Oh My Venüs Dizisinden Bazı Ayrıntılar

Dün yayınladığım şuradaki Oh My Venüs yazısına devam ediyorum.

Dikkatli izleyiciler bilirler, çıkan skandal sonrası ayrı kalan ikilimiz bu hallerini Dokumacı Kız ile Sığır Çobanı'na benzetmişlerdi. Bu kadar çok uzak doğu ile alakadar olduğumuza göre dizi ve filmlerden böyle ayrıntılar yakalayarak genel kültür sahibi olmamız gerektiğini de her zaman söyler ve araştırıp bulduklarımız sizinle de paylaşırım, bilirsiniz.
Bu miti de araştırdım. 



Çin kaynaklarına dayanan mitin ana konusu şöyledir:
Samanyolu Yıldızı’nın doğusunda, gökyüzü hükümdarının kızı yaşamaktadır. Bu kız sürekli olarak ipek ipliklerden bulut ve gök elbisesi dokumaktadır. Hükümdar onun bu yalnızlığına üzülür ve Samanyolu Yıldızı’nın batısındaki sığır çobanı ile evlendirir. Kız evlendikten sonra kumaş dokumayı bırakır. Bunun üzerine gökyüzü hükümdarı kızar ve dokumacı kızı Samanyolu’nun doğusuna geri gönderir. Onların yılda sadece bir kez görüşmelerine izin verir.

Mitin çeşitli varyasyonları var. Ankara Üniversitesi Sinoloji (Çin Tarihi) Anabilim Dalı Profesörü Prof. Dr. Bülent OKAY YILDIZLARLA İLGİLİ BİR ÇİN EFSANESİ: DOKUMACI KIZ İLE SIĞIR ÇOBAN isimli makalesinde mitin çeşitli varyasyonlarından bahsediyor. Meraklısı makalenin tamamını şuradan okuyabilir. 

Çok sıkıcıyım değil mi, makaleler, okunması gereken uzun uzun yazılar... :) Ama bir master öğrencisinden ne bekliyorsunuz ki?

Bol genel kültür yüklemesi yaptığımıza göre sizi hemen neşeli bir şarkı ile eğlendireyim.
Kang Jo eun'un Koçinnim'in ailesi ile tanışma faslında Hanbook giymesinden başlayarak tüm olay döngüsüne pıskırarak güldüm. Hele ki şu sahneye gelince artık odamdan kahkahalar yükseliyordu. Buraya almadan da edemedim.


n8 paylaşan: nabrut123

Koçinnim'in arkadaşlarından Sung Hoon'u daha önce Noble, my love mini dizisinde başrol olarak izlemiş sevmemiştim. 


Bu dizideki saç şekli daha iyi olmakla beraber yine de çok iyi bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. İyi oyuncu olmadığını düşünsem de Yi Jin ile ona yazdıkları hikaye güzeldi. 


Bu yardımcı roller üzerine yazılan aşk hikayeleri son zamanlarda artarak devam edip genelde de yapışkan kızımızın istediğini elde etmesi ile bitiyor.


Yardımcı oyuncuların aşklarından yapışkan kızın zaferine bir başka örnek vermem gerekirse aklıma hemen Heart to Heart geliyor.


Henry ise Super Junior-M grubunun üyesi ve gerçekten Kanada-Toronto doğumluymuş. 


Yan rollerden devam edersem her dizinin olmazsa olmaz sadık sekreter karakteri tabii ki bu dizide karşımıza çıktı. Özellikle getirdiği güllere bayıldık.


Aslında sadık sekreter rollerinde Choi Won-Young'u görmek bir alışkanlık olsa da bu yeni sekreterimiz de oldukça sevimliydi. Bakınız Heirs'in sadık sekreteri Choi Won-Young:



En sevdiğim sahnelerden birisi de Kang Jo Eun'un arabayı aslanlar gibi park etmesi idi.


Çok sevdiğim edebi replikler bölümüne geldik.
Dizide bir çok hoş tespit de vardı. Zaten Koçinnim'in her seferinde asıl "şekşi" olanın sağlıklı olmak olduğu konusuna vurgu yapmasını çok sevdik.

