İnstagram Hesabımda Kavga Çıkınca

Instagram'da gördüğüm bazı şeyleri eleştirmeye başladım. Beni uzun süredir okuyanlar bu eleştirileri bana yakıştıramadılar. Instagram'da yazdığım bu eleştirileri sizlerle paylaşacağım. Hem beni eleştirenlere cevap vereceğim hem de sizin fikirlerinizi merak ediyorum.

Öncelikle İnstagram paylaşımlarımı ekliyorum;


Yukarıdaki Fotoğraf


“Azıcık ucundan”
Evet sayın okuyucular tesettürde baş gösteren yeni moda akımının ismini farklı çağrışımlar yapsa da “azıcık ucundan” koyduk. Yapmanız gereken sadece ucundan azıcık saçlarınızı gösterip kel olmadığınızı kanıtlamanız. Biliyorsunuz bazıları kel olduğu için baş örtüsü kullanıyor. (!)
Akımın çıkış sebebini bir instagörl şöyle açıklıyor;
Bone başımı ağrıtınca düşündüm ki, azıcık saçım ağrısız başım. İnsanlar arasında kabul gördü, aldı başını gitti. Ben de nasıl oldu anlayamadım. 
Sevgili instagörle teşekkür ediyor konu hakkındaki yorumlarınızı bekliyoruz.

Not: fotoğraflara sansür uygulanmıştır.



Arkadaşlar bugün sizlere bazamın altını gösteriyorum. Şahane düzenli bir kadın olduğumu, ev hanımlarının en iyisi olduğumu ispat etmek için bir sonraki adımımın çamaşır çekmecelerimi göstermek olduğundan korkuyorsunuz biliyorum. Valla o kadar abartırsam diye ben de korkular içindeyim. Biri beni durdursun 


Dünkü azıcık ucundan yazısından sonra gaza gelen R.A kod adlı instagörl 🎼 “açtıramazsan açtırırlar gülüm” 🎼 diyerek #azıcıkucundan akımına yeni bir soluk getirdi. .
Azıcık da sağdan azıcık da soldan azıcık yukarıdan azıcık aşağıdan adını verdiğimiz bu Yeni Moda akımını görünce biz de sevgili R.A’ya yeni kel olmadığını kanıtlama stil önerileri getirdik. 



Ekranı kaydırarak görebilirsiniz .



Efendim aldığımız haberlere göre romantik islamcılardan bir çiftimiz yeni bir aşk filmi çevirmiş. “Alaçatı’da aşk” isimli film, eleştirmenler tarafından adeta #lovestory gibi klasikleşecek bir baş yapıt olarak gösteriliyor. yakınlarından aldığımız bilgilere göre çiftimiz oyunculuğa çok ısınmış. Kendilerini muhafazakar Burak&Fahriye çifti olarak görüyorlarmış. Gerçi film sponsorları ile aralarında bir anlaşmazlık çıkmış gibi görünüyor ama umarız yanında uzlaşırlar #ekranıkaydırın 
Güzel kızımız ve yakışıklı oğlumuza bir ömür mutluluk diliyoruz. Akıl fikir #amin



Kuzularım, yavrularım teyzemizi de bir yere gitmediği halde süslenip püsleyip salonun orta yerinde fotoğraf çekme, reklam yapma akımına kurban etmişsiniz.

Ah teyzem, vah teyzem!
****
Bu paylaşımlardan sonra fotoğrafını paylaştığım insanları üzeceğimi söyleyenler oldu.
Peki size soruyorum; ben doğru bir şey yapıyorsam hakaret içermeyen, böyle ironi dolu yorumlar beni üzer mi? Doğruysam neden üzüleyim!
Ama paylaşıldığı zaman utanacağım, rencide olacağım bir şey yapıyorsam, işte bu noktada büyük bir sorun var demektir. 

Birileri ayıplamazsa, birileri eleştirmez doğruyu söylemezse yanlışlar nasıl düzelecek? Herkes kendinden mesul! Kabul ediyorum, her koyun kendi bacağından asılır. Kesinlikle! İnsanlar isterse leğen giysin dolaşsın, kime ne! Evet, aslında aynen böyle düşünüyorum. Ama...

Aması şu ki; eğer kitlelere yön veriyorsan, insanlar seni örnek alıyorsa dine dokunan, bazı dini değerleri bozacak, değiştirecek hal ve tavırlarda bulunamaz ya da bulunuyor nefsine hakim olamıyorsan bunu itiraf etmen gerekir.

Kendimden örnek vermek gerekirse, burada dizi paylaşımı yaparım ki bence malayanidir ve benim zaaflarımdan birisidir. Ama sıkça şaka yollu dile getiririm; ben boş işlerle uğraşıyorum, siz yapmayın. 

Efendim diyorlar ki neymiş, ben kanaat önderi miyim? E, arkadaşım sen falanca yerden eşarp aldım, sizde alın diye beni yönlendirmeye çalışırken halin ve tavrını da bana satmıyor musun? 

Sadece bir örnek daha vermek istiyorum. İlk kez saçını ucundan azcık gösteren o vlogger kızımıza sesimiz daha yüksek çıksaydı, saçını gösteriyor ama güzel şeyler de paylaşıyor diye takibe almayı reddetseydik bugün bu "azıcık ucundan" akımı böyle alıp başını gitmezdi, gidemezdi. Bazı noktalarda tesettüre ve dine laf gelmemesi adına mahalle baskısı şarttır, diye düşünüyorum.

Evet, beni bilirsiniz. Kimsenin etlisine, sütlüsüne karışmam. Kimseyi eleştirmem. Hep çuvaldızı kendime batırırım. Kimseyi kırmak da istemem. Öleyim daha iyi! Ama yapılan şey böyle dini asimile ediyor ve kitleleri peşinden sürüklüyorsa susayım mı? Siz söyleyin! Siz ne derseniz öyle yapacağım.

Yorum Gönder

111 Yorumlar

  1. bu azıcık ucundan akımını bende bir türlü anlam veremiyorum. çok çok yeni tesettüre girmiş bir insan olarak bana laf düşmez belki ama örtünmek bu değil ! gencecik insanlar hep onları örnek alıyor. O zaman kendilerine tesettürlü demesinler yapmasınlar yani bu çok farklı bir olay çünkü... Eleştirilerinize sonuna kadar destek veriyorum madem herkese açık paylaşım yapıyorlar saygı çerçevesinde eleştirileri de kabul etmeleri gerekir.

    YanıtlaSil
  2. Ben instagramda hikaye kısmında paylaştığın yorumlarda kullandığın dili oldukça sivri buluyorum. Bu da benim sana naçizane eleştirimdir. Ve gerçekten okurken yakıştıramadım da... Yerme işini herkes yapar. Sadece yermekle kalmayıp, bu böyle olmamalıydı aslında doğrusu budur gibi bir cümle yazmadın storylerde, sadece sürekli eleştirel yorumlar yapman beni de üzdü ve bende takipten çıktım. Benim takipten çıkmam veya çıkmamam birşey ifade etmez, orasını geçelim. Ama ben senden gerçekten eleştirinin arkasından gelecek böyle yapmayalım şöyle yapalım tarzında bir cümle de beklemedim değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben beni takip eden kitlenin böyle değil böyle diye yönlendirilmesi gereken kişilerden oluştuğunu sanmıyorum. Lüzum görmüyorum açıkçası

      Sil
  3. İnstagram'da paylaşımlarını takdir ederek takip ediyorum. Etrafımdakilere de eleştirilerini gösteriyorum. Cesaretin için tebrikler, açıkçası ben ve benim gibi düşünenlerin yapamadığını yaptın. Bu insanlar da umarım örtünmenin gerçek maiyetinin farkına varırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası cesaretim kırılmış değil ama mesela babam bana gelen dm mesajlarını görse neden böyle avam tabaka ile muhatap oluyorsun diye çok kızar. Attıkları küfürleri görsen ya da görmeyin :(

