Cilt Kırışıklığına İslami Çözüm

Senelerdir yaşlanma korkumdan bahsede bahsede sonunda yaşlandım sevgili okur!

20’li yaşlarıma daha yeni başlamışken açtığımın bloğumda ta eski yazılara giderseniz görürsünüz ki; hep yaşlandığımdan ve yaşlanma korkumdan dem vurmuş, ahlayıp vah etmişimdir. Ölümü hatırlatması için beyaz saçlara ihtiyacımın olmaması da sanırım kadın olmamdan kaynaklanıyor.* 

*Yazar burada Hazret-i Ömer’in şu kıssasına gönderme yapmaktadır.
Hz. Ömer’in halifeliği dönemidir. Hz. Ömer bir adamı görevlendirir der ki; ben her evimden çıktığımda bana gelip de ki; "Ölüm var, Ömer ölüm”. Adam peki, der. Günler geçer adam sürekli gidip gelir, görevini ifa eder. Bir gün Hz. Ömer aynaya bakar ve görür ki saçında bir tel beyaz saç var. Ertesi gün adam gelir der ki; Ölüm var, Ömer ölüm! Bunun üzerine Hz. Ömer; “Yeter gelmene gerek yok, artık saçlarımda ki beyaz saçlar bana ölümü hatırlatıyor, görevin sona ermiştir".

Minyonluğumun verdiği avantajı kullanıp yaşımı pek belli etmesem de yani kaporta sağlam olsa da içten içe artık ben de çürümeye başladım. Ve maalesef ki yaşlılığın kendini gösterdiği en acımasız yer cildim! 

Geçenlerde okumuşsunuzdur Burcu Esmersoy bir açıklama yaptı;
Yüzüm kırışmasın diye sırt üstü uyuyorum.


Haydaaa dedim!


Çok mantıklı, o 40’dan sonra başlamış ben erken başlar, mumya gibi ellerimi öne kavuşturup sırt üstü uyumaya çalışırsam –çalışırsam diyorum çünkü sağtarafıma dönüp cenin pozisyonunu almadan hiç uyuyamam- erken önlem ile cildimin yaşlanmasını yavaşlatabilirim, dedim.


Çok iyi bir kırışıklık karşıtı krem bulmuş gibi bu fikre bayıldım. 

Ama sonra düşündüm;

Sağ tarafımız üzerine yatmak sünnet, yüz üstü yatmak hakkında en sahih kaynaklardan olan Tirmizi’de şöyle buyurulmaktadır; 

Peygamber Efendimiz, mescitte bu şekilde yatan birisini uyandırmış ve şöyle buyurmuştu;


"Bu şekilde yatmak Allah'ın sevmediği bir yatış şeklidir."
(Ebû Dâvud, Edeb, 95; Tirmizî, Edeb 21)

Yüz üstü yatmak sünnete ters olduğu gibi kırışmayım diye sırt üstü yatma zihniyetine de ters.

Kırışmayım diye sünnet olan sağ tarafı üzerine yatmayı terk edersem gerçekten kırışabilirim diye düşünerek sünneti ifa etmeye devam edecek sağım üzerine yatacak ve bu sünnete riayet etmenin ecri olarak da yaşlanmamayı ümit edeceğim.

E ne diyeyim Allah kabul etsin.

Yorum Gönder

24 Yorumlar

  1. :)
    Sünnete uyup kırışıklıklarınız artarsa her bir kırışıklık başkalarının gözünde güzel gözükebilir.

    YanıtlaSil
  2. Allah razı olsun cnm:) buyukler cild kırışıklığı için Teheccüt kremi tavsıye ederler bilirsin 😉 Ayrıca daha çok çok gençsin 35 yaşından sonra konuşalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşlanmayım diye teheccüte kalksam sevap alamam değil mi :DD O Evlenince kocamın kaldırmasını ümit ediyorum :D
      35'e ne kaldı şurada :/

      Sil
  3. Sırt üstü uykuya hiç dalamam ama sırt ağrılarım için bir süre sırt üstü yatmam gerekiyor :( Valla ona bakılırsa gülmeyelim de somurtalım ; gülmekte yüz kırıştırır :))) Krem sürelim önlem alalım güzel yaşlanalım bence :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte onu ben yapamam sürekli sırıtık dolaşan bir insanım :D

      Sil
  4. Her kırışıklık bir yaşanmışlık eder. Valla bana sorsalar 70inde Ajda Pekkan gibi mi olmak istersin falanca köydeki Ayşe Nine gibi mi? Tereddütsüz Ayşe Nineyi seçerim. Hem daha tontiş hem daha tatlı hem daha bizden.. Yaşlanmak güzeldir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semavi saltanatcığım şöyle ki Ajda Pekkan benim gibi bir Kova burcudur ve sanırım ben Ajda Pekkan olmayı tercih edebilirim :DDDD

      Sil
  5. Maşallah Allah kabul etsin samimiyetini

    YanıtlaSil
  6. Nabrut uzun zamnandır bloğuna girip çıkıp acaba Defendant'la ilgili bir yazı paylaşmış mı diyerek bakıyorum. İzliyor musun ? Yorumunu okumak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanır mısın dizinin adını bile ilk defa dyuyorum :D bu sıra güncel dizilerden uzağım :)

      Sil
  7. Canim ben yüz üstü yatmanin cehennimliklerin yatışı olduğunu biliyorum. Sag tarafa dogru yan yatmak ve sag avcunu basin altina koymak ta sünnet olan yatış.ayrica sag avcun icinde uykuya gecisi hizlandiran biseyler varmis bilimseldi adi,neydihatirlamiyorum.sirt üstü yatmakla ilgili bilgim yok.yaslanmak istemiyorsaniz pamuk saten yastik kilifi kullanin ve havluyla yüzünüzu silerken sürtünme olmadan sadece dokundurup kaldirarak silin.sicak suyla degil ilik suyla yikanin ve no makyaj (fondoten allik pudra vs ):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Off ben her abdest sonrası yüzümü halı sürter gibi siliyorum bunu dikkate alacağım :D

      Sil
  8. ben de yüzüstü yatmanın mekruh olduğunu biliyorum :/ ablam da bi arkadaşından duyduğu için sırtüstü yatıyordu kırışmasın diye :) ama ablam için de artık çok geçti :) çok mimik yapmak kırıştırıyor ben de güler yüzümden ödün vermeyip nemrut surat olamayacağım içün varsın kırışsın diyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok güldüğüm için dudak kenarlarımda oluşan ince çizgilere ağlıyorum şu an bak yine ağlayasım geldi :D

      Sil
  9. Rabbim seni Teheccude kaldırsın da INSALLAH hem gulusun artsın hem kırısıgin azalsin.Sunnete ittiba her zaman kurtarır 😊yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Hahahaha Allah kabul etsin inşallah :D

    YanıtlaSil
  11. Ben anlamadım.. Burcu Esmersoy sırtüstü yattığını söylemiş fakat yüzüstü yatmak günah. Neyse herhalde ben yanlış düşünüyorum :D

    YanıtlaSil
  12. Ay ilk defa duydum , sırt üstü yatınca kırışmıyor muymuş :D yani Allah affetsin ama Burcu esmersoy yeterince kırışmış bence :D Allah iman nuru versin ^^

    YanıtlaSil