Görücü Usulü Buluşma Hikayesinin Devamı

Çok önemli not: Bu yazılanları bir müddet sonra okuyamayacaksınız. Çünkü sonsuza kadar ortadan kaybolacak.

Daha önce hiçbir buluşma hikâyemi yazmadığımı düzenli okuyucularım bilirler. 

Zihnimde hiç kimseye dair bir anı kalmasını istemediğim için yazıya dökmenin anlamsız olduğunu düşünerek yazmadım, 

İleride bir gün ifşa olursam görüştüğüm/yazdığım kişilerin de ifşa olacağını düşündüğüm ve kimseyi rencide etmek istemediğim için yazmadım,

Biraz da bu gibi durumlar benim için aşırı mahrem ve bir erkeğe karşı tutucu değilim lakin bir erkekle ilişkimi üçüncü şahıslara anlatmak konusunda çok muhafazakârım. 

Bu sefer sınırlarımı aşıyorum farkındayım ve nereye kadar gidebileceğimi ben de merak ediyorum.

Öncelikle dünkü yazıma gelen yorumlardan yola çıkarak açıklık getirmek istediğim şeyler var;

Olay kapanalı epey oldu.



Tekrar görüşse idin diyenleriniz olmuş ama işler bildiğiniz gibi değil.

Ben burada hep yazarım; çok soğukkanlıyımdır. Hem bu özelliğim yüzünden hem de karşımdaki insana karşı bir şey hissetmediğim için olsa gerek heyecanı bırakın gergin bile değildim. Yani çayı (hatta çayları :) içerken falan bi’ boğazımdan guluk guluk sesleri gelsin, yanaklarım kızarsın falan isterdim ama olmadı.

Çocuk bu halimi anlayarak bana dedi ki;


Karşımdaki insanın yanımda heyecanlanmasını isterim. Yüzde elliysen bile bu iş olmasın. En az yüzde doksan istiyorum, dedi. 
Tam burada vayyy demişsinizdir diye düşünüyorum- :)

Biz kararımızı daha bildirmeden çocuk ben olumsuz olduğunu tahmin ediyorum ama tekrar görüşürsek olumluya dönebileceği kanaatindeyim diye haber göndermiş.

Düşündüm, bunun üzerine çok düşündüm. Tahmin edersiniz ki; uykusuz geceler, iştah kaybı vs. bu durumlarda yaşanan ortak yan etkilerdir. Hepsini yaşadım.

Ama sonra dedim ki; yüzde elli bileysen bile bu iş olmasın diyen birinin yanına tekrar gitmek ona büyük bir haksızlık olacak.

Nasıl anlatsam bilemiyorum, azıcık bile ona doğru itilseydim, o yoldan gidecektim. Dün bahsettiğim buraya yazamadığım iki hususiyet için ona tutunarak devam etmeyi çok isterdim. Ama eros çalışmıyor, Yunanistan batınca o da işleri boşladı sanırım. Zaten benden yana hiç uğradığı yoktu, çöken ekonomi de bahanesi oldu. 

İçim ısınmadı dediğimde bazıları da çirkin miydi, diye soruyor. 
Ne ayıp! 
Kimsenin evladına güzel, çirkin diyemem. Allah herkesi kendine has güzellikler verip yaratmış. Çirkinlik evlenmemek için bahane sayılsa idi evlilik güzellere ait bir hususiyet olurdu. Sadece güzel olan insanlar evlenebilirdi ama öyle değil, değil mi? 

İşin aslı ben fotoğrafını bile görmeden gittim. Çünkü benim için hali, tavrı, duruşu, bakışı, konuşması önemli. Hatta ben çirkin adam severim, zira güzel adam görüntüsü ile kapıları açıp karakterine bir şey katmak için çaba harcamaya ihtiyaç duymazken çirkin adamlar kapıları açma kudretini karakterinde bulurlar. 

Yani demem o ki; bu iş güzellik çirkinlik meselesi değil. Elektrik diye mi, iç ısınması diye mi, kalp çarpıntısı diye mi adlandırırsınız bilmem ama işte o adlandırmakta zorlandığımız duygu husule gelmedi.

Konuyu buraya bağlayıp ana mevzudan hızla uzaklaştığıma göre devamını da yine sizin yorumlarınızla şekillendirip diğer detayları yazarım.