      Sil
  4. hak veriyorum, çok daiyi yapmışsın. alaçatı da aşk videosu benim de keşfet bölümümde çıkmıştı ve ben onları evli sanıyordum :S ne yani evli değillermiymiş? ne günlere kaldık Allah'ım. bu insanların hiç mi çekincesi, utanması, bilmem nesi yok? o saçlarının önünü gösteren kızlara da oldum olası sinir oluyroum. bi arkadaşım vardı, maddi durum yetersizliğinden ilkokulu bitirmiş, ömür boyu çalışmış.. fakat feracesiyle, kapalılığıyla, kıyafetlerinin o beni alma haliyle tam bir müslüman kadın portresi vardı. evlendi. kocası zengin anladığım kadarıyla. birden kıyafetler değişti, makyajlar, ojeler sürülmeye, topuklu ayakabılar giyilmeye, marka ikonası olma yolunda emin adımla yürümeye başladı. He bir de saçın önü de gözükmeye başladı. birisi yorum atınca sen böyle değildin noldu diye, onu sildi. ben de bunun üzerine onu sildim. insanı durduk yere günaha sokuyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu bilmiyorum açıkçası evliler mi değiller mi?
      Evet evlilik kadın için büyük sınav işte bu yüzden kadınların ecnebi ile evlenmesine dinen izin verilmemiş kocasına uyar dinden de döner diye :(

      Sil
    2. Fikirlerini paylaşmasam da senden tümüyle farklı yaşasam da bloğunu takip ediyor hatta ara ara paylaşımlarına da yorum yapıyorum Nabrut'çuğum. Ancak Karısına uyup dinden çıkan erkekler olamaz mı? Neden kadınları ve kendinizi hep erkek tarafından yönlendirilecek insanlar olarak görüyorsunuz?

      Sil
    3. Çünkü ister kabul edelim ister etmeyelim erkek egemen bir dünyada yaşıyoruz. Biz kadınları da tüm dünyayı da erkekler yönetiyor. Bu yüzden kadınları yönlendirmek çok daha kolay.
      Ama nadirde olsa hanım köylü olan kadının yönlendirebildiği erkekler de var mı? Evet var ama o kadar az ki!

      Sil
  5. Bu olayların insanımızın sosyal medya ile imtihanı olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Yapma Nabrut yapma :)
    Tepki, etkinin büyüklüğünü gösterir. Bu gibi olaylarda zannımca kişi farklı olarak dikkat çekmeye çalışmayı amaçlamıştır. Ekmeğine yağ sürmüş oluyoruz sanal alemden kınayınca.
    Başka bir bakış açısıyla da reklamın iyisi kötüsü olmaz. Böylelikle onları reklam etmiş oluyoruz.
    Sanal alemden yazmak sadece yazmaktır. Mahalle baskısı dediğimiz olayı oluşturmaz diye düşünüyorum. Nitekim oluşturmadığı için de bu gibi cahilane olaylar alıp başını gidiyor.
    Peki çözümü nedir? Zor iş. Bugün şal ile başlayan bozucu oyun kadının neden başını örttüğünü unutturuyor. Şal takmayan tek bir genç kızımız dahi yok.
    Baktılar şal denilen şeye karşı çıkan var, kare eşarplara da çeşitli takma modelleri getirdiler ki başlarını örterken yüzlerinin bir kısmını da kapatmaları gerektiklerini unutsunlar.
    Derken dar paça pantolonlar, bilek göstermeler falan aldı başını gitti. Yeni neslin tesettürü zor iş.
    Fenomenlerin topluma yön verdiğini de düşünmüyorum açıkçası. Allah her kuluna akıl vermiş. Hesaba çekileceğimiz zaman buna alet olana kat be kat ceza verilirken uyana da 'Hiç akletmez misiniz' denilecek aynı Kitab da binlerce kere söylendiği gibi ve uyana da cezası verilecek. Üstelik günümüzde sorgulamak, araştırmak, okumak bu kadar kolayken her bir birey de bununla yükümlü hatta her nefesimizde dahi bilinçli olmamız gerekirken.Üstelik bu fenomenlere karşı çıkan binlerce insan da varken...
    Sağlıklı, tarafsız ve duru bir zihinle bu soruna kalıcı çözüm bulmak gerek. Ben bulamıyorum, en azından kendimizi kaptırmadan örnek niteliğinde durabilirsek bizler de yol gösterenlerden olmuş oluruz zannediyorum.
    Çok uzun oldu, hakkını helal et Nabrut :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah. Helal olsun tabii :)
      Allah herkese akıl vermiş ama peygamberler de göndermiş. Öyle insanlar insanlara yön veremez diye bir şey yok. Her şeyden öte bizim için bile göre göre normalleşmeye başladı bazı değerler.

      Sil
  7. A'dan Z'ye kadar sana katılıyorum Nabrut'cum tabiki susmamalıyız. Herşeyi o kadar normallestirdiler ki.. Allah ıslah etsin inşAllah. Not: Başından beri R.A şahsına kıl olmusumdur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşümdüğümüze çok sevindim.
      Seven seviyor valla :D 0.o

      Sil
  8. Cooook uzun zamandir seni takip ediyor yazilarini severek okuyorum sadece geri planda ses etmiyorum:) ama son yazini okuyunca sanki ses vermezsem seni yalniz birakacakmisim.gibi hissettim
    Kesinlikle özellikle genclerin kendilerini aradiklari ve instada kaybettikleri icin cok dogru bisey yaptigina inaniyorum en azindan birileri bunun aslinda özendirici olmadiğıni soylemeliydi cunku en dogrumuz bile bazen bu insta seline kapilip gidiyor velhasil go go go nabrut:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok duygulandım desem ^^
      teşekkür ediyorum.
      Maalesef ki dediğin gibi en çok gençlerimizi etki altına alıyorlar ki zaten hedef de bu! :/

      Sil
  9. Nabrutcum instegram değişik bişey valla bak ben kullanmıyordum bilmiyordum yani yeni yeni keşfediyorum ama bu ftoğraf olayı var ya yani kendini gösterme her an her yerde hastalık gibi bir şey ev hanımları evlerini odalarını baza altlarına kadar dolapların içleri felan ne varsa kapalı arkadaşlarım pabuçları eşarpları çorapları vs elinde ne varsa bir reklam etme gösterme gayreti içerisindeler hunharca hatta bence dedimde söylediğim gibi bir rahatsızlık bu kesinlikle söylendiği zamsnda böyle çileden çıkıyorlar çünkü ne kadar gereksiz işlerle uğraştıklarını ve yanlış yönlendirdiklerini duymsk hiiiç hoşlarına gitmiyor .Ben kesinlikle bu saçmalıkların sosyal medyada eleştirilmesi gerektiğine inanıyorum çünkü sldı başını gitti aklı selim birilerimin de bunlara biraz yeter kardeşim demedi gerekli .İyi yaptın takip de ediyorum zaten seni hak verdim söylediklerine yeri geldim mi hiç çekinme söyle canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden evlerin duvarları yüksek yapılırmış geçenler içeriyi görmesi diye. Artık duvarlara gerek kalmadı herkesi yatak odamıza kadar davet ediyoruz.

      Sil
  10. İzlediğim dizilerin malayani olduğunu biliyorum ve bunu sürekli vurguluyorum diyorsun ya nabrut...

