Signal Dizisi Konusu ve Yorumum

Son izlediğim Kore dizisi Signal. 


Öncelikle dizisinin konusundan bahsedeyim:

Signal Dizisi Konusu: Geçmişteki faili meçhul davaları çözmek üzere kurulan polis/dedektiflik timinde bir polis vardır ki, eski yıllardan kalma bir polis telsizi sayesinde geçmişle iletişim kurabilmektedir. Bu sayede bazı davaların gün yüzüne çıkması kolaylaşacağı gibi bazı karışıklıkların çıkması da kaçınılmazdır.

Signal Dizisi Oyuncular:



Dizi hakkında söyleyeceklerim;

  • Birçoğunuzun dizi hakkında övgü dolu yorumlar aldığınızı tahmin ediyorum. Nitekim ben de bu yorumlar üzerine diziye başladım.
  • Açıkçası bende kamuoyun kadar şiddetli bir etki oluşturmadı. 
  • Neden?
  • Zira ben daha önce Nine Travel izlemiştim ve bu geçmişle iletişim fikrini daha güzel işlemişlerdi. Hatta Nine Travel'de diziyi izlemediyseniz spoiler sakın okumayın -geçmişte yaptığı değişiklik yüzünden bir seferinde sevdiği kızın amcası olmuştu. Sonradan düzeltmişti gerçi de dehşetti- Bu açıdan Nine Travel efsaneydi bence. Bu sebeple Nine Travel izlemeyen kişilerin bu diziden çok etkilendiğini ya da en azından benden daha çok etkilendiğini düşünüyorum.
  • Nine Travel izlememiş birine bu diziden önce onu izlemesini şiddetle tavsiye ederim.
  • Dizinin ilk bölümlerinin temposu orta seviyede. Ne sizi sıkıyor, ne de aman aman oluyorsunuz. Ama şurası kesin: Dizi gittikçe artan bir tempoya sahip. Hatta son 4 bölümü klasik sinema yorumu gibi soluksuz izliyorsunuz.
  • Son 4 bölüm demişken dizinin finali bence olabilecek en normal sondu. Romantik komedi izlemediğimize göre davullu zurnalı göbekli halaylı bir son bekleyen varsa hata ederdi. Böyle dizilerin sonu her zaman biraz hava da biraz -sanki dizi, hayat- devam edecekmişcesine biter. Bu türün sonları ister İngiliz, ister Amerikan ister Kore dizisi olsun, böyledir. 
  • Son olarak dizinin türü suç ve gerilim ki beni bilirsiniz aslında hiç tarzım değildir. Tarzım olmamasına rağmen severek izlediğimi ve benim gibi bu tarzı sevmeyenlerin de diziyi severek izleyeceğiniz düşünüyorum. Belki bu türü sevenlerin ilk 3 listesine bile girebilir. (yine belirtiyorum, eğer Nine Travel izlemediyse :)
  • Tavsiyem yorumlardan etkilenip gözünüzde çok abartarak başlamayın. Beklentinizi ortalama tutarsanız keyifle izleyeceğiniz bir dizi olacaktır.
  • Ayrıca 2 tane şahane Ost'ı var ki; (cover parçalar) bence sadece bu şarkılar için bile diziye başlanabilir, öylesine enfes.
Bahsettiğim Ost'lar Türkçe alt yazısı ile. Bir dinleyin, izleyip izlemem noktasında Ost'lar sizi yönlendirebilir.



Buradan sonrası yüksek dozda spoiler içerir. Böyle bir dizide Spoilerden kaçınılması kanuni bir zorunluluktur. Aksini yapanların kamu hizmeti olarak Berlusconi ile beraber hastane paspaslaması gerekecektir. Kamuoyuna duyurulur.
  • Savcının oğlu ile ilgili dava sanırım en sevdiğim ve beni heyecanlandıran hikayeydi.
  • Park Hae Young'un geçmişteki dedektif Lee Jae-Han ile olan bağlantısı çok güzel kuruldu, telsizle iletişim için neden onun seçildiğine de böylece şahit olmuş olduk.
  • Profil Park Hae-Young'un abisinin intihar etmemiş olmamasını ilk başlarda öngöremesem de sonradan böyle bir beklenti içerisine girdim. Aslında Dedektifin geçmişte ona yetişip abisinin günümüzde yaşıyor olması senaryosunu tercih etsem de Park Hae-Young ailesinin dağılmamış olması, annesi ve babası ile bağlarının kopmamış olması senaryosunu da sevdim. 
  • Telsizi Cha Soo-Hyun'da keşfedip Lee Jae-Han'a öleceği zamanı söylemesi üzerine günümüzün tamamen değişip birbirlerindeki numaralarının bile silinmiş olması kısımlarını heyecanla izledim.
  • Lee Jae Han'ın ilk bölümlerden beri gösterilen ölüm sahnesinde son değişiklikle arkadaşlarının ormanı basıp onu kurtarmaları dizinin enfsane kısımlarından biriydi.
  • Ayrıca sizi bilmem ama Par Hae Young'dansa Lee Jae Han'ın karizması ve oyunculuğu dizinin asıl lokomotifiydi.

