Gizemli Büyük Bir Sır

Gizemli Giriş Cümlesi: Bu yazdığım şey aslında çok önemli bir sırrımmış gibi geliyor. Ya da daha önce kimseyle yüksek sesle paylaşmadığım için böyle hissediyorum. Ama biliyorum ki birçok kişi bunu yaptı ve bazıları hala yapmaya devam ediyor.

Gece hayallere dalmadan uykuya dalamam. Çocukluğumdan beri bu böyledir.

Özellikle ergenlik döneminde gündüz otobüste aklıma gelen bir senaryoyu "dur ben bunu geceye saklayım," diye düşündüğümü, gece  güzel bir film izleyecekmişim gibi yatağa  koşarak gittiğimi, yorganı kafama çekip senaryomun başrolünü üstlendiğimi hatırlıyorum. Özellikle yaz tatilindeki berduşluktan dolayı tüm senaryolar tükenip cumhurbaşkanı olduğumu bile hayal etmişliğim vardır.
Ne var ki yani! Hayaller bedava diye edebiyat yapıp durdular, bizde kullandık. :)

Bu süreç uykuya dalmamı kolaylaştırır ve daha tatlı bir geçiş olurdu. Muhtemelen sırıtarak uykuya dalardım.

Sonra büyüdüm, hayal kurmaya zamanım olmadı, gerçekleri düşünmekten.

Gerçekler ise genelde uyku kaçırır. Özellikle gece yastığa koyduğunuzda tüm can sıkıcı şeyler başınıza üşüşür. Can sıkıntısından, sinirden uykunuz kaçar.



Her zaman can sıkıcı gerçekler uykunuzu kaçırmaz tabii. Başınıza güzel şeyler geliyorsa o sıralar, işte bunları düşünmek de uykunuzu kaçırabilir. Çünkü sevinçten heyecanlanırsınız, vücut adrenalin salgılar. Adrenalin ise uykunuzu hop yutar, götürür. Sabah olsa o güzel şeylere kavuşsam hissi ile uykunuzdan olursunuz.

İşte tam da bu sebeplerden dolayı büyüyüp kaybettiğim “geceleri hayal kurmak” hasletini yeniden yapar oldum. Uykuya dalmak için bir melisa çayı, bir sıcak duş ya da bir bardak şekerli süt kadar etkili olan bu yöntem gerçekten işe yarıyor.

Sırtımda çantam bir trene binmiş, o günkü ruh halime göre istediğim bir ülkeye seyahat ettiğimi hayal ediyorum. İzlediğim gezi programları ya da belgesellerden aklımda kalan görüntülere kendimi yerleştiriyorum. Bazen dükkânlara girip alışveriş bile yapıyorum. Sonuna gelip tekrar evime dönemeden uykuya dalmış oluyorum. O hayalden sıyrılıp yavaş ve yumuşakça uykuya geçiş süreci -belki de anı- o kadar tatlı ve huzur dolu oluyor ki size burada kelimelerle anlatamıyorum.

Yorulduğum, bir külçe haline gelip yatağa kendimi zor attığım zamanları ise ayrı bir seviyorum. Hayal kurmaya bile vaktim olmadan sızıp uyuyorum. İşte böyle dolu dolu geçirdiğim günlerin gecesindeki gönül huzuru da başka bir şeye benzemiyor…

Yorum Gönder

45 Yorumlar

  1. Sevgili Nabrut ,uzun zamandır takipçinizim.Ara sıra da yorum bırakıyorum. Uzakdoğu sever biri olarak yorumlarınızı keyifle okuyorum ve çok başarılı bir blogger olduğunuzu düşünüyorum.
    Geceleri hayal kurmak neredeyse yaşamış kadar insanı mutlu eder bilen bilir :) Bizi hayatın acı gerçeklerinden ve tatsızlığından daha mutlu bir dünyaya götüren diziler ,filmler belki de biz hayalperestlerin ortak noktası. -Nil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. ortak noktalarımızın sdece diziler olmadığına ayrı bir sevindim.
      hayallerde yalnız olmadığımı biliyordum :)