    Bu, bir şeker hastasının karşısına geçip 'bende şeker hastasıyım. Yememem gerektiğini biliyorum ama gene de yiyorum' demeye benziyor. Yanlış işi itiraf etmek onun vebalini üzerinden kaldırmaz, bilakis bile bile bu işi sürdürmek ayrı bir vebal ve başkalarına cesaret sebebi olabilir.
    Dualarım seninle inşallah zaafını yenersin ve malayaniyi terk etmen nasip olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeker hastası benzetmesini anlayamadım ama;
      konumuzun benimle alakası olmasa da güzel duan için teşekkür ediyorum.
      Keşke gerçek hayatta arkadaş olsaydık.
      Diziler konusunda demek ki çok dikkatlisin ve konumuz tesettürle dizi izlemeyi bir tutuyorsun.
      Muhakkak evinde televizyon da yoktur. Keşke gerçek hayatta da bana da yol göstersen, nasihat etsen. Nasıl bu günahlardan yüz çevirebildin anlatsan... Keşke...
      Ama şunu da söylemek istiyorum inan benim her yazım da malayani. Benim bloğuma girip zaman harcama. Bunun da vebalini alamam. :(

      Sil
  11. Bence bu konuda haklisin eğer karşıdaki kişi ben Müslümanim diyorsa yok öyle kendi bacağından asılır uyaracaksin bu senin din kardeşliği görevin hani ortada bir haksızlık yahut kotu bir şey bunu yapmak kadar sessiz kalmakta suçtur. Bence gayet yerinde bir şekilde eleştiri yapmissin komsu :) Gerçi kişi müslüman değilse bile yaptığı bir şeye veya bir olaya sessiz kalmak suç. Özellikle sen Müslüman isen.
    Bu konuyu geçtim. YEH yeni dizi cekiyomus ya baktım tanıtım gelir mi diye senden ama gelmedi sanırım kesinlesmedigi için yazmadın
    D.S.K.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desteğin için teşekkür ediyorum komşum :)
      Evet daha onaylamadı diye biliyorum. Onaylasa partneri de çok sevdiğim bir oyuncu hemen yazacapım

      Sil
  12. Nabrutcum böyle önemli bu konuyu dile getirdiğin için öncelikle Allah razı olsun birilerinin yapması lazımdı artık
    bence kesinlikle doğrusunu yaptığını düşünüyorum zaten senin bu paylaşımından herkes mutlu olsa sorun olurdu zaten ,insanlar doğrular karşısında nedense bi muhalefet olma peşinde
    o ismi lazım olmayan youtuberın bi videosuna denk gelip bu konuyla ilgili yorum yapmak istediğim de yorumlara kapalıydı ve cidden herkes bu durumdan çok mutlu gibi instagramında da işte çok sevenler çok beğenenler fln ilginç cidden şaşırıyorum
    tmm biz her şeyi doğru yapmıyoruz kimse yapmıyor ama en azından yaptıklarımızı doğru diye savunmuyoruz bu tarz yaptıklarının doğruluğunu savunan insanlara ne yapılmalı ben de bilmiyorum kendi haline bıraksan tesettür aldı başını gitti yorum yapsan uyarsan dinleyen yok Allah yardım etsin hepimizee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cümlemizden Allah razı olsun.
      Dediğin gibi Uyarıları sadece kendisi şahane olan insanlar yapacak olsa o zaman nasihat edecek insan bulamazdık diye düşünüyorum.
      Allah bizim sonumuzu hayır etsin

      Sil
  13. "Birileri ayıplamazsa, birileri eleştirmez doğruyu söylemezse yanlışlar nasıl düzelecek?" demişsiniz. Yıllarca savaştığımız mahalle kültürünün eseri değil mi bu mantık?
    Ayıplamak ve kınamakla hiçbir yol alınmaz. Hatta kişi, kınadığını yaşamadan ölmez bilirsiniz.
    Bir durum olarak tesettürün yanlış uygulanmasını eleştirmek başka, sizin gibi alenen insanları hedef göstermek başka.
    Bu, doğruları söyleyip kahramanlık yapmak değil. İnsanların kusurlarını, günahlarını avlayıp elaleme afişe etmek.
    Buna kimsenin hakkının olmadığını düşünüyorum.
    Yaptığınız benim de hoşuma gitmedi. Bunu bir kenara bırakalım,
    ortadaki sorunu görememeniz oldukça şaşırttı.

    Ayrıca, İslamın temel esasları günümüzde bu kadar yozlaştırılmış şekilde uygulanırken, hayatımızdan İslamı çıkarmışken herkesin boneden saç çıkaran instagörle takılması ne kadar şekilci yaklaştığımızı gösteriyor olaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben elma diyorum siz armut.
      Ayıplamak ile emri bil maruf nehyi anil münker çok farklı şeyler. Bizim burada yaptığımız ayıplamak değil nehyi anil münker. Lütfen nehyi anil münker üzerine bir araştırma yapınız.

      İnsanların günahlarını ifşa ediyorsam siz günah işleyen ve buna teşvik eden birinin neden arkasında duruyorsunuz? Kaldı ki kimseyi alenen ifşa etmiyorum, insanlar o fotoğrafları ifşa olmak için çekip yüklüyor ve fotoğraflarını herkesin görmesi için açık hale getiriyor. Ben gizli profillerden insanların fotoğraflarını çalıp ifşa ediyor değilim. Zaten onların fotoğrafları ortalıkta geziyor.


      Başörtüyü doğru örtmeyi şekilcilik olarak adlandırmışsınız.
      Şimdi amerikada olan ismi lazım değil biri var. O da demişti ki baş örtüsü teferruattır. sonra bu mantalitedeki müritleri ile beraber 15 temmuzda darbe girişiminde bulundular.

      Sil
  14. Ben instagramdan da takip ediyorum burdan da sık sık yazılarını okuyorum bence aynen devam susmamalısın!tüm bunların normal olmadığını belki anlarlar diyeceğim de pek sanmıyorum.. Ama son paylaşımlarından birinde yani bu azıcık ucu akımında yorumlardan birine çok ağır konuşmussunuz demiştin ve o ağır yorumu yapan kişi de azcık ucundan akımındaydı çok şaşırmıştım okuduğumda bunu da demeden geçemedim��
    Ayrıca ben yazılarını okurken çok eğleniyorum bizi mahrum etme bence ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşündüğümüze sevindim.
      Bahsettiğin olaydaki kişiyi ben hiç tanımıyordum. Zaten o resmi de kızlar yollamıştı. Adına falan hiç dikkat etmemişim. Yani ben de ona cevap yazarken onun o kişi olduğunu bilmiyordum :) İlginç

      Sil
  15. Okuyunca bir irkilmediğimi söyleyemem ama irkilmem de gerekiyor bence bu paylaşımları yapan insanlar da irkilsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle ama biz Hala yaptıkları işin yanlışlığını değil de benim yaptığım yorumları tartışıyoruz

      Sil
  16. Haklısın aynen devam Nabrutcum.Onlar kendilerini düzeltsinler millete normal bu haller Alişin msji veriyolar hatsizler savunacak bir tarafları yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşünüyoruz dmeek ne güzel.
      Allah bizi muhafaza etsin ne deyim.

      Sil
  17. Haklısın aynen devam Nabrutcum.Onlar kendilerini düzeltsinler millete normal bu haller Alişin msji veriyolar hatsizler savunacak bir tarafları yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşünüyoruz dmeek ne güzel.
      Allah bizi muhafaza etsin ne deyim.

