İzlediğim Yabancı Diziler

Bana en çok sorulan sorulardan birisi de Güney Kore haricinde izlediğin, tavsiye edebileceğin diziler minvalinde oluyor.

Her seferinde yazacağım diye söz veriyorum ama sonra araya başka şeyler giriyor ve yazamıyorum. Eğer bu satırları okuyorsanız nihayet başarmışım demektir. 😊

Son zamanlarda izlediğim yabancı diziler:

1- Younger
40 yaşında ve bir kızı olan Lizza eşinden ayrılınca iş hayatına dönmek zorunda kalır. Lakin yaşından dolayı tüm kapılar ona kapanır. O ise 26 yaşında olduğu yalanını söyleyerek bir derginin editörünün yanında asistan olarak çalışmaya başlar.



Lizza karakterini canlandıran Sutton Foster gerçekte de 40 yaşında olmasına rağmen yaşından çok daha genç gösteren bir kadın. Bu açıdan konuya cuk diye oturmuş. Hayata geç kalan ama pes etmeyen bir karakter olarak izlemek çok eğlenceli. Romantik komedi tarzındaki bu dizi özellikle 25 yaş ve üstü kadın izleyicinin çok hoşuna gider diye düşünüyorum. Dizinin en hoş detayı ise dergide çalışan olarak izlediğimiz Hilary Duff!

2-The O.A
Dizinin türünü bilim kurgu, doğaüstü, fantastik olarak nitelendirebilirim. Çok manyak bir senaryo yazmışlar. İlk 2 bölüm ne olduğunu anlayamıyor, bu diziyi neden bu kadar övdüler diye düşünüyorsunuz ama sonrasında vay be! dedirtiyor. Türü sevenlerin heyecanla izleyeceğini düşünmekle beraber sonunun biraz zayıf kaldığını söylemeliyim. İkinci sezonda neler izleyeceğiz merakla bekliyorum.

Konusu şöyle;

7 yıl boyunca haber alınamayan Prairie Johnson günün birinde ilginç bir şekilde ortaya çıkar. Kaybolmadan önce görme engelli olan Prairie, ortaya çıktıktan sonra görme yeteneğini kazanmıştır. FBI ve ailesi de olmak üzere başına gelenleri kimseye anlatmamaktadır.



3- Unbreakable Kimmy Schmidt
Bir tarikat rahibi tarafından kıyamet kopacak diye kandırılan  5 kadın bu rahip ile beraber 15 yıl boyunca  tüm hayattan uzakta ve kendileri haricinde herkesin öldüğünü zannederek yerin altında yaşamışlardır. Biz de geri-dönüşlerle bu 5 kadının 15 yıl sonra kandırıldıklarını anlayarak dünyaya dönüşlerini ve yeni dünyaya alışma süreçlerini izliyoruz.



İlk 2 sezon çok eğlenceliydi. Konu zaten beni izle dedirtiyordu. 3. sezondan biraz sıkıldım bitiremedim.

Bir kaç diziye daha başladım ama henüz sarmadı. İlerleyişine göre zaman zaman onları da yazarım.

Peki sizin bana tavsiye edebileceğiniz 2016-2017 sezonundan diziler var mı?

Yorum Gönder

24 Yorumlar

  1. Dizi izlemeyeli uzun zaman olmuş .her şey TTNet'in sucu sınırsız hizmet fiyatına sınırlı hizmet alınca dizi / film izlenmiyor. Younger'i daha önce not almıştım. Fırsat bulursam bakarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden öyle ki? Artık internet ucuzladı diye düşünüyordum

      Sil
  2. Xirda (volkan)4 Mar 2017 16:35:00

    Selam Nabrut
    Bu aralar kore dizilerini izleyesim gelmiyordu. büyük bir boşluk halindeydim. bu aralar melankolik tarafıma ağır basıyor heralde. sonra yazını okudum ve younger izleyeyim dedim. 6 bölüm izledim. tek söyleyeciğim eğlendim.
    saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine sevindim. Ben de yeni sezon çıksın diye bekliyorum

      Sil
  3. Unbreakable Kimmy Schmidt benim de çok sevdiğim bir dizi. Amerika'da yaşayan bir arkadaşımın önerisiyle izledim. Tipik Amerikan yapımlarında çok farklı geldi bana. İlk sezonu çok beğenmiştim ama ikinci sezonu izleyemedim, sıkıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de 3. sezonda pes ettim. ama fikir ve ilk sezon çok başarılı

