İnsanoğlunun Çoğalma Çabaları

Hani herkesin bitmek bilmediği için yaka silktiği askerlik anıları vardır ya, ben askerlik anısı dinlemeye bayılırım.
Bunun ilk nedeni bilmediğim bir dünyanın işleyişi hakkındaki ayrıntılar hoşuma gidiyor.
Diğer ve belki de esas nedeni ise babam hiç askerlik anısı anlatmaz. Askerliğini harekâtın hemen ardından o karışıklığın içinde Kıbrıs'ta yapmış. Çok sıkıntılı zamanlar geçirdiği için anlatarak tekrar yaşamak istemiyor. Böylece bende askerlik anılarına karşı bir antipati oluşmadı.

Erkeklerdeki bu askerlik anılarına karşılık kadınlarda doğum anıları var. Ve işte ben bu durum karşısında tek kelime ile fikrimi beyan etmek istiyorum:
İmdaaaatttt!

Yeğenimin doğumu vesilesiyle yüksek dozda maruz kaldığım bu anılar sayesinde hayattan soğudum. Şimdi aranızdan doğum yapmış olanlar bana kızabilir elbette ama buradan sonrasını biraz objektif bir bakış açısı ile okumanızı temenni ediyorum.



Bu doğum hikâyelerinden yaptığım gözlemleri size anlatayım:

Bir defa her kadın doğum hikâyesini survivordan çıkmışçasına anlatıyor. Süsüyor, büyütüyor, sanırsınız Hazret-i Havva’dan beri insanlar doğurarak değil, amip gibi bölünerek çoğalıyor da ilk kez doğum yapan kendisiymiş gibi bir his geçiriyor size.

Yine her kadının doğumu çok çok zor geçiyor. İlla ki hepsi ölümden döndüğüne dair hikâyeler anlatıyor. Herkesin doğumu çok zorlu ve hepsine doktor seni ve bebeği zor kurtardık, bir dakika ile hayattasınız falan demiş oluyor. Artık Türkiye’deki jinekologların yeteneğinin sınırlarını siz düşünün.

Doğurdukları çocukların kilosunu yarıştıranlar var. Normal doğum yapanlar sezaryen yapanlara caka satıyor. 
Sütü gelenler, sütü taşanlar, sütü yarayanlar, sütü sulu olanlar, sütü yağlı olanlar... 

Ah birde devlet hastanesinde doğum yapan bir sınıf var ki onların anılarına hiç değinmek istemiyorum. Çok berbat, hatta korku filmi gibi etraf kan revan.

Bu hikâyelerden çıkardığım ders doğum dehşet bir şey. Hatta doğumhanelerde kadınların odalarında pencere olmadığını, bunun sebebinin doğum sancısı esnasındaki acının ve sonrasındaki lohusalık sendromunun insanı intihara sürükleyebileceğinden dolayı tedbir amaçlı olduğunu söylediler.
Sonuç: Terapiye ihtiyacım var.

Senin tuzun kuru sen ne anlarsın doğumdan diyebilirsiniz. Zaten bende doğum yaptıktan sonra size surivor gibi maceralarımdan bahsetmeyeceğime dair garanti veremiyorum.

Not: Tabii ben evlenip doğum yapana kadar fotoğraftaki teyze kıvamına gelirim kesin. :)
Not 2: Bir aydır Ankara'dayım. İki gün önce Kıbrıs'a dönmüş olmam gerekiyordu ama Instagram'da anlattığım sebeplerden dolayı kalınca, bloguma geri döneyim dedim. Soranlara selamlar, sevgiler...

Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım



Yorum Gönder

31 Yorumlar

  1. Haklısın gerçekten nabrut. Aynı abartılı hikayeyi 1538 kez dinlemek insana sinir getiriyor bazen. Şu an bebek bekliyoruz, biliyorsun. İnsanlar kötülüğünden değil tabi ama, genel olarak hep bu konu üzerinden muhabbet ediyorlar benimle. Kendilerince öneriler, tavsiyeler veriyorlar. Bunlar bir yere kadar güzel, faydası olduğu da oluyor. Ama dua ediyorum bir yandan da "lütfen kan revan dolu hikayelerini anlatmasınlar" diye. Annemin bir tezi var ve çok doğru "eğer doğum çok berbat ve dayanılmaz bir şey olsaydı, hiç kimsenin 2. çocuğu olmazdı". Haklı kadıncağız. Bilinçaltımız öyle konular hakkında öyle gereksiz şeylerle dolduruluyor ki... Sonra insanların hayatı zehir oluyor, yada gerçekten yardım almak durumunda kalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah o tavsiyeler hiç bitmiyor zaten...
      şimdi senin durumunu çok daha iyi anlıyorum Allah yardımcın olsun. annene ilave olarak eğer kötü bir şey olsaydı kadın ırkı diye ir şey olmaz doğum esnasında telef olur giderlerdi..
      Rabbim bir avazda kurtarsın

