18 Yaşın Tek Farkı Artık Ehliyet Alabilecek Olmaktır.

Ergenlik döneminde, ah bi' 18'ime gelsem geyiği vardır ya hani.
Geyik diyorum, çünkü 18 yaşına gelince hiç de sandığımız gibi özgürlüğe kanat açmayız.
Anneniz uçmanıza izin verir ama çoktan ayağınıza ipi bağlamıştır.
Sizi azat eder gibi hop havaya atıverir, sizse ipin uzunluğunun elverdiği yere kadar uçar, önce kendinizi özgür sanar, ip gerginleşip ayağınızdaki bağı hissedince tekrar yere konuverirsiniz.
Pat diye!

Bende 18 yaş hayalleri içinde büyüyen bir ergen olsam da, 18 yaşının bana getirdiği tek şey saçımı boyatabilme özgürlüğüdür.



18 yaşına geldiğimde, saçlarıma kırmızı balyaj attırdım, o gün dünyanın en özgür insanı bendim.
Ahahah.
Küçük insanlar, küçük hayaller durumu.

Ev ahalisinden kimse beğenmedi.
Sonra zaten epey dalgalı olan saçlarıma iki kere su dalgası yaptırdım, ne akla hizmet bilmiyorum.

Bir defa saçımı bakır kızıl boyatmak için gittiğim kuaförden belimden aşağılara uzanan saçlarım, Hürrem renginde çıktım.
Kezban olarak gir, sultan olarak çık.☺
Ben çok sevdim, saçlarım yansa da.

Gelin görün ki, ev ahalisinin en büyük ferdi Baba kişisi sahneye çıkmaya mı niyetleniyorsun diyerek, beğenisini (!) dile getirdi.
Onun bu yorumundan sonra saçıma bir daha ellemedim.
Saçımı görebilen sınırlı sayıda erkek doğal halimi seviyorsa yapacak bir şey yok dedim,geçen haftaya kadar.
Sıkıldım, saçımı mor kızıla boyadım. Seviyorum ben kızıl-kırmızı tonlarını.

Bi' dakika! Bu yazı nereye gidiyor? Gün ortamına çevirdiğim bu yazımın ana düşüncesi ilk paragrafta açıklanmış olmanın rahatlığı ile çayları tazelemeye kalkayım. ☺☺☺

Siz zamanında 18'ime basınca diye başlayan cümlelerinizi nasıl doldurdunuz?
Ya da 18 yaşına gelince ne sanıyordunuz, ne buldunuz?

Not:Yeni saç rengim ile ilgili düşüncelerimi merak ediyorsanız;
çok sevdim, ayrı bir güzel oldum. Artık Hogatha'ya benziyorum.


kendini çok güzel sanan, aslında kel olan karakter :)

Yorum Gönder

47 Yorumlar

  1. 17 yi çok severdim, 18'e girince hafif depreştim, 19 mesala gözüme çok büyük gelirdi. hala da 17'yi severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 17 yaşımı yaşamadım ben. yanlış yaş hesabı yapmışım on altıdan sonra direk 18'e girdimnasıl oldu diye sorma ancak yüzyüza anlatabilirim :D

      Sil
  2. şaçlarını merak ettim Nabrut :) eminim güzel olmuştur. ben saçlarımı ilk 14 yaşımda boyadım.. halam boyamıştı :) 18 yaşıma geldiğimde duyabilmek istiyordum.. artık herşey üstüme üstüme gelmişti duyamamak ağır yük gibi geldi bana. 18 yaşıma girmeme 1 gün kala koklear implant ( biyonik kulak) ameliyatı oldum hacettepenin meşhur doktoru Levent Sennaroğlunda.. doktor kendinden emindi duyabileceksin demişti.. 18 yaşıma duyabilme hayalleriyle girdim 18 yaşıma girdiğim gün doktorun '' Kerime sen hiç duyamayacaksın ameliyat olmadı.. başarısız geçti. üstüne kulağın tamamen hasar gördü'' demesi oldu.. o gün bu gündür 18 yaş bana kabus... 18 yaşın özel bi yanı yok sadece reşit oluyorsun ama özgür olmuyorsun :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mor kızıl loreal diye bak o renk aynen :DD
      14 yaş da çok erkenmiş ama ben kızıma izin vermem :D
      18 yaşın çok hüzünlü...
      Herkesin bir dünya imtihanı var işte.