      Sil
  2. Hayal kurmak... En sevdiğim şeylerden biri. Hiç yaşayamayacağım şeyleri bile gerçekleştirdiğim sadece bana ait bir dünya. Bence hayata tat katan şeylerden biri. Bazen hayatın yoğunluğunda unutup gidiyoruz ama arada yapılacak rahatlatıcı bir şey hayal kurmak :)

    YanıtlaSil
  3. Ahahah kendimi okudum valla :)))

    YanıtlaSil
  4. Ya nasilda güzel yazmışsın, vallahi de aynısı. Ellerine yüreğine sözlerine sağlık, selametle.

    YanıtlaSil
  5. Ay önce kitap yorumu sandım ama meğer komşum kendi sırrını döküyormuş ortaya :DD

    Valla ben hayal kurarken uyuyup kalmam çok uzun sürüyor beynimi boşaltıp sadece uykuyu düşününce beş dakikaya kalmaz uyuyorum :DD

    Ama birde şöyle bir durum var her şeyi bırakıp sadece uykuyu düşünmek çok zor oluyor çünkü beynimde bir sürü fikirler hayaller cirit atıp duruyor hepsini toplayıp çöpe atmak hayli zor. Bazende bir düşünce çok hoşuma gidiyor hemen hayal kuruyorum :DD

    Zaten gece uyumayı pek sevmem ben :D Ay çok alakasız yorum yaptım sanki mazur gör komşu :DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. artık kitap yazabilirim demek ki :DD
      hayale fazla kaptırıp uyumayı unutuyorsun demekki :))

      uyumayı seviyorum ama geç yatıp geç kalkmaya bende bayılıyorum

      Sil
  6. Bunu ben de çok yaparım biliyor musun? :) Uzun süredir hem de. Ben genellikle film çekerim ama. :D Başrol tabi ki de ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herhalde herkesin yaptığı ama itiraf etmediği bir şey bu :) bari hayallerimizde başrol olalım değil mi ama :D

      Sil
  7. Merhaba öncelikle blogunuzu çok beğeniyorum! Bloggerda daha çok yeniyim. Sitem için bir search bar yapmak istiyorum fakat arama yaptığımda kelime kelime değil de başlık olarak buluyor sadece. İngilizce sitelere dahi baktım fakat ne yazık ki bulamadım. Acaba siz nasıl yaptınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim.
      ben direk ara yüzden gadgetten ekledim. özellikle bir şey yapmadım. siz nasıl bir yol izlediniz?

      Sil
  8. Yeeyy bir ortak noktamızı daha buldum. :) Ah, benim hiç bir zaman gerçekleşmeyecek saçma sapan hayallerim.. Boğa burcunun özelliğinden de olsa gerek hayal kurmadan mümkünatı yok yaşayabilmemin.. yemekte, işte, yolda, uyumadan önce.. Kafamda bir senaryo yazıp kendimi başrol yapmaya bayılıyorum. Bunun en büyük sebebi hayal kurarken kendimden başka kimseye ihtiyacım olmayışı sanırım. Başlangıcına ve sonucuna sadece senin müdahale edebileceğin kimsenin bozamayacağı büyülü bir dünya olduğundan.. Hafif esen rüzgar, bir melodi, slow motion dökülen yapraklar bir film sahnesinden kesit gibi, sonra istediğini yap bulutların üstünde altında farketmez hayal ya bu herşey mümkün.. Ben daha çok hüzün dolu hayaller kurmayı seviyorum galiba sakin yapımdan olsa gerek, "yalnız kalmayı öğrenebilirsen daha güçlü olursun" inancı taşıyarak yıldızlarla süslü yalnızlık hayalleri kuruyorum. Artık değişmem ben büyük ihtimalle.. evet, ruhum yaşlı kabul :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif hadi hemen bir blog aç.
      senin hayallerindeki büyüyü bilmiyorum ama ben kelimelerinle büyülendim. bir yorumda sen bir deneme yazmışsın neredeyse.
      Neyse bu konuyu sana facebook'tan yazacağım