Not: Görücü usulüne Blind Date deyince de pek bir havalı oluyor. :P

Yorum Gönder

78 Yorumlar

  1. ''Karşımdaki insanın yanımda heyecanlanmasını isterim. Yüzde elliysen bile bu iş olmasın. En az yüzde doksan istiyorum, dedi. '' aman Yarabbim tam da İki kere vaaayyy dedim en son another mis oh izlemenin etkisi ile zannımca. Bunlar çok zorlu süreçler insan ne diyeceğini bilemiyor Buradan okuması güzel tabi ama o bir cümle ile geçiştirilen uykusuz kalmak iştah kesilmeleri vs onları yaşamak çok çok zor süreçler mantık dahilinde mükemmel olması maalesef ki herşeyi çözmüyor. Kalbini dinlemekten vazgeçme güzel kız.fighting ! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Another miss oh! efsane ya :D
      Mantığıma da yatsın Büşraaa :D Sonra kalbim diye davulcuya falan kaçarsam :DD

      Sil
  2. Seni anlıyorum. Ama benim de başıma şöyle bir şey geldi. Sonu ne olur bilemiyorum ama tesadüf eseri (ya da tevafuk) arkadaşımın arkadaşıyla tanıştım. Aklımdan kalbimden farklı bir şeyler geçmedi. Hatta sigara kullandığı için alıcı gözle dahi bakmadım 😂 sonra numaramı istemiş arkadaşımdan. Derken şu anda net bir şeyler olmasa da konuşuyoruz ve ben çok heyecanlıyım. 😊 yani ilk görüşmede olumlu olmayabilir. Tabii kendini yine en iyi sen bilirsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kader diyoruz sanırım ona^^
      Ben de senin adına çok heyecanlandım şimdi. Yüzyüze görüşmesek de uzun zamandır tanışıyoruz ve sevdiğim birini böyle mutlu görmek beni de acayip heyecanlandırdı. Allah gönlünün muradını versin
      Kadere yazıldıysa ilk sefer hissetmesen bile senin de anlattığın gibi yol seni ona götürüyor ama beni götürmedi.
      Artık önümüzdeki maçlara bkacağız :)

      Sil
  3. Vermeyince mabut neylesin Sultan Mahmut misali olmazsa olmaz. Çok da şey yapmamak lazım yani :) Çirkini güzeli yok bu işin bence. Kimya dedikleri şeye inanırım. Kısmet yeni "blind date"lere artık :)

    YanıtlaSil
  4. Bir sorun var bizim gibiler de. Tam olarak nedir bilmiyorum ama çok zarar verdiği kesin. Hissizleşmemize ne sebep oldu bilmiyorum. Bazen kendi kendime bile bu kadar da olmaz diyorum. Buna da mı bir şey hissetmedin diyorum. Ve cevap maalesef hep aynı oluyor HAYIR!!! Yaşımız ilerlediği için böylesin diyenler oluyor ama sanmıyorum çünkü ben 18'imde de böyleydim. Soğukkanlılığınız karşınızdakine fazla yansımış ki böyle bir şey söyleme gereği duymuş bence. Fiziksel görüntü ile yazdığız şeylere şiddetle katılıyorum. Uzun ,uzun güzel şeyler yazmak isterdim ve yardımcı olmakta ama kelin ilacı olsa durumu malum :/ Bu arada yazıda küçük bir hüzün sezdim belki yanlıştır ama öyle geçti. İnş bir gün o güzel evlilik hikayelerinden biri de sizinki olacak ve biz gözlerimizden kalpler çıkarak okuyup yorum yapacak oluruz. ALLAH yardımcınız (yardımcmız9 olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gene kendime çok yakın hissettiğim bir yorum daha...
      Kesinlikle çok zarar veriyor. Hissettiğin de hüzün değil de bıkkınlık sanırım. Bu süreçler insanı çok yıpratıyor, biliyorsun.
      Umarım ben o hikayemi anlatırken siz de kendi hikayenizi yorum olarak bırakırsınız ^^
      amin...