      Sil
  18. Tesettür ile ilgili yazılarını okuyup bildiğim için bana eleştırılerın hiç garip gelmedi nabrutcum. Senin tavrın başından beri belli zaten. Yapamasakta doğruyu ifade ediyoruz . Bir insan yatak odasını ifşa edip bize zulmü !reva görüyorsa ayıpmış dıye düşünmüyorsa biz neden yorum yaparken aman dikkat edelim hanım kızımız! kırılmasın üzülmesin falan:( hiç inandırıcı değil bunlar sosyal medyaya fotoğraf yükleyen herkes yorum yapılma hakkını vermiş olur bence. Zaten bunlar hep konuşulmak için değilmi? Ben eski nesil olarak bu gibi sayfalarla işim yok tabi ama genç arkadaşlar malesef bunlara uyuyor. Netıcede nefis var . Tesettür mevzuu çok derin hiç girmeyelim . Ama sen okunan ve takıp edılen bır bloger olarak bu mecrada bir kişinin bile farkındalık kazanmasına sebeb olabilirsen ne mutlu , birde her koyun kendi bacağından asılır ama kokusu butun mahallaye yayılır müslüman insan neme lazım demez bana laxım der. Uzun oldu kusura bakma çok dertlenmişiz yazdıkça yazdık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel yazdın...
      Birisi instagramda bu fotoğrafların altında bana saldıranlara aynen şöyle demişti;
      Ay yazamayacağım utandım :D Yani ben biraz sansürlü yazayım. Onlar yatak odalarını paylaşmaları ayıp değil de nabrutun onların ayıplarını söylemesi mi yanlış diye :D
      Ben de şöyle diyorum; biz de misafir gelince annemlerin yatak odasının kapısı kapatılır. Ve ben hala annemlerin odasına pek girmem ve çekmecelerini de onların yönlendirmesi haricinde asla açmam.
      Biz böyle gördük, bu edeple yetiştik.
      Diyecek başka sözüm yok hakim bey :D

      Sil
  19. LÜTFEN SUSMA!!!  İnsanlara iyi görünmek vs sebeplerle tatlı dilli ola ola her seyi alttan alıp anlayışlı olalım  vs derken meydan bu cahillere kaldı yazık... Allahin ayeti bu denli aşşagilanirken susan, beğenen,destek çıkan ve bırakın ne yaparlarsa yapsın diyenler Allaha hesap vermeyecekmisiniz? Allah sizin  internette ne görüp okuduğunuzu begendiginizi bilmiyor mu? Şimdi siz örtü ayetlerini mahrem sınırlarını bilmiyormusunuz yoksa işinize mi gelmiyor? Allahin ayetlerini değiştirirken utanmadiniz da biri sizi elestirirken mi rezil oldunuz karşı cikiyorsunuz Allahin huzurunda rezil durumdasiniz zaten eleştirilmek nefsinize zor gelmiş olmalı egonuz kibriniz incinmistir Bu yanlışı görüp düzeltmeyen her müslüman bundan sorumludur uyumayın bu bir gelenek adet değişimi degil ki resmen ayetle dalga bonesi sıkıyormuş bilmem ne... Allahım sen bizi muhafaza et cahillerin sesi gürken bilenlerimiz hata söylemede korkak olmuş... Nabrut islami açıdan bakıldığında çok insana hitap edebilmen senin için bir nimet biz konussak bir iki kişi okur sen çoğunluğa hitap edersin bu fırsatı degerlendir ve Allah rızası için bir şeyler yap meydanı bunlara bırakma okurken içim acıdı bu kadar görgusuz islamdan uzak islamcilara meydan kalmış birde doğru söyleyene kiziyorlar seni sadece kore dizileri paylaşan islamdan bir haber müslüman kız olarak bırakmalarina izin verme yanlışa karşı çık  belki utanan anlayan olur olmasa da Allah huzurunda sessiz kalmamis olursun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun.
      Gözlerim yaşardı, ne yazdığımı göremiyorum. Bunları bana yazmışsın gibi nefsime pay çıkardım çok etkilendim. Kendi hatalarımı kusurlarımı günahlarımı düşündüm. Kalbime bu kadar dokunduğuna göre gerçekten Allah rızası için yazmışsın.
      Demek dışarıdan islamdan bi haber olarak görünüyorum. Bana da yazıklar olsun.

      Sil
    2. Sanırım yanlış anlaşıldım Sizli ifedelerim sana karşı değil aslında seni eleştirenlere ve bu hataları yapıp sana laf edenlere ve dilini ağır bulanlara. "Demek dışarıdan islamdan bi haber olarak görünüyorum" Hayır öyle görünmüyorsun ben de uzun zamandır seni takip ediyorum ve şuana kadar yanlış bir düşünceni görmedim islami konuda bilgili ve hassas olduğunu görüyorum sanırım şu cümlem biraz sorunlu "seni sadece kore dizileri paylaşan islamdan bir haber müslüman kız olarak bırakmalarina izin verme" görmelerine yazmalıydım okuduğum yorum vs lerden anladığım şu ki insanlar senin sadece dizi vs paylaşmanı istiyor doğru şeyleri söylemeni istemiyorlar bense böyle devam etmen gerektiğini islami açıdan yanlış gördüğünü de sevdiğin dizileri vs de paylaşmanı isterim sadece tek yönlü olmanı isteyenlere katılmıyorum herkesin zaafları var müslüman olarak dört dörtlük olanı görmedim benimde her şeye rağmen yaptığım hatalrım var ama bu hatalara rağmen doğrudan bahsetmiyecekmiyiz ben islamdan bahsetsem aa sende müzik dinliyorsun vs diyorlar hemen yani müzik dinliyorum diye başka bir doğrudan ben bahsedemezmiyim? İnsanların sana bana yaptıkları bu şeyi yaptığını düşünüyorum bir zaafımı söyleyip sadece onu yapmaya devam etmemi başka şeylere karışmamı istiyorlar.Umarım bu sefer kendimi anlatabilmişimdir senden çok özür dilerim bu şekilde anlayacağını düşünmemiştim onlara o kadar sinirle yazdım ki sanki sana yazmışım gibi olduğunu farkedemedim bu şekilde istemeden seni üzdüğüme bende çok üzüldüm haksız yere birinin kalbini kırmak berbat hissettirdi...önceki yorumu nasıl silerim bulamadım sen silersen sevinirim

      Sil
    3. kendine haksızlik etme senin namaz adabı ile alakalı yazını hala hatırlıyorum biryere gittiğimde eğer namaz elbisesine ihtiyaç duyuyorsam kendimi sorguluyorum demiştin ondan sonra bende çok dikkat ettim zaten uzun giyiniyorum ama dışarlık kıyafeti olmadan çıkmıyorum artık

      Sil
    4. @büşra gerçekten yanlış anlamadım ve sakın silme, silmeyelim gerçekten yazdıkların kalbime dokundu. Belki de bildiklerimi daha çok paylaşmalıyım, eskiden daha çok paylaşırdım şimdi neden paylaşmıyorum diye kendi içimde de güzel şeyler düşünmeme vesile oldun. Şimdi izah edinc de ne demek istediğini daha da iyi anladım. Eline yüreğine kalemine sağlık. Allah bizleri zaaflarımızdan dan kurtarsın inşallah :*

      Sil
    5. @özlem
      böyle bir hayra vesile olduysam ne mutlu bana... Tabii benim anlatmam yetmiyor bunu almaya açık bir kalp bulmak da önemli :*

      Sil
  20. Ben yıllardır bloğunu takip eden biri olarak instagramdan yaptığın eleştirel alaycı tavrını size yakıştıramadım. Ne bileyim bu blog aracılığı ile tanıdığım kadarı ile sizi nahif eğlenceli ama aynı zamanda usulüne yakışır davranan biri gibi hayal etmiştim. İnstagramdan yaptığınız bu yeni paylaşımlar ile sizi bu güne kadar acaba yanlış mı tanımışım hissi uyandırdı, huzursuz etti beni. Ben eski sizi seviyorum sanırım🙈🙈 ~~namira

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana her şeyi yapabilirsin. Ama konu islam olunca islamın asimilesi olunca naif değilim, uslubümde celalli. A
      Alay etmiyorum, sadece şaka yollu daha çok dikkat çekmesi adına uyarıda bulunuyorum. Neden rahatsız oluyorsun? Benim yazdıklarımdansa onların İslam adı altında yaptıklarının daha çok rahatsız etmesi gerekmez mi?