Varan 1:


Varan 2:


Varan 3:


Varan 4:


Eskiden bu el işaretinin (kalp) yapıldığını hatırlamıyorum, varsa da dizilerde çok yaygın kullanılmıyordu ama bu dizi de So Ji Sub sıklıkla kullandı. 


Dizi hakkında son olarak söyleyeceklerim bunlardan ibaret.
Sözü sizin yorumlarınıza bırakmadan önce bugün için ayırdığım şu şahane videoyu ekliyorum. 

Benim için ne kadar deliriyorsun?


n6 paylaşan: nabrut123

Facebook Kore Dizileri Sayfamı takip etmek için: https://www.facebook.com/koredizifilmreplikleri1

Blog'umda yazdığım tüm dizi ve filmleri alfabetik olarak sıraladım.
Buradan hepsine ulaşabilirsiniz.

Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım

Yorum Gönder

36 Yorumlar

  1. "Herkes mutlu olduğu için, bazıları daha da yalnız hisseder" hmm çok hoş bir replikmiş, shin min ah'ı seviyor olsam ve diziyi izleyebilirdim belki ama bu hanımı izleyemiyorum bir türlü nedense hep aynı şeyi izliyormuşum gibi geliyor.

    YanıtlaSil
  2. ve nabrut gönülleri fethetmeye devam ediyorrr!!!
    valla her şeyi incik cincik okurum, bu efsaneyi araştırmamıştım çook iyi yapmışsın.
    kalbe gelince, son zamanlarda hep bunu yapıyolar çok popüler oldu. sanırım popüler yapanlardan birisi de entertainer(şovmen demeye dilim varmadı nedense^^) Yoo Jae Suk. onda sık sık görüyorum ben zira.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet son zamanlarda popüler değil mi çünkü daha önce hatırlamıyorum :)

      Sil
  3. İlki gibi çok güzel bir yazı olmuş. Gerçekten uzun zamandır bu kadar sevimli bir çift görmemiştim. En can alıcı noktaları izlemek anımsamak çok güzel oldu:)

    YanıtlaSil
  4. Bahsettiğin kalp işareti Kore'nin son modasıymış. Elin Oğlu programındaki Koreli bahsetmişti bu işaretten. :) Dizi hakkındaki ayrıntılı yazılar için ayrıca teşekkürler. Herkesin beklentilerini karşılamamış ama bence hikayesi düzgün, güzel mesajları olan izlenesi bir diziydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hımm anladım. son moda demek. zaten önceden olup da fark etmemem imkansızdı. beklentileri neydi acaba bu karşılamayanların merak ediyorum :D

      Sil
  5. Salamm!:) Men bakıdanam ve sadece bu blog üçün çox sağol demek isteyirem:) Çox sağol Nabrut:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam:D
      çok teşekkür ederim yorumun beni ^mutlu etti^^

      Sil
  6. O minik kalp işaretinden ben de bir süredir haberdarım. Araştırmalarıma göre 2014'te bile o işareti yapan ünlüler varmış. Evveliyatını bilmiyorum. Lakin son zamanlarda moda olduğu kesin. Uzun süreli çabalar netice vermiş demek ki. :D Güzel yazın için teşekkür ederim. Zihnine sağlık, Nabrutcan! ˆˆ

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Nabrut uzun zamandır böyle ısrarla bir diziyi tavsiye etmediğin için kore yapımlarına ara vermiştim.Esas oğlanı diğer dizilerinde çok soğuk bulduğumdan ötürü çekinsem de nabrut önerdiğine göre vardır bir bildiği dedim ve başladım.Açıkçası kore dizilerini izleyemememin bir sebebi de sürekli entrika,tripler,zayıf karakterli başrol kızlar ve güçlülüğü de bağırıp,sesini yükseltmek olarak gösteren yapımlardı.
    Fakat bu dizide en çok beğendiğim esas kızın kiloluyken,terk edildiğinde bile güçlü kalabilmesi.Oh my Venus te gıcık olduğum bir karakter bile olmadı.Hepsi o kadar ince,naif işlenmişki bayıldım.Keşke bizde de böyle insanın psikolojisini bozmayacak,sakin bir ruh haliyle izleyebileceğimiz diziler yapılsa.
    Ve böyle kaliteli bir oyunculuk olabilir mi?Gerçekten başroller o kadar uyumlu ve sevimliydiler ki başka yerlerde de birlikte görmek isterim.Esas oğlan hakkındaki bütün kötü düşüncelerimden vazgeçtim:)
    Son olarak nabrutçuğum böyle güzel bir dizi önerdiğin ve tekrarlamak istediğimde kolayca en güzel sahnelere ulaşabileceğim postlar hazırladığın için çok teşekkürler.Emeğine sağlık.
    Rabbim her zaman karşına en güzel,hayırlı insanları çıkarsın.
    Selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son duandan başlayım cevap vermeye. Ne güzel bir dua aldım. Melekler benden önce aynısı sana demiştir zaten...
      Dizi hakkında aynı şeyleri düşündüğümüze ve önerimi dikkate alıp izleidğine çok sevindim.
      Hatta so ji sub hakkında bile aynı fikirlere sahibiz.
      ama heart to heart da bu seneki mutlaka izlenmeli listemde. eğer izleyecek bir şeyler ararsan aklında bulunsun ^^