Aklımda kalanlar şimdilik bunlar. Kalanları izleyenlerle yorum kısmında sohbet ederek tamamlayalım.

Dizi hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
Sizin için dizinin unutulmazı neydi? 

Not: Missha Mist, Nuxe ve Tantasia ürünlerini hediye ettiğim çekilişime katılmak için şuraya tıklayabilirsiniz.



Facebook Kore Dizileri Sayfamı takip etmek için: https://www.facebook.com/koredizifilmreplikleri1

Blog'umda yazdığım tüm dizi ve filmleri alfabetik olarak sıraladım.
Dizi listesine Buradan film listesine ise Şuradan ulaşabilirsiniz.

Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım


Yorum Gönder

21 Yorumlar

  1. Blog sayesinde kore dizilerine epey bir ilgim oldu izlenecekler listesine alıyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Nine dizisini izlemedim, nedense elim bir türlü varmadı o diziye o yüzden zaman karşılaştırması yapamam o diziyle ama ben Signal dizisini çok çok sevdim. Lee Jaehan karakteri izleyen herkesi etkisi altına almıştır eminim. En etkileyici sahnelerden biri 'gitme' uyarısı sevdiği astından gelince gelecekte bu kadar büyük bir değişim yapmasıydı. Bir an ben bile değişmez gelecek diye düşünmüştüm, o ayrıntı çok güzel işlenmişti. Ve bende abisinin ölmemiş olöasını istesemde ailenin bir arada olma fikrine bayıldım. Gerçekten harika kurgulamışlardı. Ama en çok üzüldüklerimden biri kızını köprü yıkılınca kaybeden babadır. Pisi pisine gitti kızı, gelecek değişsede geçmişi değiştiremediler. Velhasıl kelam benim zirvedeki dizimdir kendileri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte bu bahsettiğin gelecek geçmiş değişimleri nine travelde daha çarpıcı ve etkileyici işlenmişti.
      evet bunu unutmuşum geçmiş değişince çocuk da ölmez diye düşünmüştüm ama öyle olmadı maalesef :/

      Sil
  3. Patiksiz Penguen der ki :p Beni en çok soğutucusu arabada bombanın patladığı dedektifin öldüğü an etkiledi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh ben o sahneyi nasıl unutmuşum :( bir şeyler unuttuğumun farkında idim. kadının ölmesi de evet çok etkileyiciydi.

      Sil
  4. Selam nabrut..bu ilk yorumum olacak ama muhakkak hergün sayfanı kontrol ediyorum:)signal i görünce dayanamadım. polisiye gerilim gizem kitap dizi film herşeyde een sevdiğim tür benim.nine Travel ilk 5 bölüm izleyip bıraktığım bi dizi oldu sıkılmıştım ondan(ama tavsiyen üzerine bi şans daha vereceğim sanırım).fakat signal resmen aktı gitti bende kesinlikle lee jae han karakteri favorim oldu..bayan karakterin genç(çaylak) halini sevdim günümüzdeki halinden pek haz etmedim belki spoi olacak ama lee jae han'ın bulunması ve babasının o üzgün hallerini izlerken sanırım ben ondan çok ağladım :) biraz uzattım kusura bakma lütfen..buarada Hacer ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve aleyküm selam hoş geldin hacer ^^ ve her zaman böyle güzel yorumlarını görmek beni mutlu eder.
      Nine travel zaten 45 dakikalılk bölümlerden oluşuyor bence de bir şans daha vermelisin mutlaka :)
      polisiye seviyorsan yularıda da dediğim gibi ilk 3ün içine mutlaka girmeliydi ki sende çok sevmişsin zaten.
      bu blogta en çok uzatan benim sen rahat ol bak yorum cevabım bile destan oldu :*

      Sil
  5. hmm o zaman Nine Travel'i izliyim once :)