      Sil
    2. Şöyle ki iyi niyetini anlıyorum ve destekliyorum. sanırım beni rahatsız eden bunu sunuş şeklin oldu. senin gibi dolu birinin daha kaliteli bir şekilde onların seviyesine inmeden eleştiri yapmasını bekledim. Naçizane fikrim.

      Sil
  21. O R.A. İsimli şahsiyetin ablası trt diyanetde program yaparken bone takıyor ne komik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından diyanet tv'nin bir duruşu varmış bu konu hakkındaki yaptırım uygulamışlar. Bu açıdan sevindirici. :(

      Sil
  22. İnstagram kullanmiyorum. Akimlar hakkinda da hicbir fikrim yok. Ama yanlisi duzeltmek de bizim gorevimiz dogru. Yapici bir dille yapmak sartiyla tabi. Yukarida gerekcelerinle beraber rahatsizligi aciklamissin. Bence yanlis bir sey yok. Olay polemik ve sosyal medya kavgasina donusmedigi surece sorun yok. Kayitsiz yasamak en kolayi ama bu seferde aksakliklardan sikayet etme hakkimiz olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir haslet maşallah.
      teşekkür ediyorum güzel düşüncelerin için :*

      Sil
  23. Çok değişik bir asirdayiz enaniyet almış başını gidiyor bunlar hep en cok kendimizi,nefsimizi sevmenin neticeleri. Rahat cook rahat bir nesil geliyor ve hiçbir şey soyletmiyorlar kendilerine .Rabbim bu kadar bollugun bu kadar rahat bir zamanın kıymetini bilmek nasip etsin elimizden gider diye korkuyorum.Yazdıklarında sonuna kadar haklısın ben ce çok çok paylaş ,paylaş ki firavun olmuş nefislerimiz biraz dizginlensin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıyamet alameti gibi... Eskiden örtünmemize izin vermezlerken daha çok örtülüydük.

      Sil
  24. Konuya çok hakim değilim kimdir necidir bunlar bilmiyorum ama tesettürün modaymış gibi lanse edilmesinden gerçekten hoşnut değilim. Kapanmak ne zaman moda oldu yahu.

    YanıtlaSil
  25. Nabrut iş nerelere varmış öyle, Allah yardımcın olsun. Ben tesettürlü değilim ama senin tesettürle ilgili paylaşımlarından öğrendiklerimle en azından tesettürlü arkadaşlarıma anlattığımda ola ki bir sıkıntı varsa onu düzeltmemize yardımcı oluyor. Şimdi düşün senin bu güzel paylaşımların açık olan benim vasıtamla başka tesettürlü arkadaşlara kadar ulaşıyor. Bahsettiğin şahsın sosyal medyadaki etkisi de bu şekilde zincirleme yine. O yüzden doğrusunu bilip bunu düzeltmek için eleştirmekte haklısın. Bunun dili ise sana kalmış. Sen sana gelen kötü yorumlara takılmayacak kadar aklı başındasın. Küfürlü dm ler ise bunları yazan kişilerin ahlakının göstergesi, muhatap almaya bile gerek yok. Atalarımızın dediği gibi güneş balçıkla sıvanmaz. Doğru bildiğini yapmaktan da yanlışı düzeltmek için çabalamaktan da çekinme sen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle aklı başında arkadaşlarım olduğu için ne kadar şanslıyım. Ağzından bal damlıyor.
      Çok teşekkür ediyorum bu güzel desteğin için :*

      Sil
  26. Aynen devam etmelisin bence millet paylaşıp kesfette çıktıktan sonra kimsenin vay sen niye eleştirdin deme lüksü yok. Gözüme

    YanıtlaSil
  27. Yorum yarim kaldı 😁 gözümüze sokulan şeyi eleştirme, yorum yapma hakkımız da olmalı. Yadirgayanlarin yanlış konuda aşırı hassas davrandıklarını düşünüyorum. Zaten hep böyle olur gerekli konularda ses çıkmaz gereksiz işlerde aşırı hassas bir tavır. O nedenle takılma bunlara eleştirini de yorumunu da yap bazen eğleniyoruz bazen de düşünüyoruz sayende 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onu anlamıyorum. Keşfete çıkmasına izin verilen bir fotoğrafın eleştirilmesini absürt buluyorlar. Ben burada öven şeyler yazsam hiç o resimleri paylaşmamın etik olup olmadığını tartışmazlardı.

      Sil
  28. O Alaçatıda aşk videosu çekenler evli sanırım hesaplarına baktım aile cüzdanlı fotografları var ama cidden insanlarda özel diye bir şey kalmadı sosyal medyanın her şeyi normalleştirip ozel hayatları şov amaçlı kullanıyorlar çok mutluyuz çok zenginiz çok...çok... çok... demek için yapmadıkları şey yok Allah akıl fikir versin ne diyelim.

    YanıtlaSil
  29. Ben arkandayım bu konuda gerçekten bu insanlar yüzünden tesettürü böyle sanan insanlar var.Çok ciddi sorun teşkil ediyo kimsenin umurunda değil. İnstagramda yorumları da özellikle okudum senin bahsettiğin bu olay söz konusu değil de herkes takılmış bi özgürlükte özgürlük ayıp bu yaptığın bilmem ne kimse kusura bakmasın bu insanlar yüzünden bu şekilde kapanmaya haram sevdalara merak salıyo gençlik .İslam elden gidiyo kimse söylemiyo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "bu insanlar yüzünden bu şekilde kapanmaya haram sevdalara merak salıyo gençlik .İslam elden gidiyo kimse söylemiyo."

      işte durum bu! Bunu okurken bile ağlamak istiyorum. o kadar üzülüyorum. Ama hala bunlar değil benim yaptığım tartışılıyor.

      Sil
  30. Doğru olanı anlatmalıyız.Sessiz kalmamız yanlış.Ama böyle mi anlaticaz doğru olanı??Siz resmen dalga geçiyorsunuz.Dogru mu fotoğrafları paylaşmak?Ne hakla insanları rencide ediyorsunuz? Cok mu guveniyorsunuz tesetturunuze?boyle boylasimlardan sizin dort dortluk biri oldugunuzu anliyorum oyle mukemmelsiniz ki bu denli elestiri yapabiliyorsunuz.....


    Ee siz insanlarin fotograflarini boyle paylasinca kufurlu yorumlar gelir tabi babaniz sasirmamali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dalga geçmiyorum.
      İroni ve hiciv sanatı kullanıyorum. Bu sanatlar hakkında bir bilginiz olmadığı için dalga geçtiğimi sanıyorsunuz.

      Küfürlü yorum gelmesini normal bulmanızdan da sizin nasıl biri olduğunuz anlaşılıyor. Ben ailemden tek bir küfür işitmediğim gibi küfür eden bir çevrem de yok. Biz de yanlış olan bir şeye küfürle değil konuşarak cevap veriyoruz.
      Hiç bir yanlışın karşılığı küfür olamaz. Küfürün dinimizde de yeri yok! Bu arkadaşların tesettürünü eleştirirken daha tesettürü tam yapamamışken bir de küfür ederek dine aykırı bir harekette bulunuyorlar. Nereden tutsak elimizde kalıyorlar.

