Evlilik Hikayeleri-16

Öncelikle herkese hayırlı bayramlar diliyor, sözü uzatmadan hikayeye geçiyorum.

Arzu Mukim…

Ne ara yollarımız kesişti, onu ne ara bu kadar sever oldum hatırlamıyorum bile.

Yüz yüze hiç görüşmediğimiz halde bir yerde rastlaşıp konuşmaya başlasak saatlerce susmam, en gizli sırlarımı bile hiç düşünmeden rahatça anlatabilirim gibi hissediyorum.

Blogumun bana kazandırdığı bu güzel insan bana evlilik hikâyesini gönderdiğinde gözlerimden kalpler fışkırarak okudum, sanki tüm bunları yaşarken ben onun heyecanına ortak olan arkadaşıymışım gibi hissettim.

Şimdi o güzel görücü usulü evlilik hikâyesi ile sizleri baş başa bırakıyorum.

Ertesi gün lise son sınıfının ilk günüydü…
Akşamüzeri çalan bir telefon ve annemin utangaç konuşmasından anladığım kadarı ile bu telefon bir ''görücü usulü kız isteme'' olayının ilk adımıydı. Anladığım kadarıyla annem o anda bana bir şey hissettirmek istemiyordu ki zaten daha da 16 yaşındaydım. 
Aslında niyeti kızım çok küçük, diye olayı kestirip atmaktı! 
Bense ertesi gün sınıfta çalıkuşu misali en yakın arkadaşlarıma olayı anlatmakla meşguldüm. Bir yandan gülüşüyor, bir yandan da durumla dalga geçiyorduk kendimizce... Ve tabii bir taraftan da damat adayını merak ediyorduk, nasıldır, kimdir, kaç yaşındadır, vs..vs...


Uzak akrabamız olduğu için damat adayını az çok biliyordum. İyi bir aileden geldiğini, iyi bir eğitim aldığını ve tabii ki bir de o yemyeşil gözlerini. :) 
Görücü adayımla yakın zamanda 2 kere karşılaşmıştık... 
İlki; bir akrabamızın düğünündeydi. Yanımda oturan kuzenim onun bana mahcup bakışlarını fark etmişti, ben ise pek oralı olmamıştım. 
İkincisi; 1999 depreminin gecesinde, deprem olduktan birkaç saat sonraydı 🙈 (Herkes o an nasıl bir halde olduğunu aklına getirsin) Velhasıl müstakbel eşim beni 2 farklı durumda da gören biri olarak kararını vermiş demek ki! :)
Gel zaman, git zaman ailemi ikna telefonları, bu çocuk kaçmaz telkinleri işe yaradı sanırım. Ailem beni bir şekilde en azından görüşmeye ikna etmeyi başardı. Beni tek düşündüren aramızdaki büyük yaş farkıydı.
14 yaş!
Ama işte kader yaş maş dinlemiyormuş. 
Çok küçük olduğum için ilk görüşmemizi dışarda değil de evde yaptık. Allahtan sabahçıydım, öğleden sonra bizim evde annem-teyzem gözetiminde görüşecektik. Okul çıkışındaki heyecanımı unutmam mümkün değil ve tabii benden daha heyecanlı olan arkadaşlarımın halini. :)) 
İlk görüşmemizde ne konuştuğumuzu hatırlıyorum dersem yalan olur.
Ya heyecandan ya da üzerinden baya baya zaman geçtiği için pek aklımda kalmamış. Onunla görüştükten sonra sanki her şey değişmişti, bir şeyler olacaktı ve buna kimse engel olamayacaktı, böyle hissetmiştim. 
İlk zamanlardaki tereddütlerim zamanla yerini kalbimdeki kıpırtılara bırakmıştı. Ve Allah'ım hayırlısıysa olsun diye dua etmeye başlamıştım. 
Durum annemin istiareye yatmasına kadar gelmişti.  Sabah hepimiz merakla annemin rüyasını anlatmasını bekliyorduk. Annem rüyasında bir padişahın evine geldiğini ve yeşil taşlı bir yüzüğünü istediğini, ilk önce vermeden sakladığını ama sonra çıkarıp verdiğini görmüştü. Sanırım o yüzük bendim. :))
Yaklaşık bir ay sonra söz merasimi gerçekleşti... 
Güzel heyecanlar, güzel günlerdi. Eşimin getirdiği güllerdeki notu hiç unutmuyorum çünkü ilk okuduğumda anlayamamıştım, o kadar küçüktüm yani. :) 
Not şöyleydi: Bu güzel çiçeklerin gölgeye ihtiyacı var... 
Yaklaşık 2 sene güzel bir nişanlılık döneminden sonra karlı bir ocak gününde evlendik…
İyi ki tanımışım dediğime 17 sene olacak inşallah... Rabbim ‘den bunları okuyan bütün bekâr kardeşlerime de hayırlı bir ömür, hayırlı bir eş ve hayırlı çocuklar dilerim.

