İçindeyim Okur Yorumu Barış Çağrı Genç

Önce şu arka kapak yazısına denk geldim;

Bir başkası olmak isteyenlerin kitabı: "İçindeyim"
Yazarı: Barış Genç


Şu an bu kitabı tutan ellerinizin size ait olmadığını fark etseniz, ne yaparsınız? Tırnaklarınız, parmaklarınız ve avuç içiniz... Kendinizi bir anda, hiç tanımadığınız birinin bedeninde bulsanız... Üstelik bu kitabı bırakıp başka bir kitabı aldığınızda, yeni bir bedenin içine girseniz... 

"Bugünü de sayarsak dört gündür aynı bedenin içindeyim. Ve bu dört gün boyunca, sürekli kendimi izledim. Komik bir cümle oldu. Şöyle demeliydim: Dört gün boyunca, otuz küsur yıl içinde olduğum eski bedenimi izledim. Ama böyle konuşmak rahatsız ediyor beni. Ona, yani eski bene, az kullandığım ikinci adımla hitap edeceğim: Dört gündür Mert'i izliyorum. Onu ilk gördüğüm an, sinirden zangır zangır titrediğimi itiraf edeyim. Kendime hâkim olmasam, yakasına yapışıp öldürene kadar dövecektim. Birkaç kez yanına sokuldum, konuşmak isterken midem kasıldı. Oysa beni fark etmedi bile."

Çok etkilendim ve konusuna bakmadan sepetime ekledim. Beni hayal kırıklığına uğratmadan başlayan bir kitap oldu. Kahramanımız kendini belli bir aktiviteye bağlı olarak başka başka bedenlerde buluyordu. Ruhu aynıydı ama bedenleri farklıydı. Bunu ise sadece bir kişiye anlatabiliyor, o kişi başlarda birisinin onunla dalga geçtiğini sansa da sonunda gerçek olduğunu anlıyordu. Başka başka bedenleri gezen kahramanımız her girdiği beden ile bir başka hayatı tanıma fırsatı buluyordu.


Kitap bana Beauty Inside filmini anımsattı. Hemen hemen tema aynı ama karakterler farklıydı. Lakin ikisinin vermek istediği mesaj aşağı yukarı aynıydı. Birisinde mesaj beden değiştiren kişinin bakış açısı ile aktarılırken filmdeki mesaj bedenler farklı olsa da ruhu aynı olan birini sevmek üzerineydi.

Bu açıdan filmde mesaj tatlı tatlı, göze batmadan veriliyordu. Ama kitapta verilmek istenen mesaj gözümüze gözümüze sokulmuştu. Sanki didaktik bir ilkokul öykü kitabı okuyorum da biraz sonra yaptıklarım için özür dilemek zorunda kalacakmışım gibi hissettim. 

Eğer kitabın sonu bir yere bağlanabilseydi, biz size bir mesaj vermek istemiştik hepsi bu kadardı diye ortada pat diye kesilmeseydi çok eğlenceli ve enteresan bir roman olabilir, hem mesajı sindirip hem de hikayenin tadına varabilirdik. Ve size gönül rahatlığı ile alın, okuyun diyebilirdim.

Sayfa Sayısı: 136

Baskı Yılı: 2016

Yayınevi: Yitik Ülke Yayınları

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Kitapları nereden alıyorsun ya da önereceğin bir site var mı?
    Ablacım bu arada 13 eylül deyiz haber bekliyorum senden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternetten alıyorum.
      Haftaya dönüyorum tatlım haberleşiriz

      Sil