2016'DA EN SEVDİĞİM KİTAPLAR

Bu sene her hafta bir kitap okuyarak rutinim dışına çıkmamaya çalıştım. Kalın kitaplarda ikinci haftaya kaydığında aradaki mesafeyi kısa hikaye kitabı okuyarak kapattım ama illaki her haftaya bir kitap düşürmeye gayret ettim.

Lakin bu sene her senekinden çok daha az kitap yorumu yazmış olmam tamamen talihsiz seçimlerimden kaynaklandı. Nedense bu sene başlarında o kadar çok kötü kitap okudum ki bazılarını yazdım, bazılarını ise yazmak bile istemedim. Hatta artık bir dönem kötü kitaplar yüzünden edebiyattan soğuyup sosyetik kesimce "reading slump" diye isimlendirilen bir nevi kitap kurtlarının tükenmiş sendromu olarak açıklanabilecek bir fetret dönemine bile girdim ve elime kitap almak istemedim.

Şu sıralar online kitap siteleri sanal fuarlar adı altında indirimler yaparken okuyacak bir şeyler arayanlara yılın özetini geçeyim istedim.

Girişgahını epey uzattığım başlığın muhteviyatına geçiyorum:
Daha fazla bilgi almak için kitap isimleri üzerine tıklayabilirsiniz.

Paris ve Londra’da Beş Parasız

Bu sene okuduğum en iyi kitap, gerçek bir yaşam öyküsü olması sebebiyle beni derinden etkilediği gibi kitabın yazarı George Orwel ile çok geç tanıştığım için hayli üzüldüm.

Trendeki Kız

Gerilim, polisiye tarzında, filminin çekilmesiyle de epey meşhur olan bu kitabı severek kısa süre içinde bitirdim.

BENİM OLAĞANÜSTÜ AKILLI ARKADAŞIM

Seri olduğunu kitap bitince öğrenip delirdiğim, değişik hikayesiyle derinden etkilendiğim bir kitaptı.

Tozlu Rüyalar Kitapçısı

Kendi kendimi sorgulamama sebep olan, yarım saatlik bir gecikmenin hayatımda ne gibi değişiklere yol açacağı üzerine düşündüren sevdiğim kitaplardan biri oldu.



Bilinmeyen Adanın Öyküsü 

Çok kısa olan bu hikayenin bende bıraktığı iz ve yazarın değişik yazı dili ile ilginç bir keşif oldu.

Kağıt Ev

Herkes mutlaka okumalı diyemem ama kitap kurtları mutlaka okumalı.

Bülbülü Öldürmek 

Attticus karakteri bir efsaneydi, kitabı unutsam bile karakteri asla unutmayacağım.

Benim listem böyle. Sizin önerileriniz neler?

Yorum Gönder

15 Yorumlar

  1. tozlu rüyalar kitapçısını merak ettim... okumadıysan ursula le guin kitaplarını tavsiye ederim.... sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Bende aynı dertten muzdaripim. Bu sene kitaplara kendimi fazla gömemedim. Ama okuduklarım arasında en çok beğendiğim Mehmet Alagaş- Taş kitabı oldu. Kitabın ince olmasından dolayı çok kısa süre de bitirdim. Az ama öz kitaplardan. Herkese tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  3. Her haftaya bir kitap 👍🏻Harıkasın nabrut genelde tavsıye ettıgın kıtaplarda hayal kırıklığı yasamadım benim gibi kıtap tavsıyelerını takıp eden coktur mutlaka.Ama malesef hafta degılde ancak yılda kaç kıtap okudum dıye sayabılıyorum ev çocuk ders sohbet ancak akşamları okuyabılırsem kar. Bekar bir kıza ne çok şikayet yazdım 🙈 Her zaman kitap yorumlarını takipteyız sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel uğraşların var. Kitap ikinci plana düşebilir bunlar karşısında :)
      Teşekkür ediyorum :*

      Sil
  4. Her haftaya bir kitap 👍🏻Harıkasın nabrut genelde tavsıye ettıgın kıtaplarda hayal kırıklığı yasamadım benim gibi kıtap tavsıyelerını takıp eden coktur mutlaka.Ama malesef hafta degılde ancak yılda kaç kıtap okudum dıye sayabılıyorum ev çocuk ders sohbet ancak akşamları okuyabılırsem kar. Bekar bir kıza ne çok şikayet yazdım 🙈 Her zaman kitap yorumlarını takipteyız sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel uğraşların var. Kitap ikinci plana düşebilir bunlar karşısında :)
      Teşekkür ediyorum :*

      Sil
  5. Ali Ural - Tek kelimelik sözlük ( yeni bitirdim bana dokunan beni iyi eden bir yazar ! yeri" posta kutusundaki mızıka " dan beri ayrıdır . )

    Muhyiddin şekur - Gölgeler koridoru ( Tıkandığım zamanların ilacı. )

    Sabahattin ali - İçimizdeki Şeytan ( insanlar beni tükettiğinde ona sarılırım toplum baskısını , duyguları , insanı en iyi tasvir eden yazarım ... )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şahane tavsiyeler ekran görüntüsü aldım bile :)

      Sil
  6. Bir Türk Ailesinin Öyküsü-İrfan ORGA.Hayatımda bu kadar realist bir roman okumadım sanırım. Osmanlı'nın son zamanlarından Cumhuriyetin kuruluşuna uzanan zamanlar,eskiden konaklarda yaşanan hayatlardan,o zamanın gelenek göreneklerinin yaşanmış hayattan hikayeleri ve savaş zamanı yaşanan açlığın,yoksulluğun sizi derinden etkilediği bir kitap. Herşeyden önce onlarca olayın yaşanmışlığını iyisiyle kötüsüyle yazan bir yazar. bu kitabı kütüphaneden alıp okumuştum.Şimdilerle satın alacağım.evimde dursun.Bunu mutlaka tavsiye ederim,okumalısın ;)

    YanıtlaSil
  7. Amin Maalouf- Doğu'nun Limanları.Temel notası elbette ki ırk ve din çatışması. Üst notası aşk olsa da çoklu bir perspektif sunuyor. Kesinlikle okunası bir kitap. Bu kitap beni muhteşem bir yazarla da tanıştırdı.Kesinlikle tavsiye ederim Nabrut.Semerkant'ı herkes bilir ama diğer kitapları da şahane.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Amin Malouf u Semerkand ile sevmiş sonrasında çivisi çıkmış dünyayı okuyup biraz arama mesafe koymuştum. Belki yazara bir şans daha vermeliyim teşekkür ediyorum

      Sil
  8. Dünya klasiklerine bir antipatin varsa kırmak için en güzel kitap Genç Werther'in Acıları/Goethe olur.Her tarza hitap ettiğini düşündüğüm etkileyici bir kitaptı.

    YanıtlaSil