      Sil
  31. Merhaba Nabrut :) instagramda dm'de yazışmıştık. Burada da içimi dökmek istedim. Na-tesettürlü biri olarak belki benim tesettür hakkında yorum yapmam uygun düşmez ama Allah'ın emir ve yasakları bellidir ve her müslümanın bildiğini diğer müslümanlara da öğretmesi gerekir.Seni sadece instagramdan tanıyanlara eleştiri uslubun farklı gelmiş olabilir ama öyle söylemeyelim böyle söylemeyelim aman hoş görelim diye diye bu hale geldik. Üç beş kuruşa edebler satıldı.Eskiden giyim bulamıyorduk şimdi hepsi var diye önce pardesüler daraldı ve kısaldı sonra tümden atıldı, etekler, eşarplar kuşa döndü , pantolon caiz mi değil mi derken bir baktık ortalık bilek üstü pantolon stilettosuz stilistten geçilmez oldu.Eline eşarbı/ şalı geçiren saç yapar gibi model gösterir oldu. Allah aşkına bir kumaşı katlayıp iğneyle çene altından tutturmak ne kadar zor olabilir ki . !
    Edebimiz vardı sokakta ekmek yemeye çekinirdik; bir evin bir aylık erzağı bir akşamda masaya dizilir cümle aleme sergilenir oldu. En yakınlarımızın yatak odalarına namaz için bile girmeye çekinirdik tüm evin tüm dolapların çekmecelerin fotoğrafları sosyal medyada yayınlanır oldu. Yetmedi bir de bu fotoğraflar üstünden gıybet üstüne gıybet döndü. çocuk oyuncağına benzeyen tabak çanaklara ve sunumsuz aslalara! değinmiyorum bile ! ve biz daha hala aman susalım aman hoş görülü olalım kalp kırmayalım derdindeyiz ! şoka girip şuuarsuzca hareket eden insanların bazen hafifçe tokatlandığını veya biraz soğuk su döküldüğünü görmüşsünüzdür :) işte aynen bu şekilde sosyal medyada şuurunu kaybeden insanlara tatlı/sert tepkilerle girdikleri şoktan çıkarmalıyız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar kaliteli bir okuyucu kitlem, arkadaşlarım var.
      Doğruyu bilmek için uygulamak gerekmez. Dinimizde iman için öncelikle tastik onay sonra uygulama geliyor. O kadar güzel o kadar güzel yazmışsın ki, umarım bu yazdıklarını birileri görür de utanır.
      Allah razı olsun

      Sil
  32. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır demişler. Bazı instagörllerin(!) yaptığı azıcık ucundan adlı saç, boyun, bilek göstermeleri tesettüre yapılan en büyük HAKSIZLIKTIR! Kimse demesin bana kişisel tercih şu bu. Madem kapandın hakkını ver. Oranı buranı açmakla modern olmazsın. Fakat kapatırsan tesettürlü olursun. Tesettürlü olup da şık giyinenlere lafım yok. Fakat şu her giydiğini manken gibi boy boy atanlar yok mu? Bir de eşleriyle giyip giyip şunu şurdan bunu burdan aldık demezler mi? İyice sinir olurum. Her yaptıkları ortadadır. Hep mıç mıç lardır. Dersin dünyadaki en mutlu çift onlar. He he kesin. Ki çoğu keşfetime de düşer ha! ne hikmetse :) öyle işte. Neyse burdan selamlar sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel giyinmek konusunda benim de bir itirazım yok. Hadisi şerifte Allah nimetlerinin eserini kullarının üzerinde görmeyi sever buyurulmuş. İslamı yüceltmek adına da müslümanların temiz ve kaliteli giyinmesinden yanayım ama dediğin gibi bunların olayı başka :/
      Öpyürum :*

      Sil
  33. Çünkü o insanlar isteyerek değil. Ailelerinin zoruyla kapattırıldı. Bence en büyük sebebi. Türkiyedr bir çok kişi ailesi ve eşi tarafından zorla kapattırılıyor. Tabi ki çoğu bunu inkar ediyor. Maalesef durum bu. Hatta dün ailesi çok muhafazakar tanıdığım birisi açılmak istediğini ailesine söyledi. Lakin ailesi ancak biz öldüğümüzde cevabını aldı. Ki bu kişi 28 yaşında evli birisi. Ben de ilk başta böyle şeyler tuhafıma gidiyordu ama açıkçası şimdi umrumda değil. Herkesin Allah ile arasında olan bir durum diyip geçiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yüzyıllardır olan bir durum. Evet böyle insanlar da var, her zaman vardı ama bunları yapanlar zorla kapattırılanlar değil emin ol. Babası annesi bir kızı zorla kapattıracak mantelitede ise böyle boy boy fotoğraflarını da afişe ettirmez.

      Sil
  34. Ben tavrını doğru buldum Nabrut. Bu konudan ben çok şikayetçiyim. Hatta ne zaman biri çıkıp bunlara bi dur diyecek diye düşünüyordum. Tesettürü bu kadar küçük düşürmeleri benim canımı çok sıkıyor ,çok şaşırıyorum bu hatun kisilere. İlginç insanlar var ve ilginç şeyler oluyor. Kıyamet yaklaştı herhalde diye düşünmeden edemiyorum. Bu tür insanlardan kendi adıma daha 'tesettür'lü olduğumu düşünüyorum ki kapalı değilim. Sadece başım açık ama öyle şeyler görüyorum ki onlardan daha kapalı olduğumu düşünmeye başladım. Şimdilerde çoğu açık tesettürlü olduğunu iddia edenlerden daha dikkat ediyor giyimine . Bir de moda takıntısı var ki onun hakkında konuşmak dahi istemiyorum. Artık hayatları da dış görünüşleri gibi 'laçka' .Herseylerini reklam yapıyorlar. Mahremiyet nereye gitti anlamıyorum. Allah Hidayet versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Betül sana hastayım biliyorsun değil mi:)
      Yukarıdaki yorumlardan birinde de bahsettim sanırım. Gerçekten senin gibi başını kapatmayan ama bunlardan çok daha edebine adabına giyimine dikkat eden arkadaşlarım var.
      Edep haya farklı bir şey ve bunları kazanmak için başını bağlamak yetmiyorç
      Amin

      Sil
    2. Kapanmak ne yazık ki artık eskisi gibi Müslüman kadın algısı olusturmuyor kafamda. Kim gerçekten kapalı kim açık sastım ben. Annem hep bu konuyla ilgili der ki :Kapanmak içi dolu insanlara göre birşey, içi boşsa gerisi de boş. Bu insanlar da içi boş olanlardan bence. Ben de seni seviyorum Nabrut :D