      Sil
  8. Blog yazılarınızı gizliden takip eden sessiz bir okuyucunuzum sizin yazılarınız doğrultusunda bir çok dizi izledim ve hepsi mükemmellerdi.Oh my venüs izlerken lafama feci şekilde takılan birşey var.Bu sorunun cevabını bulamadım ama belki kore dizileri konusunda benden daha bilgili olduğunuzu bilerek size soruyorum dizideki yapışkan kızımız araba sahnesinde "Benimle yemek yemek mi istersin öpüşmek mi?" gibi sorular soruyordu buna benzer bir olay başka bi dizide de olmuştu hangi diziydi bir türlü hatırlayamadım sizin hatırladınız birşey var mı bu konuda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim öncelikle... tavsiyeleirimi beğenmenize çok sevindim.
      yani evet sanki bir dizi de ya da filmde bu gene geçmişti ama bende düşündüm düşündüm ama bulamadım belki bir hatırlayan çıkar burada.

      Sil
    2. MİSA'yı bilirsiniz. I'm Sorry, I Love You. O replik, Seo Ji Sub'un MİSA'daki repliğiydi; arabayı sürerken yanında oturan kıza sorduğu sorular... Hoş bir gönderme. :)

      Sil
    3. Nabrut sen bilmiyorsun galiba cunku bildigim kadariyla dram sevmiyorsun.repligin aynisi i sory i love you dan yine so ji sub dizisi galiba oraya gonderme yapmislar:)))))

      Sil
    4. ben izledim ı m sorry'i postu da var hatta ama demek ki hatırlayamadım şimdi söylüyorsunuz ama gene hatırlamadım :D teşekkür ederim bilgilendirme için

      Sil
    5. so ji sub'un bu repliği duyunca bunu biyerden hatırlıyo gibiyim demesi güzel bi ayrıntıydı. ve bende sizin için repliğin yerini buldum:) ı'm sorry ı love you 9. bölümün 23. dakikalarında geçiyo. hatırlamak isterseniz :))

      Sil
    6. Şahanesin.
      teşekkür ediyorum

      Sil
  9. ilk postu da özenle okuyup buraya geçtim çok çok güzel olmuş
    birçok kişi eleştirmişti dizinin bi konusu yok basit vs diye
    ben de hayret ediyordum ne bu entrika beklentisi
    dolu dolu romantik bi film izledik işte ne istiyorsunuz diye :)
    dizi reytinglerde çok iyi durumda değildi sanırım öncesinde başlayan ve favori olan dizilerin etkisiyle
    ama benim için de favori listemin ilk sıralarına yükselen ve bence uzun süre yerini koruyacak bi dizi oldu :)
    ilk posta sekreter min i göremeyince üzüldüm ama burda buldum o ne güzel bi yardımcı ya
    aile fotoğrafında verdiği pozlara ayrı bayıldım :)
    so ji sub bizim arkadaş grubunun en favori erkeğidir kore filmlerine başladığımız i m sorry i love you ve only you
    etkisiyle sanırım.. senin bu dizide tam anlamıyla gözüne girmesine şaşırdım :) neyse geç olsun güç olmasın :D
    gamzeden fışkıran öpücükler harikaydı ve karşı tarafın alıp kalbe koyması..
    tatlılıktan ölecek bi çift romantizmi yaşattılar bize :)
    filmin üzerine o kadar söylenecek şeyler var ki bitmez
    seni onaylamakla yetineceğim bu dizi için.. ;)
    dizi boyunca olan ve yeniden oluşan yüzümdeki kocaman gülümseme ile ayrılıyorum ;)
    emeğine sağlık ve teşekkürler..