    YanıtlaSil
  6. Nabrut yazılarını okuyorum ama yoğunluktan bi türlü yorum bırakmaya fırsat bulamıyorum;( ama bu diziyi izlediğini görüncce nasıl sevindim anlatamam normalde sana izler misin dicektim ama bi tür pek tarzın olmadığı için yeltenmemiştim. Ben izleyip hayran kaldım. Bazı yerlerde nefesimi tutarak heyecanla izledim.
    Birincisi oyunculuklar muhteşemdi òzellikle Búyúk dedektife hayran kaldım. Dedigin gibi Park hae youngu solladı yaşadı resmen adam.Park hae youngun meslegi çok hoşuma gitti yaptığı çıkarımları vaayy be diye izledim. Bayan odun dedektifimiz de çok iyiydi. 15 yıldır lee jea hanı bekliyo oluşu dışarda odun evde pembe pembe pijamalarla dolaşması onun annesi yegenleri falan çok hoş ayrıntılarda.
    Senaryonun sağlamlığî yanında bunun gibi ayrıntıların da çok iyi işlendiğini düsünüyorum. Bi tek kasmadı ara ara güldürdü de dizi.
    Müziklere ise of of of diyorum ya tam olayalrın arkasından o yüksek duygu yoğunluğu olan müzikleri girip beni kalbimden yaraladılar. Özellikle şu cem karacavari söyleyen bi adamın şarkîsî vardı ki mükemmeldi. Bayan dedektif çıktığında genelde çalınan ve bir bayanın seselendirdiği müzik de harikaydı. Yani ben gerçeklikten uzaklasan türde dizileri pek sevmem ama bunu çok iyi yapmışlar.
    Nine times traveli da izlemiştim kardesimin israriyla zamanında. Ama tütsü olayı beni pek sarmamıştı ve izlerken çok sarsılmıştım. Noluyo ya kız şimdi bunun akrabasî mı oldu noluyoruz abi sonu niye bòyle bitti türündeki tepkilerimi hatırlıyorum:D.bu dizideki telsiz bana daha gerçekçi geldi.O yüzden Signal açık ara ònde benim için
    Oyy ne yazdım ya:D neyse nabrutçugum kıscası izlemene çok sevindim. Bir de sana Yong pal hakkında yorumlarımı sòyliycektim. İlk 15 bölümü izledigime hiç pişman değilim iyiki izlemisim diyorum çok güzeldi farklıydı ama sonrası baydı gereksiz uzatıldı. Zaten reyting nedeniyle uzatılmîş diye duydum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunu görmek mutlu etti ^^
      Yukarıda da yazdığım gibi tamamen katılıyorum sana. müzikler diziye başlama sebebimdi zaten.
      Sadece nine travel konusunda ayrılıyoruz ama olabilir elbet :)
      Yong Pal ı listemden çıkardım yani yorumlar soğuttu beni. Kadını da o kadar sevmem zaten diyerek es geçiyoru m^^

      Sil
  7. Ahh ahh senin mayıs da izlediğini ancak ekim de izleyebilmiş olsam da yeni bitirmenin coşkusuyla yorum yapmazsam olmazdı :)
    Pek polisiye tarzım olmasa da arada kafa dağıtmak için patlatıyorum bir tane :)
    Diziye daha çok yorumları yüzünden başladım Bir baktım ödül üstüne ödül alıyor Nedir bunun hikmeti dedim :)

    Ama ne diziydi ya hu her bölümü ağlaya ağlaya izledim İçim katıldı resmen Bu polisiye falan değil dram ya hu dram :)
    Her bölümde kendimi kaptırdım öyle bir yerde bırakıyordu ki ha bitti mi yani oldum
    Olaylarda polisten bir kesit olası, hikayenin naifçe anlatılması çok hoştu Geride kalanlar onların yaşadıkları, kurbanın hissettirdikleri üzerine daha çok duruldu

    Lee Jae Han in çiçek bıraktığında gülümseyen kız çok naifti
    köprü yıkılınca kızını kaybeden babaya çok üzüldüm Bir hiç uğruna suçlanıp kızını kaybetti Suçsuz olduğu ortaya çıksa bile insan artık yaşamak ister mi ki
    Kim Jin Woo da bazılarını insanlar canavara çeviriri tastikledim Ona seviş şeklini öldürmek olarak öğretilirken kızı öldürdüğü sahne çok hüzünlüydü Ama sonuçta buluştular Kız yardım elini uzatıcaktır :)
    Ama en en çok üzüldüğüm kesinlikle Lee Jae Han in abisiydi İçim katıldı ağlamaktan resmen Çok acınası değil miydi ama Hiç bir suçu yokken her şey onun üstüne yıkıldı Hapisten çıktıktan sonra bile halaa kendini aklamaya çalışıyordu Ben kesinlikle abisini kurtarabilmesini isterdim
    Abisi hapse girdikten sonra Park Hae Yong un sürekli oğlanın peşinde dolaşması, yemek ısmarlaması aralarındaki bağın bu şekilde kurulması çok hoştu
    Dizinin son 2 bölümünde biraz dağaldım Çok fazla karıştırdılar gibi geldi
    Final çok havada bırakılmış olsa da son cümlelerden Park Hae Yong u bulup mutlu mesut yaşadıklarını düşünüyorum :)