      Sil
  35. Selamlar Nabrut, seni yalnızca buradaki yazılarınla takip eden biri olarak bu durumdan haberim yoktu. Şaşırdım. Şimdiye dek yazılarını keyifle okurdum fakat ilk kez bir yorum yapma mecburiyeti hissettim. Senin yanlış bulduğun bir durumu eleştirmen bazı kimseleri rahatsız etmiş, çok normal. Sen hep kendine has üslubunla kafa dengi arkadaş imajındaydın bana göre. Her şey o kadar sanal ki, insan olduğumuzu unutmuş durumdayız. Etrafımızdakileri gördüğümüz fotoğraf karelerinden, atılan tweetlerden ibaret sanıyoruz ki en ufak bir farklılık bizi irkiltiyor. Sanıyorum sana yüklenmelerinin nedeni bu. Bildiklerinden farklı bir Nabrut'la karşılaşmak. Halbuki birazcık idrakleri kuvvetli olsa, kalemine uygun şeyler yazdığın çok açık. Ben hiç yadırgamadım doğrusu. Yaptığın alay etmek, ayıplamak da değil bence. İronik bir biçimde ele almışsın durumu. Pek münasip olmuş :)
    Toplumda artık hepimiz için o kadar normalleşti ki bu tip giyimler/davranışlar, onlara karşıt seslere ucubeymişçesine yaklaşılıyor. Yanlış bulduğum bir duruma karşı ben her zaman sesimi çıkarmaya gayret ederim. Seni biraz olsun tanıdıysam bu blog sayesinde, sen de öyle birisin. Senin bir de sosyal medyadaki sesin var benden farklı olarak, neden sesini çıkarmayasın? Cümle alem canının istediğini söylerken sen neden doğru olduğunu düşündüğün şeyleri söylemeyesin? Sosyal medya özgür olabildiğimiz bir mecra ise, isteyen sevgilisiyle her anını paylaşabiliyorsa, isteyen tenceresindeki lekeleri nasıl çıkardığını anlatabiliyorsa sen de pekala bu konulardaki görüşünü yazabilirsin. Her şeyi anlarım da, seni yazdıkların için ayıplayanları hiç anlayamam. O bambaşka bir gariplik.
    Biliyorum aldırmazsın ama adettendir yazayım. Hiç takılma böyle şeylere. Bildiğini oku :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklı selim olmak basiretinin açık olması böyle bir şey sanırım. Yaptığımı çok da güzel anlamışsın ifade etmişsin.
      Tatlı kız imajım doğru. Ama konu din olduğunda çok celalliyim sanırım.
      Evet aynen, bir anda ayıp eden ben oldum nasıl oldu anlayamadım. Aynı fotoğrafları alıp iyi şeyler yazsam kimse insnaların resmini neden ifşa ediyorsun demezdi!
      Ne kadar kaliteli bir okuyucu kitlem varmış, çok mutlu etti yorumun, teşekkür ediyorum

      Sil
  36. Öncelikle sıkı takipçinim.. hergün profiline bakar yeni yazı girdin mi diye kontrol ederim sarang hae :D bu zamana kadar yazılarına hiç yorum yapmamıştım artık dayanamayacağım söylüyorum "BENCE ÇOK HAKLISIN" böyleleri bazıları tarafından beğenildikçe yanlış artar oldu birilerinin dur demesi lazımdı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Aybike. Cismen tanışmıyoruz ama ismen yıllardır biliyorum seni :*
      Yanımda olduğun için aynı düşündüğümüz için çok mutlu oldum :*

      Sil
  37. Yaptığının yanlış olduğunu düşünmüyorum ama tereddütlerim var birincisi bu paylaşımların başına işler getirmesinden korkuyorum insanlar herşeyi yapıyor artık telefonuna girip özel fotoğraflarını alıp yayınlıyor açıkçası ben telefonumda bu tarz fotoğrağI bulundurmuyorum, onun haricinde evet mümin mümin in hatasını örter ama bu insanların profillerine girip kardeşim bak bacağın görünüyor yada sacın boynun görünüyor dediğinde hadi yallah burası benim sayfam herkes işine baksın diye bir tepkiyle karşılaşınca anlıyorsun ki bile bile yapıyor hatta bundan zevk alıyor ben destekliyorum ama başına bir iş gelir diye de korkmuyor değilim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa :) Çok teşekkür ediyorum. Siz böyle benim arkamda oldukça başıma bir şey gelmez diye düşünüyorum ama açık söylemem gerekirse tam olarak 1 haftadır neredeyse her gece köpek ısırıyor . Köpek de düşman demekmiş :D

      Sil
  38. Nabrut bende ne diyeceğimi bilemedim . Mesleğim icabı kotulukle mücadele konusunu epey düşünüyorum bu aralar.kendimi ufak tefek cinayetler dizisine kaptirdim hatta bu şekilde... bu konuda cok düşündüm. Bazen haydutlarla savaşırken haydutlaşır insan diyordu dizide. Sen haydutların silahını kullanarak ona cevap verirsen sende haydut oluyorsun. Ama eğer naif zarif cevap versen haydutlarla savaşında asla kazanamıyorsun. Böyle bir durum var. Bir de şunu fark ettim kötülüklerle mücadeleyi erkek bir birey belki yürütebilir ama tek başına artık bende çok yoruldum. Korkuyorum galiba. Kötülerin bir durağı bir sınırı olmuyor. Allah hepimize yardım etsin ne diyeyim. Sen kendi safi kalbini bozma onlar için diyeceğim ama bende su an tam bu dediğime uyamıyorum.gerci sen briaz daha cevval atik bir karaktersin. Ben artik onlari kaldiramadigim icin soyledim.Söyleyeceklerim bunlar. Sadece düşüncelerimi paylastim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeycan efsane bir replik paylaşmışsın. Bayıldım.
      Sen haydutların silahını kullanarak ona cevap verirsen sende haydut oluyorsun. Ama eğer naif zarif cevap versen haydutlarla savaşında asla kazanamıyorsun.
      Yazdıkların beni derin bir düşünceye sevk etti. tEŞEKKÜR EDİYORUM :*

      Sil
    2. Ne demek çok mutlu oldum beğendiğine: )

      Sil
  39. Bende acik biri olarak bu tip kizlrdan hic hazzetmiyorum kapanacaksan tam kapan,oran buran oynasta olmasin temsil edeceksen birseyeleri dogru temsil et

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel böyle aklı selim insanların olması. Bu kadar çok kişi olduğumuzu bilmiyordum.

      Sil
  40. Bence story de paylaşmaya devam et çünkü seni tanımayan önceden takip etmeyen onları görünce sanane seni ne ilgilendiriyor diyip aynı şeyler olacak hepimiz aslında bizi ilgilendirmeyen her şeye dahiliz söyleyecek bir lafımız vardır iğneyi hiç kendimize batırmayız. Evet paulaştıüın şeyler onların auıbı benim de bizim de eksiklerimiz var ama bunu bu şekilde birinin izah etmesini istemem. Hem hikayeye balmak daha güzel ve eğlenceliydi bu arada. 😁😁

    YanıtlaSil
  41. Abla ben bir yorum yazmıştım, onu paylaşmasan olur mu bir anımı filan da anlatmıştım.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. paylaşadım ben okudum sadece. öpüyorum güzel gözlerinden

      Sil
  42. Ağzına sağlık diyorum. Esas haddini bilmesi gerekenler islamı kendi propagandalarına alet edipte bu paylaşımlarla sanki normal bir algıymış gibi gösterip dopruya da yanlış diyen hadsizler.."sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa" değil mi ..sevgilerle kal.😊