      Sil
    2. Neredeyse bir ilişki yaşamış ve bitmiş kadar yorup yıpratıyor insanı kesinlikle.
      Amin ,amin, amin inş :)

      Sil
  5. Merhaba Nabrut cum;
    Hemen söze başlayayım:)o kadar heyecanla okudum ki birden yazının sonuna geldiğimi anladıgimda ictigim cay bogazimda,cay elimde kaldi. Cooook merak ettim noldugunu.cok sevdigin bir filmin arasina reklam girmis gibi oldu.Olayi bu kadar dramatize ettikten sonra canim hepimiz icin hayirlisini diliyorum.hayat bu neler yasatiyor insana.Rabb im gonlumuzdeki dualari hayirlisiyla kabul etsin ins. Seni cok seven anonimden bir kizçe ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy canım benim ^^Amin.
      aralara reklam giriyorum ki heyecan artsın :D

      Sil
  6. Vay vay vay. Dün bir şaşırmıştım bugün bir daha şaşırdım hiç bu kadar özel hayatına girmemiştin ama girmene de bir okuyucu olarak diyorum güzel oldu,senin hakkında bir şeyler daha öğrendik. Bence doğru olanı yapmışsın gitmemekle. Ayrıca güzellik çirkinlik olayına tamamen katılıyorum. Bir ön yargı mı yoksa gerçek mi bilemedim ama yakışıklı,güzel insanların biraz daha güven vermeyen insanlar olarak görüyorum. Uzun zamandır yoktun,yorum yazmayı özlemişim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni görmek de çok güzel. Hele ki bu sene rahatça okuyup yorum bırakabildiğini bildiğim için daha da güzel ^^
      Sen benim hikayalerimle psikolojini bozma hatlarını sağlam tut hemen tutuşsun :D

      Sil
  7. merhaba nabrutcum.önce ki yazını okuyunca ilk görüşte aşk olmayabilir keşke birdaha görüşsen beklenti içinde olmadan yazacaktım ama bugünkü yazıyı okuyunca aday adayımızın fazla iddialı olduğunu düşünüyorum.görüşmeyerek doğru kararı vermişsin.fazla iddialı biriyle olmak yorar çünkü seni.ne demek ya en az % 90.okudukça sinirleniyorum.kendini pek bir önemsiyormuş bence.senin fikrini yüzde kaç vereceğini sorma dı mı merak ettim.hayırlısı ne güze laftır.önlem alınmış,mücadele edilmiş gerisi en üst makama havale edilmiş.sevgiyle kal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kız kardeşlerim gibi bana böyle koltuk çıkmanız çok duygulandırdı beni. İnan okurken gözlerim yaşardı^^ Allah razı olsun.
      Gerçi benim için böyle söylemesi böylesine özgüvenli olması büyük bir artı idi. Zira beni asıl yoran pısırık özgüvensiz insanlar. Ortası yok mu bunun :D

      Sil
  8. Canım Nabrut,ay yine kendimi bulduğum yazılardan birisi daha. Öncelikle bu hususta seni çok iyi anladığımı bilmeni isterim. Benzer bir tecrübem oldu benim de. Aileler gerçekten istiyorsa vardır bir bildikleri diyorsun görüşüyorsun hatta zorluyorsun kendini ama kalbine o sıcaklık gelmediği zaman da yapacak hiçbir şeyin olmuyor. "Kalpler ancak Allah'ın elinde ve kalpleri birbirine ısındıran ancak Allah'tır." diyerek demek ki nasip değilmiş diyorsun lakin çevredeki insanların ağzı da torba değil ki büzesin -_- "Ee kızım ne istiyorsun, daha ne bekliyorsun, bundan iyisini bulamazsın.." minvalli cümleler uzayıp gidiyor. İşte benim asıl muzdarip olduğum konu da bu. Koyduğum net bir somut kriter yok iken insanlara ne beklediğimi açıklamak bir hayli zor. Sadece hayırlısını diliyorum ve kalbime o muhabbetin gelmesini bekliyorum. Bahsettiğin o iki hususiyetin ne olduğunu da tahmin ediyorum <3 Evli ve mutlu arkadaşlarımdan duyduğum kadarı ile zaten kaderindeki kişi karşına çıktığında ilk görüşmede olumsuz bile düşünsen basiretin bağlanıyor ve hayır diyemiyormuşsun ve sonradan o sıcaklık kalbine geliyormuş. Ayrıca bir Arap atasözü der ki: "Nasibin dağın altında da olsan seni bulur. ” Hayırlısını istemek ve dua etmek ne güzel bir teslimiyet, çok şükür. Rabbim gönlüne göre versin inşaallah canım Nabrut. Bu vesile ile ben de içimi dökmüş oldum :) Sevgiler ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Kalpler ancak Allah'ın elinde ve kalpleri birbirine ısındıran ancak Allah'tır üzerine ne söylesek boş değil mi?
      İşte aynen bu! Gerçekten belli başlı kriterlerim yok. Çünkü Allah bana bir kader yazmış ve biliyorum ki o değişmeyecek. Kendimce kriterler bulup beklentiler içine girmenin anlamı da yok. Ben Allah'ın bana yazdığı kadere razıyım.
      Devamında da tamamen aynı düşünüyoruz. Dediğin gibi kader olsa zaten ikinci, üçüncü buluşmaların önü benim elimde olmadan açılırdı.
      İyi ki yazdın. Benim gibi düşünen birilerinin olması her zaman çok iyi hissettriyor.