      Sil
    2. baktım dediğin renge.. güzelmiş. :)
      büyük konuşma'' ben kızıma izin vermem'' diye :) yeni nesil fena dinlemez seni annesi :)
      annem ben küçükken kına yakardı bir defasında halama dedim ki hala birdahaki gelişinde boya al da saçımı boya. kına rengi olsun annem farketmesin. köyde yaşıyoruz ya benim alabilme imkanım yoktu :) annemin yanında boyadık gerçi annem isteksizdi :) annem saçıma karışmazdı benim :) sadece Mardin'e atandığımda sarı balyaj yapmıştım hah işte o zaman '' çingenelere benzemişsin bu ne bee'' dedi.. Sarıya boyamak yaşlı gösterdi beni :D

      Herkesin bir dünya imtihanı var doğru da duymuyorum diyorsun '' hiç mi ???'' diye soruya maruz kalıyorsun. ''evet hiç duymuyorum dudak okuyorum'' diyince uzaydan gelmişim gibi bakıyorlar. işte bu bana çok dokunuyor.. şimdi eşim de işitme engelli ya bu teselli bana.. Bir de '' doğuştan mı böylesin'' sorusu var beni üzen.. Her insan anne karnında engelli doğmaz. Dış dünyada kaza olabilir hastalık olabilir değil mi? Çocuğun bugün iyiyken aniden havale geçirip menenjite yakalanıp beyin hasarı görebilir değil mi.. '' hayır doğuştan değil 6 yaş 1 aylıkken oldu..'' nasıl yani?? meraklı olup karşındaki insanı üzmesen be diyesim var.. ( 6 yaşımda oyun oynarken aniden reaksiyon göstermeye başlamışım doğuştan değilim yani)
      neyse çok uzattım.. yayınlama sen bunu. sabah sabah çok dolmuşum onu farkettim öpüyorum seni :)

      Sil
  3. A ama ben 18 ime gireli 3 yil oldu hayatimda hic bir degisiklik yok haha ehliyetim bile yok hem zaten ben sewmedim buyumeyi:) dunyada nekadar kaldigin deyilde onu nasil yasadigin onemli bence:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. istesen alabilirsin en azından :D
      tabii uzun ve güzel bir hayat terchimiz :)

      Sil
  4. Benim de bissürü hayalim vardı ama hiçbişey değişmedi yahu ben özgürmüşüm zaten meğer :D

    YanıtlaSil
  5. Benim için 18 yaş diye bir şey yok.. hiç olmadı.. büyüyeyim de şunu şunu.. bir de onu yaparım dediğim bir şey de yok hafızamda..
    Ya ben nasıl çocukluk geçirmişim... :D ?.. ! ...
    Şaka bir yana harbi yok yani.. Zaten ben yaşımı düşünmezdim ki.. aaa.. şu kadar oldum falan hallerim hiç olmadı. Ta ki, 25 e kadar. :D Ondan sonra yaşım aklıma kazındı her sene.. ): :D

    YanıtlaSil
  6. Hogatha:))) Yıllardır ,sıkılınca saçlarınızla oynatın, boyatın, şekil mekil yapın dayatmasının sonucu işte bunların hepsiciği;)

    18 yaşına girdiğimi fark bile etmedim iyi mi!@/##$ Hep özgürdüm demek ki:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sıkıldığım için değil de hem saçı boyamak sünnet ya ben ona şey etmek istediğimden :DD

      Sil
    2. Nabrut Hanım, saçlar beyazladiginda kızıl ya da kırmızıya boyamak sünnettir. "Saçların beyazligini gidermek için kullanacaginiz en iyi şey kına ve ketem (kına gibi kızıl renk veren bitki) otudur." Hadis Sevgilerimle... Sevil