      Sil
  4. Bu aralar bende aynıyım Nabrut'um.. Kore dizilerine bir ara verdim ki sorma.. Çekmiyor hiçbiri ilgimi. Bende biraz ara verip özleyeyim diye yabancı dizilere sardım eskisi gibi. Şuanda 4 sezonluk Beauty and the beast dizisinin 2. sezonun sonundayım. Bildiğimiz güzel ve çirkin hikayesinin dizi versiyonu. Polisli canavarlı filan. Canavar diye tabir edilen ama taştan da taş olan abimiz için ayıla bayıla izliyorum :D Birde Norveç dizisi izliyorum Skam isimli. Oda baya sert bir dizi herkes izlesin diyemem.. Yaş sınırı şart hatta :D Ama şimdilik dizi mutluluğumu yaşatıyorlar bana diyebilirim. :) Bunlar bitince önerilerine de bakacağım :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beauty Beast'e ben de bakayım merak ettim şimdi.
      İyi seyirler :*

      Sil
  5. defendant dizisine bi el atsan nabrut yorumunu merakla bekliyorum ben -.-

    YanıtlaSil
  6. Stranger Things'i öneririm.Bilim kurgu türünde bir dizi.80lerde geçiyor.Ve o döneme ait şeylere atıfta bulunuyormuş surekli.Ben 80lerde dogmadigim icin cakamadim o atifta bulunulan seyleri 😂.Baş karakterler çocuk olduğu icin çocuk dizisi gibi görünebilir ama çocuklarin izleyebilecegi bir dizi degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seksenleri pek bilmiyorum ama bir araştırayım belki severim teşekkürler

      Sil
  7. Unbreakable kimmy schmidt 'i yazından sonra izledim bölümler çok kısaymış ikinci sezona geçtim :D çok eğlenceli . Ben 2016 da en çok stranger things 'i sevdim fantastik ve gerilimli bir diziydi, onu tavsiye ederim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine sevindim :)
      Bir arrkadaş daha tavsiye etmiş merak ettim bakacağım. teşekkürler ^^

      Sil
  8. merakımı celbeden bir yazı hemen okuyuverdim üçüne de bir bakayım paylaştığın için teşekkürler canım.Benim yabancı dizi zevkim biraz farklı hepsi polisiye,bilim kurgu ya da fantastik oluyor zaten romantik dizileri izlemeye otuzumdan sonra bir arkadaşın zorlamasıyla başlamıştım öncesinde hiç bu taraklarda bezim yoktu yani :)))) yeni sezon tavsiye dizi sormuşsun ama benim izlediklerim devam eden diziler yeni başlamadı yinede yazayım içinden izlemek istediklerin ya da burayı okuyup izlemeyi düşünen olabilir belki.En sondan başlarsam SHERLOCK'un 4. sezonunu izledim zaten her sezon 3 bölüm büyük ihtimal izlemişsindir ama ben bu diziye bayılıyorum iki senedir yeni bölümlerini bekliyordum.ELEMANTARY 5. sezon modern sherlock ama bence çok farklı iki tarz yinede beğenerek izliyorum.GRİM fantastik polisiye tarzında ilk 3 sezon sağlam konusuyla iyiydi ama sonra kimin eli kimin cebinde muhabbetine döndü bıraktım.MENTALİST 7 sezon izledim onunda yeri ayrıdır bende.FOREWER bence çok güzeldi ama çabuk bitirdiler başka hesapları vardı heralde.Üç dört sezon DOKTOR WHO izlemiştim tv de şimdilerde devam etmeyi düşünüyorum.Bir tanede Pakistan dizisi izledim bu sene ba-yıl-dım resmen BASHAR MOMİN tabi son yedi sekiz bölüme kadar sabretmek gerekiyor:) Bunların haricinde ara ara izledİĞİM 12. Sezon CRİMİNAL MİNDS var neyse çok uzattım iyi seyirler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O.A FANTASTİK BİLİM Kurgu tam senin tarzın demek ki :D
      Tavsiyelerini araştırıp değerlendireceğim çok teşekkür ederim :***