    oyunculara gelirsek:
    Kim Hye Soo u normal de pek sevmem ama burada bayıldım (tabi ki dedektif olduktan sonra ki haline :))
    Lee Jae Han ı ilk defa izledim Ama çok iyidi
    Park Hae Yong oyunculuğuna her zaman ki gibi bayıldım İlk aşkından, kahve servis edip Soo Hyun u koruyuşuna, ekiptekiler yüzünden sinir krizi geçirdiği zamanlara bile bayıldım Bazen bir bakışı vardı ki İnsan gözleriyle merhameti ancak bu kadar gösterebilir dedim

    Park Hae Yong_Lee Jae Han_Cha Soo Hyun aralarındaki bağlara bayıldım
    Lee Jae Han_Cha Soo Hyun birbirine güvenleri, aralarındaki diyaloglarla diziyi aldı götürdü

    Son olarak Nine Travel konusuna gelirsek Nine Travel i izlemiş biri olarak zaman da yolculuk olarak benzese de ben ikisini kıyaslayamam bile Nine Travel kesinlikle bir efsaneydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı yerleri hatırlayamasam da (aradan uzun zaman geçtiğim için :) Bir çok noktada yine aynı düşünüyoruz.
      Sonu konusunda ise 2. sezon haberleri dolaşıypr ne olur bilemiyorum :)

      Nine travel'in içinde bolca aşk da olduğu için bence de kesinlikle Nine Travel ^^

      Sil
  8. Dizi çok güzeldi ama dediğin gibi ozellikle son 4 bölüm...
    Nine travel aklimda vardı ama yazını okuduktan sonra kesin izlemeyi düsünüyorum.
    Signalin finali için maalesef kötü son düşünmüştüm,o öldüğü bir gündü ve dedektif bu sefer başka birinden siyaller alıyordu cünkü finalde tekrar telsizi çalıştı ayrıca o gün öleceğini de biliyordu ve bu yüzden kadın dedektife mesaj attı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nine travel biraz daha romantikli hem :D
      İyi seyirler :)

      Sil
  9. Ben 7.bölümdeyim henüz ve sevdiği kız öldükten sonra veremediği sinema biletleriyle sinemaya girip komedi filmi izlerken ağladığı sahneye bittim.süper bir oyunculuktu.

    YanıtlaSil
  10. Gerilim polisiye sevdiğim için dediğin gibi Signal ilk üçümde.İlk önce Signal i izledim sonra taktigim zaman yolculuğuna kalktım nine time travel i buldum ve daha önce böyle muhteşem kurgulu zaman yolculugu dizisi izlemedim bu konuya hakimim çok bu tarzdan izledim ama hep derim nine time travel gibi kimse konuyu böyle işlememiştı gecisler ayrıntılar muhtesemdi hele 18. Bölümde dayanamayıp durdurma linkine basıp ara vermistim o kadar heyecanlıydı yani :) sonu herşeyi planlı ve güzeldi izlemeyenler gidin ve izleyin.

    YanıtlaSil
  11. Nine Travel i yarıda bırakmış bir insan olarak Signal'ı tamamlayabildim ve Nine Travel'dan daha kaliteli buldum belki dizilerin çekim yılı, çekim kalitesi vs. gibi şeyler olabilir bunun sebebi bilemiyorum. Fakat ben gerçekten şaşırtıcı sahneler buldum dizide. Ve mesaj mükemmeldi bu sistem böyle deyip çekilmenin çokta doğru olmadığını hepimiz biliyoruz fakat eğer pes etmezsek bu çarpık düzeni değiştirebiliriz. bazı sahnelerde ağladım bazı sahnelerde işte böyle tutkulu bir şekilde savaşmak gerek bu çarpık düzene karşı diye gaza geldim. En nihayetinde mükemmel ötesi bir dizi olarak hafızamda kalacak her zaman. iyi seyirler hepinize:)

    YanıtlaSil
  12. bayağı spoiler okudum ashxjd🤣😂 ama 11. bölumdeydim uyumqm gerekirken neler olduğunu öğrenemeden uyuyamazdım yarın izlicem tekrar😎😎

    YanıtlaSil
  13. nine travelı ben bu kadar sevmemiştim nedeni ise geçmişe gidip sürekli görünüp gerçek kimliğinin ortaya çıkmasıydı herhalde ama sonunda gerçekten çok üzülmüştüm 😭 signalde park hae yong un zeki kişiliği ilgimi çekti doğrusu ama oyunculuğu o kadar iyi değil ve egoist bir tavrı var 😁😁

    YanıtlaSil