      Sil
  9. Allah allah bu ne özgüven! yuzde doksanmış .işte biz anneler erkek evlatlarımızı boyle yuksek egolu yetıstırıyoruz dur daha ilk goruşte aska inanmayanlardanım ben biraz tanısalım yuzde 10 olsunda onada razı ol yani bunu dıyerek bence senin gibi bir kızı baştan kaybetmiş😣 Bu yazı kendını imha etmeden yorumumu yazayımda nabrut tarafımız belli olsun dimi😉Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle kardeşini savunur gibi yazman, benim için paha biçilemez bir şey. Çok duygulandım Allah razı olsun ^^
      Yaa çok utanıyorum şu an ama bana öyle demesine hiç takılmadım hoşuma gitti biliyor musun :D özgüven iyi bir şey seviyorum ben :DDDD
      +

      Sil
  10. Her şey Yunanistan'ın mali sıkıntılarından :)

    YanıtlaSil
  11. sezonluk dizi kıvamında oldu sanki bi sonraki bölümü merak ediyorum :):) üzerinden zaman geçmiş ve sen kafanda bitirmiş olduğun için tebessümle okuyorum :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de bunu istiyorum, gülelim konuşup kritik yapalım ^^
      Gelecek bölüm çok yakında ^^

      Sil
  12. Allah bahtımızı güzel kılsın inşallah.
    Yüz güzelliğine önem verenlerde biliyor aslında, evlendikten sonra hepsi geçiyor.
    Hakkında hayırlısı neyse her zaman her işinde o olsun inşallah canım nabrut, sevgiler ^^

    YanıtlaSil
  13. kaderinde olsaydı eğer görür görmez içinde bir şeyler oluşuverirdi en azından heycanlanırdın ama bunların hiç biri olmamış demekki kısmet değilmiş nabrut abla rabbim hayırlı olanı gönlüne razı eylesin inşallah bu süreçte umarım çok üzülmemişsindir bazen insan bilmeden kırıyor karşısındakini tüm herşey bittiğine göre inşallah mutlu bir evliliğin olur bundan sonra ki anlatacığın diğer ayrıntıları da merakla bekliyor olacağım^^
    ~ELİF~

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kardeşim teşekkür ediyorum güzel düşüncelerin için. Yine çok mutlu ettin beni.

      Sil
  14. güzel adam görüntüsü ile kapıları açıp karakterine bir şey katmak için çaba harcamaya ihtiyaç duymazken çirkin adamlar kapıları açma kudretini karakterinde bulurlar.

    YanıtlaSil
  15. Erkeklerle ilgili paylaştığım yorumuna bayıldım. Ama genede bir kalplerin uyuşması mutlaka olmalı derim

    YanıtlaSil
  16. Hepimiz mi yaşamışız bu türlü şeyleri:(
    Ben şunu anlamıyorum neden erkek cinsi herşeyde çok netmiş gibi bazı şeylere takıp o konuda kesin tutumlarını gösteriyorlar bu şekilde?
    Gerçekten merak ettiğim bir soru, çnkü bu mevzular pozitif bilimler değil ki, sonucu bir süre sonra netleşsin tam terai duygular söz konusu kalıplaştırmak çok zorlamıyor mu olayları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle söyleyim erkekler çok basit ve düz mantık. Çok daha kolaylar. Bizi de öyle sanıyorlar.