      Sil
  7. yine beni güldürdün :) çok güzel yazıyorsun hep yaz emi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uzun zamn oldu yorumlarınızı özlemiştik efendim :)

      Sil
    2. hep takipteyim hep okuyorum :)

      Sil
  8. 18'ime gelince bara gideceğim kafasındaydım. 30 oldum hala ağzıma bir gram alkol sürmüşlüğüm yok. Neyin kafasını yaşıyordum o vakitler bilmem ;)) Ama zaten ben 18'e üniversite 2. sınıftayken girmiştim yani dönemsel olarak zıpır zirzop liseyi geçmiştim o yüzden de bir çılgınlık yapamadan geçip gitti 18. O bir şey değil de 2002 seçimlerinde 18'i doldurmadığım için oy verememiştim de okuldaki arkadaşlarım dalga geçmişlerdi benimle küçüğüm diye. Bara gidememek değil de o çok koymuştu bana. Ah ah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben saç boyatmak kadar hayal kurabiliyorum sen bar bak :)) bu açıdan bile şansılısın :DD

      Sil
  9. Eskiden ben de 18 olduğum da şunu yaparım diyordum. 18 oldum 22 yaşım da yaparım demeye başladım. 22 olunca da şimdi hiç bir şey demiyorum. Oluruna bırakmak en iyisiymiş :)

    YanıtlaSil
  10. Çevremde 18'in ilk gününü aşmış herkes, kendileri de bir şey bulamasalar da, abilerim ablalarım abarttılar da abarttılar işte zamanında. 18 yıl 48 gün dolduran biri olarak buradan Nabrut'a katıldığımı söylemem gerekir ki, kimse benim gibi ablalarının abilerinin gazabına uğrayıp, oyuna gelip heyecanla beklemesin. *-* Saçımı bile boyatmadım, gerçi bu benim kendi isteğim ama. 18'den sonraki yaşlarımı üçer beşer sayma planım var, yaşlılık sendromu daha şimdiden vurmaya başladı, saygılar sevgiler. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyy kıyamam sana.
      demek 18 yaşında 48 günlüksün :)
      18 den sonra başlamıştı benimde her yaşım pek kıymetliydi.

      Sil
  11. Haha supermis senin sac rengin ;) sen de yine iyi. Onsekizine gelince sac boyatma özgürlüğün var. Biz de o da yok. On dokuzum ama öyle saç boyatmak filan. Aman haa. Bir kere şakyla soyliyeyim dedim bakayim ne diyecek. Annem : yokk kızım yook senin dogal halin daha güzel. Hem zararli kanser yapiyo onlar didi. :D ayrica hala ehliyet alamadim o da cabasi. Dusundum de ne kaar sıkıcıymış buyumek. Kucukken en buyuk hayalim disarda oynamama biraz daha izin versinler ya da alacaklari barby bebek. :) Buyumek hic hoş degilmis :)
    -Betül

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benden vahim yani durumun :D
      büyümenin tek faidesi erkeklere. kadınlar için özgürlük sınırları çizilmiş dışına çıkmaz zor :D

      Sil
    2. Aynen öyle. Erkeklere yariyo büyümek. Arkadaslariyla tatile cikabiliyolar mesala . Ya da gece eve gelmek. O konuda abilerim cok özgürdür. Yani ailemin bi kisitlamasi yok Allaha şükür. Ama erkek gibi yasamak var ya öyle özgür olmak isterdim.. Ben en cok fotoğraf klubu gruplarinin türkiye gezileri olur ya ona katilmak istemisimdir. Hala isterim. Ama maalesef her istediğin olmuyor. :)

      Sil
    3. bu işte yaşla değilde aile ile alakalı biraz :D

      Sil
  12. nabrut kız süpersin yazılarını okurken kahkahalar atıyorum :)))) ben 18 yaşıma girdiğimi hiç hatırlamıyorum çokta önemli bişey değildi bana göre nedenmi ?çünkü 18 değil 40 yaşımada gelsem özgürlüğümü ilan edemiyeceğimi biliyordum.... 20 yaşıma bastığım günü çok iyi hatırlıyorum ama gözümü açar açmaz vay be 20'li yaşlardayım artık yaşlandım demiş ve içim titremişti 30 yaşıma bastığımda bile öyle hissetmedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol kız :)))
      30'a bastın mı var be! nasıl bir duygu :)
      kadın için özgürlüğü ilan etmek diye bir şey yok ona eminim

