Love, Lies Kore Film Konusu ve Yorumum

Çok güzel bir film izledim diyerek başlıyorum.



Filmin ismi: Love, Lies
Aslında Kore'de ismi Geyşa ya da Güzel kadın anlamına gelen Hae-eohwa. Ve filme çok uygun bir isim. 

 Love, Lies Konusu

Bir dönem filmidir.
Olaylar 1940'lı yıllardaki Japon işgalindeki Kore'de geçmektedir. 
Jung So-Yool (Han Hyo-Joo) ve Seo Yeon-Hee (Chun Woo-Hee) küçük yaşlarda girdikleri geyşalık okulunda en yakın iki arkadaştır.
Yon Woo ise (Yoo Yeon-Seok) Jung So Yool'un yakın arkadaşı aynı zamanda bestekar ve söz yazarıdır.

Love, Lies Oyuncuları

Filmde en son W-Two Worlds dizisinde izlediğimiz Han Hyo Jo'yu esas kız rolünde izliyoruz.


Filmin sürprizi ise erkek başrolde izlediğimiz Yoo Yeın Sook. Neden sürprizi dedim?
Çünkü ikili Beauty Inside dizisinde de beraber rol almışlardı. O filmleri de çok başarılı idi.


Hatta ikinci kadın rolündeki Chun Woo-Hee'de Beauty Inside filminde rol almış.

Love, Lies filmi yorumu;
  • Filmi ne zaman, indirdim, konusu neydi, hiç hatırlamadığım halde başladım. Oyuncular hakkında bile en ufak bilgim yoktu.
  • Ama filmde Han Hyo Joo'yu görür görmez dedim ki; iyi bir şey izleyeceksin, yaslan arkana!
Çünkü Han Hyo Joo benim en sevdiğim Kore filmlerinde var.
Always
  • Sonra başrol erkek oyuncu olarak Yoo Seung Wook'u görünce aaa, dedim, bu ikisi daha önce çok sevdiğim Beauty İnside filminde de beraber oynamışlardı, ne hoş olmuş.
  • Gerisi su gibi aktı.
  • Hep dediğim gibi Kore dizi sektöründe efsane, kabul. Ama iş filmlere gelince bir o kadar kötüler. Bunca film içinde en iyiler listesini yapmakta zorlanmam. Çünkü liste kısadır.
  • İşte durum böyle olunca uzun zamandır iyi bir Kore Filmi izlememiştim. Ta ki düne kadar.
  • Hem seneryo güzeldi, klişe olmaktan çok uzak farklı ve naifti, hem de izlerken kimin haklı olduğu ya da kimin bu yaşadığını hak ettiğine dair büyük tefekkürlere daldıran bir filmdi.
  • E, şaşıracaksınız ama sonu da çok güzel bağlandı, havada kalmadı.
  • Ama melodram tadında olduğunu az biraz dram içerdiğini de eklemem gerekir.
  • Çevirmenlerimizin ellerine, yüreklerine sağlık.
  • Şunu da eklemek istiyorum; film normal bir tempoda başlıyor, sonradan merakla izletiyor.
Sonuç olarak; çok çok sevdiğimi, söylemek isterim.

Not: Yalnız çok şiddetli bir fikir teatisine ihtiyacım var. İzleyenler şimdi, izlemeyenler ise izledikten sonra lütfen şu anketi oylasın da film üzerine biraz konuşalım. 

Eğer mobilden giriyorsanız anket en aşağıda, masaüstünden giriyorsanız sağ tarafta olacaktır..



Yorum Gönder

21 Yorumlar

  1. Train to Busan'dan beridir kore filmi izlemedim. Ekleyeyim hemen :)

    YanıtlaSil
  2. Wooww dönem filmi ve Han Hyo jo🎎

    YanıtlaSil
  3. İyi filmdi.Kim haksızdı diyemeyeceğim. Empati yapıyorum olmuyor.Duygular işin içine girince mantık,iyilik devre dışı kalabiliyor mu acaba?

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir filmdi önerin için çok teşekkür ederim :) Ben vicdan en büyük ceza verici olduğunu düşündüğüm için ikisinin de hata yaptığını ve sonuçta da ikisinin de yandığını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine sevindim.
      Bu da güzel bir bakış açısı ama fitilin ateşleyen Yoon Hee idi diyorum :D

      Sil
  5. Tavsıyen üzere filmi izledim nabrut teşekkürler güzel bir filmdi gerçekten, kıskançlık ne kötü bir huy ama kadını bu hale getıren erkek 😡

    YanıtlaSil
  6. Ay tamda geçen bu filmi gördüm izlesem mi izlemesem mi ikilemde kalmıştım , sen yazdıysam izleyim bari :D