      Sil
    2. Amiiiin nabrut, inşallah...
      Herkesleri...
      :)

      Sil
  2. yaaa hakkaten abartıyorlar ben hamileyken komşumuz ay ağzımdan burnumdan kan geldi dedi. korktum bende. ben doğum hikayemi anlatmam öyle. sorarlar normal mi sezaryenmi diye. Sezaryen derim aaaa neden? ben riskteydim. tribim boldur doğumdan 5 gün önce vitrin yerleri taşıdığım için kordon dolanmış ve bebeğin kalbi cidden durmuştu :) diğer türlü herkes abartıyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte objektif şahane bir anne. teşekkürler desteiğiniz için :)

      Sil
  3. Ooooo tebrik ederim canım. Allah analı babalı halalı teyzeli bilimum yakın akrabalı büyütsün. Vallahi Nabrutcum eğer bu teyze kıvamında anne olursan anlatacak şeyin çok olur :) Her doğum bir roman ama sen güzel yakalamışsın yine. Gülmekten öldürücen beni. Dönmene sevindim kardeş. Selamlar. .. Sevil
    Dipnot: Üç hafta önce döndük tatilden. Evi adam etmekle boğuşuyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aminnn...
      ben büyük konuşmamak için sonunu açık bıraktım zaten farkındasındır :D
      off! şimdi bizim evde bizi bekliyor :D

      Sil
  4. ahhhhh nabrutum o dogum hıkayelerıne maruzz kaldıgım gibi bu dogumdan sonra olusan psiklolojik travmalarıda dinledım ben sonuçç; dogurmak ıstemıyorum...!!! bir bekara anlatılmayacak en korkunc hıkaye dogum anısıdır kesın ve net.. Ama hayatta acı gerceklerde var tabıkı kaçamıyoruz onlardan bu seferde donuyoruz erkek milletine "senın yuzunden " diye ^__^ dogurmus gibi konustum bir an^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğrumadık tatlım ama çok fazla doğuran kadına maruz kaldık :D maalesef yni..

      Sil
  5. Canım özlendin evet merak ediyordum seni ama tahmin ettim,yazıya gelince tatlımm :) :D 2. satırı çık hepsi birebir bende ve hiç sıkılıp yorulmuyorum anlatırken hep o anı yaşıyorum :) İnşallah senin de hayırlısı ile anne olduğun yazıları okuruz, Hoşgeldin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayırlısı olsun. umarım ölümlerden döndüm diye değil çok kolay bir doğum oldu diye yazarımz:D

      Sil
  6. Canim benim Allah anali babali buyutsun insallah hala sultan mi oldun sen simdi.
    Benimde bir dogum hikayem var ki..
    Ablam sezeryanla dogum yaptiginda bebegi getiren hemsire hasta yakini beni takip etsin deyince ben düştüm pesine. 1mm bile uzaklasmadan takiple hemde. sifreli bir kapidan gectik beraber. Meğersem orasi normal dogumhaneymis. Etrafta ciglik cigliga normal dogum yapan 4 kadin. Hemsire beni farkedince kapiya koydu tabi sen burda bekle niye iceri girdin diye ama ben o gun bu gündür doğum hikayesini anlatan tum kadinlari dinliyorum korkudan. :)) Mrl

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun darısı sana olsun diyeceğim ama sen artık kadrolu teyzesin :D
      ah sen çok da yakınsın doğuma kıyamam ben sana :)

      Sil
  7. Canım bir oğlum var ve inan nefret ettim bu anılardan. Doğum yapınca bir şey değişmiyor. Evlenmeden önce de aynıydım. Nefret ederdim doğum vs. anılarından. Çocuğum oldu hala aynıyım. Sana tek uyarım hiçbir şey için büyük konuşma şöyle ki asla şunu yapmam, böyle olmam demedim hiçbir zaman ama çok üzülürdüm insanlara niye böyle oluyor ki bu kadına niye zor doğum yaptırttılar ki bu çocuk niye yaramaz ki doğum anılarımı anlatmam heralde derdim aynen başıma geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. büyük konuşmadım ama fark etmiş olmalısın. sonuna ekledim bende söz veremiyorum anlatırım dedim. şimdi bir sürü evli eli boş kadın bir araya gelince konu çocklar ve doğumdan öteye gidemiyor maalesef :D bende kolay doğum yapsam bile nazar değerler diye anlatamam artık bende çok büyük badireler atlatmışım süsü veririm ne yapayım :DD