      Sil
  17. Yalnız nabrut o kısımda baya bir vayyy dedim :)))) herhalde galuba sanursam ben olsaydım sırf bunu dedi diye heyecan kat sayım yoksa bile artardı ;)) devamını merakla bekliyoruzzz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke artsaydı şimdi size en iyi düdüklü markaları konulu bir yazı yazıyor olurdum (çeyizler üzerine :D

      Sil
  18. Çirkin miydi sorusu gerçekten saçma imiş.. Önemli olan kalpte çarpan.. Gözün gördüğünü gönül sevmedikten sonra ne yapsın.. Blind Date cidden güzel oldu yalnız :))

    YanıtlaSil
  19. Ohooo devamı gelmiş bile saftirik şeymagiller geç uyanıyorsalar demek :D

    Kadın erkek ilişkilerinden hiç anlamam.O yüzden tanısan iyiydi falan diyemem. Mantıksız kaçar çünkü.

    Hayırlısı olur inşallah nasipse zaten döner dolaşıp gene gelir ki. Nasip değilse başka nasip gelir. Allah'ın takdiri işte :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ya Şeyma dönmesin dolaşmasın. Önümüzdeki adaylara bakalım :DDD

      Sil
  20. Tam da böyle bir görüşmenin arefesindeyken bu yazıya denk düşmem pek bi manidar pek bi tevafuk oldu :) hayırdır inşAllah diyeyim. Bi süredir Twitterde ezra dan görerek takibe almıştım, bu yazıyı da okuyunca doğru kişiyi (ortak noktalarım olan kişiyi) takibe aldığımı bir kez daha farketmiş oldum :) görüşmelerin çok iyi geçmesi de bazen bi işe yaramıyor o çekilme midir itilme midir artık adına ne derseniz deyin olmadı mı olmuyor yani :S 2. şans mı? asla hem kendime hem o şahsa yazık değil mi? diyerek bu tarz kararlar çok verdim.. önümüzdeki maçta ay Blind date'de ne yapacağım hakkında hiç bi fikrim yok :S:S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok memnun oldum ^^
      Evet ben de 2. kerenin bir işe yaramayacağı yönündeyim ya da kadere yazılmadığı için yol sizi 2. görüşmeye götürmüyor.
      Umarım bu sefer itilirsin ve görüşmenin ardından bana buradan yine ses verirsin. merakla bekliyor olacağım. Allah yardımcın olsun

      Sil
  21. Yaaaa, iki gün bakmadım, neler olmuş böyle!?
    En beklemediğim konudan girmişsin, çok şaşırdım okuyunca o.O
    Böyle tutunabileceğin kadar önemli iki hususiyet de varken ortada senin de bir şeyler hissetmiş olmanı ne çok isterdim -anladığım kadarıyla sen de öyle-. Ama kaderden öte de köy yok. Alnında o şahsın imzası yoksa elden bir şey gelmiyor. Ama eğer gerçekten kaderinse belki bir gün ansızın Eros kalbinin kapılarını tıklatıverir :D

    YanıtlaSil
  22. Ah yanlışlıkla yorumu yarım yayınladım :D
    Senin için en hayırlısı neyse onun olması için çokça dua edeceğim ^^ Sen de gönlünü ferah tut ablacığım ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın yine yaşından olgun güzel cümlelerinle beni gülümsettin
      Çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  23. Öncelikle hikayene bayıldım hele ki blind date mükemmel tabir :D seni hiç tanımıyorum ve uzun zamandır takip ediyorum bir yılı geçti herhalde. Ama yazılarındaki içtenlik naiflik ve deli doluluk beni hep okumaya itti. Ablam yaşındasın tavsiye vermek asla bana düşmez sadece ben de rahat olmayı seven bir insanım yani heyecanlanmıyorsak ne olmuş :D bu bence daha güzel çünkü doğal oluyorsun kasmadan konuşuyorsun heyecanın değil de, sen cevap vermiş oluyorsun çok hoş bu. İnşallah hakkında hayırlısı olur sağlam temellerle, içine sinecek şekilde olur herşey, Amin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönlü güzel kardeşim. Teşekkür ediyorum yazdığın güzel şeyler için.
      Umarım hepimiz için öyle olur. Yürekten amin diyorum

