ingilizce kursu ankara

İngilizce yıllar süren eğitim hayatımız boyunca bir türlü istediğimiz sonucu alamadığımız bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Eğitim hayatımızı şöyle bir düşündüğümüzde İngilizce dersi görmediğimiz neredeyse hiçbir yıl olmamasına rağmen bu uzun süreçten sonra turist görsek konuşmamak için kaçarak uzaklaşmak istiyoruz. Eğitim sistemi sanki İngilizceyi öğretmek değil, öğretmemek üzerine kurulmuş gibi diye düşünmeden edemiyoruz.

Ülkemizde İngilizce eğitimi böyle içler acısı bir durumda olunca da profesyonel yardım almak şart oluyor. Çünkü artık iş başvurularında en düşük iş kolları için bile İngilizce biliyor olmak şartı aranır oldu. Sadece İngilizce biliyor olmak bile iş bulmak için yeter duruma geldi. Birçok iş başvurusunda ise belli başlı İngilizce sınavlarından birinden yüksek puan aranır oldu. 
Günümüzde ise İngilizce dil bilmek bir ayrıcalık değil bir gereksinim haline geldi. Sadece eğitim hayatında değil, iş ve sosyal hayatta İngilizce ve hatta başka diller bilmek artık bir gereklilik oldu.

Şöyle bir yanlışa düşerek de vakit kaybı yaşıyor; sadece dizi izleyerek veya sadece gramer çalışarak İngilizce öğrenmek! Bunları yaparak İngilizceye aşinalık oluşabilir, yeni kelimeler öğrenilebilir veya dili algılama seviyesi yükselebilir fakat İngilizce öğrenme problemi çözülemez diye düşünüyorum. Bu aşamaya gelmek için iyi bir alt yapı hazırlamak gerekiyor. Bu alt yapı için de mutlaka doğru kişileri ve iyi bir ingilizce kurs bulmak gerekiyor. 

Durum böyle olunca bazılarımız eğitim hayatımız sürerken bazılarımız ise eğitim hayatı biter bitmez İngilizce eksiğini kapatmak için bir arayış içerisine giriyor. Bu arayış sürecinin de İngilizce öğrenme süreci kadar zor olduğunu düşünüyorum. Çevrem 2-3 derse gidip kursu bırakan arkadaşlarımla dolu. Kimi kendi seviyesine uygun sınıfı bulamadığı için, kimi artık gramer öğrenmekten bıkıp aktif İngilizce öğrenmek isteği olduğu için İngilizce öğrenme problemlerini bir türlü çözemediler.

Benim İngilizce ile ilgili en büyük derdim ise TOEFL idi. TOEFL sınavına yönelik bir çalışma içine girmem gerektiğinden bir ingilizce kurs arayışına girdim ve arkadaş tavsiyesi hatta ısrarı ile Wall Street English ile tanıştım. Bunun üzerine internetten okuduğum yorumlar da olumlu yönde olunca gideyim, bir görüşeyim, ortamı beğenecek miyim diye düşündüm. Sadece görüşmeye gitmekti amacım ama baktım ki kayıt olmuşum, seviye sınavına girmişim. 

Benim için iyi eğitimin yanı sıra ortam da çok önemli olduğu için severek gidip geldiğim bir kurs dönemi oldu, çok faydalandım. Şimdi de kim ingilizce kursu tavsiyesi istese Wse'yi tavsiye ediyorum.