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu yorumuna cevabım nereye gitti acaba. neyse tekra yazayım.
      reytingler iyiydi ama bir kill me'ye ulaşamadı mesela. bu koreliler de bir tuhaf ha :D
      aynen benim için de ilk 1o listesine girişini yaptı.
      ben bu dizidne önce hiç sevmiyordum. hatta master sun ilk 3 listemde olmasına rağmen oradaki karakterini de sevmezdim mimiksiz ve dondu. bence şimdiye kadar ki en iyi karakteti buydu ya da aartık ben yaşladndım bilemiyorum :D
      aynen dizi hakkında 2 uzun yazı yazdım daha da yazardım da işin vıcığını çıkarmayım dedim o yüzden artık bende susuyorum :D

      Sil
  10. Yan karakterler, benim en sevdiğim yan karakter tabiki henrydi. Çok tatlıydı,O arada ingilizce konuşması filan. Bide ben yi Jin'i sevmiştim. İnanırsan yapabilirsin. Acıya dayanabildiğine göre henüz daha sınırına ulaşmadın. Bu sözleri de çok sevmiştim, dizinin kültlerindendi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. henry 'i de siz genç kızlar sevmişiniz anladığım kadrı ile :D
      so ji benim henry sizin olsun :D

      Sil
  11. Nabrutcum ya benim so ji sub un en beğendiğim best rolü bu yahu masters sun çok güzeldi ama bu ajussinin onda kıyafetleri yüzünden gözlerim kanamıştı 😂😂 burda resmen karizmanın dibini sıyırmış. Ajussi(olgun erkek) sever olarak gözlerimden kalpler fışkırdı bu dizide. Bide şunu belirteyim ben so ji sub severdim de burda bayıldım. Neyse bi de henry ye bayıldım yahu .koringilizcesi mimikleri hareketleri karakteri harikaydı.her sahnesinde ya şapşalca sırıttım ya kahkaha attım. Sevimli şey.ona da kalp fışkırdı sjhahajsfk konuşurken ağzını aldığı hareketler çok komikti shin min ah da çok seviyorum zaten benim il göz ağrım gumihoydu.ay uzattım yine son olarak şunu söyliyim ben de gamze istiyorummm yaaa😄 kib canım .zeynep

    YanıtlaSil
  12. Ayrıca ellerine yüreğine sağlık 😊😊 bu arada o işaret kalp miymiş? Çok şaşırdım bilmiyordum ama benim çok hoşuma gitmişti okey? diyişiyle beraber😄 öğrendikten sonra daha güzel geldi 😀😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yorumlarınla diziyi tekrar hatırladım :)
      ajussi sevse bile hanry'i de es geçmeyen zeynep'e kocaman sevgiler :)

      Sil
  13. "Aslında sadık sekreter rollerinde Choi Won-Young'u görmek bir alışkanlık olsa da.."cümlesini görünce sebepsizce gülümsedim gözlerim sekreter rolünde onu aradı o kadar alışmışım ki sekreter olarak görmeye :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değil mi ama :D gerçi en son come back mister da bir varis rolünde kötü karaktereydi ama o rolün de hakkını vermişti.

      Sil
  14. ahhh kesinlikle muhteşemdi .. tabii halen favorim a gentlenman dignity :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi de makale hakkında yazacaktm unutmuşum :) en zevk aldığım yazı tipi :) konu nolursa olsun ciddiyete alıp bişiler yazılmışsa okumumaktan zevk alıyorum hatta ben makale yazı içinde gelecek diye bekledim ama link vermişsin :) düğmelerimi ilikleyip tebrik ediyorum :) akademik hayatında da başarılar inşallah :)

      Sil
    2. Ay canımsın. tebriğini onurla kabul ediyorum. bu ne ki bugün saunalarla ilgili bir araştırma yazısı yazdım 30-40 yazı okudum araştırma uğruna düşün yani :D

      Sil
    3. Kaliteli yazılarının sırrı çözüldü: emek :)

      Sil