      Sil
  9. Aynı benim uyku mantığım. Gerçi benim hayalin dozajını kaçırıp uykuyu erteleye erteleye en sonunda kaçırdığım da çok olur. Senaryo olayını da hala yapıyorum galiba (utanan maymum emojisi). Hatta bazen ah dizisi çekilse de izlesem dediğim konuları kendim yazıp kafamda oynatıp en iyi oyuncu ödüllerini de dağıtırım. Gerçeklere gelince de... kafasına bir şeyi taktı mı o hallolmadan uyuyamayan biriyimdir. Yapmam gereken bir iş varsa da uyuyamam mesela. Sınavım olduğunda bir hafta öncesinden uykusuzluk yaşamaya başlarım. :D
    Ha bur de şu var. Kesin sende de oluyodur. Eğer yatmadan önce okuduğum kitabı çok beğendiysem hele ki baş karakterin yerine kendimi koymussam uyuyamam. Artık uykusuzluktan ölünceye anca dalarım.
    benim yaşadıklarımın -çoğu zaman sinirimi bozan uyku hallerimin - aynısını yaşayan birinin olmasına çok sevindiimm. :D senin olman daha iyi hatta. Çok seviyorum bu blogu takip etmeyi ama sanırım senden kaynaklanıyor. Insan sürekli kendine benzeyen ama ondan daha tecrübeli birini arıyor. Yazınca a bu da öyle yapıyormuş diye örnek alıyor. Ya da ben saçmalıyorum deyince kendimden daha olgun birinin de aynı şeyi yaptıgını, düşündüğünü görünce rahatlıyorum. Her zaman yorum yazmaya üşendiğim için utanıyorum ama her gün yazsan her gün okurum sanırım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eskiden kitapların dizilerin başrolü olurdum doğru ama büyüdükçe böyle olmayacak hayaller değil bahsettiğim gibi bir geziye ya da tura katılmak gibi çok gerçekçi olabilecek hayaller kurmaya başlıyor insan. büyüdükçe ne demek istediğimi anlayacaksın :) olmayacak hayaller kurmak istemiyorsun.
      demek istediğini anlıyorum. blog açmaktaki niyetim kendime benzer insanlar bulmaktı böyle şeyler yazılınca da mutlu oluyorum.
      her gün yazı yazmak konusunda olanca gücümle uğraşıyorum ama muvaffak olamıyorum sanırım :)

      Sil
  10. Okuyunca çok mutlu olduğum yazılardan bir tane daha :)
    En fazla uykuya dalma aşamasında olmak üzere yolculuklarda filan çok fazla hayal kuruyorum. Ve evet ben de önemli bir sırrımmış gibi düşünüyor dile getirmiyorum. Yalnız olmadığımı öğrenince bir gülümseme bir rahatlama oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız olmadığımı biliyordum bende mutlu oldum :)

      Sil
  11. 3 ihlas bir Fatiha Nas Felak Ayetel Kürsi bunlar neyine yatmiyor hayal kurmakta neymiş aa ne ayıp bir de seyahate çıkıyormuş ... Yaş 35 ben seyahate çıkamıyorum senin gibi malum biri 13 biri 4 yaşında iki sıpam var napıyım bende hayallerimde onları büyütüp okutup evlendirip basıyorum popolarına tekmeyi işte ondan sonra çıkarım seyahate ;)))) mrzmrc'den sevgilerleeee ayyy lütfen ulaşsın yaaa :( Bu kez olucak ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk satırı okuyunca kendimeden utandım :)
      35 yaşında 13 yaşında bir çocuğun olduğunu kimseler duymasın şisstt. :) maşallah
      ben 35li yaşlarda ne diye hayaller kuracağm acaba çok merak ediyorum :)
      çok öezndim ama sana :)

      Sil
  12. Hayal kurun, ümitlenin, nerede ve nasıl olmak isterseniz öyle olun, öylece yaşayın derim. Hayal kurarak uykuya tatlı bir geçiş yaptın. Mışıl mışıl uyuyun. Yalnız olmadığınızı hissedin. Bir kalbiniz var; bir de siz. Sevin ve sevilin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gene döktürmüşsünüz sayın profösör yüreğinize sağlık

      Sil
  13. :D Yatağa uzanınca en az yarım saat (bazen 2) döner dururum. Senin yaptığın gibi ben de hayal kurarken uyuyakalırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çocukken yatağa daha başımı koymadan uyurdum ama artık 1-2 saat döenenlerdenim bende...