    YanıtlaSil
  43. Ağzına klavyene sağlık. Her konuda klavyetörüz ama iş ciddi meselelere gelince bana dokunmayan yılan bin yaşasın moduna girip susuyoruz. İnstagram açalı bir kaç ay oluyor. Blogunu da 2 yıl kadardır takip ediyorum. Hani diyorlar ya insanlar da kapılmasın bu akıma canım. Öyle değil işte biz insanlar sosyal varlıklarız ve kapılırız. Ben okumuş,yetişkin bir kadın bir anne olarak (ki bu insanların gözünde çelikten iradeli bir insan olmam gerekir) bu sayfalara kapılmasam bile bir yerden sonra çok batmamaya başlıyor. Ne olmuş ki herkes öyle diyoruz. Bize ne diyoruz. Hatta bir süre sonra aa böyle güzelmiş diyoruz. Onların aldığı eşarptan kullandığı eşyadan istiyoruz çünkü o kullanıyorsa iyidir güzeldire çıkıyor. Çünkü bu insanlar çok beğeniliyor. Çok ilgi görüyor. Bir de daha tehlikeli olanı gençlerimize oluyor. Gençlerimizin en aç olduğu şey ilgi. Bu gibi "ilgi odağı beğenilen" kişileri görünce doğrusu bu deyip buna yöneliyorlar. Bizim aman aman diyip yetiştirmeye çalıştığımız, emekler harcadığımız çocuklarımızı oturdukları yerden bozuveriyorlar. Üstelik bunu yaparak "kazanıyorlar". Bugün kılıç kalkan savaşmıyoruz diye islam savaşı sona mı ermiş oluyor. Ne zaman iyiler bilenler de cahiller kadar cesur olacak?! Kalemle de savaşmak gerekiyor artık. Kaleminiz de kalbiniz de güçlü olsun. Allah şaşırtmasın diyorum. Siz yazın biz okuruz okuturuz. Beğenmeyenler bıraksın kendi kendini ayıklasın bir zahmet. Asiye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dİYECEK SÖZ BULAMIYORUM. Beni okuyan kitlenin böyle aklı başında donanımlı insanlar olması beni çok gururlandırıyor.
      Kesinlikle katılıyorum, göz gördüğüne alışıyor ve normal gelmeye başlıyor her şey...

      Sil
  44. Meraba nabrut uzun zamandir takip etmeme ragmen ilk defa yorum yapiyorum.Acikcasi bugune kadar yazdigin herseyi begenerek okudum.hatta abartmiyorum sanki benim dusuncelerimi yazmissin gibi hissettim hep. Ayni dusundugum birinin varligi beni cok mutlu etti.
    Ben universite 3 e kadar okulun bahcesinde basimi acip okula girmek zorunda kalarak okudum.en zor zamanlari yasayanlardan degildim belki ama yinede cok zordu benim icin.. muhafazakar bi ailenin kizi oldigum icin kapanmam zor olmamisti baslarda pek bilmesem de tesetturu, kendi istegimle kapandim. Ama zorlugu yasadigim icin belkide cok onem verdim ve arastirdim elimden geldigi kadar dikkat etmeye calisiyorum.suanda tesettur yasak degil ama moda icin tesettur cikti.moda icin tesettire giriyo artik kizlar. Bi kiymeti de yok zorluk gormedikleri icin belki de. Arastirip ogrenmiyorlar da. Birde sosyal medya da paylasim yaparak birbirlerini tesvik de ediyorlar. muhafazkar tesetturlu genc kizlar olarak hayir da yarismamiz birbirimizi hayra tesfik etmemiz gerekirken dustugumuz durumun farkinda bile degiliz. birilerinin soylemesi gerekiyodu .kisi sadece kendinden sorumlu degil cevresindekilerden de sorumlu ve sen de cok insana ulasabiliyosun burdan. Sadece seni takip edenler okusa bile en azindan okuyanlardan bilmeyenler ogrenir yada cevresindekilere anlatir dogrusunu Ayrica dilinde bi sorun yoktu bence. sen ifsa etmis de olmadin zaten ifsa olan biseydi. Saygisiz bi ifade de kullanmadin ironi yaparak dogru olani soylemeye calistin. Bunda yanlis bisey gormuyorum. Dogru olani yaptin .ama Kiyametin yaklastigindan midir Bilmiyorum iyi seyler kotu, kotu seyler iyi oldu oluyor da. Bi insan kendini atese atsa durup seyreder miyiz Yoksa onu kurtarmak icin elimizden geleni yapar miyiz? Yani su durumda da nasil anlatcaksin ki baska turlu. Ayrica konu onlarin kim oldugu degil ki konu yeni neslin tesetturu yanlis bilmeleri ve yanlis ornek olmalari hayir yani biz buna cozum aramaliyiz cunku sadece onlarda degil ki herkesin cevresinde var. Onlari gore gore normal geliyo artik.dogru olmayan seylerartik bize dogruymus gibi geliyor.halbuki yanlis.
    Cok uzattim sanirim :) cok da takmasen yapman gerekeni yaptin nabrut seninle tanismak da nasip olur insallah cok isterim :* (seher)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum Seher. Çok memnun oldum öncelikle.İnşallah nasip olur.
      Dediğin gibi eğer biri ateşe atlasa ve onu kurtarmaya yeltensem bu zihniyetteki insanlar geçen gün sen de elini yakmıştın ne hakla ona karışıyorsun diyecekler herhalde!

      Sil
    2. Evet oyle derler diyorlar da. ama hata yapanin konusmaya hakki yoksa ogretmenlerimizin susmasi gerekirdi en basta cunku onlar da herkes gibi bizim gectigimiz yerlerden gectiler ayni hatalari yaptilar belki daha azini belki daha cogunu aile buyuklerimiz de oyle. Ama susmadilar belki onlarin sayesinde daha buyuk hatalar yapmadik. Ailemizdende boyle gorduk neme lazim diyemiyoruz.
      Konu nerelere vardi yaa :)
      Neyse daha uzatmayim sevgiler :)

      Sil
  45. İnstagram paylaşımlarınızı görmedim fakat bu yazınızdaki cümlelerinizde hareketvari, aşağılayıcı bir şey hissedilmiyor. Fakat birini eleştirince içten içe o konuda kendimizi üstün hissedebiliriz ve insanları dini konularda eleştirmek bence biraz riskli. Sonuçta karar mercii biz değiliz, Allah. Ve bazen şaka yoluyla değil de asla kibirli bir tavır takınmadan direkt söylenen sözler daha anlamlı oluyor. Açıkçası biri bana bu şekilde yanlışımı söylese dikkate almam. Umarım söylemek istediklerimizi güzelce ifade edebilmisimdir. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu yazdıklarım direk yapanlara değil, bunları yapanlara seyirci kalan ve bunları yapanları takip edip onlara prim veren bizlere... O yüzden de dikdaktik bir üsluptansa bu tür yazılar daha çok dikkat çekiyor.

      Sil
  46. Devam et durma derim ama inşallah sana yazik olmaz.

    YanıtlaSil
  47. Ben seni takdir ettim çoğu kişinin yapamadığını yaptın aslında her müslüman bireyin bu gibi yanlış sapkın kişilere sesini çıkarması gerekiyor yaptıklarını meşrulaştırmamak için. Rabbim doğru yoldan ayırmasın...
    “Sizden herhangi biriniz bir kِötülük gِördüğünde onu eliyle değiştirsin. Eğer buna güç yetiremezse diliyle değiştirsin. Buna da güç yetiremezse kalbiyle (buğz etsin). Bu ise imanın en zayıf mertebesidir.”[3]

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. O kadar önemli bir hadisi şerif paylaştın ki...
      İşte daha da diyecek bir şey yok.

      Sil
  48. Akıl , fikir #amin, katılıyorum :D Normalde birilerini eleştiren yazılardan - şayet ünlü değilseler - hoşlanmam ama birinin bir şeyler demesi gerekiyordu artık, ayrıca üslubunda gayet düzgün , doğru olanı yapıyorsun , Allah yardımcın olsun , bunların takipçi kitleleri beni korkutuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç arkadaşlarımında böyle benim gibi düşünüyor olması beni hepten korkmaktan kurtarıyor Allah sayılarınızı çoğaltsın :*

      Sil
  49. kesinlikle haklısın böyle daha çok tepki görmek isteriz...

    YanıtlaSil
  50. Ah nabrutum sonuna kadar haklisin ben seni elestirilerinle.seviyorum dogru yere parmak basiyorsun dogru soyleyeni 9 koyden kovarlarmis. Instagramsiz taniyan seni tanidi blog yeter.

    YanıtlaSil