      Sil
  13. Güzel bir yaziydi. Peki siz kaç yaşındasınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim.
      Hafta içi doğum günüm. pazartesi günü doğum günü yazımda yaşımı bulabileceksin :)

      Sil
  14. Ahhh zavallı bennn 23 oldum ama hala 13 gibiyim be kuzucukk napcazz :P :)
    Değişiklik iyidir. Eminim saçların çok güzel olmuştur :* :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben 26 da hala 15liğim sen ne diyorsun :D
      sağolasın:*

      Sil
    2. hehehehe ama yazık ki o zaman bize :P :)

      Sil
  15. Ya bende en çok kızıl renklerini severim en son kızıl yaptim morumsu biseyler oldu ozelliklede koreli kadin oyunculara yakistiriyorum kizil rengi beyaz tenlerinden olsa gerek 😌 Ah kesinlikle 18 yas banasa ehliyet ve sac boyama izni cikardi 😌😌

    YanıtlaSil
  16. güzel yazı olmuş beninde anılarım canlandı gözümde ... 18ime gelince tek değişiklik kendimce büyük bir adım dı kapanmam olmuştu .. İlk türban taktığımda üstelik düğün vardı oraya gidecektim büyük bir stres altındaydım bütün cesaterimi toplayıp "yapabilirsin nihan" diyerek gitmiştim .. Çoğu kişi tanımamıştı :) stres etmeme değmezmiş çok olumlu yorumlar almıştım.. :) :) hey gidi günler heyyyy :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın.
      Hey gidi günler dediğine göre kaç yıl geriye gitmeliyim acaba :)

      Sil
    2. fazla gitme henüz 26 yaşındayım ^_^ 8 sene de olsa gözümde büyüdü bir an ^_^

      Sil
  17. Ben 18ime basıcam gece heyecandan yerimde duramazken babam şöyle bir baktı sen 18 yaşından ne bekliyorsun ki bu kadar heyecanlısın bu gece nasıl yattıysan sabah da öyle kalkıcaksın dedi bendeki hayal kırıklığını var sen tahmin et ama çocukluk işte yinede büyük heyecanla uyandım ve babamın doğru söylediğini fark ettim :D
    Velhasıl kelam bu hayal kırıklığını her Türk kızı yaşıyor kendini yalnız hissetme :)

    YanıtlaSil
  18. 18 olmak istemeyen tek ergen olarak dünya tarihine geçicem sanırım...

    YanıtlaSil
  19. Şuan 18 yaşındayım ve gerçekten hiçbir şey değişmiyormuş.Sürekli anneme söylerdim ben daha özgür olucam karışamayacaksınız bana diye ama kof çıktı o hayaller.Belki istediğim bölümü ilk senede tuttursaydım bir şeyler değişebilirdi ama tekrar çalışmaya karar verince liseyi 5 yıl gibi okumuş olmakla birlikte ailemle bir sene daha kalmış oldum.Pişman değilim bir senemi kaybetmek olarak düşünmüyorum ama bazen üzülüyor insan.Çok uzattım galiba benim 18 yaşım böyle geçiyor işte...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her şeyin hayırlısı. bazı şeyleri kazanmak için kayıp vermemiz gerekiyor belkide. Sıkma canını.
      Allah yolunu açık etsin.

      Sil
  20. Şu 18 ayrımını farketmeden 19a atlayanlardanım resmen :))))) hiç bir beklentim yoktu yahu biizim evde görünen köy klavuz istemez ! öyle 18 oldun özGürsün falan :))) yavaş der babam bi otururum yerime ^_^ 26 oldum ve yaşlandım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. babalarımızın canı sağolsun. doğruyu yaptıklarını düşünüyorum eminim sende öyle :)

      Sil