    YanıtlaSil
  7. Ahh ne filmdi ama etkisinden çıkamadım. En sinir olduğum nokta ise 2. Kadın arkadaşının sevgilisini elinden aldı ve sevgilisi olacak adam da aynı şekilde bir kere bile kadına aldattıkları için oturup düşünmediler bile biz ne yapıyoruz diye . İnsan az biraz pişmanlık duyup tereddüt eder kendisi ile savaşır yok gayet doğal bir şekilde ilişkilerini yaşadılar. Başrol kızımız en başta yaptıkları intikamını alması açısından haklı gösteriyordu sonlara doğru çok fazla abarttığını düşündüm sınırı çok fazla aştı. Ama sevince insan nedenli mantık çerçevesinde düşünebilir ki deyip kim haklı kim değil karar verenediğim bir filmdi. Bu filmi çok uzun zaman önce izledim izleyecek bir şeyler ararken denk gelmiştim senin de izleyip yorumlarını okumak güzeldi 😊 filminde sonunda çalan şarkı gibi ve filimin esas ana teması ile nokta koyuyorum yorumuma " AŞ YALAN "sevgilerle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya evet işte o yüzden esas kız haklıydı diyorum. ama keşke kendisini de mahvetmese idi :D

      Sil
  8. Oncelikle film tavsiye için teşekkür ederim öyle güzeldi ki.. bence esas kız haklıydi. Yeon hee nin pişkin pişkin herseyi sen yaptın biz masumuz sen kötüsün ayaklarına yatmasi beni biraz sinirlendirdi hatta 😑

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte benim gibi düşünen birisi daha ^^
      Beğendiğine sevindim.
      sevgiler

      Sil
  9. Film tavsiyesi için gerçekten çok teşekkür ederim.Malum iyi bir Kore filmi her zaman bulunamıyor :) Yorum kısmına gelince, kimin neyi hak ettiğini değil de, karakterlerin davranışlarındaki abartı düşündürdü beni..

    Kim Yoon Woo- So Yool'a olan aşkı bittiği zaman ilişkiyi bitirmeliydi. Özür bile dilemedi. So Yool'un bu kadar ileri gitmesinin sebebi bence bu idi.
    Seo Yeon Hee- Yıllarca sevgiye aç yaşamış bir karakter. Yoon Woo'nun ilgisine tepkisiz kalmamasının sebebi bence bu idi. Hayattaki tek arkadaşına ihanet etmiş olması tek kelime ile nankörlüktü.
    Jeong So Yool-Filmin başında gözüme hatası varmış gibi gelmiyordu. Lakin yaptıkları, 'İntikam da bir yere kadar!' dedirtti. Aynı zamanda kendini kötü duruma düşürdü. 'Kabiliyetsiz olmak kusur değildir ama karaktersiz olmak çok büyük bir kusurdur' diye bir söz vardır. Resmen yaşattı :( İşlerine engel olduktan sonra bırakmalıydı bence. Adamın hapis süresini uzatmak, arkadaşını kötü yola düşürmek, yıllar sonra arkadaşının adını kullanarak sahneye çıkması... Bu kadarı fazlaydı, Hırs uğruna telef olmuş bir hayatı izledik.

    Film ile ilgili kafamı karıştıran bir nokta var Nabrut. Bu kızların sesleri ve şarkı söyleme usulleri farklıydı. Arkadaşı gibi söyleyebilmişse de, insanlar sesinin farklı olduğunu nasıl anlamadı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir yorum olmuş :)
      Son soruna gelirsem;
      hatırlayamadım, kız kendini o diye mi tanıtıyordu. Unutmuşum ^.^

      Sil
  10. So Yool'un durumu içimi dağladı resmen.. En iyi arkadaşı ve sevgilisi kızı ezip geçtiler resmen. Bu kadar rahat ilişkiye başlamaları ... Düşünďuķçe sinirleniyorum hala. İntikam konusunda; bence So Yool da bunların olmasını istemiyordu.En son şarkıya sahiplenmesi bence intikamın parçası değil sahip olamadığı Kim Yoon Woo şarkısına sahiplenmekti..

    YanıtlaSil
  11. Filmi izlemeyi taze bitirmiş biri olarak hemen yorumumu eklemek istedim. Bu film beni bitirdi.. Ah So Yool, tertemiz duygularını alıp çer çöp ettiler. Filmi izlerken So Yool ile o kadar derin bir empati kurmuşum ki bir baktım göğsüm sızlıyor. Hayatta böyle işte, sen saf ve temiz duygularınla aşık olur, seversin; sevildiğini sanarsın, buna inandırırlar seni. Sonrası hüsran.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hatırlayamıyorum filmi ama bir haksızlık vardı sanırım

      Sil