      Sil
  24. Devamını yazmışsın bile :D olay kapanmış çoktan demek . Güzeliğe bakarak evlenmek bence en büyük hata , kalbi çirkinse ne yapayım yüz güzelliğini . Hakkında hayırlısı olsun ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönül severse zaten güzel görürsün. Allah razı olsun. Cümlemiz için ^^

      Sil
  25. Özelini bukadar koruyabiliyo olmana çok saygi duyuyor ve masallah diyorum Sevgili Nabrutcum ama bu sefer paylaşmana çok sevindim çünkü bu keşmekeşleri yaşayan tek kisi olmadığımı görmek senin kadar bazi okuyucularini da rahatlatiyor bilesin :)Bîrde şòyle eklemek istiyorum; süreç bitmiş ama sen bi şekilde zorlayıp devam etseydin bile nasip değil ya devamında da olmazdı diye düşünüyorum daha söyleyebileceğim çok sey var lakin burayi daha fazla işgal etmeden gidiyorum^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım en çok bunun için yazıyorum aynı iniş çıkşıları yaşayan çok kişi olduğumuzu bilmek.
      Aynen şahane bir tespit! Olmayacakmış demek ki.

      Sil
  26. Kalbini çarptıracak biri illa ki gelecektir. Ama yine de ikinci kez buluşmaya gitsen mi? Ne olacağı hiç belli olmaz. Bir arkadaşım da aynı şekilde ilk buluşma da çok nötr dü. Üçüncü görüşme de onayladı. Daha sonra evlendiler işte. Hiçbir şey hissetmiyor olsan bile bu ikinci buluşmaya gidip gitmeme hakkında bu kadar düşünmen yeter. Yorumumun sonlarına doğru belirsizlikler kurtulup ikinci buluşmaya gitmeni destekliyorum. Fighting!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar düşünme sebebim nötr olmamdı. Biraz bir şey hissetsem koşarak giderdim :/

      Sil
  27. çok özel bir anını paylaşmak duygularını ifade etmek istemeyen biri için çok zordur. ama madem içini dökmek istemişsin bir öneri duymak da bazen çok iyi gelir. damat adayının açık sözlü olmasından etkilenmiş olabilirsin görücü usulü buluşmaya gelmiş olması önüne çıkan biriyle evlenmek amacı olduğu anlamına gelmiyormuş çünkü aşk evliliği istiyor olmasa yüzde 90 heyecan istemez. açık sözlü oluşundan dolayı etkilenmiş olabilirsin bir de ısınmak birine ilk anda olmaz zamanla oluşur paylaştıkça tavırları hoşuna gider ilk anda kimi sevemeyeceğini hemen anlarsın itici gelir çünkü. bence sen niye bu kadar bu kişi üzerinde bu kadar düşündüğünü biraz daha düşün anında kestirip atabilirdin daha önceki isteyenlerde olduğu gibi... not : içimden gelerek yazdım umarım fazla olmamıştır hassas konulara girmek zor bir durumdur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samimiyetini hissettim teşekkür ediyorum. Fazla olmadı yani ^^
      Bu kadar çok düşünme sebebim mantığıma yatmasıydı. Ama sadece mantık üzerinden gidemedim bunu kendime de karşı tarafa da yapmak istemedim.

      Sil
    2. çok iyi düşünmüşsün ince bir şekilde . evet teşekkür ederim içten olarak yazdım uzun zamandır bloğunu takip ediyorum samimi içten buluyorum :)
      karşındakine hiçbir şey hissedememek kolay kolay zor aşık olan biz bazı bayanlar için normal bir durum o yüzden buluşmada rahat olmanı anlıyorum ancak belli bir zaman diliminde aşık olabilecek bayanlardanız diye düşünüyorum bir yerden sonra seçici oluyor insan ve bu en doğal hakkımız bence :) sevgiler diliyorum ve... sevgileri yarınlara bıraktık..