      Sil
  14. Çok güzel özetlemissin gercekten.Belkide cogumuzun büyük sırrını ortaya çıkardın.yüreğine saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beni yalnız bırakmadığınız ve itirafıma ortak olduğunuz teşekkür ederim :)

      Sil
  15. Merhaba, blogunuzu ilgiyle takip ediyorum, kore dizileri hariç genelde yazılarınız hemfikir olduğum konularda oluyor. Ama bu hayal kurma meselesi tam benim hayatım. Gündüz, akşam bunun hayalini kurar öyle uyurum dediğim şey bazen aklıma gelmiyor onu hatırlayacağım diye iyice uykumun kaçtığı zamanlar da oluyor :) Hatta bende şöyle bir durum da var, hayalini kurarsam asla gerçekleşemeyeceğini düşündüğüm için olası muhtemel şeylerin hayalini de kurmak istemiyorum. Bu nedenle de her gün ciddi senaryo sıkıntısı çekiyorum :) teşekkürle yazı için :) yalnız olmamak güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunu kocaman tebessüm ederek okudum umarım sende benim yazımı okurken böyle hissetmişisindir.
      benim artık snearyo tek düze her gün başka ülkedeyim :) ama eskiden kitap karakterlerinden biri falan olduğumu hayal ederdim. zaten çok kitap okuduğum için de senaryoda sıkıntı yaşamazdım.sende kitaplardan yararlan :)

      Sil
  16. Kendimi gördüm.. Benim de bulup bunu yatınca kullanırım diye düşündüğüm senaryolar o kadar çoktur ki.. Bir de kurarken uyuyakaldığım için devamını ertesi güne kurgularım falan.. Tabii artık 5dk kuramadan uyuyakalıyorum.. Okul var sonuçta, fazla uyuyacak zamanım yok.. İşte hayallerimizin düşmanının okul olduğu ortaya çıktı n_n

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :D ve iş hayatı da ona keza. günün yorgunluğu ile hayalin daha başında fosurdamaya başlarsın bile :D

      Sil
  17. Mantık sizi  noktasından B noktasına kadar götürür, hayal gücü ise her yere :) Böyle bir söz vardı değil mi :) Ah hayaller...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru gerçekler beni kıbrıs ankara arasında getirip götürüyor ama hayallerimde tüm ülkeleri gezdim bile :D

      Sil
  18. demek kalemin o yüzden sağlam ;)
    ne cevherler çıkar senden bu hayallerle
    açıkcası şaşırarak okudum yazını ve çok beğendim
    otobüste akla gelen bir şeyi geceye saklamak çantayı yüklenip ülkeler gezmek
    vooavv diyorum :)
    ben de hayaller kurarım ama benimkiler genelde aşk temalı :P
    valla ilham kaynağı oldun denemekten zarar gelmez ;)

    ve umarım bu hayallerde yaşadıkların yüzünden bol bol dejavu olursun ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru aslında bazen yazdığım yazıların da taslağını hayal ediyorum ertesi gün yazıyorum :D
      kalemi sağlam iltifatın içinde teşekkür ediyorum teveccühünüz efendim.
      aşk temalı hayallerimi ergenlikle beraber arkamda bıraktım artık olmayacak şeylerin hayalini kurmayı sevmiyorum :D onun yerine aşk filmleri izliyorum korece :D hahah :D

      Yalnız son duana aşık oldum. Bayıldım. öldüm bittim. Amin diyorum. çok güzelmiş ama ya!