Ben de bil-mukabele aynı dilekleri yolluyor, Allah’tan bu güzel çiftin mutluluklarını daim etmesini diliyorum.

Yazı dizisi:

Görücü usulü evlilik nedir?

Görücü usulü evlilik "Usulü"

Görücü usulü evlilik hakkında bilinmeyenler





Yorum Gönder

26 Yorumlar

  1. çok güzel bir hikaye allah mutluluklarini daim etsin insallah:))
    bekarlar için söyledigi o güzel sözler için bir bekar olarak tesekkur ederim^^
    allah herkesin gonlune versin insallah nabrut aablacim umarim bu blog'ta bir gün senin de evlilik hikayeni görebiliriz çok hayirli bir evlilik yapman dilegiyle:))
    ~ELİF~

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Kader kısmet. Hayırlısı ile inşallah benim de böyle güzel bir hikayem olur :)

      Sil
  2. "Ne ara yollarımız kesişti, onu ne ara bu kadar sever oldum hatırlamıyorum bile.

    Rastlaşıp konuşmaya başlasak saatlerce susmam, en gizli sırlarımı bile hiç düşünmeden rahatça anlatabilirim gibi hissediyorum"

    Bu cümlelere kalp fışkırmasında ne yapsın
    Günden güne umudumu kaybedip, ben kimseye kendimi anlatamicam, kimse gerçek beni göremiyecek diye, düşünmeye başlamış olsam bile o doğru kişiyi bulduğumda tüm kalbimi dökücem sanırım Eğer böyle bir his gerçekten varsa kesinlikle yaşamalıyıMM :)
    Ah ah o günleri görebilecek miyim acaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım yaşarsın, umarım buluruz. Yakınlardadır.

      Sil
  3. Sahiden çalıkuşu misali bir evlilik olmuş.. Evlenip mutlu olabilmek, mutlu kalabilmek, o kişinin kaderin olduğunu hissetmek.. Güzel şeyler...

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. eski evliliklerde böyle zarif notlar varmış zaten :)

      Sil
  5. Hayırlı bayramlarr~
    Demek yaş farkına bakmıyormuş bu işler. Önceden olsa "14 yaş mı? Nasıl mümkün olabilir?" derdim kendime. Sanırım büyüdükçe bazı şeylerin o kadar da önemli olmadığını anlıyor insan. 16 yaşında böyle bi' yola adım atmak da büyük cesaret. Allah mutluluklarını daim etsin ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı bayramlar^^
      Eskiden herkes o cesareti gösteriyormuş. Şimdilerde biraz zor sanırım

      Sil
  6. Senin evlilik hikayelerinden çıkardığım sonuç (tabi bir çok şey var ama bu en önemlisi) nasip diye bir şey var evleneceğin kişiyle erken veya geç tanışıp evleniyorsun, o yüzden pek evlilik işlerinde kasmaya gerek yok onuruna bırakmak gerek. Güzel ana fikir ama değil mi 😉😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen hayatın ana fikrini bulmuşsun :) işte bu kadar kolay ve basit aslında :)