      Sil
  8. Nabrut gelmiş ozledik seni hosgeldıınnn:) gozun aydın hala sultan olmuşsun .Hayırlı evlat olsun inşallah. doğum ile ilgili yorum yapmıyorum herkesin hikayesi kendine buyuk;) inşallah rabbım yasatsında bizde burda dinleyelim hikayeni:)))

    YanıtlaSil
  9. Nabrut özlemişim yazılarını okumayı :) Ben de bol bol maruz kalmıştım hamileyken o kanlı hikayelere. Ama doğuma kadar kulaklarımı tıkadım, beynimi resmen yıkadım (yani temizledim). Sonuçta güzel, kolay, rahat bir doğum yaptım. Doğum hikayeme yorum yapmıştın diye hatırlıyorum sanki. Dediğin gibi çoğu kadın abartmayı seviyor. Bana soranlara ben hep çok güzel ve elbette doğal bir şey olduğunu anlatıyorum. İnşallah sen de bir gün yaşarsan bu süreci mutlu, kolay bir doğum yapmanı dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende yorumlarını :)
      evet bende yazını hatırlıyorum.
      umarım bende beynimi yıkayıp bir gün anne olurum ne diyelim nasip

      Sil
  10. Nabrut dönmüş sonunda :))) Hayırlı olsun, allah analı babalı hatalı büyütsün inşallah :) yazına gelince doğru söylüyorsun herkes bir ölümden dönüyor. benim annemde beni doğurduktan sonra ölümden döndüğünü söyler. Evet çok abartılıyor doğrudur ama biz ufak bir baş ağrısına bile dayanamazken doğum savcısına dayanıyorlar biraz haklılar sanki. Bende kesin çok konuşanlar arasına girerim ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunuzu görmek çok mutlu etti premses hazretleri :)
      bende sonunda açık bıraktım farkındaysan kesin bende konuşurum ahah :D

      Sil
  11. Premses hazretleri hahaha bu hoşuma gitti :))

    YanıtlaSil
  12. Hahaha ama daha ben Anlatmadım doğum hikayemi birde benden dinlemelisin :D Hamileyken herkes sana hikayesini anlatma ihtiyacı hissediyor bende hamileyken aşırı dozda doğum hikayesine maruz kaldım ama doğumda hepsini unuttum illaki zorlugu vardir ama mucizevi bisey olmasi hepsinin onune geciyor bence.Rabbim güzelliklerle yasatsin insallah bu duyguyu.
    Not:Yorum yazayım derken hikâyemi anlatmış olmadım inşallah :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yorumdan anladığım şu sende ölümden döndün ama bana kıyamadığın için anlatmadın :D

      Sil
  13. Yanımda asla doğum anıları konuşturmam. Konuşurlarsa susturamazsam yangın vaaaar diyerenk kaçarım oradan 😂 o değil de bi keresinde ebelik okuyan bi arkadaş girdiği doğumu anlatmaya kalkıştı. Bence dışarıdan bir gozlemcinin anlatması daha vahim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaçamadığın durum olmadığı için çok şanslısın :DD
      ebeler daha kolay anlatır bence onlara her şey normalleşir diye düşünmüştüm :D

      Sil
  14. Ben sıkacak kadar çok askerlik anısı dinlemedim, babam liseyi de askeri lisede okumuş olmasına rağmen hep eğlenceli kısımlarını anlatır, doğum anısı da dinlemedim hiç, tek bildiğim benim sancılarım geldiğinde annemin mantı yapıyor olması, ay ne şanslıyım ben yaa, anlatılan anılar da hep eğlenceli, iştah açıcı olmuş =D Mesela dedem de öyle biz eskiden diye başlayıp kıyamete kadar süren anıları değil arkadaşlarıyla okulu yaktıklarını falan anlatır, süper bir ailem var =D Bu arada ben yeni geldim, melabaa =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba :)
      sizin aile iltca kabul ediyor mu bi sorar mısın :D

      Sil
  15. Üç doğum yaptım üçünü de anlatmadım alkııış..evet katılıyorum tüm dünyanın çocuklarını doğurmuş ve doğuracak gibi anlatılır doğuracak olanlar bu şekilde korkutulur..korkma tatlı çaylak her doğum güzel bebekten pay biç ;)

    YanıtlaSil