En Güzel Amerikan Dizileri

Amerikan dizileri konusunda guru değilim. Neredeyse hiç bir aktör ve aktrisin adını sanını bile bilmem. İyi bir izleyiciyimdir ama takipçi değilimdir. Hani zaten ve nedense dizilerinde hiç yakışıklı adam güzel kadın oynatmıyorlar, neden takip edeyim ki! Hahaha!

Geçen sefer şurada bir liste yapmıştım ve yaptığım liste ile alakalı tavsiye ettiğim dizilerde rahatsız edici sahneler olduğunu söyleyenler olmuştu. 

Hiç böyle bir uyarıya lüzum görmemiştim ama Amerikan dizilerinin hepsinde rahatsız edici sahneler olur ve özellikle komedi tarzında neredeyse 3 dakikaya bir cinsel göndermeler yapılır. Ben tam da bu yüzden daha naif ve temiz olan Kore dizilerini daha çok tercih ediyorum. 

Hani bunları hala bilmeyen varsa ben yine de uyarayım.


2 Broke Girl


Bir arkadaşlık hikayesi diyebilirim. Komedi tarzındaki hikayede fakir düşmüş bir zengin kızı ile doğuştan varoş bir kızın aynı evde yaşamaya başlayıp aynı yerde çalışmasını konu ediyor. Hayalleri bir cupcake dükkanı açmak. 
Çok eğlenceli olduğunu söyleyebilirim. 

No Tomorrow


Yarı fantastik bir yapım. Kıyametin ne zaman kopacağını öğrenip kalan 120 günü (daha fazla da olabilir günü tam hatırlamıyorum) gönlünce geçirmeye çalışan bir adamla aşık olduğu bir kadın üzerine dönen romantik komedi gibi -yani bir Amerikan dizisi ne kadar romantik olabilirse işte- bir dizi. Ortalama, zaman geçirmek için izlenebilir.

Girl Boss


Bayılarak izlediğim 2. sezonu merakla beklediğim bir dizi. 
Gerçek bir hayat hikayesine dayanıyor. Sophia Marlowe e-bay'da bir dükkan açıyor ve vintage satmaya başlıyor. Bir iki derken koca bir depo satın alıyor. Sonra çok ünlü biri haline geliyor. Ve bir kitap çıkarıyor gerçek hayat hikayesini anlatan. Bu kitap da diziye çevriliyor. Güzeldi.

Selfie



Tamamen tesadüf eseri başladığım bir dizi oldu. Tesadüf kısmı başrol oyuncunun Koreli olmasıydı. Yani Asya kökenli bir Amerikalı demek daha doğru olur. Eliza Dooley sosyal medya fenomeni bir kadındır ve bir şirketin pazarlama kolunda çalışmaktadır. Talihsiz bir olay yüzünden imajı zedelenince aynı şirketin üst düzey yöneticilerinden olan Henry'den yardım ister. 
Güzel başladı, eğlenceli devam etti ve 13. bölümde bitti. Off Çok sinir bozucuydu. Yeterli reyting almadığı için yayından kaldırılmış olduğunu sonradan öğrendim. Hahah!

Crazy Ex-Girlfriend


Hatun Harward'ı bitirmiş, avukat olmuş, New York'un en önemli hukuk bürolarından birinde çalışmaya başlamış tam da terfi alacakken bir gün yolda teeee lise yıllarında kendisini terk eden sevgilisi ile karşılaşıyor. Onun da bir süredir New York'ta yaşadığını ama artık West Covina'ya döneceğini öğreniyor. Bu akıllı da unutamadığı aşkını görünce işini gücünü ardında bırakıp kasabadan hallice olan bu yere taşınıyor. Ama bir de ne görsün meğerse eski sevdiceğinin sevgilisi varmış. İşte böyle azıcık müzikal tadında güzel, keyifli bir dizi.

Bu tarzda tavsiye edeceğiniz diziler varsa siz de yorum olarak yazarsanız sevinirim.

Diğer liste için şuraya bakabilirsiniz.