      Sil
  7. Hep mutlu olsunlar inşallah 😄

    YanıtlaSil
  8. Doğrusu mən erkən evliliyə və 16 yaşında bir qıza evlilik haqqında qərar ver deməyə tam qarşıyam. Çünki 16 yaşında uşaqdır o. Bir də bunun sonrasında bu 16 yaşlı qız evləndikdən sonra (evlilik üçün 18 yaşını gözləməkləri ir az içimi rahatlatdı) fikrini dəyişsəydi nə olardi? Qismət heç keçiləsi deyil oğlan elə yaxşı belə mükəmməl ailədən gəlsə belə o 30 yaşında yetkin insandır və buna görə seçimini edib ancaq qız hələ çox kiçikdir. Aradakı yaş fərqi onun evlilikdən sonra problemi də ola bilərdi uyğunlaşa bilməzdilər bəlkə. Bu cütlükdə(cift/couple) xoşbəxtlik olubsa hər birində olacaq demək deyil. Ümidvaram rəyimi/yorumu düşünüb, fikrinizi deyərsiniz. Çünki özümdən asılı deyil mən qızların erkəndən evlilik havasında böyüməsini istəmirəm. Univ oxusunlar, özlərinə iş seçib tam həyatda öz yerini tutduqdan sonra (erkeklerdeki gibi) evlilik haqqında düşünsünlər istəyərəm. Əlbət universitet vaxtı evlənmələr də artıq öz seçimidir ola bilər. Ancaq artıq kiçik yaşlarından seçim etməsini və sonra yaşının evlilik üçün gəlməsini gözləməklərini/beklemeklerini doğru qəbul etmirəm. Ancaq Arzu xanıma bir ömür xoşbəxtliyinin davamını arzu edirəm. Bir yastıqda qocalın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha öncede sanki bu mevzu üzerine konuştuğumuzu hatılrıyorum o yzüden çok uzatmadan eskiden bu tür evlilikler olağandı ama şimdilerde böyle değil. Burada okuduğumuz hikayelerden de hiç kötü son duymadım neyse ki.
      diğer noktalarda günümüzde zaten tasvip edilen bir durum değil.
      sevgiler ^^

      Sil
  9. Ya bu ne güzel bir yazıdır... Bu blog ne güzel bir blog'dur!!! <3 ^^
    Aşağıya inene kadar bir sürü yorum yapmıştım oysa ki okumayı kesip yazabilseydim, şimdi sadece bunları yazabildim ^^

    YanıtlaSil
  10. Maaşallahımı koyup gideyim :)

    YanıtlaSil
  11. Allah evliliğini daim etsin, yaş farkı gerçekten fazla olsa da gönüller bir olunca önemini yitiriyor.. mutluluklar diliyor duasına da kojamanından amin diyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben böyle şeylere pek takılmıyorum erkeğin büyük olması iyidir iyi :D
      teşekkür ederiz güzel duaların için de ^^

      Sil
  12. Hikayemi burda görmenin heyecanı,güzel sözlerinin oluşturduğu mutluluk...Hangisi ağır bastı bilemedim şimdi :) Ayrıca hikayemi okuyup yorum bırakan değerli okuyucularına çok teşekkürler 🌺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz teşekkür ederiz tekrar bizimle özelini paylaştığın için ^^

      Sil
  13. Öncelikle Abla geçmiş bayramın mübarek olsun Ailen ile sağlıklı huzurlu kazancli ve daha nice nice bayramlara diyorum...
    Inan artık senin bu paylaştığını hikâyelerin ne kadar güzel olduğunu söylemek istemiyorum çünkü nekadar desem boş her okuduğum hikaye beni benden alıyor hiç bir güzel laf bulamıyorum neden diyeceksin bu kız baya abartı diyeceksin ama elimde değil benden başka insanların güzel hikâyelerini değişik anılarını okumak okuduğum bazı romanlardan dizilerden filmlerden daha gerçekçi ve evet gerçekten bunu biri yaşamış diyorum ve hayata bakış açım daha bir değişiyor çünkü başka insanların hayatlarina kolaylıkla bu kadar derinlemesine girmek gibi bir kolaylığımiz yok ha bu demek olmuyor insanlar ozelini ne kadar kolay anlatıyor anlatani görmuyorum belki ama onun mutluluğunu.sevincini.huzurunu.hüznünü.gozyaslarini hissetmek bile bana farklı duygular hissettiriyor onlara gülüyor onlarla ağladığımi hissediyorum bu bile çok hoşuma gidiyor(birazda merak olsada başka insanların "haa oda bunu yaşamış ben niye isyan edeyim"yada "neden bu kadar aglayim diyorum") Velhasıl Abla hikayelin beni benden alıyor biraz geç okusamda malum yogunluk vardı biraz... Allah bu kardeşimin(ablamin) hayatında hep guzellikler versin inşallah darısı ben gibi bekarlara Allah güzel insanlarla tanıştırır inşallah...(çok mu konuştum ne:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tatlım senin de bayramın mubarek olsunnice bayramlara erişelim inşallah.
      Ben senin ne damek istediğini nasıl hissettiğini anlıyorum çünkü her hikaye beni de derinden etkiliyor.
      bu güzel duan için de çok teşekkür ederim canımın için. Allah razı olsun.
      cÜMLEMİZE İNŞALLAH.

      Sil