      Sil
  9. merhaba,
    yazını görünce younger'i merak ettim, bir bakayım dedim. Bakış o bakış, bayıldım :D :D
    dün öğle itibari ile bütün sezonları bitirdim. Tabi bunda bölümlerin 20 dk. civarı olması da çok etkili oldu. Yeni sezonun ne zaman başlayacağına dair bilgin var mı; unutmadan The O.A'da ilgimi çekti, başka bir hafta sonu da onu denerim :D

    yeni dizi değil ama Bones (12 sezondur yayınlanıyor) dizisini severek izliyorum, hem komedi hem polisiye. David Boreanaz'ı Buffy the vampire slayer'de izlemiştim ilk, tabi bu yıllar yıllar önce (yaşımı çaktırmayayım :P) bu dizinin spin off'u Angel'de oynuyordu (yakışıklı vampir olarak tabi) Yıllar sonra kendisini bu dizide buldum, ama kesinlikle rolünün adamı. Emily Deschanel ile süper ikili olmuşlar.
    FBI'a gelen çözümsüz cinayetleri/suçları antropoloji yardımıyla çözüyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa beğendiğine çok sevindim :)
      Yeni sezon hakkında bilgim yok ama en son sezon ocakta yayınlandı daha yeni yani. biraz bekleyeceğiz sanırım.
      tavsiyelerin için teşekkür ediyorum hepsini değerlendireceğim.
      sevgiler ^^

      Sil
  10. merhaba yazıyı görünce tavsiye almak için baktım hemen bu dizilere de bakacam.. benim önerim izledin mi bilmiyorum ama DR.HOUSE dizisini şiddetle tavsiye ederim seveceksin mutlaka.:)) sever misin bilmem ama birde doğaüstü olan bir dizi var SUPERNATURAL bakmak istersen sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Kore ilk sıramızda ama arada değişiklik olsun diye Amerikan izleyip sezon sezon takip ettiğim hatta bitirdiğim çok dizi var
    Sizin listenizi dizi sitesinden ekleyip indirip en yakın zamanda izlemeyi düşünüyorum
    Benim izlediklerim
    Polisiye
    Person of interest
    The Mentalist
    (ilk aklıma gelenler)
    Fantastik
    Once upon time(ilk sezon sıkıcı giriş uzun olmuş sanırım)
    Daha var ama aklıma yer eden
    Konusu olmayan dizilerden ise
    Baby daddy (komedi)
    Modern family(komedi)
    Listeme alıp izlemeyi düşündüğüm çok dizi var ama koreden anca sıra geliyor
    Bones
    Suits(avukat)
    How to get with murder(yanlış yazmış olabilirim)şiddetle tavsiye ettiler listemde ama biraz fazla ara ara+18 diyeyim o yüzden kararsız kaldığım dizi
    Baya karışık izleme listem var sanırım🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Listenden izlediklerim de var benim listemde olanlarda ^^
      teşekkür ederim sen de bir fikir vermiş oldun. Dikkate alacağım.
      Sevgiler

      Sil
  12. Merhaba Nabrut,
    Tavsiyen üzerine Younger'a başlayayım dedim ama müstehcenlik had safhadaydı, çok rahatsız olup bıraktım.
    Önerilerinde bu tür şeylere dikkat ettiğini biliyorum, o yüzden seni tenzih ederim ama bilhassa kendi adıma şöyle düşündüm; acaba dizileri izleye izleye bir süre sonra bazı uygunsuz sahneler normal gelmeye mi başlıyor? Yani dindar insanlar olduğumuz için, aslında öpüşme sahnelerinin bile bizi rahatsız etmesi gerekmez mi... Bu soruları seni yargılamak için sormuyorum asla, sadece sevdiğim ve dünya görüşünü kendime yakın bulduğum bir yazar olduğundan, son günlerde kafamı kurcalayan bu konuyu birlikte düşünelim istedim. Fikrini merak ediyorum.
    Selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Özde :) Öncelikle bu düşünceni kendine saklamayıp benimle paylaştığım için çooook teşekkür ederim. Sende benim hakkımda yanlış bir tevehhüm oluşsun istemem.
      şunu belirteyim tüm yabancı dizilerde ama hepsinde müstehcenlik hat safhada olur. O yzüden ben kendimi müstehcenliğin en az olduğu Kore dizilerine adadım :D
      Bu dizileri de bahsettiğin sahneleri sararak izliyorum. İleri tuşuna basmak sorun olmuyır. Az çok sahnenin gelişini anlıyorsun çünkü :)
      Yoksa biz hala öpüşme sahnelerinde kanal değiştiren bir aileyiz :D normal gelmemesi için uğraşıyoruz.

      Sil
  13. -The Last Ship dizisini önerebilirim kaliteli bir senaryoya sahip (4 sezon oynadı halen devam ediyor) ayrıca
    -The Originals dizisi klasik vampir olayları demezsen acayip iyi bir dizi ( 4 sezon oynadı devam etmekte)
    -Supernatural kesinlikle izlemezsin ancak yinede yazmış bulunayım:) muhteşem bir dizi 12 sezon ve devam etmekte
    -Breaking bad ve son olarak
    Reign dizisi(tarihi dizi) son sezon mary sapıtsa da güzel dizi..

    YanıtlaSil