Yorum Gönder

21 Yorumlar

  1. Two Broke Girl bir efsane çok fazla bel altı içerse de komik ve eğlenceli bir dizi.Amerikan yapımı dizilerde bel altı göndermeler oldukça fazla bundan hiç hoşlanmasam da arada takip ediyorum.Two Broke Girl’ü görür görmez tıkladım güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Evet maalesef her amerikan dizinde rahatsız edici çok sahne var öyle olmayan bir dizi bulmak neredeyse imkansız, bende şuan 2 broke girls'i izliyordum komedi olarak güzel dizi. Ama ben amerikanların pek güzel fantastik dizi yapamadıklarını düşünüyorum dön dolaş aynı konular, o yüzden ben de hep komedi dizileri izliyorum ama bence komedi konusunda iyiler, tek sorun 10 sezon boyunca çok bağlandığın dizilerin bitmesi 🙁 güzel liste ellerini sağlık 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için de tek sorun bir dizinin sezonlarca sürmesi :DDDD

      Sil
  3. 2 broke girls izlemiştim eğlenceliydi.Eskiden çok izlerdim doğrusu ama kore merakı ağır basıyor artık. Tavsiye edebileceklerim dediğin gibi naif terbiyeli pek zor ama How I Met Your Mother, winners & losers, the big bang theory, the exes komik olanlar. Birde çok eskiden liseli dedektif Veronica mars çok güzeldi. İyi akşamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımym izlemiştim zamanında :)
      The exes'i bilmiyorum ama ona bir göz atacağım teşekkür ediyorum

      Sil
    2. Hiçbirini biliyorum desem. 🙈🙈 Ama merak ettiğim bir kaç tane var. Eğer canım sıkılırsa sırf meraktan bakabilirim. Çünkü Kore dizilerini bırakamıyorum. 😂😂 Ellerine, yüreğine sağlık. 😍😍

      Sil
    3. Ben hepsini izliyorum malum. hepsine vaktim var iyi ki mi maalesef mi bilmiyorum ama :D

      Sil
  4. Tarz olarak bu tarzda değil ama Black Mirror'ı tavsiye ederim..👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun ilk bölümünü merakla izledim ama ilk bölümün o sahnesinden sonra daha da midem kaldırmadı

      Sil
    2. Her bölüm farklı bir konu ve farklı oyuncularla oldugu icin ona takılma bence 🙅 Gercekten cok kaliteli bolumleri var bazıları film kalitesinde 👌

      Sil
    3. Takılmamak mı :D gözümün önünden gitmiyor dehşete düştüm o.0 :D

      Sil
  5. kore dizileri şeker yaaaa :) çin tayvan capon daaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ivit en çok kore seviyom. amerikan da izliyom tabii, en son da kanada a handmaids tale bitirdim. şimdi çin dizisi fifteen years of waiting for migratory words e başladım. o da şeker.
      ondan önce proud of love izlemiştim. tayvan. kuzey, isveç, norveç de çok iyi. ama gözdem kore. kill me de halen favorim :) lee jong suk da en sevdiğim oyuncu filan işte. senin dizilere bakıyom arada seçmek için. bir de renkli tırtıl var ondan da bakıyom :) daha sırada blackish ve this is us var. genelde haftasonu başlayıp bir sezon bitiriyom bir haftasonu. e bi de geceleri türki diziler var tabii. dolunay meryem bizim hikaye kalp atışı ateşböcüğüsü :)

      Sil
  6. Friends ve gilmore girls sevebilirsin belki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Friends çok bel altı geldiği için zamanında izlememiştim ama Gillmore ilk bölümüne bakayım dedim bir seferinde meğerse son sezonun ilk bölümüne bakmışım kız mezun olmuş iş falan arıyor :D

      Sil
  7. Nabrut senin bloga bakarken bir anda 2 Broke Girls resmini gorunce dedim ki "yok artik !" Benim guncel olarak takip ettigim en sevdigim dizilerdendi (yeni sezon olmayacak, dizi iptal edildi). Sorsalar pek senin kulvarin olmayacagini dusunurdum ama bir kere daha anladim ki hakikaten zevklerimiz cok yakin ! 😂😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sadece Kore dizileri izlemiyorum ama Amerikan dizileri, ingiliz dizilerini Kore dizileri gibi artist giyim ve kültür bazında takip etmediğim için çok yazmıyorum.
      Daha bloğa yazmadığım birçok ortak noktamız vardır bence :)

      Sil
  8. Girl boss başlamıştım ama yarım kaldı , sanki olaylar ilerlemiyor gibi bir hali vardı belki ilerleyen bölümler açılıyordur ama ben izleyemedim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani gerçek bir hayat hikayesi olunca çok atraksiyonlu bir şeyler yok tabii

      Sil