçiliyor aceba söylermisin

    YanıtlaSil
  3. Ben bu kitabı lise sonda okumuştum ancak bana da epey basit gelmişti, hoştu güzeldi ancak abartıldığı kadar da mükemmel değildi. Çerezlik bir kitaptı, tam reading slupmdan kurtaracak bir kitap gibi :D

    YanıtlaSil
  4. Nabrut abla konuyla ilgisisz yeppudacisin dye biliyorum yeppudadan dizi izedigimzde bir sonraki bolume nasil geciliyor bulamadimdan

    YanıtlaSil
  5. e kitap formatını nerden edindiniz Nabrut hanımcım?

    YanıtlaSil