Biz Neden Gazetelere Haber Olmuyoruz?

Kurban Bayramı'nda en sevmediğim şey; kendini kesip biçen, kasaplığa soyunmuş pehlivan Türk erkeği görüntüleridir. Bunların haber yapılmasına kızarım.
Çünkü bayramın tek gazileri onlar değildir.

Nasıl?

Bayram öncesi giriştiğimiz hummalı temizlik çalışmaları sonucunda belimiz müzmin fıtık hastalığına düçar olur. Sonrasında Kurban Bayramı’nda et doğrama ritüelinde kolumuz da sizlere ömür. Baştan ayağa daha genç yaşımızda hastalıklı insanlara dönüşürüz. Yetmez misafirler gelir, çay ve ikram servisi derken ayaklarımıza da kara sular indi mi?
Hani bizi gazetelerin birinci sayfasına taşıyan var mı? Yok! Orayı da elini ayağını kesen erkeklere kaptırdık mı?




Haa birde şu var?
Temizlik yapıp böyle hastalanınca neden bu kadar yordun kendini diye bik bik ederler, sonra temizlik yapmasan etraf biraz dağılsa tüm ne yaptınız evin hali ne böyle diye yine bik bik ederler.
Hiç bik bikleri bitmediği gibi Kurban Bayramında eti, tatlılıyı löp löp götürürler.
Yine de biz onlara hizmet etmeye bayılırız çünkü kadınlık hormonları bunu gerektirir.

Bu çay masası dedikodusunu "Allah onları başımızdan eksik etmesin" diye nihayete erdirirken hepinizin bayramını tebrik ederim.

Not: Feminist değilim.

Bayram gazisi müzmin ev kızı  Köle İsaura Nabroşka bildirdi.


Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım

Yorum Gönder

15 Yorumlar

  1. Amanıııııın!!! Nabrutumu çok yormuşlar sinirlendirmişler :) Rabbim kolaylık versin ama bu bayramda iyice anladımki bunlar tatlı yorgunluklarmış bu bayram annemle ikimiz edi büdü gibi kaldık aile fertlerimin herbiri bir yere dağıldı be büyükler var ne küçükler eeee bizde bişey yapmayalım nede olsa kimse yok dedik sonra arefe günü bana afakanlar bastı herzaman annemin bayram telaşesinden bunalan ben amaan anne bu ne biçim bayram böyle hiç bayram olcakmış gibi değil deyip kolları sıvadım önce bir tencere zeytinyağlı yaprak sardım sonra alalacele marketten aldığım baklava yufkasıyla sarılı burma yaptım annemde un helvasıyla 3 tepsi kete yaptı(kadının eli aza alışık değil vur dedinmi öldürüyor:)) oooooh bi rahatladım öyle belin çatlayasıya yorulmadan bayrama girilirmiymiş :D şimdi de gelen misafirlere sırayla şeker, çerez, sarma,kavurma, kuşburnu suyu, tatlı, helva gibi bilumum gıda takviyesiyle mide fesadı geçirmelerini sağlıyoruz Ha ha hayt sefamız olsun :)) nerde o eski bayramlar sözünü hiç sevmiyorum(bende özlüyorum o başka) bence değişen bayramlar değil biziz şimdiki bayramları eskiye çevirmek hatta daha iyi hale getirmek bizim elimizde büyük küçük diye ayırmadan tüm yakınlarımızla bayramlaşmalı aileler biraraya gelmeli diye düşünüyorum SEVGİLİ NABRUTCUM MÜBAREK KURBAN BAYRAMIN KUTLU OLSUN herşey gönlünce olsun Rabbim selamet versin(AMİİİN)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geç oldu ama seninde bayramın mubare olsın öncelikle...
      gerçekten en iyi ev kızı ödülüne layıksın haha :D tebirk ediyorum okumak bile korkutucu işler yapmışsın :D
      eski bayramlar konusuna gelirsek artık herkes çekirdek aile olduğu için tadı yok diye düşünüyorum bende. mesela bende evlensem babamlara bi abim bi ben gelecek en fazla birer çocuk yaparız bizde. düşünsene bu bayramın nasıl tadı olasun. biz 5-6 kardeş olsak herkes evli falan olsa tadından yenmezdi

      Sil
  2. acaba bu hafta ne paylaşmış diye baktığım tek blogersın bence her yazın da gerekli yerlere değiniyosun çok tebrik ederim yada nasıl deniyo başarılarının devamını dilerim bilemedim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim nasıl denilir bende bilmiyorum ama samimiyetini hissetmemek elde değil.

      Sil
  3. Bik bik :) Bizimki bayram temizliğinin yanında bide zeytin kırdırdı. Burdan bayram gazilerine selam olsun. Bayramın mübarek olsun :) (bir ev kızı yazdı)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. al benden de o kadar birde zeytin faslı yaşadık bak ben bunu unutmuşum :D geç oldu ama seninde bayramın mubarek olsun :**

      Sil
  4. Ne güzel yazmışsın kuzum ya herşeyi biz yaparız keyfini onlar sürer adelet yok hiç bu işte :)

    YanıtlaSil
  5. Ahahah çok doğru.
    Servisler,yemekler,börekler,tatlılar bizden.
    Yiyip laf etmek onlardan.
    :)

    YanıtlaSil
  6. Hakikaten yaaa... Bak bu konuyu hiç düşünmemiştim:)

    YanıtlaSil
  7. Bu nabroşko ne tatlı birşey. Bayılıyorum senin herkesin bilip farkında olduğu fakat gözardı ettiği konuları göz önüne sermene.
    Yani bunca zaman ben şahsen bunu biliyordum ama hiç bu açıdan bakmamıştım. Seni okumak hem mantıksal açıdan düşündürüyor hem eğlendiriyor. Teşekkür ederim. Benimki biraz geç oldu ama geçmiş bayramını tebrik ederim. Öpülüyorsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canıımmm seninde bayramın mubarek olsun bana her gün bayram ya sorun yok :D
      her zamanki beni utandırıyorsun çok teşekkür ederim

      Sil