      Sil
  28. Dizilerdeki ikinci çocuğu reddetmelere doyamayan başrolü okuyorum gibi oldu onlara da hak vermek lazımmış :D Şaka bir tarafa sen aslında mantık evliliği taraftarı gibi duruyorsun küçücük bir kıvılcım istemişsin yine de olmayınca da kimsenin gururu ile oynamama onurunu göstermişsin.Tebrik ediyorum♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah :D Ben bir dizi karakteri olacaksam eğer esas kızın evde kalmış çirkin en yakın arkadaşı olurum :DD
      Sanırım öyle bir şeyler oldu, yerinde tespitler ^^ :)

      Sil
  29. Postunu okurken bir yandan Lee Hi'nin hold my hand şarkısı denk geldi, "elini tutmak istemek" deyimin aklıma geldi.
    Doğrusu hiç görüşmem olmadı, "elini tutmak istersem" diye korktuğumdan görüşmeyi reddediyorum (ben ne alakaysam burda o.O) ama aldığım duyumlara görünce gördüğün an bilirmişsin "o" mu değil mi. Öyle diyolla..
    Ne kadar mantıkla karar vermek gerekse de bizimde bir kalbimiz var ama..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şarkıyı bilmiyorum dineleyim :D)
      korkma tatlım tut gitsin, yeter ki kalbin tut desin. ^^

      Sil
  30. ahhh eros bende çok bekledimdi onu vakti zamanında :) olmayacak işe amin denmez nasipte varsa zaten gözün hiç bir şeyini görmez :) Şayet bunu kendimden biliyorum. Şu çirkin adam kısmına gelince de bencede tipi düzgün değil yüreği düzgün birini bulmak çok önemli.. devamını merak ettim :) keyifle okudum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak taze deneyimli biri de aynı şeyi söyledi doğru yoldayım :D

      Sil
  31. Diğerinde dediğim gibi hayırlısı Allahın bir bildiği var derim ama kader hiç olmaz dersin olur seninde ağzın bir karış acık kalır bu işler böyle çünkü senin paylaştıgın hikayelerin ortak noktası gelin adayları neye uğradıklarını bilmiyor bir anda düğün dernek evlenmişler coluk çocuk...
    Ve vayy demedim ayyy dedim neden dediğimi bilmiyorum her hal "ayyy yesinler demek istedim"bir taraftanda acık olması iyi olmuş vee abla Allah o güzel gönlüne hayırlı bir kısmet versin inşallah ne üzül ne hüzünlen nede sıkıl tam biti dersin yeni bir şey başlar o erosu olurda görürsen benim adreside bir zahmet veriver :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii kiii Erosu bulsam nüfusuma kaydettirip onu kölem yapacağım hepinize yollayacağım söz :D