      Sil
    2. birine yapacağım konuşma provası, yazacağım mesaj taslağı olur bende de :)
      rica ederim efenim olanı iltifatlandırdık ;)
      --
      kabul olması duasıyla :*)

      Sil
  19. Bu samimi itirafın çok naif ve güzeldi. Bence hayal kuran ve kurmadan yaşayan insanlar var.Ben herkes hayal kurar sanırdim ta ki evlenene dek. Erkekler mi hayal kurmuyor acaba bilemiyorum ama 5 yıldır şahit olduğum hatta ısrarla sorduğum çünkü başını yastığa koyar koymaz uyuyor ;) "ya sen hiç hayal de mi kurmazsin" cevabı şaşırttı hiç hatta hiç kurmamiş..Ben ergenlik yillarimda, başrolünde benim olduğum ve tüm erkeklerin bana aşık olduğu hayallerle başladım ;) Sonrasında lise yillarimda hep üniversite hayatımın hayalini kurdum..Oturacagim evi nasıl döseyecegimden tutun da sınavlara hazırlandığımi isleyen detayli hayaller.Sonraları evlilik, düğün, gelinlik,ilk dans ;) şimdilerde hep bir bebeğim olduğunu (ama cook güzel, cok tatli, cok akıllı hep öyle olur ya hayallerde hep mukemmeli hayal ederim huyumdur) ,onu buyuttugum, uyuttugum, hayatımın her anını onunla geçirdiğim günler hayal ediyorum, belki benimkisi 5 yillik bebek hasreti bilemiyorum, allahım inşallah nasip eder hayal etme hastalığından kurtarır. Okudugum bir yazida insan mutluyken veya hayatı yolundayken hayaller kurmaz diyordu. Hatta yasadigi hayattan ne kadar sikayetciyse o kadar hayal kurar diyordu.Korkmamiz gereken an su ki,gerçeklerin acitmasi hayallerde yaşamak.Allahim Korusun işte o zaman bir türlü sukredemedigimiz hayat daha da zor görünür gözümüze. Hayallerinden bile güzel hayatlar hak edenlerin, tüm okuyanlarin senin olsun inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh öncelikle teşekkür ederim.
      gerçekten var mı? hayat onları için ne kadar zor. belki tüm erkekler öyledir...
      ne güzel bir hayal. yukarıdaki yorumda şahane bir dua var ve bende senin için aynısın diliyorum.Ben ona katılmıyorum. mutluyken mesela bir geziye çıkacaksam çıkmadan da hayal kururarım şuraya digerim şöyle yaparım gibi şeyler....
      gerçekleri düşünmekten kaçınma kısmı ise doğru çünkü gece aklına daha çok negatif şeyler geliyor. onları düşünüp zihnen çzömeye çalıştıkça da iyice uykun kaçıyor en iyisi gündüz ayık kafa düşünmek gerçekleri...

      son duan için ise... Ah. aynısı sana diyorum. hatta iki katı sana...

      Sil
  20. Yaa çok şasırdım meger ne çok kişinin küçük bir sırrıymış bu. Bir de dizi gibi her gece başka bir bölüm çekiyorum kafamda :D. Benim cokca utandıgım bir konuydu ancak tek degilmisim bundan sonra gönül rahatlıgıyla yazıp oynayabilirim :D. Elerine yüregine saglık sıcacık bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. böyle hissettirdiğim için sevindim. hayallere devam gönül rahatlığı ile ^^

      Sil
  21. Yaa çok şasırdım meger ne çok kişinin küçük bir sırrıymış bu. Bir de dizi gibi her gece başka bir bölüm çekiyorum kafamda :D. Benim cokca utandıgım bir konuydu ancak tek degilmisim bundan sonra gönül rahatlıgıyla yazıp oynayabilirim :D. Elerine yüregine saglık sıcacık bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. böyle hissettirdiğim için sevindim. hayallere devam gönül rahatlığı ile ^^

      Sil