      Sil
  32. Yazında resmen kendimi gördüm.Dur araya kendi hikayemi sıkıştırayım:) 24 yaşına gelene kadar gelen görücünün hiçbiriyle konuşmadım,görüşmedim.Hep bir bahane buldum. Öğretmenlik yaptığım yerden bir talip gelince çevrenin de baskısıyla görüşeyim ama dışarıda görüşmem ,ailesiyle gelsinler evde konuşurum dedim.Gelen kişinin ne işi,ne de cebi beni ilgilendirmiyordu,ilk kriterim namazdı.Gelecekleri gün içim o kadar sıkıldı ki,nefes alamadım,anneme yalvardım nolur ara gelmesinler diye. Annemde ayıp olur diye aramadı:( Akşam geldiler biz odaya geçtik konuşacağız,direk namaz kılıyor musunuz dedim.Aldığım cevap 'üniversitede kılıyordum,şimdi kılmıyorum,yerleşik hayata geçince yine kılarım(zannedersin ki anasının evinde yaşamıyor,göçebe hayatı yaşıyor).Bu cevaptan sonra zaten olmayacağı netleşti.5 dakika zor oturdum,o sırada okunan yatsı ezanı kurtardı beni.İçeri geçelim dedim.İçeri geçince erkeklere haydi namaza gidelim dedi,ama bana sanki gözümü boyamak için denilmiş gibi geldi.Sonraki 1 ay işkence gibi geçti,çevremin baskısı.Çocuk haber gönderiyor sürekli,bir de dışarda görüşelim,belki kararın değişir diye. En son rahmetli anneannem kabul etmediğim için şımarıklık yapıyorsun yarın haber göndereceğim,gelecekler ve sen kabul edeceksin deyince ben bir patladım,tam patladım. iyi ki de patlamışım sonra 8 ay kadar sonra bir rüya gördüm. Rüyamda gözlüklü beyaz yüzlü birisi bana bir kamyonetten marul,maydanoz türü yeşillikler veriyordu. Rüyamdan 2 ay kadar sonra babamın kuzeninin eşi annemi aradı ve bana bir talip olduğunu söyledi,normalde telefonu umursamayan ben ,hayatımda ilk defa annemin telefonunu dinledim. annem daha sabah 2 kişiye gelmesinler dedi diyor,ablada bak oğlan çok iyi, 2 defa da hacca gittiğini söyle diyor. Annem telefonu kapatınca ilk defa gelsinler dedim:)Kayınvalidem gelmeden bir gün önce kucağıma çaydanlık düştü ve bacaklarım yandı,zor yürüyorum. ilk kayınvalidem geldi,ve görünce gerçekten çok ısındım.eşim istanbulda olduğu için hafta sonu gelecekti,hatta kayınvalidem daha önce kaç defa çağırmış,gelmemiş eşim,bu kez yine gelmezse rezil olurum diye düşünürken,eşim cumartesi sabahı gelmiş,o gün ikimiz yine evde görüştük. Eşim ailesiyle gelince bir de ne göreyim,benim 2 ay önce rüyamda gördüğüm bana yeşillik veren çocuk. Ben yabancıların yanında gülmem,tebessüm bile etmem. Eşimle odaya geçtik konuşmak için,ve sorduğum sorulara hep olumlu yanıt aldım.Eşim de benim hakkımda bu kız hiç gülmüyor galiba diye düşünürken,ben tebessüm etmişim ve eşim iyi arada gülüyormuş demiş:)ertesi gün numaralarımız alıp 2 hafta telefonda görüşüp evlenmeye karar verdik ve 3 ay sonra evlendik.şu an 11 yıllık evliyiz,2 çocuğumuz var ve her zaman çok şükür diyorum. Bu arada diğer talip için kabul edeceksin diye bana baskı yapanlar eşimle tanışınca iyi ki bize bakıp karar vermemişsin diyorlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel bir hikaye^^ Benim bir köşe var aslında hiç denk geldin mi bilmiyorum arkadaşlar evlilik hikayelerini yolluyor ben de yayınlıyorum. Eğer müsait olur biraz da detaya girip yazar yollarsan ne şahane olur :)
      Çok şey istedim değil mi? ^^

      Sil
    2. Hepsini okudum hatta bir ara ben de yazsam mı diye düşünmedim değil, nereye yazmam gerektiğini söylersen en kısa zamanda yazarım inşaAllah��

      Sil
    3. nabrutvebiz@gmail.com adresine yollarsan çok mutlu olurum oluruz ^^

      Sil
  33. "Blind Date", ben de görücü usulü evlilikten böyle bahsediyorum :D
    Baya havalıymış ex-adayın :D Olmadıysa vardır bir sebebi, önümüzdeki BD'lere bakalım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore dizilerinde Blind Date'i kör randevu olarak çeviriyorlar ya sinir oluyorum :D

      Sil
    2. tam Türkçe karşılığı kullanmak çok sıkıcı Türkçe'de ona biz görücü usulü diyoruz

      Sil
  34. Yaaa abla gözünü seveyim gitme şu görücü usulü buluşmalara. Ben bi evleneyim sonra oğlum olsun, seni oğluma alayım. (diz çöker) Oğlumla evlenir misin? (💍)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sultan gelin ol diyorsun yani. Bana acı, lütfen. :D

      Sil
  35. Hayirli isin yeni bölümünü 4 gözle bekliyorum 😍

    YanıtlaSil
  36. yorum yzmıştım ma göremedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelse idi yayınlardım :/ telefondan gönderdi isen bir aksilik olmuşş olabilir :/

      Sil
  37. Ağzına yüreğine sağlık :) bende bazen kendime göre birini bulamayacağım düşüncesiyle aklımı çok meşgul ediyorum. Ama açıklamaların içimi çok rahatlattı :) her şeyin hayırlısı olsun. Ben inanıyorum ki karşına kalbini pır pır ettirecek biri mutlaka çıkacaktır ����

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum böyle hissettirebildiği isem ne mutlu bana.
      Allah razı olsun benim için istediğinin misli misli fazlası senin için olur inşallah.

      Sil
  38. elektrik onemli bencede canim ama o sozu soylemesymis ikinci bulusmaya giderdin belkide, seni çikmaza sokmus demekki o dedikleri

    YanıtlaSil